Szybka sonda

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#16 Post autor: heli » 16 maja 2006, o 10:49

tylko, że ty od początku zakłądosz, że to bedzie marne piwo, a nie jo. jo cały czos używom słowa jeśli, bo jo nie jest nostradamus i sie za takiego nie uważom, a nie wiem jak jest z tym u ciebie. I nie pisza, zeby ci dowalić ino może po prostu jesteś bliżej klubu i wiesz jakie to bedzie piwo. To, że to nei bedzie piwo jakiegoś z większych browarów to raczej pewne, ale znom conajmniej kilka marek piw z mniejszych browarów, które by smakowo spokojnie mogły konkurowac, z wieloma wielkimi browarami, ale ze względu na brak kasy na promocje i przede wszystkim możliwości produkcyjne pozostawają piwami lokalnymi. A siki to rzecz względna, mnie np. bardzo nie smakuje Żubr i dla mnie to są siki, a znom wiele osób co sie nim zachwyco.

PS. w przeciwieństwie do Ciebie jo wiem o co chodziło zarówno mi jak i Tobie pisząc Lech.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#17 Post autor: L.G » 16 maja 2006, o 11:02

heli pisze:tylko, że ty od początku zakłądosz, że to bedzie marne piwo, a nie jo. jo cały czos używom słowa jeśli, bo jo nie jest nostradamus i sie za takiego nie uważom, a nie wiem jak jest z tym u ciebie. I nie pisza, zeby ci dowalić ino może po prostu jesteś bliżej klubu i wiesz jakie to bedzie piwo. To, że to nei bedzie piwo jakiegoś z większych browarów to raczej pewne, ale znom conajmniej kilka marek piw z mniejszych browarów, które by smakowo spokojnie mogły konkurowac, z wieloma wielkimi browarami, ale ze względu na brak kasy na promocje i przede wszystkim możliwości produkcyjne pozostawają piwami lokalnymi. A siki to rzecz względna, mnie np. bardzo nie smakuje Żubr i dla mnie to są siki, a znom wiele osób co sie nim zachwyco.

PS. w przeciwieństwie do Ciebie jo wiem o co chodziło zarówno mi jak i Tobie pisząc Lech.
zauważ, że wszystkie te "klubowe" piwa tu produkty niszowe i biedronkopodobne, nie było jeszcze przipadku by powazny browar sie w to zangażowoł i pomimo wziosłych i subiektywnych opinii grastki pasjonatów (chodzi mi o browar Imielin i słynne "dospelskie") to zwykle są siki, o marginalnytm zasięgu.
Za bardziej zasadne uwazom promowanie marki piwa np. Calsberg w powiązaniu z marka Ruch Chorzów, niż tworzenie tandetnego produktu "niebieskie", kery będzie opiewała grastka wielbicieli licytując się z kolejną garstką miłosników marki "dospel" o to czyja etykieta jest ładniejszo i kere jest myni kalne

Nasz dyskusja bez podania szczegółów kto za tym stoi jest gdybologią. Jo tyz znom piwa z mniejszych browarów co nie rozwiewa mojego niepokoju, że kajś pomiyndzy marką "lidl" a "tesco" znojda piwo "niebiescy" łoparte ło puszka z napisem "dospel"
słowym - jesteśmy klubym zmarnowanych szans :-(

Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#18 Post autor: Lutz » 16 maja 2006, o 11:02

Jak mo to przynieść jkiś tam zysk klubowi ( kasa , reklama ) to jo je za , choć tak do końca niy przekonany , niy wiym czy reklamowanie klubu na wyrobach alkoholowych je nojlepszym pomysłem , szczególnie w Polsce . Tak jak Lysy mom miyszane uczucia - ale jak już mo sie to stać to piwo mo być dobre ( niy tak jak Koelsch :)) i o nazwie "Niebieskie" , ale jak już pedziołech jo do końca niy ma przekonany.

arcio
Kontakt:

#19 Post autor: arcio » 16 maja 2006, o 11:02

gerhat pisze:Jeżeli arcio pytosz się kibiców jako mo byc nazwa to wypadałoby naswietlić ta sprawa nieco szerzej, jaki podmiot gospodarczy będzie to firmowoł Ruch SSA czy jakaś inna firma i na co pójdą zyski.
niestety ci nie pomoga bo nie mom takich informacji
poproszono o zrobienie sondy żeby kibice wypowiedzieli się na temat nazwy tego browarku - to wszystko
głosy z forum sie nie liczom :]

pytanie o ten browar to nie do mnie - jest tu ktoś inny kto może sie o nim wiyncej wypowiedzieć
nigdy nie jest za późno

Roson_Ruda_1
Kontakt:

#20 Post autor: Roson_Ruda_1 » 16 maja 2006, o 11:04

nazwa: NIEBIESCY
ale byda pił je ino pod warunkiem że to nie bydzie jakiś sikacz pokroju piwa gieksy :wink:
Chce by Ma drużyna zawsze miała mistrza, ta co od dziecka memu seRcu najbliższa!

