Proszę oddać mi 10 !!!

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
PBB

Proszę oddać mi 10 !!!

#1 Post autor: PBB » 11 maja 2003, o 12:42

W dzisiejszych czasach mamy podobno demokrację.
Mamy możliwość wyboru.
Gdy przeszło 30 lat temu zacząłem chodzić na RUCH początkowo
chodziłem ma 1 ,póżniej były różne sektory ale w latach 70 Ruch miał
moim zdaniem najlepszą drużynę ,a kibic miał możliwość wyboru sektora,
gdyż nie było płotów i w czasie meczu mogłem przejśc z 1 na 10
- gdy taka była moja wola.
Ruch gra coraz gorzej a ograniczen i płotów coraz więcej.

Na ostatni mecz podobnie jak od lat czynię wykupiłem bilet na 10
i zostałem chcąc ,nie chcąc - zagnany na krzesełka.

Poczułem się jak krowa czy inne zwierze.
Uważam że powinnieniem przez organizatorów tego spędu
zostać przeproszony .Domyślam się celów zamknięcia 10
ale uczyniono to wbrew mojej woli i nie chce być tak traktowany.!!!
Nie chcę być niczyim narzędziem.

Dlaczego nikt piłkarzyków nie przymusił przez tyle meczy do wysiłku
i uczciwego wypełniania swoich piłkarskich obowiązków,
teraz nawet chyba już chcą ,ale zapomnieli jak się gra i nie potrafią.!!!!

Kończąc pytam się kto był organizatorem tego zamieszania i
czy uważa że postąpił słusznie ????

ps
gdyby jeszcze były 3 pkt - a tak to podwójnie wkurzony !!!

Bolek
Kontakt:

#2 Post autor: Bolek » 11 maja 2003, o 13:20

Co za glupi temat !!
Nie dosc ,ze kupuje bilet za 10 to jeszcze oburzony ,ze moze se usiasc na stolkach gdzie bilet kosztuje 15 zle no paranoja.
A to ,ze zamknieta zostaly sektory 8,9,10 to dla mnie super sprawa przynajmnie byl pelny mlyn i krzesleka byly pelne od czasu podwyzki biletow.
Szkoda ,ze nie bylo tak od poczatku rundy.
[img]http://www.widzewlodz.pl/images/logo/chorzow_d.jpg[/img]

TAU1920ZEN

#3 Post autor: TAU1920ZEN » 11 maja 2003, o 14:44

Moim zdaniem za***isty pomysl przynajmniej to jakos wygladalo i byl doping za***isty!!! a nie tak jak wczesniej ludzie porozciepywani po calym stadionie ikazdy swoje sobie nuci cos tam pod nosem!!!

PBB

#4 Post autor: PBB » 11 maja 2003, o 14:44

JAK BĘDĘ SE CHCIAŁ USIĄŚĆ TO SE ZAPŁACĘ !!!

Teraz chcę stać na 10, mogę ?
Pytam się tych co chodzą na 10 , czy chcą tam nadal chodzić ?
Za 5 zł od Pana Prezesa - dziękuje nie potrzebowałem ich.

Jak klub będzie tak nadal zarzadzany jak jest ,a drużyna grała to co grała ostatnio to niedługo będzie można zamknąć wszystkie sektory
i zostawić tylko trybunę i będzie na niej gęsto od ludzi tak że żaden
remont stadionu nie będzie potrzeby i jako pierwszy
stadion w Polsce będziemy mieli wszystkie miejsca nie dosyć żę
siedzące to jeszcze pod dachem.
Tylko czy o to chodzi ?

PBB

#5 Post autor: PBB » 11 maja 2003, o 14:55

Dodam jeszcze tylko :
- mógłbym stać kolejne 30 lat jakby było w klubie takie zarządzanie
że byłyby pieniądze na zatrzymanie Wosia, Grzelaka ,Surmy ,Włodarczyka i innych a tak to mamy krzesełka
i niski płot na stadionie ,a drużynę nawet nie na grę o awans powrotny z II ligi.

