Licencja

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Michalik

#61 Post autor: Michalik » 11 lip 2006, o 23:18

łosz ciul...nawet Kmita dostala licencje a my nie... nie rozumia tu czegos... ale mysla ze to wszystko pic na wode i w "drugiej rundzie" przyznaja nom licencja...

sponsi

#62 Post autor: sponsi » 12 lip 2006, o 09:20

w tym temacie, bo nie chca nowego zakładac...

Ja sie moze nie znom, ale z tego, co czytom i widza w telepudle to generalnie trza by bylo _cale_ srodowisko (trenerow, dzialaczy, pilkarzy, sedziow, o mlotach ze stolycy nie godom nawet) wsadzic ku*wa za te przekrety do pierdla.

Ino co nom wtedy zostonie? Mogemy se zrobic rozgrywki amatorow... Albo bajtli... (z gory uprzedzom, jo nie grom w fusbal - po przeleceniu boiska wzdluz wyplulbych pluca ;))

Czyli tzw "oczyszczenie srodowiska" jest niemozliwe?
Gdy na początku lat 90. ruszyły rozgrywki Ligi Mistrzów, w futbolu pojawiły się wielkie pieniądze. Spowodowało to duże zmiany w zarządzaniu klubami. Na ich czele stanęli menedżerowie, którzy mniej znali się na kopaniu piłki, ale dobrze wiedzieli, jak zarobić pieniądze. I przyniosło to efekty - hiszpańskie kluby, których znakiem rozpoznawczym przez dziesiątki lat były gigantyczne długi, przynoszą największe na świecie dochody. W dobrze prosperujących i przejrzyście prowadzonych korporacjach nie ma miejsca na korupcję.
Zrodlo: http://www.wprost.pl/ar/?O=92071

Na wielka kase nie momy szans, czyli zostaje nom zacisniecie zebow i przygladanie sie temu z boku - juz nawet nie mom sily sie wku*wiac na pzpn i innych im podobnych "dzialaczy".

Co do nos i Klubu - w koncu (jak zwykle ;)) dostanemy ta licencja i bydzie ok. Mom tako nadzieja 8). Ino warszafka musi pokazac, ze nie wolno sie wychylac, ze oni rzadza, a my som ino prowincjom... :evil:

Awatar użytkownika
19r20
Kontakt:

#63 Post autor: 19r20 » 12 lip 2006, o 09:49

Wolfik dlaczego tak mówię?

ktoś już to cytował ale co tam

"Wydaje się, że w przypadku chorzowskiego Ruchu będzie to tylko formalność. – Wysłaliśmy wszystkie dokumenty i byłbym zaskoczony, gdyby jakieś problemy się pojawiły. Regularnie wysyłamy też zestawienia, spełniając wszystkie warunki zgodnie z uchwałą PZPN – zapewnia dyrektor klubu, Krzysztof Ziętek."

oczywiście dostaniemy licencję w 2 turze ale ja pisze o tym że zapewnienia dyrektora Ruchu nijak się mają do rzeczywistości, którą wszyscy trzeźwo myślący przewidywali
GKS Katowice to klub, który był jednym z najaktywniejszych w procederze korupcyjnym - http://pilkarskamafia.blogspot.com

Awatar użytkownika
wolfik
Kontakt:

#64 Post autor: wolfik » 12 lip 2006, o 10:46

19r20 pisze:Wolfik dlaczego tak mówię?

ktoś już to cytował ale co tam

"Wydaje się, że w przypadku chorzowskiego Ruchu będzie to tylko formalność. – Wysłaliśmy wszystkie dokumenty i byłbym zaskoczony, gdyby jakieś problemy się pojawiły. Regularnie wysyłamy też zestawienia, spełniając wszystkie warunki zgodnie z uchwałą PZPN – zapewnia dyrektor klubu, Krzysztof Ziętek."

oczywiście dostaniemy licencję w 2 turze ale ja pisze o tym że zapewnienia dyrektora Ruchu nijak się mają do rzeczywistości, którą wszyscy trzeźwo myślący przewidywali
Przeciez my mowimy o pzpn-ie, organizacji ktora nie potrafi dobrze nawet terminarza zrobic, wiec brak logicznych dzialan ze strony pzpnu nie powinien nikogo dziwic
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.

