ZWROT KASY
- Mikoruch
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
ZWROT KASY
Kupując karnet na szpile dostałem wykaz spotkań u siebie z zaznaczeniem, że wszystkie mecze są w piatki oprócz szpilu z KSZO. Tak mi pasowało i kupiłem szpil wiedząc, że jak 1 (sobota) przepadnie to jest i tak ok. Teraz mecz jest przełożony na sobotę (Śląsk). Zgodnie z kodeksem cywilnym jest to złamanie warunków umowy (w domyśle) dotyczacych zakupu karnetu. Proszę o info kogoś z klubu w jaki sposób klub zamierza to zrekompensować posiadaczom karnetów, bo w przyszłym sezonie już ich nie kupię (kupiłem na górną kilka sztuk). Czy klub o tym pomyslał ? Nie musi to być zwrot kasy ale chociaż rekompensata w pamiatkach klubowych. :?
- SzaRlin
- Kontakt:
wiesz, nie wytaczej sprawy w sądzie czasem
a tak poważnie to mosz jak nojbardzi recht. jo choc wiem ze w sezonie zawala moze 1 mecz jeszcze nie z mojej winy(czasem jakies urodziny wyskoczą, albo wyjazd kajś
), to nigdy nie kupia karnetu. POWÓD?? Po pierwsze : Robią nom niespodzianki w postaci nagłych zmian terminów meczy :? Po drugie : Zbierom bilety
z meczy na których byłech mom wszystkie bilety prócz barażu ze Zniczem 

[img]http://i29.tinypic.com/2lm9s7b.jpg[/img] [img]http://i26.tinypic.com/zj9j4h.jpg[/img]
-
- Kontakt:
Re: ZWROT KASY
Takie rzeczy to tylko w erze... 8) :lol:Mikoruch pisze:Kupując karnet na szpile dostałem wykaz spotkań u siebie z zaznaczeniem, że wszystkie mecze są w piatki oprócz szpilu z KSZO. Tak mi pasowało i kupiłem szpil wiedząc, że jak 1 (sobota) przepadnie to jest i tak ok. Teraz mecz jest przełożony na sobotę (Śląsk). Zgodnie z kodeksem cywilnym jest to złamanie warunków umowy (w domyśle) dotyczacych zakupu karnetu. Proszę o info kogoś z klubu w jaki sposób klub zamierza to zrekompensować posiadaczom karnetów, bo w przyszłym sezonie już ich nie kupię (kupiłem na górną kilka sztuk). Czy klub o tym pomyslał ? Nie musi to być zwrot kasy ale chociaż rekompensata w pamiatkach klubowych. :?
-
- Kontakt:
A Mandrysza to ty w rodzinie nie masz tak czasem ?
Kibice ? Smarkateria, zapatrzona w siebie. Wszystko jest dobrym powodem byle tylko cos nabic w necie i zrobić trochę szumu wokól siebie.
żle, żle, żle, żle.... zawsze się coś znajdzie.
ps. wywalcie ten temat w kosmos, jeszcze nam trzeba zeby sie roznioslo, że nasi "wdzięczni" kibice, ktorzy jeszcze rok temu blagali o cud by nie zleciec do III ligi, zamierzaja sie sadzić z klubem, bo w sobotę o 14 to zawsze mają porę na krupniok i herbatkę z dziurawca.
Kibice ? Smarkateria, zapatrzona w siebie. Wszystko jest dobrym powodem byle tylko cos nabic w necie i zrobić trochę szumu wokól siebie.
ps. wywalcie ten temat w kosmos, jeszcze nam trzeba zeby sie roznioslo, że nasi "wdzięczni" kibice, ktorzy jeszcze rok temu blagali o cud by nie zleciec do III ligi, zamierzaja sie sadzić z klubem, bo w sobotę o 14 to zawsze mają porę na krupniok i herbatkę z dziurawca.
- jalboss
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Re: ZWROT KASY
Ponoć niedługo Zarząd będzie rekompensować słabą gre, twarde stołki, niedopalny słonecznik, śłońce świecące w oczy, brak kawiory w kawiarence, itp. rzeczy które ktokolwiek sobie wymyśli, tak by kibice Ruchu co dojednego byli full wypas zachwyceni.Mikoruch pisze:Kupując karnet na szpile dostałem wykaz spotkań u siebie z zaznaczeniem, że wszystkie mecze są w piatki oprócz szpilu z KSZO. Tak mi pasowało i kupiłem szpil wiedząc, że jak 1 (sobota) przepadnie to jest i tak ok. Teraz mecz jest przełożony na sobotę (Śląsk). Zgodnie z kodeksem cywilnym jest to złamanie warunków umowy (w domyśle) dotyczacych zakupu karnetu. Proszę o info kogoś z klubu w jaki sposób klub zamierza to zrekompensować posiadaczom karnetów, bo w przyszłym sezonie już ich nie kupię (kupiłem na górną kilka sztuk). Czy klub o tym pomyslał ? Nie musi to być zwrot kasy ale chociaż rekompensata w pamiatkach klubowych. :?