Bolek
Kontakt:

#6 Post autor: Bolek » 11 maja 2003, o 15:01

To nie byl zaden pomysl zarzadu to byl pomysl kibicow,zeby zamknac sektory nr 8,9,10.
Ja caly zeszly sezon siedzilem na 10 i powiem tak, ze powinno zawsze byc tak jak bylo teraz na meczu z garbami.
[img]http://www.widzewlodz.pl/images/logo/chorzow_d.jpg[/img]

P BB

#7 Post autor: P BB » 11 maja 2003, o 15:16

Nigdzie nie pisałem że to był pomysł zarządu,domyślałem się że kibiców.
Fajnie i demokratycznie zarazem by było gdyby ktoś nas czyli całą resztę kibiców zapytał się czy tego chcemy lub chociaż o tym wcześniej poinformował.
Jeśli macie jako ,,kibice,, tak duże możliwości to mam prośbę :
wypierdolcie z tego klubu kogo trzeba - może być bez wcześniejszych
zapowiedzi, a opinię kibiców na ten temat znacie już z tego forum
- z góry dziękuje.
Dla mnie koniec tematu.

Dzyn

#8 Post autor: Dzyn » 11 maja 2003, o 17:19

Popierom tyn pomysl, przynajmniej jakos to na mlynie wyglondalo, tak naprowdy to gdyby nie to to mlyn znowu swieciolby pustkami, a tak bylo nos przynajmniej pelno i lepszy doping, jak tyla kibicow bydzie ino przylazic, to tyn pomysl jest dobrym rozwiazaniem

gregor
Kontakt:

#9 Post autor: gregor » 11 maja 2003, o 19:43

Ja jestem zadowolony z tej decyzji tylko szkoda że tak póżno. Przed rozpoczęciem sezonu proponowałem takie rozwiązanie i na spotkani kibiców z Rogalą i Leńczykiem pan Leńczyk też wyszedł z taką propozycją, jednak została odrzócona przez niektórych kibiców. Moim zdaniem jest to bardzo dobre rozwiązanie, trzeba tylko wyrównać ceny biletów np. 12 zl i wszystko będzie dobrze :)

Nie zapominając o poprawie gry naszych piłkarzy :(

pko

#10 Post autor: pko » 11 maja 2003, o 19:49

no to teraz ja sie wypowiem wszyscy wiemy ze pomysl wyszedl od kibicow z 7 osobiscie mialem ident , kupilem bilet za 10 i na 10-tke ... jednak zostalem serdecznie poproszony przez mojego kolege z ktorym juz od lat zasiadamy na 10 o to bym usiadl na sektorze z krzeselkami ... coz usiadlem i powiem jedno nikt mnie juz do tego nie zmusi ... po pierwsze szanowny mlynie jestescie ostatnio bardzo slabi w tym co robicie jedyny raz w tej rundzie bylem z was dumny podczas meczu z wentylatorami wowczas naprawde podobaliscie mi sie i bylo widac ze wlozyliscie mase wysilku i chociaz troche wam sie chcialo ... wracajac do dopingu ze szczakowa krzykniecie od czasu do czasu hasla i oczekiwanie az znowu ktos laskawie zapowie wam co macie spiewac (o ile jedna zwrotke danej piosenki mozna nazwac spiewem) ja nie uznaje tego za doping ... od kilku meczy mozna zauwazyc ze 10 stara sie przypomniec i wrocic do starych dobrych czasow kiedy doping byl spontaniczny i zywiolowy i sluzyl tez rowniez zabawie na trybunach jednak zauwazyc sie rowniez da ze 7 to nie w sos moze dlatego ze czestokroc udaje sie nam rozbujac caly stadion (chocby nawet jedna piosenka ) ... zwroccie uwage ze my spiewalismy jak tylko mlyn cokolwiek zaintonowal z waszej strony zauwazylismy oczekiwanie az sie zmeczymy i prosze po raz kolejny udalo nam sie dojechac z dopingiem do samiutkiego konca. dziekujemy za tak wyrazne okreslenie lini podzialu co nastepne solowki wewnatrz ludzie wyluzujcie to nie wojsko i zapewniam ze taki sam bylby doping gdyby sektor 10 byl otwarty a to ze nie potraficie ostatnio przyciagnac do mlynu wiekszej ilosci ludzi moze jest wynikiem dbania tylko o wlasne interesy (patrz bilety tylko dla ludzi z identyfikatorem) przemyslmy to wspolnie bo bedzie gorzej

