książka "GUCIA"

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
szwajcu

książka "GUCIA"

#1 Post autor: szwajcu » 25 sie 2006, o 10:14

Na meczu ze Śląskiem Wrocław odbędzie się promocja książki Krzysztofa Warzychy "Dwa kluby, dwa kraje, jedna piękna kariera".
Książka ma 113 stron spiętych w twardą oprawe. Co do treści książki, to wypowiedzieć się bedziemy mogli dopiero po meczu, a raczej po kupnie :)

Acha, zapomniałem o cenie, ma byc sprzedawana w promocyjnej cenie - po 20zł. Myśle, że za dwie dyszki to można ją sobie zakupić, a jak ktoś chce to moze po meczu iść z nią do Gucia po podpis na stoisko za sektory 4-6.

Pewnie naskoczycie na mnie, że sie czepiam, ale pierwsze na co zwróciłem uwage na okładce (http://www.ruch.chorzow.pl/img/foto/gucio_ksiazka.jpg) to to że są tam fotki Gucia, ale w koszulce reprezentacji i obok w koszulce Panathinaikosu. Pytanie, dlaczego na pierwszy plan nie wstawiono fotki w koszulce Ruchu ?!
Moim zdaniem, jeśli książka wydawana jest w polsce, a nie Grecji, no i jak wiadomo najwięcej potencjalnych kupców jest wśród kibiców Ruchu, to powinno sie na okładce zamieścić Gucia w koszulce z [R] na sercu :roll:

rumcajs_79
Kontakt:

#2 Post autor: rumcajs_79 » 25 sie 2006, o 10:21

bo chca ja sprzedawac w całej polsce wiec taka okładka jest najleprzym rozwiazaniem do calow promocyjnych! :roll:
[url=http://imageshack.us][img]http://img86.imageshack.us/img86/4302/tgah5.jpg[/img][/url]

[color=blue]WE ARE THE BEST AND FUCK THE REST[/color]

szwajcu

#3 Post autor: szwajcu » 25 sie 2006, o 10:22

jak zwykle, kasa najważniejsza... :?

arcio
Kontakt:

#4 Post autor: arcio » 25 sie 2006, o 10:40

Gucio powiedział że zaraz po meczu bedzie szedł za sektory i podpisywał ksiązke więc warto chwilke (albo większą chwile) postać i poczekac
ksiazka z autografem chyba jest fajniejsza :)
nigdy nie jest za późno

zawsze@wierna

#5 Post autor: zawsze@wierna » 25 sie 2006, o 12:16

Jeee jo by chetnie se kupila ta książka na meczu i poszła po autograf, ale niestety nie bydzie mnie jutro w Chorzowie i niy moga isc na szpil jutro:(

OjTi
Kontakt:

#6 Post autor: OjTi » 25 sie 2006, o 12:29

Ja juz ta ksiazke posiadam ,byla sprzedawana podczas benefisu Gucia, polecam ksiazke tym ktorzy jeszcze jej nie maja.

szwajcu

#7 Post autor: szwajcu » 25 sie 2006, o 12:37

o widzisz, a ja byłem na beefiscie ale jakoś ją przegapiłem :wink:
no ale jeśli ją polecasz to trza sobie ją kupić :)

BAFista
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#8 Post autor: BAFista » 25 sie 2006, o 15:35

tez mam ta ksiazke bardzo fajna mnustwo fajnych fotek i opis pamietnego meczu w zabrzu 1989

szwajcu

#9 Post autor: szwajcu » 26 sie 2006, o 23:46

no i książke już mam :D dosyć dobrze ilustrowana, teraz trzeba ją tylko przeczytać :wink:

acha, no i Gucia podpis na pierwszej stronie oczywiście :!:

trzeba mu przyznać, że dosyć szybko przybył na stoisku po meczu

sebaro
Kontakt:

#10 Post autor: sebaro » 27 sie 2006, o 12:43

Mam książkę - b. dobre wydanie, dużo zdjęć i ciekawe zredagowana :brawa:
Przeczytałem ją jednym tchem. Oczywiście po szpilu musiałem podejść po autograf do Gucia dla mojego syna.
Kiedy ją przyniosłem do domu mały ( nie ma jeszcze 3 lat ) się ucieszył ale nie docenił ( na razie ) powagi sytuacji i tylko się zapytal to ten Pan dał mi tą książkę wskazując na Gucia - legendy chorzowskiego Ruchu ( zaraz po Gerardzie Cieśliku ).
PS. ta książka a właściwie album powinna się znaleźć obowiązkowo w bibliotece każdego kibica Ruchu; polecam :krol:

Frugo

#11 Post autor: Frugo » 28 sie 2006, o 13:39

A jakie wydawnictwo wydalo ta ksiazke??

TomSky
Kontakt:

#12 Post autor: TomSky » 28 sie 2006, o 13:57

Jeśli mam być szczery to książka w swej treści jest słabiutka. Napisana tak jak byśmy po każdym sezonie zanalizowali wyniki i tabele. Każdy sezon opisany po prostu tak samo - w wielkim skrócie wygląda to tak: PAO zdobył 1, 2 lub 3 miejsce w lidze, zdobyli Puchar, ew odpadli w ćwierćfinale, Gucio strzelił tyle i tyle goli w tym 3 razy hattrick. I tyle. Brak jakichkolwiek historii opowiedzianych przez Gucia. Zero informacji "spoza boiska", brak wspomnień itp.
Jeśli ktoś czytał biografie Jurka Dudka to wie o czym mówie.

Zmartwiło mnie jeszcze jedno - po meczu zostało może ok 50 osób aby się spotkac z Guciem....
Niedzielnym kierowcom stanowcze NIE

Elmer
Kontakt:

#13 Post autor: Elmer » 28 sie 2006, o 18:39

To samo pomyslałem jak pierwszy raz dostałem książkę do ręki. Może na szerokie wspomnienia przyjdzie jeszcze czas. Mam przynajmniej taką nadzieję.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

szwajcu

#14 Post autor: szwajcu » 30 sie 2006, o 13:04

Racja, jeśli chodzi o treść, to widać, że autor skupił sie na szczegułowym wymienieniu faktów... szkoda, bo książke czyta sie jak jakiś rocznik statystyczny. Ale przynajmniej jest dobrze ilustrowana.

sebaro
Kontakt:

#15 Post autor: sebaro » 1 wrz 2006, o 22:13

Frugo pisze:A jakie wydawnictwo wydalo ta ksiazke??
Księgarnia Św. Jacka
3 to ważne ?

ODPOWIEDZ