Nowi rywale 2006/07

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
MkF
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#46 Post autor: MkF » 12 cze 2006, o 17:39

ciekawe pare , mysle ze Radomiak sie utrzymie ! , Heko jak byda "chcieli" to tyz sie utrzymaja, Polona cizko na papierze graja z najlepsza ekipa - Janikowo , zas Podbeskidzie hmm chyab daja rade...

bolo23

#47 Post autor: bolo23 » 12 cze 2006, o 19:15

heh - zobaczcie sobie arene kmity...
http://www.kmitazabierzow.pl/stadion/stadion.htm#plan
jak tam przyjdzie pojechac, to albo miejscowych nie puszcza, albo nas
poza tym wyjazd za 6,58 w jedna strone...:) i z dworca sie 2 minuty idzie...

uRodzony na sektoRze
Kontakt:

#48 Post autor: uRodzony na sektoRze » 12 cze 2006, o 19:25

.: TRYBUNY :.

Pojemność: 200 - miejsc siedzących (ławeczki)

320 - krzesełek,

miejsca stojące - nieokreślona
:roll: :roll: :roll: :roll: "Nieokreślona" :? ale to zadaszenie ma stylowy kształt chociaż... i krzesełka ładnie się prezentują :wink:
[img]http://i42.tinypic.com/x3s60w.jpg[/img]

Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

#49 Post autor: radzion » 12 cze 2006, o 19:37

Kmita swoje mecze najprawdopodbniej bedzie rozgrywala na boisku Wawelu Krakow

Awatar użytkownika
m-p
Kontakt:

#50 Post autor: m-p » 12 cze 2006, o 20:04

Unia Janikowo - TS Polonia Bytom- szanse wyrownane zdecyduje dyspozycja dnia
Pelikan łowicz - TS Podbeskidzie Bielsko Biała - stawiam na B-B
Odra Opole - Radomiak Radom- Podobny potencjał bedzie ciekawie
Stal Stalowa Wola- Heko Czermno - Wszystko zalezy od pana HEnryka KOniecznego

Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#51 Post autor: Lutz » 12 cze 2006, o 23:11

Dobrze by boło jak by Odra wlazła - po przegranych szpilach z Ruchem miołbych miołbych preteks co by moja starka i szwagra wyśmioć :)

abnamro
Kontakt:

#52 Post autor: abnamro » 12 cze 2006, o 23:46

Na ten temat powiem jedno, ze wiocha smierdzi ostro... I mysle ze to nie będa chłopaki do bicia.... przypomnijncie sobie "pewniaki" z jakimi niebiescy grali (m.in. Świt - najsłabszy twór w 2 lidze)!! Choc kiedy sie przełamać jak nie w następnej rundzie :D:D

Apropos baraży to rozsądek i statystyka podpowiadają mi że Janikowo awansuje!! Do 3 razy sztuka:) Podbeskidzie myśle że nie bedzie miało problemów z Pelikanem. A co do reszty to wszystko sie może zdażyć.
Zawsze i wszędzie RUCH

19a(R)iwe20

#53 Post autor: 19a(R)iwe20 » 12 cze 2006, o 23:59

Dobrze ze w II lidze beda nowe cieniaze bedzie na kim pkt.zbierac :D :D

Gonzi

#54 Post autor: Gonzi » 13 cze 2006, o 00:18

Do nos słabsze drużyny zawsze były gorsze do ogrania niż te lepsze :wink:

Awatar użytkownika
L_M
Kontakt:

#55 Post autor: L_M » 13 cze 2006, o 00:27

Lutz pisze:Dobrze by boło jak by Odra wlazła - po przegranych szpilach z Ruchem miołbych miołbych preteks co by moja starka i szwagra wyśmioć :)
otoz to: Piast 5:0 (wiem, juz nic ich z reszta wymienionych zaraz przeze mnie druzyn nie laczy, ale jednak...), Polonia 5:1... czekamy na Odre :wink:

a tak serio, Odra - Radomiak, tu mam najwiecej watpliwosci, jedna i druga druzyna dodalaby kolorytu lidze w ktorej beda kmity kanie i inne polkowice. poza tym zycze utrzymania Poloni, Podbeskidziu, i wejscia do ligi Stalowce

bolo23

#56 Post autor: bolo23 » 13 cze 2006, o 10:00

radzion pisze:Kmita swoje mecze najprawdopodbniej bedzie rozgrywala na boisku Wawelu Krakow
raczej wychodzi ze nie, a jesli nawet to ten stadion nielepszy jest i wymogow licencyjnych tez nie bedzie spelnial...

za http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,35800,3412770.html
W niedzielę cały Zabierzów cieszył się z awansu piłkarzy Kmity do drugiej ligi, a w poniedziałek wszyscy w klubie zastanawiają się, czy dadzą tam sobie radę.

- To duże wyzwanie. Udowodniliśmy, że jak chcemy, potrafimy coś zrobić - optymistycznie patrzy prezes zabierzowian Tomasz Janik.

Najbardziej palącą potrzebą jest dostosowanie stadionu do wymogów licencyjnych PZPN. Widownia musi mieć 1500 miejsc siedzących. Rada Gminy w Zabierzowie na wniosek pani wójt Haliny Kurtyki przeznaczyła 450 tys. zł na rozbudowę trybun. - Pani wójt czuje piłkę, bo jest po studiach na AWF - podkreśla jeszcze trener Kmity Jerzy Kowalik.

- Chcemy zdążyć na wrzesień, a jeśli się nie uda, będziemy się starać o warunkowe dopuszczenie stadionu do rozgrywek - dopowiada prezes Janik.

