zabol kierownikiem druzyny ruchu

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

#16 Post autor: radzion » 28 lip 2006, o 21:50

slavo pisze:a określenie "żabol" ma pośród kibiców chorzowskiego Ruchu wydzwięk jak mi się zdaje "pieszczotliwy" ?
hmmm widza ze sie znosz na tym temacie tyla co jo na operze:

odsylom na strona:
http://www.gornik.zabrze.net.pl/zabole.html

lub bezposrednio na

http://www.gornik.zabrze.net.pl/kibice_info.html - polecom zwrocic szczegolno uwaga na PRZYDOMEK KIBICOW

to tyla panie madry, tako sugetsia, jo jak nie wiem czegos to starom siena ten temat nie wypowiadac~! oczywiscie nie chca sie z toba wadzic ino zwracom uwaga ze sie bardzo mylisz!skoro Gornicy (lepiej brzmi) sami siebie tak nazywaja to czemu my nie momy ich tak nazywac?

aha a jesli juz chodzi oslowo "sreciał" to w tym temacie tylko ty tak napisols!!wiec tym bardziej nie rozumia twojego postu, chyba ze chcesz doprowadzic do kolejnej zwady!
Ostatnio zmieniony 28 lip 2006, o 21:53 przez radzion, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#17 Post autor: Lutz » 28 lip 2006, o 21:51

Modelius - jak już godosz o obrażaniu to tako mało uwaga niy uważosz że "w ruchu" powinno wyglondać troszka inaczy ? Pomyśl monyj znojdziesz błąd .
Slavo - tu w tym temacie słowa sreciał żodyn niy użył , a żabol ? No cóż , jak inyczy ich nazywać :?: :) z całym szycunkiym do Barteczki .

slavo
Kontakt:

#18 Post autor: slavo » 28 lip 2006, o 21:55

Lutz ! A jak nazwać Ślązaka, który za pracą wyjechał np. ??? ..... do Warszawy ??? ... cóż na dzien dobry pewnie obciepać od goroli tak dla zasady...

Radzion - inna jest waga określenia "żabol" dla kogos kto się uważa, za kibica Górnika, a inny jest ciężar gdy sie kogos pogardliwie określa Z DEFINICJI "żabolem" nie mając zielonego pojęcia czy takim "żabolem" jest czy nie ?

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19 Post autor: heli » 28 lip 2006, o 22:01

slavo mo swój świat

a Lutz nie do końca sie z tobą zgodza, bo to po prostu wymiana kogoś kto wiele zrobił dla tej drużyny, na kumpla Wleciała, więc to raczej nie jego jakieś zalety zdecydowały o zatrudnieniu a tylko i wyłącznie znajomości z Wleciałem, i czy to można nazwać profesjonalizmem nie powiedziałbym. Po prostu Wleciał wykorzystując prywatne znajomości chce sie pozbyć wszystkich nie wygodnych mu osób, a czy tędy droga, no cóż będzie szło powiedzieć za rok.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

modelius1

#20 Post autor: modelius1 » 28 lip 2006, o 22:02

ludziska mie w tym poscie niechodzilo o to zeby sie napinac na jakiegos tam bylego ,,kierownika pilkarskiej druzyny klubu sportowego gornik zabrze s.s.a,,<tzw.zabola> ino podziekowac krzyskowi za prace non profit czyli bezplatna a tak kiedys pracowal

slavo
Kontakt:

#21 Post autor: slavo » 28 lip 2006, o 22:07

Heli też masz swój świat. Ten świat jest atakowany przez Dartha Wleciała i jego wierne klony, które dojrzewały od setek lat w kokonach na Roosevelt'a :-)

Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#22 Post autor: Lutz » 28 lip 2006, o 22:13

Slavo - od tysiyncy lat żabole bydom żabolami i nic tego dziynki Bogu niy zmiyni , jo podejrzewom że łoni niy czujom sie już nawet tym hasłym obrażyniy. Tak było , je i łostanie , na inne miano trzeba sobie zapracować , w Anglii Tottenham zawsze bydzie żydym , a u nos w Ulm Karlsruhe bydzie zawsze Badenser Dreck . I niy teoryzuj mi że jak wtoś kajś tam wyjechoł za robotom itd...........temat Zabrza i Górnika jak sie orientujesz je , był i bydzie specyficzny .

