Letnie transfery

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
L_M
Kontakt:

#196 Post autor: L_M » 7 cze 2006, o 15:47

Michalik pisze:Tyz uwazom ze Makuch to jedenz lepszych transferow w ostatnich latach. Jakby my mieli jeszcze takich 4 graczy to wymiatomy. A makuch dobrze sie radzi w obronie bo tez sie wlacza do akcjii ofensywnych i za***iscie czysci tam w obronie.
Jestem ciekawy co bedzie z Rajmanem bo chop ciagle kontuzja leczy i wsumie jeszcze nie miol za duzo okazjii zeby sie wykazac.
synek ma ogromnego pecha, bo to nie chodzi o predyspozycje i podatnosc na kontuzje. tak to jest jak chopa leczy 5 lekarzy, jeden cos zjebie, drugi naprawia, teraz tez juz biegal juz ok i wyszlo ze bedzie potrzebna jezcze jedna operacja i jesli taka bedzie koniecznosc, to pewnie znow pare miesiecy w plecy. a mysle ze juz dluzej nikt czekac nie bedzie... szkoda chopa

Awatar użytkownika
19r20
Kontakt:

#197 Post autor: 19r20 » 7 cze 2006, o 16:12

Rajmana nie będzie bo po co komu chłop który tylko kase bierze a wogóle nie gra z takiego czy innego powodu...
GKS Katowice to klub, który był jednym z najaktywniejszych w procederze korupcyjnym - http://pilkarskamafia.blogspot.com

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#198 Post autor: spyru » 7 cze 2006, o 16:27

Wos zaraz po przyjściu do Ruchu też złapał kontuzje i pół roku nie grał. Nie skreślajcie jeszcze chłopa
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

MaxSunrise

wos

#199 Post autor: MaxSunrise » 7 cze 2006, o 17:27

co do Wosia to bądz co bądz porzyteczny zawodnik Ruchu byl :P takich Wosi nam potrzeba:P:P

Dziobol

#200 Post autor: Dziobol » 7 cze 2006, o 17:37

Na liscie zyczen znajduja sie m.in. Maciej Małkowski (21l.) i Tomasz Midzierski (21l.) z trzecioligowego GKS Jastrzebie
ZA Faktem

Mysla ze dobry pomysl przypatrzec sie pilkarzom z Jastrzebia , chopcy fest dobrze grali w tym sezonie
Ostatnio zmieniony 7 cze 2006, o 17:54 przez Dziobol, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Simone
Kontakt:

#201 Post autor: Simone » 7 cze 2006, o 17:39

Małkowski ale to pewnie literowka ...

Hmmm typy swietne tylko Malkowskiego chce Wodzislaw i moze byc ciezko

Jakbysmy byli w 1 lidze to inna sprawa

Jednak nasi dzialacze z drugiej strony juz co nieco pokazali od zimy :wink:

SODA

#202 Post autor: SODA » 7 cze 2006, o 17:47

do tego skladu 2,3 dobrych ,ogranych zawodnikow a mlodych to NASZYCH WYCHOWANKOW PROMOWAC

po co mamy szkolke sportowa kilku reprezentantow Śląska z kazdego rocznika , tylko dac wiecej szansy tym mlodym.

juan21

#203 Post autor: juan21 » 7 cze 2006, o 22:52

Rajmana raczej nie zobaczymy. Ma miec operacje zerwania miesnia tylko narazie nie znalazł kogos kto by podjął sie tej operacji... wiec bedzie ciezko. Szkoda chopa:(
Co do wzmocnien to najwazniejsze utrzymac nasz pierwszy skład. Nareszcie nie ma Sibików, Sukerów, Standfordów itp.

