Ruch Chorzów -Radomiak Radom 20.05

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Simone
Kontakt:

#31 Post autor: Simone » 18 maja 2006, o 13:53

bedzie to najtrudniejszy mecz jaki do tej pory rozgrywalismy :

bo jestesmy zdecydowanym faworytem

jest on kluczowy w kwesti utrzymania sie bez barazy dla nas

jest on kluczowy jezeli chodzi o sznase utrzymania sie dla Radomiaka - jak kazdy juz teraz zreszta

Drweca wciaz odbija mi sie czkawka ...

W tym sezonie prawdopodobnie ok 45 punktow zapewni utrzymanie bez barazy , to chyba rekord
Prawdopodobnie rowniez druzyna ktora zajmie 2 miejsce i awansuje bedzie miala tylko ok 10 punktow ponad ten prog

Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

#32 Post autor: radzion » 18 maja 2006, o 14:05

dokladnie Simone, tak wyrownanego sezonu w 2 lidze juz dawno nie bylo, jesli wogole taki byl!
bedzie to ciezki mecz,choc akurat mysle ze latwiejszy niz z Drweca,!tam spadl na nas kibel zimnej wody, teraz remis z hydrotworem podbudowal zas pilkarzy i mysla ze ze slabym Radomiakime pojada!

wojtas 81

#33 Post autor: wojtas 81 » 18 maja 2006, o 14:24

Oby podeszli z wiara do tego meczu i nie mysleli zbyt duzo o tym ze Radomiak jest slaby. Juz dosyc szpili przegrali na boisku bo w glowach byly wygrane!!! 100% koncetracji!!!

Awatar użytkownika
wolfik
Kontakt:

#34 Post autor: wolfik » 18 maja 2006, o 15:59

To bardzo wazny mecz, wiec w sobote wszyscy na Ruch, mysle ze wygramy i bedzie fajnie :P

A tu taka ciekawostka tabela 5 ostatnich kolejek

Obrazek

8)

Panewniki
Kontakt:

#35 Post autor: Panewniki » 18 maja 2006, o 16:01

Nie mogla by tak wygladac tabela koncowo :?: :!: 8) Ino zamiast sosnofca to Widzew :) A co do szpilu to bydzie ciezko ale licza na 3 pkt :wink:
[img]http://i29.tinypic.com/1hdm9u.jpg[/img]

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#36 Post autor: L.G » 18 maja 2006, o 16:04

wolfik pisze:To bardzo wazny mecz, wiec w sobote wszyscy na Ruch, mysle ze wygramy i bedzie fajnie :P

A tu taka ciekawostka tabela 5 ostatnich kolejek

Obrazek

8)

coś niy tak w ty tabeli jeśli chodzi o Piasta. Mimo wszystko to oni powinni być na 1 pozycji
słowym - jesteśmy klubym zmarnowanych szans :-(

Awatar użytkownika
wolfik
Kontakt:

#37 Post autor: wolfik » 18 maja 2006, o 16:09

łowca goroli pisze: coś niy tak w ty tabeli jeśli chodzi o Piasta. Mimo wszystko to oni powinni być na 1 pozycji
czepiasz sie szczegolow :wink:

Piast tu ma nie wiedziec czemu odjete te 10 punktow

wodorost

#38 Post autor: wodorost » 18 maja 2006, o 18:30

Nie wpuszczać BONKA !!!!!!!!!!!!!!!!! i bydzie git.

blue_boy
Kontakt:

#39 Post autor: blue_boy » 18 maja 2006, o 21:25

2:1 do nos :)

Bykowina1920

#40 Post autor: Bykowina1920 » 18 maja 2006, o 21:47

Ten mecz musimy wygrac wygramy po ciezkim boju 8) :D

snajper

#41 Post autor: snajper » 18 maja 2006, o 23:18

bedzie zwyciestwo zoboczycie 8)

