Letnie transfery
-
- wolfik
- Kontakt:
Z Janoszki mozecie miec duza pocieche, bardzo mnie dziwi, ze nie wchodzil u nas na zmiany zamiast Bizaka. Wawrzynczok kiedys perspektywiczny teraz raczej taki sobie kopacz i pewnie bedzie sie tulal jak sporo naszych wychowankow po 3, 4 ligach.
Co do naszych transferow, to my w przeciwienstwie do takiego Sosnowca mamy juz zbudowana druzyne i to mocna ja chcialbym ogladac taki Ruch jak w ostatnich 10 spotkaniach na wiosne. Nasza bolaczka jest obecnie slaba lawka a wlasciwie jej brak. Mysle ze w naszej obecnej sytuacji perspektywicznych pilkarzy z nizszych lig jest najwlasciwsza droga, juz wiele razy przejechalismy na tych niby wyjadaczach ligowych, a jest spora szansa ze wlasnie wsrod tych perspektywicznych pilkarzy znajdzie sie nowy Baran czy Makuch i z powodzeniem sie wgryzie do pierwszego skladu. Jedyne co mnie tak troszke boli to to ze poza wychowankami sciagamy praktycznie samych goroli
Co do naszych transferow, to my w przeciwienstwie do takiego Sosnowca mamy juz zbudowana druzyne i to mocna ja chcialbym ogladac taki Ruch jak w ostatnich 10 spotkaniach na wiosne. Nasza bolaczka jest obecnie slaba lawka a wlasciwie jej brak. Mysle ze w naszej obecnej sytuacji perspektywicznych pilkarzy z nizszych lig jest najwlasciwsza droga, juz wiele razy przejechalismy na tych niby wyjadaczach ligowych, a jest spora szansa ze wlasnie wsrod tych perspektywicznych pilkarzy znajdzie sie nowy Baran czy Makuch i z powodzeniem sie wgryzie do pierwszego skladu. Jedyne co mnie tak troszke boli to to ze poza wychowankami sciagamy praktycznie samych goroli
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.
-
- Kontakt:
Cobra a ja twierdze że czy to z Mariem czy bez niego awansu nie bedzie przynajmniej nie w tym sezonie jeszcze, Narazie nie stać nas na wzmocnienia gwarantujące od razu awans. Biezemy zawodników z kartami na ręku, którzy pasują trenerowi do jego koncepcji i jak narazie poprzednie transwery się sprawdziły. Myślę, że jeśli ci nowi zawodnicy też się sprawdzą jak Makuch czy Baran to w nastepnym sezonie juz będzie można myśleć o awansie, bo bedziemy mieli druzynę obyta w II ligowych meczach.
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Janoszka - napstnik, za duzo go w ostatnio nie iwdzialem, ale "dryg" do pilki to ma
Foszmańczyk - chybanajpewniejszy z calej torjki, moze grac na prawej pomocy, jak i w srodku, gdzie porwadzil jeszcze neidawno gre reprezentacji mlodziezowej. Mysle, ze w 3 lidze moze byc glownym punktem zespolu, a w 4 prawdziwym liderem. Szczerze to nei wiem w ktorej jest Koszarawa
Wawrzyńczok - kiedys na bardzo zblizonym poziomie do Fosy, ale ostatnia runda w glebokim dolku. Wiekszosc czasu sie nawet na lawke nie lapal. Moze sie odrodzi
Foszmańczyk - chybanajpewniejszy z calej torjki, moze grac na prawej pomocy, jak i w srodku, gdzie porwadzil jeszcze neidawno gre reprezentacji mlodziezowej. Mysle, ze w 3 lidze moze byc glownym punktem zespolu, a w 4 prawdziwym liderem. Szczerze to nei wiem w ktorej jest Koszarawa
Wawrzyńczok - kiedys na bardzo zblizonym poziomie do Fosy, ale ostatnia runda w glebokim dolku. Wiekszosc czasu sie nawet na lawke nie lapal. Moze sie odrodzi
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
Wolfik nielekcewarz Sosnowca bo oni też mają mocną ekipe ,obiektywnie patrząc maja najmocniejszą ekipe w 2 lidze,nienaśmiewajmy się z nich ,bo gdyby z nami wygrali(ale niewygrają) to byłby wstyd.Były 4 mecze i 3 wygrane przez Zagłębie.Myśle że uda sie nam awansować wraz z jagą a Sosnowiec odpadnie w barażach. 

