RUCH - POLONIA ( Probierz trenerem Widzewa!!!!)

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
herrenvolk

#241 Post autor: herrenvolk » 12 cze 2006, o 11:14

Bo wyobraz sobie, ze Bytom to nie sa ino same Lwowioki. Przez te 60 lat wszystko tak sie przemieszalo ze i w waszym Chorzowie (czy tam innych śląskich miastach w których macie FC) pelno goroli znajdziecie, tak jak i u nas mieszkaja Ślązacy, czy to tak trudno jest zrozumiec?? Sam znasz specyfike regionu i wiesz jak jest. Wy macie o nas jeden stereotyp o Bytomie jako Lwowie, a ten szmat czasu i tak juz wszystko pozmienial, a poza tym do tego dochodzi jeszcze takie slowo jak asymilacja.

Pieniondz

#242 Post autor: Pieniondz » 12 cze 2006, o 11:52

herrenvolk pisze:Bo wyobraz sobie, ze Bytom to nie sa ino same Lwowioki. Przez te 60 lat wszystko tak sie przemieszalo ze i w waszym Chorzowie (czy tam innych śląskich miastach w których macie FC) pelno goroli znajdziecie, tak jak i u nas mieszkaja Ślązacy, czy to tak trudno jest zrozumiec?? Sam znasz specyfike regionu i wiesz jak jest. Wy macie o nas jeden stereotyp o Bytomie jako Lwowie, a ten szmat czasu i tak juz wszystko pozmienial, a poza tym do tego dochodzi jeszcze takie slowo jak asymilacja.
Mosz recht....pozatym jo som znom kupa "hanysów" łażących na Ruch, kerych uojciec abo matka z są z kieleckiego...nie podobo mi się takie napinanie w strona polonii czy innych klubów i wyzywanie wszystkich do okoła uod goroli, lwowioków czy jeszcze tam czego...my nie są jedynymi, prawdziwymi hanysami, nosz region jest bardzo wymieszany ale nie oznacza to że wszędzie poza Chorzowem są same gorole...Pozdro!

Awatar użytkownika
Slawko
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#243 Post autor: Slawko » 12 cze 2006, o 12:55

No, niedlugo dojdzie do tego ze jak kiedys zagromy z Gornikiem czy Gks to tez bedzie "gorole raus...".
Poza tym spiewanie zeby gorole wypierdalali jak na stadionie wisza fany Elany, Widzewa i Zaglebia jest trocha komiczne :D
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.

ishateR

#244 Post autor: ishateR » 12 cze 2006, o 13:31

najlepsze było spiewanie tego w jaworznie i bielsku :lol:

uRodzony na sektoRze
Kontakt:

#245 Post autor: uRodzony na sektoRze » 12 cze 2006, o 16:30

Slawko pisze:Poza tym spiewanie zeby gorole wypierdalali jak na stadionie wisza fany Elany, Widzewa i Zaglebia jest trocha komiczne
Dla mnie NIE, co w tym dziwnego że mamy układy z kibicami spoza Śląska? Nie można mieć "ziomków" za granicą? :wink:
[img]http://i42.tinypic.com/x3s60w.jpg[/img]

Awatar użytkownika
Slawko
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#246 Post autor: Slawko » 12 cze 2006, o 16:37

No to se wyobraz ze jestes w Lodzi na szpilu Widzewa z np. Gornikiem. A Widzew krzyczy "Hanysy wypier..." Trocha dziwne co nie? ;)
Ale to jest bardziej smieszne niz kontrowersyjne :)
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.

uRodzony na sektoRze
Kontakt:

#247 Post autor: uRodzony na sektoRze » 12 cze 2006, o 16:44

Slawko pisze:No to se wyobraz ze jestes w Lodzi na szpilu Widzewa z np. Gornikiem. A Widzew krzyczy "Hanysy wypier..." Trocha dziwne co nie?
Dobry agrument... Wtedy bym ... hmmm.... hmmm.... wyszedł :lol: Żartuje oczywiscie, takie okrzyki wiadomo do kogo są kierowane, chyba nie czułbym się urażony bo nie byłoby to do mnie tylko do zaboli... A zresztą to długi i złożony temat... Powiedzmy że dla mnie nie-Ślązacy nie są wszyscy równi :wink: Są lepsi i gorsi ...

ADAM.K

#248 Post autor: ADAM.K » 12 cze 2006, o 20:40

A tys jest chory na leb !!!!!!!!!!!!! I koniec godki !!!!!!!!

uRodzony na sektoRze
Kontakt:

#249 Post autor: uRodzony na sektoRze » 12 cze 2006, o 20:45

ADAM.K pisze:A tys jest chory na leb !!!!!!!!!!!!! I koniec godki !!!!!!!!
:shock: :shock:
Nie jestem , bez takich ..... Ja Cie nie obrażam :?

Takie jest moje zdanie i tyle, nie jestem takim ortodoksem żeby nienawiodzieć wszystkich bez wyjatku ...
Teraz może być KONIEC GATKI :!:

Bumi
Kontakt:

#250 Post autor: Bumi » 12 cze 2006, o 22:10

są gorole i gorole oswojone :)

ODPOWIEDZ