Awatar użytkownika
Simone
Kontakt:

#42 Post autor: Simone » 19 maja 2006, o 00:20

nie wiedzialem gdzie to dac :

Piotr Ćwielong: Zawisza to nie jest dobry zespół
Data: 18.05.06 19:47, Autor: Michał Piegza, Źródło: własne

Piotr Ćwielong, który w Ruchu zazwyczaj występuje w ataku od kilku kolejek wystawiany jest na pozycji lewego pomocnika. Gra piłkarza Niebieskich, na nowej dla niego pozycji jest coraz lepsza. W dwóch ostatnich kolejkach młody zawodnik zdobył dwa gole. W Bydgoszczy chorzowianie byli lepszym zespołem, ale nie wywieźli z trudnego terenu cenny punkt.

- Stres związany z maturą chyba już zszedł z ciebie, bo w końcu zacząłeś strzelać gole?
- Matura została po części zdana, teraz gra mi się lepiej, nie ma takiego obciążenia i wydaje się, że wszystko idzie w dobrym kierunku

- Mógłbyś opisać jak zdobyłeś gola?
- Mieliśmy rzut wolny z boku pola karnego. Piłkarze Zawiszy nie ustawili muru, zagraliśmy bez gwizdka sędziego, Wojtek Myszor wrzucił mi piłkę, a ja trafiłem dobrze głową i zdobyłem bramkę.

- Trener Baniak skarżył się po meczu twierdząc, że jego zawodnicy mieli grac na gwizdek i dlatego ustawiali mur. Jak było naprawdę?
- Nic takiego nie miało miejsca. Wiadomo, że trener Baniak jest mocno zdenerwowany, bo jego drużyna walczy o awans do ekstraklasy, a w rzeczywistości jest bardzo słaba.

- Zagraliście z Zawiszą dobry mecz. Myślisz, że moglibyście się zamienić z rywalem miejscem w tabeli?
- Wydaje mi się, że tak. Zawisza to nie jest według mnie dobry zespół. Myślę, że spokojnie moglibyśmy być na ich miejscu w tabeli, bo na pewno w pojedynku z bydgoszczanami byliśmy zespołem lepszym.

- Dlaczego tak jest, że gdy grałeś w ataku i nie strzelałeś bramek. Teraz trener przesunął cię na lewą pomoc i zacząłeś zdobywać gole?
- Napastnik jest rozliczany z bramek i jest na niego nałożona pewna presja. Trener ustawił mnie na lewej pomocy i mam grać na tej pozycji dobrze. Jeżeli strzelę bramkę to wtedy jest super. Wydaje mi się, że na pozycji na której obecnie występuję presja jest mniejsza i może dlatego jest mi łatwiej zdobywać gole. Zresztą na pozycji lewego pomocnika czuję się obecnie lepiej niż w ataku.

- W bieżącym sezonie Ruch już raczej nie ma szans na atak na czołowe miejsca w lidze. Budujecie już chyba drużynę na następny sezon?
- Na pewno latem będą jakieś wzmocnienia. Prezes będzie chciał walczyć o pierwszą ligę, a nie kolejny raz tułać się w środku czy też walczyć o uniknięcie gry w barażach. Zobaczymy jak to wszystko będzie wyglądało dalej.

Żródło: www.sportowefakty.pl

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#43 Post autor: jajo » 19 maja 2006, o 00:22

zordlo wlasne? Raczej wywiad Lukasa na comtv...
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

Panewniki
Kontakt:

#44 Post autor: Panewniki » 19 maja 2006, o 07:16

jajo pisze:zordlo wlasne? Raczej wywiad Lukasa na comtv...
Dokladnie :roll:
[img]http://i29.tinypic.com/1hdm9u.jpg[/img]

wojtas 81

#45 Post autor: wojtas 81 » 19 maja 2006, o 10:49

Uda sie na bank, beda trzy punkty!

ODPOWIEDZ