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#21 Post autor: Patton » 16 maja 2006, o 11:06

heli - forum Lecha, temat o piwie. 3 strona od konca - post kolesia o nicku Litar ( najbardziej wplywowy w Lechu ) i pare innych. Co pisza? Ze ich piwo to siki i ze po pierwszym zachwyceniu sie nim, sprzedaz spadla na leb, na szyje. Ze 120 tys butelek, do ok. 10 tysiecy. Teraz sobie porownaj potencjal Lecha, a nasz... :|
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#22 Post autor: heli » 16 maja 2006, o 11:28

Patton pisze:heli - forum Lecha, temat o piwie. 3 strona od konca - post kolesia o nicku Litar ( najbardziej wplywowy w Lechu ) i pare innych. Co pisza? Ze ich piwo to siki i ze po pierwszym zachwyceniu sie nim, sprzedaz spadla na leb, na szyje. Ze 120 tys butelek, do ok. 10 tysiecy. Teraz sobie porownaj potencjal Lecha, a nasz... :|
ale ja sie zgodze, pod tym względem, to samo bedzie u nas, jeżeli bedą siki, ja tego wcale nie neguje, a wręcz dokładnie tak samo uważam, nikt nie bedzie kupował słabego piwa, żeby 10 czy 20 gr wpłyneło, do kasy klubu czy stowarzyszenia kibiców. Tak samo w którymś poście wcześniej napisałem, ze zysk klub bedzie miał z tego nie wielki, ja po prostu uważam, że nie neguje tego pomysłu póki:
a) tak jak napisał Gehat nie poznamy więcej szczegółów,
b) nie skosztuje i nie do wiem sie jakie te piwo bedzie,
Ponieważ wychodze też troche z założenia, że może dzis piwo, a jutro coś innego, że powoli cos to ruszy, a jeżeli bedzie z tego jakiś zysk to raczej inny niż materialny, chocby już jest taki że pytają kibiców o nazwe, może w przyszłości będą sie liczyć i pytać także o inne rzeczy. Po prostu staram sie widzieć jakieś plusy w tej sytuacji.

Łowca też uważam że ow iele lepiej by było tak jak piszesz z tym Carlsbergiem, czy jakim kolwiek inną firmą nawet nie koniecznie z tej branży, ale po prostu nie mamy takiej alternatywy, jak sie pojawi to bedziemy wtedy dyskutować
Ostatnio zmieniony 16 maja 2006, o 11:37 przez heli, łącznie zmieniany 1 raz.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

salas
Kontakt:

#23 Post autor: salas » 16 maja 2006, o 11:33

Niebieskie ;-D na paczatku godaliscie ze kaj jest piwo ze dupsele maja a my nie teraz mo byc to nie chcecie ja pier... czego wy chcecie ludzie !!!!!!
NAJWAŻNIEJSZA JEST TRADYCJA - RUCH Chorzów - LEGENDA BEZ KOŃCA!!!

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#24 Post autor: L.G » 16 maja 2006, o 11:37

Heli. Głownie w tym naszym sporze chodzi o to że pyto sie nos o nazwa produktu przeznaczonego niby dla nos. Ale nikt nos niy zapytoł czy w ogóle tego produktu chcymy.

No i chyba widzisz różnica pomiędzy pytaniami:
"Czy chcecie żeby było piwo niybieskie"
, a
"Czy chcecie żeby browar X wypuścioł piwo o nazwie kero sobie wybierecie, a 30 groszy z litra bydzie trafiało na......."

Bo jo sie w ty sytuacji czuja tak, że ktos che sie mną podeprzyć robiąc prywatny interes, a po tym usłysza "sami chcieliście"

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#25 Post autor: L.G » 16 maja 2006, o 11:39

salas pisze:Niebieskie ;-D na paczatku godaliscie ze kaj jest piwo ze dupsele maja a my nie teraz mo byc to nie chcecie ja pier... czego wy chcecie ludzie !!!!!!
sorry ale jak ktoś wybiyro sie klub do kibicowanio podług tego czy istnieje jakies piwo to niych kibicuje dospelom

salas
Kontakt:

#26 Post autor: salas » 16 maja 2006, o 11:42

ale stary niektorzy maja na naszym forum kompleks gieksy co oni zrobia to juz pi***olenie bo dupsele to i tamto zajmijmy sie naszym Ruchem a nie pi***olenie ciagle o dupselach to i tamto!!!
NAJWAŻNIEJSZA JEST TRADYCJA - RUCH Chorzów - LEGENDA BEZ KOŃCA!!!

