UNIA TAK CZY NIE??

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
LoLo

#16 Post autor: LoLo » 2 cze 2003, o 13:13

ZDECYDOWANIE NIE!!!!!!!!!!

Gość

#17 Post autor: Gość » 2 cze 2003, o 13:25

ZDECYDOWANIE NIE. Wszystko jest na HYDE PARKu

DIDI
Kontakt:

#18 Post autor: DIDI » 2 cze 2003, o 14:11

Polska musi wejsc do unii bo inaczej ludzie w polsce za 20 lat beda podpalac papierosy kamieniami.
FREIES Oberschlesien!
Ernst Otto Pradella

UE-Nie

Odpowiedz do forum "po meczu"

#19 Post autor: UE-Nie » 2 cze 2003, o 14:27

No coż... Nalezy tylko podziekowac, ze znalazly sie osoby ktore nie ulegly nachalnej propagnadzie jaka serwuja nam nasze media od okolo 2 lat, ktora to zdaje sobie roscic prawa do tego by decydowac za nas czy mamy wejsc do UE czy nie. Widze tez ze niektorzy nie wiedza co znacza slowa ktorych uzywaja, bo ksenofobia i rasizm to chyba slowa jakie mozna odniesc do zwolennikow UE. Ludzie zastanowicie sie czym jest tolerancja!!!!! To pojecie istnieje tylko wtedu kiedy dziala w dwei strony. Domagacie się zebym respektowal wasze poglady ale w zadne sposob- (wy uwazajacy sie za osoby tolerancyjne liberalne, zeklbym nawet oswiecone, w przeciwenstwi do nas ciemniakow, chcacych poprostu miec prowo do decydowania o samych sobie)- nie respektujecie moich pogladow, bo gdy tylko ktos napisze swoje zdanie to jest mowa o wycieczcde na ukraine, czy o wlasnie ksenofobi, rasizmie i zacofaniu, a co smieszbniejsze o nieznajomosci ukladu politycznego. Wojt moglby naprzykald napisac co wie o paru kwestiach, jak chociazby o klauzule ochronne (ktore juz zaczely w zasadzie funkcjonowac a zad Milera dostal o tym zawiadomienie, ktorego odziwo nie ma zamiaru oglaszac przed referendum), to zapewne wykazalo by erudycje Wojta, ktora podejzewam konczy sie na kilku zle zrozumianych pojeciach jak te omawiane wyzej.

Konczac powiem tylko tyle: myślcie ludzie i jeszcze raz myslcie!!! Wydaje sie wam ze jestescie w panstwie demokratycznym? To dlaczego propaganda pro-unijna trwa blisko 2 lata, a przeciwnicy UE dostali czas antenowy tylko na dwa miesiace przed referendum??? Wojt, jak sie ma tutaj twoje poczucie demokracji? Moze to ty jedz na Ukraine, tam panuje twoj model demokracji! Ludzie na chama wciskaja wam tą unie, a wy nie wiedziec czemu wierzycie wszystkiemu co jest w telewizji, noo to przecierz absurd! Ekipa która wpedzila Poleske w horendlane dlugi, teraz ciagnie nas do UE, to kolejny absurd, wrecz koszmar. No ale naturalnie to przeciwnicy UE sa intelektualnym dnem... Ja nie jestem przeciwnikiem, tylko realista, jestem za UE za jakiesa 30 lat no moze 40. Teraz Polska jako najwiekszy z karjow kandydujacych mamy najgorsze warunki a traktat Amsterdamski zostal podpisany 13 Grudnia, ale zeby bylo jasniej a Wojt zeby zrozumial o co chodzi, wtedy wprowadzono stan wojenny. Coz za przyklad unijnej glebi intelektualnej i wyczucia smaku naszych i unijnych urzednikow. Prosze zanim po raz kolejny powiece tak, porownajcie sobie warunki przystapienie Polski do UE, a dajmy na to Czech, bardzo ciekawa lektura, choc moze byc za trudna dla niektorych (czytaj Wojt).