Pierdoły piszesz i tyle.
NIEBIESCY KIBICE MÓWIĄ...
-
- Kontakt:
salvo tera to zes troszka przesadzil Mikruch mo 100% racji to ten Klub jest dla KIBICÓW a nie kibice dla Klubu!!!!slavo pisze:A Mandrysza to ty w rodzinie nie masz tak czasem ?
jesli ktos wydaje kase na karnet to oczekuje dotrzymania "umowy" ze strony klubu. Mowisz smarkateria zapatrzona w siebie jakos mi sie wydaje ze nie raz ten klub jest zabardzo zapatrzony w siebie choc kocham Ruch ponad zycie ale nie mozemy pozwolic aby zabardzo wykorzystywal nasz "fanatyzm" powtarzam jeszcze raz to Klub jest dla Kibicow a nie Kibice dla Klubu.
pozdRo
-
- Kontakt:
Ależ MiK, nie ma problemu. Wynegocjuj z TV, najlepiej z TVP1 albo TVN (nie jakimś tam niszowym TVP3), niech pokazują Ruch w piątki o 19 w końcu jakiś tam mierny Real musi się dostosować do warunków narzucanych przez organizatrów LM ale nie Ruch. I albo będzie po naszemu albo niech TVP spier...... Na ch** na jakaś tam promocja w mediach - zawsze będzie powód, by otworzyć kolejny temat - "O tym jak się klub słabo promuje i jak ma przyjśc sponsor skoro Ruch tak słabo się "sprzedaje" medialnie".
Zmian jest podana z duzym wyprzedzeniem, a nie z dnia na dzien... ale kto by wam tam dogodził.
Takie przypadki są na całym świecie ale niestety polaczkom po 1989 odpieroliło od demokracji i wydaje im sie ze wszystko musi sie kazdym z nim INDYWIDUALNIE ustalać... a i tak będą narzekać, narzekać, narzekać bo taki jest ich sens istnienia.
Zmian jest podana z duzym wyprzedzeniem, a nie z dnia na dzien... ale kto by wam tam dogodził.
Takie przypadki są na całym świecie ale niestety polaczkom po 1989 odpieroliło od demokracji i wydaje im sie ze wszystko musi sie kazdym z nim INDYWIDUALNIE ustalać... a i tak będą narzekać, narzekać, narzekać bo taki jest ich sens istnienia.
dobre :lol: :lol: :lol:slavo pisze:Ależ MiK, nie ma problemu. Wynegocjuj z TV, najlepiej z TVP1 albo TVN (nie jakimś tam niszowym TVP3), niech pokazują Ruch w piątki o 19 w końcu jakiś tam mierny Real musi się dostosować do warunków narzucanych przez organizatrów LM ale nie Ruch. I albo będzie po naszemu albo niech TVP spier...... Na ch** na jakaś tam promocja w mediach - zawsze będzie powód, by otworzyć kolejny temat - "O tym jak się klub słabo promuje i jak ma przyjśc sponsor skoro Ruch tak słabo się "sprzedaje" medialnie".
-
- Kontakt:
jakiś ty głupislavo pisze:Takie przypadki są na całym świecie ale niestety polaczkom po 1989 odpieroliło od demokracji i wydaje im sie ze wszystko musi sie kazdym z nim INDYWIDUALNIE ustalać... a i tak będą narzekać, narzekać, narzekać bo taki jest ich sens istnienia.
a co do tematu: Mikoruch nie wiem czy kupno karnetu w świetle K.C jest jakąkolwiek Umową. Zadaj pytanie do Rzecznika Praw Konsumenta, dziłają przy Urzędach Miasta. Jeśli jest tzw "Umową" to wygrasz. A następnym razem klub będzie musział wydrukuje karnety bez podania daty i godziny.
-
- Kontakt:
Barth. Może jeszcze napisz skargę do PZPNu i zwróć się o ukaranie klubu !! Najlepiej jakimiś karnymi punktami. PO za tym nie martw się, jak w przyszłości klub wydrukuje karnet bez dat i godzin, to i tak znajdziecie jakiś dogodny punkt żeby się przyczepić i ud***ć.
wole być głupim niż takim "kibicem".
wole być głupim niż takim "kibicem".
-
- Kontakt:
wbrew pozorom temat ma sens , ale w troche innym przypadku np. gdy pzpn zamknie stadion na kilka kolejek , moze napisalby ktos kto mial karnet na runde jak byla haja z lksem , jak wtedy byla rozwiazana ta sprawa ?