BluR
Kontakt:

#204 Post autor: BluR » 8 cze 2006, o 06:57

Cytat:
Na liscie zyczen znajduja sie m.in. Maciej Małkowski (21l.) i Tomasz Midzierski (21l.) z trzecioligowego GKS Jastrzebie

Ekstra - będzie miał kto grać w A - klasie, bo licze że naszych wychowanków (którym nie za bardzo dano szansę na grę w I drużynie) wypożyczą - no bo Ruch nie promuje tylko dołuje. Do tego kupić z pięciu 30-to latków i rekord gotowy - do Guinessa na najstarszą drużynę w lidze. A jeszcze niedawno wypromowano Gorawskiego czy Baszczyńskiego. No cóż czasy się zmieniają. Ajax który zapomniał o swoich wychowankach nie może powrócić do "Wielkiej" piłki - znamienne, ale nie dla naszych działaczy. Chopcy - wszyscy do Ruchu - ława czeka. :P

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#205 Post autor: heli » 8 cze 2006, o 07:21

Jak ktoś jest na tyle dobry by grać w pierwszej 11 to gra czy ma 20 (Pepe) czy 33(Mikulenas) czy nawet 35(Śrutwa). A nie którzy muszą jeszcze poczekać (Janoszka) czy cierpliwość sie wydaje do nich powoli kończy (Wawzyńczok).

A w tej kadrze i wśród tych co grali jest właśnie dobra równowaga pomiędzy wiekiem piłkarzy i raczej wcale takiej starej kadry nie mamy, choć wiadomo jest kilku 30 paru latków, ale takich graczy jak Grzyb, Mikulenas, czy nawet Śrutwa, każda drużyna z drugiej ligi wzieła by jeszcze z wielkim zadowoleniem, a reszta trzydziestolatków widać, że powoli traci miejsce w składzie i gra co raz mniej Smarzyński, Bonk, Bizacki. Zresztą jak przychodził Baran czy Pepe też pewnie tak pisaleś, że będą siedzieć na ławce.

Zoboczymy co będzie z tymi transferami, ale czekom cierpliwie i mom nadzieja, ze już za niedługo poznomy piyrwsze nazwiska, kere wzmocnią siła naszego manszaftu w walce o awans w kolejnym sezonie. A jeżeli Wleciał przygotuje drużyna tak, jak obecnie ino zaskoczą łod pierwszych szpili, to myśla, że dwa wzmocnienia mocne jak na drugo liga i mogemy walczyć o awans.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

wodorost

#206 Post autor: wodorost » 8 cze 2006, o 10:32

Do Heli:
Jaka znowu równowaga?? W drużynie gra (stale/lub wchodzi) kilku młodych :Balul, Pepe, Baran, ew. Łudziński- w tym jeden wychowanek!! Pozostali mlodzi (juz zreszta nie tacy mlodzi) w tej rundzie nie zagrali nic lub marne 5-10 minut! Z tych modych regularnie w rundzie jesiennej gral juz tylko Foszmanczyk, natomiat Janoszka, Wawrzynczok i Markiewicz nie dostali wlasciwej szansy (mam tu na mysli co najmnije 20 minut gry, bo w czasie krotszym mozna co najwyzej dwa razy przebiec sie po polowie bosika :roll: ) I jesli chodzilbys na mecze emki lub rezerw, to zauwazylbys ze kilku z tych mlodych synkow ma ogromny potencjal mozliwosci gry. Za kilka lat, beda uwazani za ludzi bez doswiadczenia pilkarskiego , bo siedzenie na lawie nie otwiera raczej drogi do rozwoju kariery. A jesli chodzi o obecny sklad kadry, to powiem ze wedlug mnie najlepsze chopy na boisku to Baran, Ludzik, Makuch, czasem Pulkowski(czyli w miare mlodzi) i ze wzgledu na niesamowita skuteczność Miki ;)

BluR
Kontakt:

#207 Post autor: BluR » 8 cze 2006, o 10:36

Jeżeli będą to wzmocnienia typu Baran czy Makuch to jak najbardziej, ale jeśli w większości będą to zawodnicy ponad 30-letni to jak juz kiedys pisałem nie będą chcieli wejść do pierwszej ligi - ich ambicje są mocno wypalone i jak Heli napisałeś na drugą ligę wystarczy (Grzyb , Mikulenas - z całym szacunkiem dla ich postawy w tej rundzie).
Pepe akurat wychowankiem nie jest więc nie mieszam go do mojego postu - zdolny chłopak jest - to prawda, tylko Wyrobek i Fornalak nie bali się dać mu szansy. Dziwi mnie np. dlaczego nie grał w tym sezonie Janoszka albo Markiewicz, bo faktem jest że Wawrzyńczok to nie ten sam chłop co jeszcze z przed roku czy dwóch lat.
Napisałem trochę sarkastycznie o tym rekordzie Guinessa, bo uważam że stoimy (mentalnie) w miejscu - nie promujemy swoich piłkarzy a to moim zdaniem duży błąd. Nie mówiąc o możliwości zarobku na wychowankach.
pozdrawiam i mimo wszystko liczę na awans mojego ukochanego Ruchu do ORANGE.

arcio
Kontakt:

#208 Post autor: arcio » 8 cze 2006, o 10:46

czegoś nie kumam
jak o włos nie spadli, grali fatalnie to każdy wieszał psy na zawodnikach i trenerach i zarządzie - słusznie
teraz zbudowano zespół który o mało nie awansował już w tym roku a znowu są głosy że źle bo nie ma młodszego składu :|
ludzie wy sie zdecydujcie albo chcecie mieć szkółke albo grać o awans

jak dla mnie to obecnie skład po wzmocnieniach - nie uzupełnieniach - może spokojnie walczyć o OE
oczywiście jak dalej będą tak pracować jak obecnie
powtarzam - PRACOWAĆ

a co do tematu
jeżeli faktycznie myślą poważnie o sprowadzeniu 21latków to chyba pozytywnie świadczy co nie?
a to że chce czy chciała ich Odra W. to co z tego?
liczy sie oferta jaką zawodnik dostanie i argumentacja tej oferty
nigdy nie jest za późno

BluR
Kontakt:

#209 Post autor: BluR » 8 cze 2006, o 12:12

Arcio
Nie chodzi o to że ktoś narzeka na wyniki bo te są nad wyraz dobre w stosunku do poprzednich trenerów.
Ja się obawiam że kupią kilku 30 latków na "emeryturę" drugoligową.
Chyba że te 21-letnie nazwiska wymieniane w zakupach Ruchu są początkiem wymiany starszej kadry na młodszą - oby.
Bo jeśli chcą kupić tych chłopców tylko na wypełnienie luki na ławce, to współczuję tym piłkarzom.
A sądzę że wielu zawodników , którym w tym sezonie nie pozwolono się rozwinąć, uciekną z klubu.
Myślę że zakupy ww. 21-latków to "zamiana siekierki na kijek" - chciałbym się mylić co do polityki transferowej - to jest tylko moje subiektywne zdanie a forum (jak sama nazwa wskazuje) chyba w demokracji jest po to aby każdy mógł się wypowiedzieć - nie mylić z narzekaniem.

KK
Kontakt:

#210 Post autor: KK » 8 cze 2006, o 13:12

Po czesci tez podzielam zdanie BluRa. Moim zdaniem mlodzi chlopcy nie powinni byc na sile wciskani do skladu. Niech oni chociaz dostana szanse w 10 koncowych minutach meczu, gdy zwyciestwo jest przesadzone (z Lechia, z Piastem). Zamiast Foszmanczyka, ktory gra dobrze w rezerwach, wchodzi Krzysiu Bizacki, ktory niestety prochu juz nie wymysli i z kazdym miesiacem bedzie spuszczal z tonu. A argument zeby go wpuszczac, bo ma doswiadczenie? Przy stanie 3:0, czy 4:0 nawet powazne bledy mlokosa nie zagroza wynikowi... To jedyne zastrzenie, ktore mam obecnie do Wlecialowskiego. Bo w wielu innych wypadkach to ja sie pomylilem (przyznam bez bicia - nierozumialem czemu a poczatku rundy ciagle gra bezbarwny Mikulenas), a rozwiazania Wlecialowskiego zdaly egzamin (i ciesze sie z tego bardzo).

Zablokowany