Ruch bez Mariusza Srutwy

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
KOCHŁOWICE
Kontakt:

#151 Post autor: KOCHŁOWICE » 27 cze 2006, o 12:26

[img]http://i13.tinypic.com/878d09k.jpg%20%20[/img]

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#152 Post autor: Patton » 27 cze 2006, o 12:28

łowca goroli pisze:Patton. To znaczy jak zostoł potraktowany, bo doprawdy niy rozumia o co Ci chodzi ?

Klimek doł mu już zimą ostrzeżynie: Mo grać a niy paplać. Wytrzimoł wiela wytrzimoł.
A skąd wiysz co jest bez udziału mediów skoro, nawet w ich obecności języka powstrzymac niy umi ?

Nikaj, żech sie niy spotkoł, żeby kajkolwiek Wleciał źle sie o Mariuszu wyrazioł. Poprostu stwierdzioł, że niy widzi go w składzie (a do tego mo jako tryner prawo). I kaj tu jakies złe potraktowanie ?
Wleciał postąpioł kategorycznie bo sytuacja tego wymaga(ła), niy wierza że możliwy boł kompromis w stylu 18 meczowo albo kadra 22, warunek boł jedyn obo 11 wysciowo - abo larmo.
Tak dal mu ostrzezenie i chyba sie do niego dostosowal, co?? Kiedy nie byl w stanie powstrzymac jezyka? Jak mowil, ze mimo wszystko sa druzyna?? A gdzie tu jakas aluzja do trenera?? albo, jak go sciagnal z Piastem, to slowa Mariusza do Wleciala byly nastepujace " Nie powiem, zebym byl zadowolony", Czy tutaj jest cos chamskiego?? A skad wiesz, ze Mariusz stawial warunek taki? Jestes w klubie?? Ja powtarzam 3 raz - dla mnie ta decyzja nie ma uzasadnienia z punktu widzenia dobra druzyny, czy tez formy sportowej. Bo pisanie, ze nie wytrzyma trudow nastepnego sezonu, jest conajmniej smieszne dla mnie. Bo ja moge powiedziec, ze Wlecialowi nie wytrzyma psychicznie. A nikt tego nie jest w stanie stwierdzic. Konczac napisze tylko, ze pilkarz pokroju Srutwy nie jest "bialym murzynem" i nalezy mu sie odrobina szacunku.
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#153 Post autor: L.G » 27 cze 2006, o 12:29

Amela pisze:
mumin1920 pisze:jo od downa byl za tym ze Srutwa mo odlyz bo od kilku sezonow uja grol :? ale kurr z jaki racji mo grac Biza :?: jak Biza zostol to Mario tyz :!:

porównej bramki i asysty z ostatnich kilkunastu meczy Śrutwy i Bizaka i odpowiedz z kogo jest większy pożytek.

I czy brak Śrutwy świetnie rozumiejącego się z Mikulenasem nie będzie skutkowało słabymi wynikami i kolejną walką o utrzymanie :?:

Bo według mnie sprawa jest jasna MARIUSZ MUSI ZOSTAĆ :!: :!: :!:
kurr... skonczcie z tym Bizakiem, wto wom powiedzioł że to jakoś alternatywa ? Abo Srutwa abo Biza ??
Amela porównej się bramki i asysty Bizaka i Barana...
słowym - jesteśmy klubym zmarnowanych szans :-(

Awatar użytkownika
AdiC
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#154 Post autor: AdiC » 27 cze 2006, o 12:30

Nie ma Ruchu bez Mariusza! Niy rozumia Wleciala co chce osiągnąć swoim działaniem. Szkoda, że niy umieli się dogodać jak Hanys z Hanysem ino potraktowali sie jak polok z polokiym.Przece mógł Mario jeszcze sezon pograć, być możę świętować awans do OE i po awansie zrobić benefis. :-(. To wszystko jest jakies chore.
AdiC
Dumni ze zwycięstw - wierni po porażce!!!

Awatar użytkownika
SzaRlin
Kontakt:

#155 Post autor: SzaRlin » 27 cze 2006, o 12:31

KOCHŁOWICE pisze:http://www.Ruch.chorzow-online.pl/?id=440

Kibice dali o sobie znac.
Całe życie z waRiatami :lol:
[img]http://i29.tinypic.com/2lm9s7b.jpg[/img] [img]http://i26.tinypic.com/zj9j4h.jpg[/img]

Elmer
Kontakt:

#156 Post autor: Elmer » 27 cze 2006, o 12:31

19r20 pisze:ja Śrutwę pamiętam jak się przebijał do 1 składu, jak strzelił swojego 1 hattrika w Ruchu (na wyjeździe z Polonią Warszawa 0:3)
Nie z Polonią a Pegrotourem (Igloopolem) w Dębicy w 1992 roku.