Mikoruch moim zdaniem zdecydowanie przesadzasz , moze sprobuj najpierw zaskarzyc kzk gop/pkp bo spoznianie sie busow/cugow to jest dopiero lamanie umowy
Mikoruch moim zdaniem zdecydowanie przesadzasz , moze sprobuj najpierw zaskarzyc kzk gop/pkp bo spoznianie sie busow/cugow to jest dopiero lamanie umowy
To my najwieRniejsi Ruchu kibice , tworzymy Niebieskie Katowice
i nigdy nie nadejdzie taki czas , by w tym mieście zabrakło nas
bo po nas będą nowi , młodzi i zdecydowani , tacy jak my - katowiccy Ruchu fani
i nigdy nie nadejdzie taki czas , by w tym mieście zabrakło nas
bo po nas będą nowi , młodzi i zdecydowani , tacy jak my - katowiccy Ruchu fani
- jalboss
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Jeżeli to będzie z powodu zamieszek kibiców to możesz skarżyć prowodyrów (postępowanie cywilne) a nie klub, bo to nie zarzad gania po murawie ze sztachetami.koloR pisze:wbrew pozorom temat ma sens , ale w troche innym przypadku np. gdy pzpn zamknie stadion na kilka kolejek
Zarząd można skarzyć gdyby mecz nie doszedł do skutku z jego winy, np. mecz ma być o 20.00 a zarząd nie zapłacił za prąd i świeczki nie będa się palić.
Jeszcze nie zdarzył się, o ile pamiętam, a pamiętam wiele

Mikoruch a co będzie jak Ruch zajmie w przyszłym sezonie miejsce premiowane europejskimi pucharami i do Chorzowa przyjedzie np. Schalke i z tego powodu przesuną kolejke o 2 dni? Tez będziesz protestował, bo masz karnet na piątek?
NIEBIESCY KIBICE MÓWIĄ...
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Oczywiście, że masz racje, bilet jest umową pomiędzy stroną kupującą i sprzedająca, ale w Polsce nikt ci nie rozpocznie rozprawy za 10zł, chyba, że rzeczywiście byś sie uparł i narobił szumu, ale wtedy po pierwsze byś zaszkodził klubowi, a po drugie uraz wszystkich do polskich instytucji sądownictwa jest tak duży, że każdy dobrze wie, że zanim on i by coś ogłosili wyrok, to każdy by to pi***olił. Ale są kraje co o mniejsze kwoty się sądzono.
A co do kzk czy pkp to już w Polsce była nie jedna rozprawa właśnie z powodu nie przyjazdu czy dużych opóźnień, przy czym trzeba udowodnić, że przez to poniosło się rzeczywiste straty, rzeczywiste, a nie hipotetyczne co nie jest taką prostą sprawą.
A co do karnetów to ja wychodze z podobnego założenia jak Szarlin mimo, że na swoim stadionie jestem jak tylko moge, i to bez jakiś wymówek typu urodziny czy dziewczybna, tylko jak rzeczywiście nie moge, ale i tak wole kupić se ten bilet każdorazowo osobno, bo zysk z karnetu mały, no może obecnie nie stanie w kolejkach, a czasami jak coś wypadnie np. wyjazd służbowy, czy właśnie jakieś przekładanie meczu co nie wiem czy moge na tym być, od razu ten zysk finansowy sie traci.
A pytanie do karnetowców nie z trybuny, a z normalnych sektorów, czy sprawdzają nazwiska, czy mając karnet kogoś kto w danym meczu nie mógł jechać mam szanse wejść
A co do kzk czy pkp to już w Polsce była nie jedna rozprawa właśnie z powodu nie przyjazdu czy dużych opóźnień, przy czym trzeba udowodnić, że przez to poniosło się rzeczywiste straty, rzeczywiste, a nie hipotetyczne co nie jest taką prostą sprawą.
A co do karnetów to ja wychodze z podobnego założenia jak Szarlin mimo, że na swoim stadionie jestem jak tylko moge, i to bez jakiś wymówek typu urodziny czy dziewczybna, tylko jak rzeczywiście nie moge, ale i tak wole kupić se ten bilet każdorazowo osobno, bo zysk z karnetu mały, no może obecnie nie stanie w kolejkach, a czasami jak coś wypadnie np. wyjazd służbowy, czy właśnie jakieś przekładanie meczu co nie wiem czy moge na tym być, od razu ten zysk finansowy sie traci.
A pytanie do karnetowców nie z trybuny, a z normalnych sektorów, czy sprawdzają nazwiska, czy mając karnet kogoś kto w danym meczu nie mógł jechać mam szanse wejść
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
- L.G
- Kontakt:
- wolfik
- Kontakt:
Takie ladne hasla sie spiewa "Ruchu Chorzów Kocham Cie Tobie Oddam serce Swe"
A milosc wymaga wyrzeczen
A milosc wymaga wyrzeczen
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.