KARNETY

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
KK
Kontakt:

#61 Post autor: KK » 13 lip 2006, o 09:28

Moglybyc mecze towarzyskie w Pszczynie i Piekarach, festyn w Wisle gdzie chlopcy sie przygotowuja do sezonu, kolejne billboardy, a wyglada na to, ze nawet nie stoimy w miejscu tylko sie cofamy (billboardy znikna, pomysl nie zainteresowal klubu)...

marcyk
Kontakt:

#62 Post autor: marcyk » 13 lip 2006, o 09:44

wojtas 81 pisze: ... p. Anno proponowalbym rozpoznanie sytuacji ekonomicznej tego regionu wsrod potecjalnych kibicow i moze zasiegniecie informacji u kibicow, chodzi o to zeby nie odpychac ludzi od Ruchu, bo Ruch potrzebuje kibicow , a kibice Ruchu!!!
Nic dodać nic ująć.
Do rozpoczęcia rundy zostało jeszcze trochę czasu więc może uda się zmienić te zasady wejścia dla kobiet, a dzieci do 12 lat wg. propozycji, do np.15 lat bilet za symboliczną zetę.

slavo
Kontakt:

#63 Post autor: slavo » 13 lip 2006, o 10:07

wojtas 81 pisze: Tak dla twojej wiadomosci to w wawie mieszka wiekszosc prezesow, aktorow, politykow, a bezrobocie jest na poziomie 3% i sredni zarobek na poziomie 3-4tys a nie 1tys na rodzine!!!
Podaj źródło tych twoich statystycznych rewelacji ?

1. Oczywiście w Warszawie mieszka 1,7 miliona aktorów, prezesów i polityków i to głownie ci politycy ( z Białegostoku, Wrocławia i Rzeszowa) są przede wszystkim tymi, którzy zapełniają "żyletę".
2. Targówek, Bródno, Koło, Szmulki, Ursus to eksluzywne dzielnice kipiące dostatkiem i dobrobytem. Podwarszawskie wsie to oazy dostatku i manny sopadającej z nieba.
3. Jeśli któryś ojciec zabierał w ubiegłym sezonie 12 latka za free, a teraz juz nie będzie mógł to zacznie z nim chodzić na bukową ??
4. Dlaczegoż to za free dla lasek ma dotyczyć całego stadionu. Macie wybór albo za free na rodzinny albo za kasę na pozostałe sektory. Czyli jest alternatywa dla tych "biedniejszych" ale nie wy chcielibyście wszystko albo nic.

Rzygac mi się chce jak czytam te wasze jęczenia "o nedzy" i o tym, że 10 zeta za mecz II ligowy to dużo, a smarkacze z tych "enklaw biedy" latają z najnowszymi modelami Nokii i samych tapet ściagają za 10 zeta tygodniowo.

Podsumowując uważam, że sranie o tym, że WIEKSZOSCI nie stać na bilet za 10 złotych raz na dwa tygodnie to zwykłe szukanie dziury w całym. I już wręcz wrodzone BEZPODSTAWNE kompleksy na tle jakiejś mitycznej biedy i równie mitycznej krainy miodem i mlekim płynącej znajdującej się w środku Mazowsza.
Gdyby nie nędza sportowa w wykonaniu Ruchu w ostatnich latach, gdyby nie Rogala, gdyby nie 3go maja, to pomimo "zagęszczenia klubów" nie byłoby problemów z zapełnieniem stadionu. Czy w Nadrenii nie ma podobnego zagęszczenia klubów ?

Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#64 Post autor: Lutz » 13 lip 2006, o 10:21

Ech..... Slavo do czego to doszło , żeby jo Ci racja przyznowoł i podpisoł sie obiyma rynkami pod twoim postym :) , ale niestety tako je prowda co sezon to samo -----> "za drogie bilety" , my sie chyba richtig nadwomy do a-klasy - tam chyba je wjazd za friko , pra ?

sponsi

#65 Post autor: sponsi » 13 lip 2006, o 11:34

Zadom gupie pytanie... bo zech nigdy karnetu nie kupowol :oops:
G(R)ześ pisze:- pozostałe sektory - 70 zł

Biere sie to na konkretny sektor czy dzialo jako wejsciowka na stadion (poza 5 oczywiscie)?