Awatar użytkownika
ch-R

#65 Post autor: ch-R » 12 lip 2006, o 11:45

arcio pisze:
chorzowskaR pisze:
wolfik pisze:
19r20 pisze:to było do przewidzenia
jak Ziętek mówi że nie będzie problemu to znaczy że mówi....
Masz jakies konkretne podstawy zeby twierdzic ze Zietek rzuca slowa na wiatr, czy tak se tylko piszesz?? :?

Ja jo mom a ty nie? A słyszołes o tym ze za dwa tydnie bydzie sponsor ?
a kaj ty ku*** słyszałaś o sponsorze za ku*** 2 tydnie ?????????? :[
powiedz mi ku*** kaj?
Co ty sie tak kotłujesz np tukej http://www.ruch.chorzow.pl/news.php?id=2324

gizm
Kontakt:

#66 Post autor: gizm » 12 lip 2006, o 11:56

mi sie wydaje ze te z pzpn boja sie ze niebydzie mocnych na nasz Ruch i bez problemu wlejzymy do ekstraklassy i bydom przedluzac jak naj dluzyj zeby zepsuc dobro atmosfera
a pilkaze bydom w stresie grac
niemogiemy sie dac nastraszyc i poddawac a pilkazy i zarzad Ruchu popierac w kozdyj sprawie
niech widzom te cepy w pzpn ze nawet jak nom licyncji nie daja to my i tak bydymy z Ruchem
i nawet w lidze okregowej
a oni nich se ta licyncja w dupa wrazom

Nasza jedyna Milosc to Niebiescy nawet w okregowej albo jeszcze nizyj

jo mieszkom juz 17lot w Niemcach i nigdy nie przestolech byc kibicem Ruchu mom nadzieja ze wy tyz sie nie poddocie
pozdro Gizmo

arcio
Kontakt:

#67 Post autor: arcio » 12 lip 2006, o 11:57

chorzowskaR pisze:
arcio pisze:
chorzowskaR pisze:
wolfik pisze:
Masz jakies konkretne podstawy zeby twierdzic ze Zietek rzuca slowa na wiatr, czy tak se tylko piszesz?? :?

powiedz mi ku*** kaj?
Co ty sie tak kotłujesz np tukej http://www.Ruch.chorzow.pl/news.php?id=2324
już wielokrotnie to kurde pisałem ale napisze to jeszcze raz SPECJALNIE DLA CIEBIE
kaj tu pisze że za dwa tygodnie bydzie sponsor?
umiesz czytać ze zrozumieniem??
nigdy nie jest za późno

Awatar użytkownika
ch-R

#68 Post autor: ch-R » 12 lip 2006, o 12:19

arcio pisze:
chorzowskaR pisze:
arcio pisze:
chorzowskaR pisze:
wolfik pisze:

powiedz mi ku*** kaj?
już wielokrotnie to kurde pisałem ale napisze to jeszcze raz SPECJALNIE DLA CIEBIE
chopie czepiosz sie jo umia czytac ze zrozumieniem ale tego typu artykulów bylo chyba ze trzy i za kazdym razem godo ze za dwa tydnie sie wyjaśni i do teroz sie wyjaśnio. I sęk w tym ze po co godo jak nie mo 100% pewności ze bydzie sponsor niech powie jak juz sie znajdzie i podpisza umowa i tak samo z ta licencja taki był pewny siebie a tu co....?

Stary kibic

#69 Post autor: Stary kibic » 12 lip 2006, o 13:04

Mnie ciekawi ,dlaczego nie przyznano licencji? Gdzie sa pkt. ktore o tym zadecydowaly? Moze ktos to wyjasnic? Moze Q.... . Moze znowu dostanymy licencja warunkowo! Niech q.... zarzad to wkoncu wyjasni. Przeciez to jest zabawa w kota i myszke. Ale ta myszka sa kibice!! Czy to poniektorzy rozuma?

ZIBI13
Kontakt:

#70 Post autor: ZIBI13 » 12 lip 2006, o 13:08

4.10.2005 2:39 › - W ciągu dwóch tygodni rozstrzygnie się sprawa pozyskania nowego sponsora.

wW ciagu 2 TYGODNI sie rozstrzygnie napisal z 9 miesiecy temu ,to kazdy glupi wie ze nie pozyskali,
ale jak jestes taki madry to ty znajdz, i napewno ci klub odpali co najmniej z 10% i bedziesz bogaty.
Dobre mocne kluby jak gornik sa bez pieniedzy a ty myslisz ze do 2 ligi przyjdzie Abramowicz :D
Na jakim ty swiecie zyjesz,cieszmy sie bo pomalu ale stale do przodu.