- art82
- Kontakt:
A więc tak: co do transferow to nie ma co gdybac, i tak wszystko zalezy od Wleciała i jeszcze innych kilku ludzi ktorych nazwisk nie bede przytaczać bo po co ? ;-)
Na pewno w 90% juz są te która mają być - zaklepane.
Moim zdaniem tez powinni wziasc mlodych, perspektywistycznych zawodnikow, z tym ze sami mlodzi - awansu nie gwarantuja !! doswiadczenie jest wielce potrzebne w walce o OE.
Na pewno patrzac na nasz skład z wiosny, mozemy powalczyc o OE pod warunkiem ze bedzie wysoka forma! Niestety u nas to juz tak bywa ze mamy albo zlota jesien i marna wiosne, albo po fatalnej jesieni = zostajemy Rycerzami wiosny... Nie pamietam kiedy Ruch mial obydwie półówki bardzo dobre
Jesli bedzie odpowiednie nastawienie zawodnikow - zaangazowanie na 100% w kazdym meczu,
jesli nie bedzie zdrajcow w skladzie,
Jesli forma bedzie taka jak np. pod koniec wiosny,
jesli beda pieniądze, jesli nie zostaniem osłabieni znacznie kadrowo - WIERZE ze Wejdziemy do OE..
Taki ŁKS w poprzednim sezonie - jakim cudem oni weszli - pozostanie tylko zagadką....
Na pewno w 90% juz są te która mają być - zaklepane.
Moim zdaniem tez powinni wziasc mlodych, perspektywistycznych zawodnikow, z tym ze sami mlodzi - awansu nie gwarantuja !! doswiadczenie jest wielce potrzebne w walce o OE.
Na pewno patrzac na nasz skład z wiosny, mozemy powalczyc o OE pod warunkiem ze bedzie wysoka forma! Niestety u nas to juz tak bywa ze mamy albo zlota jesien i marna wiosne, albo po fatalnej jesieni = zostajemy Rycerzami wiosny... Nie pamietam kiedy Ruch mial obydwie półówki bardzo dobre

Jesli bedzie odpowiednie nastawienie zawodnikow - zaangazowanie na 100% w kazdym meczu,
jesli nie bedzie zdrajcow w skladzie,
Jesli forma bedzie taka jak np. pod koniec wiosny,
jesli beda pieniądze, jesli nie zostaniem osłabieni znacznie kadrowo - WIERZE ze Wejdziemy do OE..
Taki ŁKS w poprzednim sezonie - jakim cudem oni weszli - pozostanie tylko zagadką....
komentarz żabola po derbach:D Podziękujmy naturze, bo jakby była zielona murawa to dostalibyśmy 8-0, a może i więcej.
- SzaRlin
- Kontakt:
- art82
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Pavlique pisze:Tyn I. Adamski to niezły transfer zdo mi sie... jak sie naddo to może być fest wzmocniyniym
Tez mi sie tak wydaje na tle tej 2 grypy ktora grala w sparingu z Piastem zagral bardzo dobrze wysoki srodkowy obronca !!! tylko teraz by go trzeba bylo wpuscic w podstawowym np za Balula i wtedy sie przekonamy jak naprawde gra

PSZCZYNA Moim miastem RUCH Moim klubem!!!
do boju R !
odejście super maria to zdecydowany błąd . widza ze z transferów to pozytek moze byc z domżalskiego i misiury to som pomocnicy i se radzom . proponuja kupic jakigos sprawdzonego ogranego obronce bo my momy walczyc o 1 liga a nie dowac sznasa młodym . młodych to momy dosc kierych czeba ograc czyli janoszka wawrzynczok itd po odejsciu maria czeba kupic jakigos dobrego napastnika . pozatym wawrzynczok moze na srodku z pulkowskim walczyc ino musi pracowac duzo . podstawowy cel szukac zastepcy supeRmaRia i dobrego obrońcy !
- Rejon
- Kontakt:
ino kupić i kupić jo sie Ciebie pytom za co, jak nos nie było stać na choby jednego synka z Jaszczymbio? downo było godane że Ruch biere ino ludzi z kartą na rynce.
"Od piłkarzy wymagam wyłącznie respektu. Tak jak w szkole musisz mieć szacunek do nauczyciela, w domu do ojca i matki, tak w szatni do trenera. I ten respekt musi być zawsze, a nie tylko wtedy, kiedy trener zrobi awanturę." - J. Kocian
-
- Kontakt:
Wlasnie podlo tu dobre pytanie: Co z wspolpraca z grckim klubem Panathiaiko ? (pyt. Simonsays) Wlasnie tez nasuwa sie pytanie czy grecki klub by nie mogl wypozyczyc jakiegos dobrego zawodnika? Tak widzac te transfery i czytajac wiadomosci z innych klubow ,to wiele zaspolow ma chrapke na "Awans" Wiele druzyn motywuje to dabrymi transferami. Ale czy dobre transfery to jest gwarancja na awans? Pozyjemy to zobaczymy co Wlecial stworzy? Zycze jemu bardzo dobrze. Oby Ruch byl tam gdzie powinien byc. Oby o Ruchu pisalo sie "Wielki Ruch"