Swoja droga karnet za 70 pln na 8 szpili... Sie niezbyt werci... Ale (i tu cytat ;))
arcio pisze:od tego roku nasz karnet będzie czymś więcej niż tylko wejściówką na stadion
każdy posiadacz karnetu będzie miał możliwość pójścia tu i ówdzie i dostac coś taniej niż inni
i tym zescie mnie kupili :D Oby to nie byly puste slowa ;)

I przestancie o tej stolycy... W firmie (warszaskiej), z ktora wspolpracuje moja, glowny informatyk zarabia mniej niz jo... Synek mieszka z 3 innymi w kawalerce...
Statystycznie rzecz biorac, czlowiek na spacerze z psem mo 3 nogi, wiec porownywanie cen nie bardzo ma sens, chyba ze mamy bardzo dokladne odniesienie do kosztow zycia.

A jakby na Ruch bilet kosztowol 30 zeta to tez bych lazil. Sie by trocha piwo ograniczylo ;)

Eagle

#66 Post autor: Eagle » 13 lip 2006, o 12:53

Slavo rzygac mi sie chce jak czytom twoja plycizna intelektualno... Zrozum ze fussbal to teraz podukt i ten wto to lepij sprzedo ten wygro!

wojtas 81

#67 Post autor: wojtas 81 » 13 lip 2006, o 13:08

Do Slavo moze troche zle to sformulowalem! Nie chodzilo mi o to ze mo byc za free wszystko i juz! Ja tak jak sponsi powiem ze gdyby bilet byl za 30zl to tez bych lazil. Ale znam takich ktozy poszliby ale na serio nie maja 10zl na dwa tydnie.
I mysle ze nazywanie tego "mityczna bieda" jest nie na miejscu! Mam nadzieje ze w tej dyskusjichodzi tylko o zapelnienie stadionu, bo mnie o to chodzi!!! Nie mialem na celu szukania dziury w calym!!!

Roson_Ruda_1
Kontakt:

#68 Post autor: Roson_Ruda_1 » 13 lip 2006, o 13:23

- Klub Kibica (sektor 7) - 50 zł
trzeba mieć ta legitka klubu kibica?
a jak ja, to można ją jeszcze wyrobić?
Chce by Ma drużyna zawsze miała mistrza, ta co od dziecka memu seRcu najbliższa!

slavo
Kontakt:

#69 Post autor: slavo » 13 lip 2006, o 14:48

Eagle. Wolę swoją płyciznę niż twoją głebie, ktora nie odróżnia sprzedaży od rozdawnictwa. (Jakim to cudem (skoro już jesteśmy przy aspekcie jedynie ekonomicznym pomijając wszelkie aspekty emocjonalne i sentymentalne) żabskim mecze przy pełnym stadionie przyniosły więcej strat niż dochodu ?.
A jesli chodzi ekonomie i rynek, to mozna działac na dwa sposoby produkowac tandetę i wciąż obniżać cenę za nią. (Co zrobią żabole, jesli dalej będą dołować i po czwartym szpilu zejdą do 5ciu złotych, to co po 8 szpilu ? wstęp za darmo). Albo tez podnosic jakośc i trzymać cenę.

Wojtas. jesli chodzi o woj Śląskie to ta "nędza" jest mityczna i głownie tkwi w głowach grupyn ludzi nawykłych do tego, że "mu sie nalezy" i "państwo ma dać". Jesli chodzi i wskaźniki ekonomiczne to jesteśmy na pozycja 1-3 nie niżej, więc może przetsńcie żyć tym kompleksami "na tle zamykanych kopalń i hut", Śląsk się zmienia tylko wy tego nie chcecie zobaczyć.
Sorry za odjazd od wątku głownego.

pozdrowienia dla wszystkich "kibiców za 5 złotych"

Pepek
Kontakt:

#70 Post autor: Pepek » 13 lip 2006, o 16:58

http://www.wisla.krakow.pl tak sie robi reklame karnetow...

USH
Kontakt:

#71 Post autor: USH » 13 lip 2006, o 17:08

w zeszłym sezonie wszystko było dobrze to po ch** teraz jakies kombinacje ze laski za darmo tylko na 1 ,tak samo z bajtlami mom nadzije ze to jeszcze zarząd odkreci :!:

bolo23

#72 Post autor: bolo23 » 13 lip 2006, o 17:11

PePeK pisze:http://www.wisla.krakow.pl tak sie robi reklame karnetow...
wisla to bilbordy o karnetach wywiesila...
jako ciekawostka, to dal wznawiajacych karnety cena jest nizsza...