Co do stwierdzenia, że to nie Wleciałowski, a piłkarze grali dobrze to mozna się z tym w połowie zgodzić. Wleciałowski ustalal skład i przede wszystkim Wleciałowski przygotowywał zimą piłkarzy do gry. Ruch po raz pierwszy od wielu lat w meczu zabiegał przeciwników i miał siły na dużo więcej niż 90 minut gry. Jeśli ktos tego nie zauważa to obraża Wleciałowskiego. To Wleciałowski chciał miec w składzie takich piłkarzy jakich miał wiosną. A przypomnę, że Fornalak i Wyrobek przez 2 lata nie potrafili stworzyć drużyny, która byłaby groźna dla najlepszych.

A dlaczego Śrutwa odchodzi z Ruchu:
Wielokrotnie powtarzałem, że jesteśmy drużyną, nie ważne co kto wymyśli i zrobi, my nią nadal będziemy. Dzisiaj udowodniliśmy to po raz kolejny, a takie tandetne zachowania życie wcześniej czy później wyrówna rachunki.
Między innymi za takie wypowiedzi Wleciałowski nie chce współpracować ze Śrutwą. Nie komentuje się decyzji przełożonych, a Śrutwa robił to zbyt często.

Tak jak każdemu jest mi trochę smutno, że Śrutwa odchodzi z Ruchu. Odkąd chodzę na Ruch (1989) to Mariusz prawie zawsze grał i strzelal gole. Jednak tak jak kibice przeżyli odejście Warzychy w 1989 roku, a ja ciężko przezyłem odejście mojego idola Mietka Szewczyka w 1993 roku tak trzeba pogodzić się z odejściem Śrutwy. Wiem, że dla wielu to jest trudne, ale takie jest życie, a trener wie co robi. Może uznał, że z Bizaka jeszcze coś mozna wyciągnąć i dlatego on zostaje. Wleciałowskiego mogą tylko obronić wyniki i mam nadzieję, że tak się stanie.

A co do atmosfery. Na pewno znajdą się zawodnicy, którzy bedą ją tworzyć. Każda drużyna potrzebuje osobowości. Uważam, że w Ruchu z czasem taka osobowość się na pewno znajdzie.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Dziobol

#157 Post autor: Dziobol » 27 cze 2006, o 12:35

arcio pisze:nie ma Maria - nie ma Ruchu > tak to niektózy widzą
to zamknijmy w pi*** wszystko na Cichej, zasadzimy buraki cukrowe albo kartofle i po krzyku
nie bedzie powodów do takich dyskusji
Arcio lazi ino o sama forma pozegnania z Mariuszem

Dorcia
Kontakt:

#158 Post autor: Dorcia » 27 cze 2006, o 12:47

arcio nie wiem czy Mario dostoł jakoś propozycja. A jak chodzi o forma pożegnania to może sie przeca odby jakiś szpil pożegnalny. Teroz Mario dowiedzioł sie że go Wleciał w skladzie nie widzi i tyla. Co mu mioł Wleciał da tablica pamiątkowo i kwiaty???
Bez przesady. Bez rozczulania sie. Nie takie nazwiska już z Ruchu odchodziły. Zoboczymy po wynikach czy Wleciał mo racja a co do Maria to już tyż była przesada że sie chcioł wszyskich wokół palca owinąc (sedziów, trenera, działaczy)

Jest Mario niebieski, zasłużył na to miano, chwał amu za to że groł tylko za premie za mecze, za ściepa na fana i mnóstwo innych znaków przywiązania do barw ale nic nie trwo wiecznie.
Jo zawsze powtarzoł że Mario zanim zdobył sto goli w lidze to zdobył MILION niewykorzystanych sytuacji.
Zoboczymy jak bydzie bez Maria w składzie. Mom nadzieja że lepij niż na wiosna.

arcio
Kontakt:

#159 Post autor: arcio » 27 cze 2006, o 13:06

wiem ze powinien być benefisek czy cuś
ale kurde na razie sa tylko spekulacje co i jak było!
będą oświadczenia to sie okaże co dalej

nie znamy szczegółów rozmów - nie wiemy o co poszło - a wszyscy (prawie) wieszacie psy na trenerze
poznamy fakty to sie okaże co było nie tak
nigdy nie jest za późno

Witek
Kontakt:

#160 Post autor: Witek » 27 cze 2006, o 13:12

Tym wszystkim, którzy piszą "nie ma Ruchu bez Mariusza" itp. przypominam, że RUCH to 86 lot tradycji, 14 majstrów (ile razy z udziałem Mario???) i wiele innych sukcesów - setki pięknych meczów z Górnikiem, Wisłą, Legią, ćwierćfinał PEMK Więc nie piszcie farmazonów co poniektórzy. A jak tak to założyć FC. Mario i zmienić barwy. Odejście Mariusza TO NIE JEST KONIEC RUCHU. Piszę to z całym szacunkiem do Mariusza za jego niebieskie serce. Na pewno jesli okaże się, że odchodzi należy mu się godne pożegnanie jako piłkarza (i powitanie jako działacza, może kiedyś prezesa).

Jeszcze jedno, gdyby się okazało, że drużynie nie idzie na jesień (tfuj) to powód jest już "znany" i wyrok wygłoszony.

Pozdro

marcyk
Kontakt:

#161 Post autor: marcyk » 27 cze 2006, o 13:28

RubyHKS pisze:Mariusz Śrutwa K.S.Ruch ...Nie Ma Ruchu BEz Mariusza...
A moj tata spiywo do dzis, ze niyma RUCHU bez Cieslika :D

kadetx

#162 Post autor: kadetx » 27 cze 2006, o 13:33

Te napisy som trocha nie na miejscu rozumia poparcie ale zeby wlecialowi godac raus!!! jednym slowem przegiecie :/ wszyscy wiedzom jak wygladol Ruch przed przyjsciem Wleciała!!! i groł Śrutwa całe mecze. moze mi ktos powie ze o OE my walczyli ??? ledwo ze zniczem my przeszli baraze o byt w 2 lidze i tak z roku na rok. Jest teraz trener z jajami to godo mus ie raus :/. jestech na kozdym meczu u nos wiec wiem jak wszyscy reagowali na gra grajków za czasów Fornalaka i Wyrobka wszyscy sie modlili zeby ino ten 1 pkt miec a szli z nadziejom 3 pkt ale gra to była padlina bij a lec!!!! chcecie tego bo jo nie chca powrotu w przeszłosc a chcecie odstraszyc Wleciała to on sie znajdzie jakis klub w 1 lidze pojdzie se tam a do nos nikt nie bedzie chciol przyjsc bo bedzie wiedziol ze pewnych spraw nie moze ruszyć...

DJ ZYCHA

#163 Post autor: DJ ZYCHA » 27 cze 2006, o 13:53

kadetx nie rozszmieszej mnie chopie :lol:

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#164 Post autor: spyru » 27 cze 2006, o 13:53

Tych haseł antyWleciałowskich mądry nie pisał, wiec specjalnie bym sie tym nie przejmował. Co ma być to będzie.
Jedynym ogromnym plusem Mariusza było jego niebieskie serce. I to nie podlega żadnej dyskusji. Co do jego charakteru to często zachowanie Maria działało na niekorzyść Ruchu. Ale potrafił zmobilizować, krzyknąć jak trzeba było. Odchodzi lider, owszem, ale zapewne wykrystalizuje sie kolejny. Zobaczymy kto nim będzie. Póki co pozostaje nam czekać. A ci którzy piszą takie brednie jak "Wleciałowski precz z Cichej" nich sobie kupią metr gumy i niech pierd@#$ą sie w łeb.
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

bolo23

#165 Post autor: bolo23 » 27 cze 2006, o 13:55

KOCHŁOWICE pisze:http://www.Ruch.chorzow-online.pl/?id=440

Kibice dali o sobie znac.
i tu wlasnie widac jak niektorzy sa zaslepieni...
a co do rzekomych epitetow do wlecialowskiego wypisywanych kolo stadionu to widac ze to zaslepienie jedna osoba przeszlo w niepelnosprawnosc umyslowa, ktora ukazuje sie m.in. nienawiscia do trenera
to na klimka tez cos napiszcie, bo nie zabronil trenerowi niepodpisywac kontraktu ze srutwa

Zablokowany