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#27 Post autor: Patton » 16 maja 2006, o 11:45

heli - ja tez sie przychylam kazdej inicjatywie, ktora jest na poziomie. Tak samo uwazam, ze duzo bardziej potrzebujemy dobrych gadzetow, bannerow reklamowych, czy tez plakatow. Dla mnie piwo, to poprostu dzialanie pod publiczke. Stalo sie chwytliwe i duzo klubow dalo sie w to wciagnac. Do tego co napisalem wczesniej, czyli spadku sprzedazy, moge dodac, ze Wiara Lecha zarabia na jednej butelce 10 groszy, a Browar Czarnkow 1 zl!! Komu to sie oplaca najbardziej? Bo z tego co widac, to kibice napedzaja ten malutki browar ewidentnie. Zobaczymy jak bedzie u nas. Odpadaja na 100% duze browary typu Okocim, Tyskie, Zywiec. Zostaje nam cos pokroju Imielina, czy tez Gornoslaskiego. I podzielam zdanie lowcy - nikt sie nie pytal kibicow, czy to chcemy. Dla mnie conajmniej dziwne jest to, ze ktos zalatwia piwo, ma browar, ustalona cene, a nagle przypomina mu sie o kibicach. Kiedy wreszcie zaczna nas traktowac powaznie??
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

wojtas 81

#28 Post autor: wojtas 81 » 16 maja 2006, o 11:56

łowca goroli pisze:Heli. Głownie w tym naszym sporze chodzi o to że pyto sie nos o nazwa produktu przeznaczonego niby dla nos. Ale nikt nos niy zapytoł czy w ogóle tego produktu chcymy.

No i chyba widzisz różnica pomiędzy pytaniami:
"Czy chcecie żeby było piwo niybieskie"
, a
"Czy chcecie żeby browar X wypuścioł piwo o nazwie kero sobie wybierecie, a 30 groszy z litra bydzie trafiało na......."

Bo jo sie w ty sytuacji czuja tak, że ktos che sie mną podeprzyć robiąc prywatny interes, a po tym usłysza "sami chcieliście"
Przeciez nikt nie musi kupowac tego piwa, jeden lubi piwo X drugi Y, a jeszce inny woli wóde, a następny wogóle nie pije!
Dla jednych bedzie piwo, dla drugich moze reczniki plazowe itd.
Chodzi o to zeby cos sie zaczęło dziac w tym kierunku!!!

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#29 Post autor: L.G » 16 maja 2006, o 12:06

wojtas 81 pisze:Przeciez nikt nie musi kupowac tego piwa, jeden lubi piwo X drugi Y, a jeszce inny woli wóde, a następny wogóle nie pije!
Dla jednych bedzie piwo, dla drugich moze reczniki plazowe itd.
Chodzi o to zeby cos sie zaczęło dziac w tym kierunku!!!
a jak ktoś przilepi logo Ruchu na tytka z tartą bułką to tyz wszysko bydzie ok, przecież niy musisz kupować tarty bułki

Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#30 Post autor: Lutz » 16 maja 2006, o 12:06

Patton - poważnie sie zacznie nos traktować jak kiedyś wyjdymy sami od siebie z jakąś inicjatywom godnom uwagi i należącom tylko do nos. Lesbijki zrobiyli biyrek - my zaroz tysh , Widzew zrobioł koszulki my zaroz tysh chcymy to samo , kajś tam wtoś obniżył ceny biletów - u nos zaroz haja , a czymu na Ruchu niy ? Jeśli chodzi o "dobre !!!!!!!!!!" gadżety tu mom tak samo miyszane uczucia jak z tym piwym - wto bydzie je kupowoł ?? Do mie dobry gadżet to koszulka z adidasa ( 150zł ?), co sie po piyrszym praniu niy rozleci , kogo na to stać jak poniykere niy majom 10 zł na bilet ? i kaj bydziesz w niy łazioł w Katosach dosteniesz po ryju , w Rudzie jak mosz pecha tysh , podobnie jest z innymi tego typu odznakami z herbem Ruchu. Nos żodyn niy bydzie poważnie traktowoł jak jest nos na stadionie bydzie 2800 zamiast "28000". Dejcie sie to pedzieć. A czy pifo marki "niebieskie" - zwiynkszy frekwencjo ?? Boja sie że niy, to je tako mało kropelka w morzu potrzeb , kero za pora tydni może wyparować .

Zablokowany