marcyk
Kontakt:

#71 Post autor: marcyk » 12 lip 2006, o 13:26

W tym przypadku niema co sie wku.... na nasz zarząd, dyrektora Ziętka bo trzeba ich podziwiać, że jeszcze działają na rzecz RUCHU.
To, że każdorazowo mamy problem z licencją jest spowodowane faktem nierozliczenia pseudodziałalności Kryśka "Przyspawanego", Bloków , Mleczków i innych łażą po świecie zadowoleni, a Klimek płaci za pajaców długi ze swojej kabze. Jeszcze medal za zasługi dla RUCHU takiemu Rogali dali.

arcio
Kontakt:

#72 Post autor: arcio » 12 lip 2006, o 14:34

chorzowskaR pisze:
arcio pisze:
chorzowskaR pisze:
arcio pisze:
chorzowskaR pisze:
wolfik pisze:

powiedz mi ku*** kaj?
chopie czepiosz sie jo umia czytac ze zrozumieniem ale tego typu artykulów bylo chyba ze trzy i za kazdym razem godo ze za dwa tydnie sie wyjaśni i do teroz sie wyjaśnio. I sęk w tym ze po co godo jak nie mo 100% pewności ze bydzie sponsor niech powie jak juz sie znajdzie i podpisza umowa i tak samo z ta licencja taki był pewny siebie a tu co....?
pokaż mi w ostatnim czasie artykuł o sponsorze Ruchu?
ludzie czy wy nie rozumiecie że czasami co innego sie mówi a co innego jest w prasie, necie ...

po drugie jak tak marudzisz to idź i szukaj kasy
już ci wyżej napisali - znajdź a na pewno dostaniesz "laurke" z klubu

łatwo jest siedzieć przed kompem i narzekać

a co do licencji
@ Stary kibic
czy ty sądzisz że zarząd celowo robi kibicom pod górke i daje im powody do wqrwiania?
człowiek jeździ, tłumaczy niby wsio ok a potem sie dowiaduje że znowu jakiś ciul wyciąga ASA z rękawa i ch** bombki strzelił
my już spłaciliśmy jak pisze na głównej ponad 600 tyś kasy
to ile mamy miesięcznie Mandryszowi dawać?

nie tylko nam kibicom zalezy na tym klubie
zależy właścicielowi i zarządowi też więc te głosy sa nie na miejscu
nigdy nie jest za późno

wojtas 81

#73 Post autor: wojtas 81 » 12 lip 2006, o 14:52

o co ta chaja? jak sie pisze ze za dwa tygodnie sie wyjasni i po dwóch tydniach nic nie slychac to jo rozumia ze wyjasnilo sie na "NIE"!!! a komu jak komu , ale p.Klimkowi musi zalezec na tym klubie, wpakowal tu troche kasy, a jest dobrym bisnesmanem , a nie desperatem!!!

Awatar użytkownika
ch-R

#74 Post autor: ch-R » 12 lip 2006, o 15:35

arcio pisze:
chorzowskaR pisze:
arcio pisze:
chorzowskaR pisze:
arcio pisze:
chorzowskaR pisze:
wolfik pisze:

powiedz mi ku*** kaj?
pokaż mi w ostatnim czasie artykuł o sponsorze Ruchu?
ludzie czy wy nie rozumiecie że czasami co innego sie mówi a co innego jest w prasie, necie ...

po drugie jak tak marudzisz to idź i szukaj kasy
już ci wyżej napisali - znajdź a na pewno dostaniesz "laurke" z klubu

łatwo jest siedzieć przed kompem i narzekać

Po pierwsze nie marudza to raczej ty mosz jakieś problemy i chyba to są problemy na tle emocjonalnym to roz a dwa to to ze jak ty to napisałes "cos innego sie mówi a co innego jest w prasie.." to to jo ci powiem co bym zrobil ja Zietka miejscu ......nic nie godoł od tyle co mom do powiedzenia

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#75 Post autor: Ozor » 12 lip 2006, o 16:11

Widzisz arcio problem jest chyba bardziej złozony,jest nim brak czegos w rodzaju rzecznika klubu w sprawach kontaktu z kibicami,sprawnie i szybko informujacego o bieżących sprawach którymi żyje klub i jakie ma problemy.
Trzeba zrozumiec że kibice sa częscią tego klubu i nie wolno ich traktowac jako piątego koła u wozu no chyba że im na nas nie zależy.

ODPOWIEDZ