Nie mam nic do tych ktorzy sa za UE- ale nie bede siedzial biernie kiedy ktos zle interpretuje fakty, uzywa pustych sloganow, pojec. Zastanowcie sie kiedy znowu bedziecie oczerniac kogos czy znacie slowa ktorych uzywacie. Poprostu pokazcie ze potraficie byc tolerancyjni i szanujcie zdanie innych

Awatar użytkownika
KOSTA
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20 Post autor: KOSTA » 2 cze 2003, o 14:35

UE !!! nowy land - Oberschlesien !!!
od bajtla po grob zawsze KS RUCH
Kattowitz Boerschachte

AndRe
Kontakt:

#21 Post autor: AndRe » 2 cze 2003, o 14:39

Jestem na TAK dla UE ale tylko i wylacznie dlatego ze nie widze innej alternatywy.

USH
Kontakt:

#22 Post autor: USH » 2 cze 2003, o 14:45

Jestem na tak ale nie wszystko mi się podoba,ale innego wyjścia nie ma

BLUEMAN

#23 Post autor: BLUEMAN » 2 cze 2003, o 14:57

ZDECYDOWANE NIE - NIE BĄDŹMY ŻEBRAKAMI EUROPY ZE 120 EURO ZAROBKU - POD WARUNKIEM ZE KTOŚ JEST SZCZĘŚLIWCEM MAJĄCYM PRACĘ.

pko

#24 Post autor: pko » 2 cze 2003, o 15:08

polacy zawsze uwazali sie za narod wybrany kuzwa prawie jak zydy tyle ze cwanszy
dlatego mam w nosie to ze Polska jest najwiekszym z panstw kandydujacych (jednoczesnie z najwiekszymi problemami) mnie interesuje tylko moja mala ojczyzna a ta skorzysta na ue chocby na tym ze ktos zlapie polskich leniwych pracownikow i zagoni ich do UCZCIWEJ roboty

Awatar użytkownika
19r20
Kontakt:

#25 Post autor: 19r20 » 2 cze 2003, o 15:18

mam 25 lat i jestem za

UE - TAK RUCH Chorzów - TAK

to dobry wybór dla Polski

blumen

wszystko tylko nie unia!

#26 Post autor: blumen » 2 cze 2003, o 15:24

CHCIAŁBYM ZAPYTAĆ EURO-ZWOLENNIKOW CZ NAPRAWDE MYŚLICIE ŻE NA WAS CZEKAJĄ TAM Z ROBOTĄ - bo ostatnie tygodnie przeczą zdecydowanie temu
(przykłady z legalnych wyjazdów do hiszpanii (1) i do włoch (2) .
spanie w dziurawej stodole -oba przypadki i brak zapłaty - potraktowali nas gorzej niż .........)
Jak macie rodziny w niemczech to zapytajcie się ich jak niemiecka TV
reklamuje polskie wejście do unii. (mogą się wstydzić mowić o tym)

JA NIE BĘDĘ I NIE CHCĘ BY MOJE DZIECI BYLY PAROBKAMI

dlatego dopóki nie będziemy mieć silnej gospodarki (a boją się w unii
naszej tańszej stali ,tańszego węgla -niemcy tylko w tym roku swój węgiel
dofinansowują kwotą 3 mld. Euro...)

ZDECYDOWANIE NIE !!!!

Mik20
Kontakt:

#27 Post autor: Mik20 » 2 cze 2003, o 15:25

kiedys bylem bardziej za ale ostatnimi czasy sklaniam sie na nie!!
Wszystko co widze w tv i oczym slysze to tylko mydlenie oczow ,,Unia da unia pomoze, z unia latwiej itp. prowadza oni bardzo i to bardzo agresywna propagande.
W Polsce nigdy nie bedzie dobrze ja np nie umie zrozumiec jak mozna wszystko sprzedawac Zach somsiada :roll: poczawszy od bankow po Tp.
I zaklady pracy :?: jestem za wprowadzeniem zach kapitalu ale z glowa
a nie sprzedania wszystkiego zaden normalny kraj by tego nie zrobil.
Podam taki przyklad:
kiedys byl Konstal dzis Alstom, konstal do budowy tranwajow,pociagow itp.
sprowadzal stal z Huty Kosciuszko,Batory czy Katowice na zakladzie pracowalo ok.600 osob dzis firma Francusko-Niemiecka prowadzi troszke inna polityke bardziej oplaca sie im sprowadzac stal z niemiec czy z francji
niz z naszych hut.Na Alstomie teraz tylko montuje sie czesci kiedys budowano i wytwarzano od podstaw wszystko ale dzis to juz przeszlosc. Dzis w Alstomie nie wiem czy pracuje 150 ludzi.
To jest tylko jeden z licznych przypadkow.
Moim zdaniem czy komuchom czy tym sprawa lazi tylko o nabicie swoich kieszeni a my ludzie jestesmy tylko zabawka ktora mozna manipulowac i bawic sie przed wyborami a po wyborach hmm zabawka jest do wyciepniecia