Kmita już ma pomysł na rozbudowę skromnej, jak na razie, bazy treningowej. - Na ukończeniu jest załatwianie półtorahektarowego terenu pod budowę boisk, z których będzie korzystała także nasza młodzież. Wydzierżawimy go od Skarbu Państwa - tłumaczy wiceprezes Kmity i główny sponsor Kazimierz Duda. I ze spokojem patrzy na budżet klubowy, bo część firm z Zabierzowa już zadeklarowała zwiększoną pomoc finansową. Gellwe będzie płacił dwa razy tyle co dotychczas. Niektórzy piłkarze mogą liczyć na indywidualne sponsorowanie.

Z klubu odejdzie dwóch piłkarzy. Utalentowany pomocnik Maciej Bębenek już rok temu był na testach w Amice Wronki i ŁKS-ie Łódź. Teraz zdecydował się na przejście do beniaminka I ligi Widzewa Łódź. Napastnikiem Piotrem Bagnickim, który obok Wojciecha Fabianowskiego ze Stali Rzeszów jest najskuteczniejszym zawodnikiem małopolskiej trzeciej ligi (17 bramek), interesuje się aż trzech pierwszoligowców. Żaden jednak z Krakowa. Dlaczego? - Nie wiem, czy tak jest wszędzie czy tylko w Krakowie, że wychowankowie mają najtrudniejszą drogę - zastanawia się "Bagno". - W Cracovii grałem, gdy była tam wielka bieda. A ostatnio słyszałem, że nie poznali się na moim talencie - kręci z niedowierzaniem głową wychowanek "Pasów". Z Kmitą wiąże go jeszcze roczny kontrakt, ale nie będzie rozpaczał, jeśli przyjdzie mu zostać w Zabierzowie. I nie wstydzi się, że do klubu przyszedł, gdy ten grał w czwartej lidze - przeżył z nim dwa awanse. W klubie mają już na celowniku dwóch młodych napastników w miejsce Bagnickiego.

- Grzegorz Kaliciak jest zakochany w Kmicie - ze śmiechem dodaje prezes Duda. Działacze prowadzą zaawansowane rozmowy z Grzegorzem Paterem i bramkarzem Arturem Sarnatem. Najpewniej w Kmicie pozostanie Wojciech Ankowski, któremu 30 czerwca kończy się kontrakt.

- Nikogo nie będziemy zatrzymywać na siłę. Rozmawialiśmy z chłopakami i wiemy, że chcą zostać. Podwyżki będą, lecz niezbyt duże. Najważniejszy jest awans sportowy - nie ukrywa prezes Duda.

- Po wzmocnieniach Kmitę stać na miejsca piąte-siódme - nie ma wątpliwości trener Kowalik. Kto może być jego zastępcą, kiedy odejdzie do Wisły i zostanie w niej dyrektorem sportowym? Na razie w kuluarach mówi się o Piotrze Jawieniu, byłym piłkarzu Świtu Krzeszowice.

Awatar użytkownika
karolinka
Kontakt:

#57 Post autor: karolinka » 13 cze 2006, o 12:16

bolo23 pisze:heh - zobaczcie sobie arene kmity...
http://www.kmitazabierzow.pl/stadion/stadion.htm#plan
jak tam przyjdzie pojechac, to albo miejscowych nie puszcza, albo nas
poza tym wyjazd za 6,58 w jedna strone...:) i z dworca sie 2 minuty idzie...

dobrze ze Ty jeden widzisz jakies + tej sytaucji ;)
ja tam sie ciesze, w koncu R zawita w moje strony 8)
zastanawiam sie , gdzie ewentualnie mogli by grac poza Zabierzowem i Wawelem.. moze stadion Hutnika?

bolo23

#58 Post autor: bolo23 » 15 cze 2006, o 20:12

heh - w tej czesci forum od 30h pisze sie ino w jednym temacie, wiec przerywom:)

moze nie nowy rywal, ale zanosi sie na to ze jagiellonia w II lidze zostanie, bo dzis klupy 2-0 u siebie dostali w barażu...
zatem z arka raczej tez nie zagramy....

co do tej Kmity Zabierzów, to dzisiej zech sie z zuga temu stadionowi przyglondol...
pomylilech sie troszka, bo z bahnhofu tam jest 30 sekund nie 2 minuty...
ale powiem tak - 3 lata zugiem ta trasa na krakow jezdza i nie powiedziolbych do dzis ze to wogole stadion jest, gdybych sie przyjzol dokladniej...
a na hutniku to tez chyba warunkow nie ma... na garbarni tym bardziej...

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#59 Post autor: gerhat » 15 cze 2006, o 20:51

Stal Stalowa Wola - HEKO Czermno 1:0 (1:0)
Pelikan Łowicz - Podbeskidzie Bielsko-Biała 1:1 (0:0)
Unia Janikowo - Polonia Bytom 0:0
Odra Opole - Radomiak Radom 1:1 (0:1)

Nic nie wiadomo czyli wszyscy jeszcze mają szanse być naszm przeciwnikiem w II lidze

Awatar użytkownika
karolinka
Kontakt:

#60 Post autor: karolinka » 16 cze 2006, o 09:00

bolo23 pisze:a na hutniku to tez chyba warunkow nie ma... na garbarni tym bardziej...
Kmita zapowiada modernizacje swego stadionu wiec moze u nich ;)
oby sie to nie zakonczylo tak, ze z braku kasy w ogole nie wystartuja..

szkoda Jagi i szkoda Arki, nie wiem co by bylo dla nas lepsze..
bo oba fajne wyjazdy..

ODPOWIEDZ