Heli......... jo nie powiedzioł że ta decyzja popierom , czy neguja - niy znom na tela "klimatów co by sie w ty konkretny sprawie wypowiadać - jo chcioł ino pedzieć że żałować mogymy że stracili my może dobrego fachowca , a czymu i w jakich okolicznościach to mom keine ahnung. Jak Barteczko bydzie lepszym fachowcym od poprzednika to mie to boleć niy bydzie że na rzecz członka niebieski rodziny przyszoł " żabol" ( Slavo :) )

Awatar użytkownika
Neo
Kontakt:

#23 Post autor: Neo » 28 lip 2006, o 22:16

Z tego co wiem to Barteczko mieszka bardzo blisko naszego stadionu i jest kibicem Ruchu :) Może dostał prace u żaboli, ale to chyba nie zmienia faktu że jest Niebieski. Szkoda, że Krzysiek Jendrulok odchodzi, wielka szkoda. Świetny kierownik, kibic, człowiek. Szkoda, że nie kończy meczem u siebie, ale to i tak niczego nie zmienia :wink: Dzięki! :flaga:

slavo
Kontakt:

#24 Post autor: slavo » 28 lip 2006, o 22:20

Lutz ! Mnie chodzi tylko o to skąd pewność że to "żabol" ? (i zrób mi uprzejmość nie wyjeżdzaj z argumentem, że "pracował w Zabrzu" bo osobiście znam chopców z Rudy i Chorzowa co pracują w Będzinie a pomimo tego nie są gorolami).

A jeśli kiedyś w Ruchu miałby zagrać Bensz ? To co ? Na dzien dobry zjedziecie go od sosnowieckich ?

Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#25 Post autor: Lutz » 28 lip 2006, o 22:30

Ech..Slavo, dyć jo nigdy niy pedzioł że Barteczkoje "żabol", gorol czy niebieski , jo mienioł to ogólnie w odniesieniu do.........żaboli :) Zresztom niy boło dyskusji , zobejżymy na co go stać i czy bydzie lepszą alternatywą do Jendruloka. Jak już pedziołech skulie mie może być z sosnofca czytej dobrze moje posty ( bele by niy boł arab , muzułmanin ) bele był fachmanym w swoim zawodzie i wykonywoł go profesjonalnie.

slavo
Kontakt:

#26 Post autor: slavo » 28 lip 2006, o 22:36

A mnie tylko Lutz chodzi, żeby przestały sie pojawiac posty, które na dzień dobry przyklejają ludziom łatki i "wyrabiają opinie". Patrz post o tym, że Barteczko to "kapuś Wleciałowskiego". Pytam się na jakiej podstawie obraża się od pierwszego dnia pracy tego człowieka ?

Dobrej nocy

SODA

#27 Post autor: SODA » 28 lip 2006, o 22:47

a ja jestem ciulniynty srecial i żabol kierownik ,Krzysiek za duzo trzymał z Mario to go wydupcyli

Awatar użytkownika
Grzegorz
Kontakt:

#28 Post autor: Grzegorz » 29 lip 2006, o 08:55

Na forum naszego kochanego Ruchu zawsze można liczyć na jakoś zwada.

Godanie zeby godać, pisanie żeby pisać.

Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#29 Post autor: Lutz » 29 lip 2006, o 09:52

Megowiec pisze:Na forum naszego kochanego Ruchu zawsze można liczyć na jakoś zwada.

Godanie zeby godać, pisanie żeby pisać.
Po to je forum co by godać i pisać , a co wnosi Twój post nowego do całokształtu tego forum :?: Tela samo co mój , slavo , gerhata czy innego łowcy - tak samo móg żeś sie go darować , pra ?

Marik
Kontakt:

#30 Post autor: Marik » 29 lip 2006, o 10:03

A nie wydaje się Wam, że to normalne, że trener sprowadza sobie do wspólpracy ludzi których zna i z którymi sie rozumie. A może to, że poprzedni dyro pracował w klubie za darmo a na życiw zarabiał gdzie indziej miało wpływ na jego podejście do obowiązków. Tego nikt z nas nie wie. A już najgorzej jest pisać o człowieku cokolwiek czy to na plus czy minus zanim jescze cokolwiek dla tego klubu zrobił. Przecież można się powstrzymac z opiniami.

ODPOWIEDZ