pko

#28 Post autor: pko » 2 cze 2003, o 15:41

a kto mowi ze czekaja oni sie bardziej obawiaja ... i maja racje bo Polska nacja jedynie potrafi dzialac w destrukcji

pko

#29 Post autor: pko » 2 cze 2003, o 15:43

aa ajak juz mowimy ze kiedys pracowalo tam 600 osob to powiem ci ze moze i bylo tam tyle ludzi ale pracowala z tego 1/6 reszta wyznawala zasade czy sie stoi czy sie lezy....

Awatar użytkownika
Konrad
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#30 Post autor: Konrad » 2 cze 2003, o 15:52

CZeść Viro - zacznę może od końca
Praca na zachodzie - jeśli nie będziesz znał doskonale języka ang. czy też niemieckiego to bedziesz mógł pracować przy czyszczeniu kanałów lub przy zbiorze owoców - na to przygotowany jest naprawdę ułamek procenta naszego społeczeństwa. Zresztą zauwaz - w UE jest recesja bezrobocie tam nie jest takie jak u nas ale stale rośnie. Zobacz jakim bogatym krajem są Niemcy. Analitycy niemieccy twierdzą, że musi upłynąć jeszcze 20-30 lat aby poziom landów wschodnich dorównał landom zachodnim - nie tylko pod względem ekonomicznym, ale również mentalnym i kulturowym. Naprawdę sądzisz, że unia wpakuje w nas pieniądze? Ja jestem na 1000% pewien, że jak sami nie wypracujemy to UE nic nam nie da. Popatrz, od 93 roku, jak zaczęliśmy dostosowywać się do warunków jakie panują w unii, u nas zaczęło rosnąć bezrobocie. Sądzę, że może na unii skorzystają może nasze wnuki. Ja to pi***olę, też mam prawo do godnego życia.
Wykup ziem - memorandum na 3 lata dla terenów wschodnich i 7 lat dla zachodnich. Mówie to w kontekście rolnictwa, którego problemem jest kurwsko duże rozdrobnienie areałów ziemskich. Myślisz, że po 3 czy też 7 latach będzie stać polskiego rolnika czy też farmera na wykup np 1000 ha ziemi? Bedziemy tylko zwykłymi parobasami i robolami u obszarników zachodnich. Znasz takie żydowskie powiedzenie "wasze ulice, nasze kamienice"? Coś podobnego bedą mówić do nas Ci co nas wykupią.
Jesteś Viro inteligentny gość więc, wytłumacz mi czy to nie jest poważnym zagrożeniem. Ja nie pozwolę sobie pluć w twarz jakiemuś chujowi i rządam o polskich władz równych warunków dla polskich i zachodnich przedsiębiorstw.
Inna sprawa - mam paru b. dobrych znajomych, kórzy pracują w zachodnich firmach - wiesz jak są traktowani? - jak śmiecie - nie podoba się to wy***rdalaj - przecież tu może pracować obywatel UE..
Żeby było jasne to ja nie jestem przeciwny samej idei wejścia, bo sądzę, że jest to koniecznością. wk***ia mnie tylko ten euroentuzjazm i warunki na których wchodzimy - zapytam Cię jeszcze raz: dlaczego obywatele duńscy powiedzieli za 1 razem NIE? Dlaczego Norwegia ma w du*** unię? Pominę w tym miejscu Szwajcarie bo to oddzielny temat
I powtórzę się - w ue jest stale rosnąca recesja. Czy dodatkowo przy tej ilości państw kandydujących znajdą się pieniądze na Polskę? Czy sądzicie, że jak nie bedzie pieniędzy na życie to znajdzie się kasa np na RUCH?

Pozdro dla wzystkich NIEBIESKICH
Polska MOIM KRAJEM, ZAMOŚĆ MOIM MIASTEM, RUCH MOIM ŻYCIEM !!!

ODPOWIEDZ