Gość

#11 Post autor: Gość » 11 maja 2003, o 21:21

Ja rozumiem PBB , ale nie zgodzę się z pko. Moim zdaniem zamknięcie 10 było jak najbardziej trafnym rozwiązaniem. W końcu jakoś ten stadion przynajmniej w telewizji wyglądał a i w końcu wszyscy siedzieli razem i prowadzili wspólny doping. Nie mopgę powiedzieć ,też ,ze my , czekaliśmy aż 5 się zmęczy i dopiero wtedy śpiewaliśmy. Wcale tak nie było. Jednak chyba zasadą na Ruchu zawsze było to ,że to młyn prowadził doping. I wydaje mi się ,że tak zostanie. Kiedyś było nawet tam ,że jak coś tam 10 zaśpiewała to nie zawsze dołączaliśmy się do tego, teraz jest jednak inaczej i bardzo fajnie ,że z innych miejsc stadionu też słychać chęć kibicowania.
Co do tego ,że jesteśmy słabi w tym co robimy, czemu tak twierdzisz?? Na Ruch przychodzi coraz mniej ludzi, a żeby zobaczyć komplet w młynie to musi być chyba mecz derbowy. Niestety taka jest prawda. Ale Ci którzy tam siedzą ( szczególnie którzy zostają na drugą połowę - bo wiadomo nie wszyscy ) starają się i jest błędem ,że jesteśmy słabi w tym co robimy. Jasne ,że wiele rzeczy mogłoby być lepszych i dałoby sie to poprawić. Ale chyba ,żeby tak ostro krytykowaćtrzeba samemu pomagać lub w tym młynie siedzieć.
Reasumując ja jestem jak najbardzieje,za zamknięciem 10 do końca tego seozunu. Za identyfikatory za darmo, reszta ludzi na krzesełka za 10.

marcyk
Kontakt:

#12 Post autor: marcyk » 12 maja 2003, o 09:39

panowie chyba nie tedy droga. teraz bedziecie mowic gdzie mam usiasc, a za pare meczy kiedy wstac, smiac sie czy zaplakac. A po ostatnim szpilu moze padnie haslo ze teraz wszyscy musza PIERDNONC. A co jak nie pierdne-ku*** w telewizji bedzie slychac , ze jeden nie pierdna i obciach na cala Polske, bo jeden nie pierdna na komende.
mlynie zajmicie sie tym co do mlyna nalezy, czyli dopingiem ktory ostatnio jest GOWNIANY, a nie rozsadzaniem ludzi po sektorach. Jest wielu ludzi ktorzy do swoich sektorow i miejsc na naszym zabytku sa przyzwyczajeni i chodza tam od lat.Mnie tez kumpel kiedys wyciagna na inny sektor i jakos mi tak bylo tam nieswojo a do tego jeszcze wtedy wjebali na stojaco z lks~em 2:0.
Wystarczy ze juz dupcy rogala,zarzad, trener i zawodnicy to przestancie przynajmniej wy rozsadzac ludzi na stadionie.
Tez kiedys bawilem w mlynie (lata 80te XX wieku) i nikomu nie przychodzlo do glowy rozsadzac ludzi po sektorach, bo wtedy RUCH gral jak z nut i niebylo takiej potrzeby bo ludzi walilo na Cicha po 20-30 tysiecy a na derby nawet 40. To byly czasy.
Teraz mie mozecie zj***c. NA ZAWSZE NIYBIESKI MARCYK

Bartek

#13 Post autor: Bartek » 12 maja 2003, o 10:33

Trzeba zwrocic uwage na to ze jak w meczu z Widzewem byla 10 to byly dlugie chwile kiedy doping byl na calym stadionie bo 10 latwiej poderwala trybune. Moim zdaniem do tego trzeba dazyc zeby doping byl na calym stadionie jezeli mozliwe. Wtedy jest dopiero fajne wrazenie.

TOMEK

#14 Post autor: TOMEK » 12 maja 2003, o 11:15

Tak to chyba nikt kibiców nie uszczęśliwi .

ODPOWIEDZ