Awatar użytkownika
RadiatoR
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#73 Post autor: RadiatoR » 13 lip 2006, o 18:41

Ale czy ktokolwiek w zarzadzie pomyslal ze sa chopy co po kilkanascie/kilkadziesiat lat laza na Ruch, na dziesiona albo na prosta i przychodza z zona, narzeczona, laska albo bajtlem ? I teraz ci wszyscy musieli by isc na 1 abo zaplacic co najmniej dycha wiecej! Taka kobieta powie wtedy ze woli posiedziec w domu bo az tak ja mecz nie interesuje zeby zaplacic 10zl, a chop nie bedzie chcial siedziec na 1.

Druga sprawa to jednak wkurzalo mnie jak po dziesionie sie kreci duzo bajtli i jakies mode dziolszki i bardziej to piszczy niz dopinguje. Wiec sprawa wyslania ich na 1 nie jest do konca zla.
arcio pisze:trzeba się starać aby było coś więcej niż tylko sam bilet i mogę powiedzieć że takie ruchy już powoli zaczynamy robić
od tego roku nasz karnet będzie czymś więcej niż tylko wejściówką na stadion
każdy posiadacz karnetu będzie miał możliwość pójścia tu i ówdzie i dostac coś taniej niż inni
przynajmniej tak możemy "uatrakcyjnić" nasz karnet
tyle możemy ... o reszcie bede rozmawiać z "górą" może jeszcze uda się coś odkręcić
I dobrze, ale to ja bym mial zyczenie w takim razie. Zamiast dostac np. wuszt za pol ceny to niech ci co kupia karnet moga wejsc razem ze swoja kobieta albo bajtlem tam gdzie chca!
Wtedy ten co chodzi z laska na dziesiona albo ten co chodzi z bajtlem na prosta nie bedzie musial doplacac a byc moze i sprzedaz karnetow troche wzrosnie (na pewno o mnie)

Inaczej mozna by to rozwiazac w taki sposob ze kazdy chop (>18lat) moze wejsc z synem albo kobieta tam gdzie chce, to moze chociaz te 'watahy 12-letnich kobiet i mezczyzn' trafilyby na 1. Ino tu znowu jest problem ze pojedynczo moga probowac wejsc z kims obcym a jak wiadomo z tym raczej problemu nie bedzie.

Ostatnia rzecz to dziwi mnie troche fakt ze obnizono granice wieku dla dzieci do 12 lat. Moze sie kierowano tym ze wtedy konczy sie podstawowke ale to troche przesada. Wiec albo dzwignac do 15 lat albo mozna zrobic jakies papierowe (zeby na drukowaniu nie tracic) wejsciowki dla tych powiedzmy od 12 do 16.

Mimo wszystko mam nadzieje ze bede mogl wejsc z kobieta na dziesione bez koniecznosci 'doplat'. Schluss
Nie kłóć się z idiotami. Sprowadzą dyskusję do swojego poziomu i pobiją cię doświadczeniem.

gregor
Kontakt:

#74 Post autor: gregor » 13 lip 2006, o 20:07

Jo powiem tyla po***any pomysł i niech ktoś w tym klubie je***e sie w łeb . Bo tak jak pisołech kilka postów wyżej tracymy modych i tyla. :evil:

Najpierw wy***ali Maria (jestech neutralny w tym temacie) teroz robi sie wszystko żeby pozbyć sie kibiców. Bo choć jo robia to niestać mie na bilety dla 5 bajtli co zymnom jeździło i jak zaczeło jeździć trocha chopców to zaczyno sie robić pod górka. Był autobus co zabieroł za fre i wejście prawie darmo to teroz wielki hu*. Chyba że to mo być klub dla wybranych :!:
[img]http://republika.pl/zamkowa/Ruch/69.gif[/img]

arcio
Kontakt:

#75 Post autor: arcio » 13 lip 2006, o 20:46

bolo23 pisze:
PePeK pisze:http://www.wisla.krakow.pl tak sie robi reklame karnetow...
wisla to bilbordy o karnetach wywiesila...
jako ciekawostka, to dal wznawiajacych karnety cena jest nizsza...
po pierwsze do wisły organizacyjnie nam daleko oj daleko
po drugie my staramy sie załatwić jak najwięcej podmiotów z którymi bedziemy wspolpracować
to musi potrwać a przed podpisaniem stosownej umowy nie możemy nic ogłaszać bo znowu będzie że za dwa tygodnie miało być :D
jest już przygotowana strona informacyjna co, gdzie i za ile ale czekamy na podpisy
jak potwierdzimy 20 instytucji to ruszamy :]

niedawno doszedł do pomocy przy sprawach marketingowych nowy kolega pracujący w klubie
mam nadzieję że to zdynamizuje nowe pomysły
nigdy nie jest za późno

ODPOWIEDZ