Może reaktywujemy Stowarzyszenie

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
hanys1920
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#31 Post autor: hanys1920 » 3 maja 2006, o 14:37

tak na to patrząc to na pewno jest dla kogo, tylko ktos musi tego chcieć...
a co do biletów po 5 zl wkleje post z innego tematu "tak po prawdzie to w Zabrzu SS doprowadziło do obnizki cen biletów, w Katowicach kibice wogóle rządza klubem więc się nie ma co dziwić.., że zrobili cos dla kibiców...i już mamy odpowiedź w innym temacie czy nam reaktywacja by sie przydała...
działacze to raczej twór nie myslący...sam Frenkiel, Koźmiński czy inny Dziurowicz na to nie wpadli wcześniej...
jesli my sami nie chcemy nic zmienić i mieć siły przebicia w rozmowach to nie narzekajmy na bilety, tylko 10 zl i na stadion..."
MOIM DOMEM GÓRNY Śląsk MOIM ŻYCIEM RUCH Chorzów

www.wolnyposredni.pl

Awatar użytkownika
Grzegorz
Kontakt:

#32 Post autor: Grzegorz » 3 maja 2006, o 18:38

Mnie sie wydaje - może sie myle - ze stowarzyszenie powinno być z jednej strony łącznikiem między kibicami a klubem, ale z drugiej strony mogłoby wspierać klub np. finansowo (dzięki składkom członków). Ja wiem, że u nas jest to w mikro skali, ale np. kibice Barcelony płacą składki i wspieraja tym samym klub.

Wiem, że u nas to jest melodia przyszłosci, ale takich rzeczy możemy się uczyć od pewnych czwartoligowców ...

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#33 Post autor: heli » 3 maja 2006, o 19:26

myśle, ze tu nei ma co myśleć zbytnio i sie rozwodzić dla jakiego odbra powinno działać stowarzyszenie, bo to jest po prostu bardzo silnie skorelowane.

działajac dla dobra kibiców, powodując ich zadowolenie, oni będą chcieli chodzić na mecze, co jest dobrem dla klubu.

dobro dla klubu, powinno zdecydować dobre wyniki sportowe, co powoduje, ze kibic jest zadowolony, a więc jest to także działanie dla dobra kibica.

No chyba, ze rzeczywiście ktoś rozumie dobro kibica, jako aby jak najwięcej wybrać z klubu nic nie dając w zamian, ale myśle, ze takich tu nie ma, a tak jak napisałem występuje silna korelacja między dobrem kibica, a klubu.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

MiG29

#34 Post autor: MiG29 » 3 maja 2006, o 21:41

kilka moich uwag:

- jesteśmy podzieleni. Niestety jedna z najgorszych polskich wad nas dopadła. Dopóki nie bedzie jednosci - wtedy nie ma szans na działanie dla dobra wszystkich kibiców.
- Jedni uważają sie za lepszych, a resztę za gorszych - dopóki nie zmienią zdania, to nie jesteśmy w stanie nic zrobić, bo wyciągną argumenty nie do odparcia.
- kto prezesem - jest jedna kandydatura - wybranie go spowoduje konflikt, niewybranie jeszcze wiekszy konflikt.

Oczywiście jest wiele do zrobienia. Jako kibice nie jesteśmy dla nikogo stroną. Policja i prasa może po nas jechać jak chce. Jako jedyni w poważanych kibiców w polsce nie potrafimy dochodzić swoich praw i domagać sie normalnego traktowania. Nie mozemy wysłać protestu, oskarzyć kogoś, bronić sie przed "napadami".

No i ostatnia kwestia - pieniądze, bo jak sie pojawią, to pojawią sie takze cwaniacy. A jakich nie bedzie, to bedziemy tylko grupą "pajaców" spotykajaca sie do pogadania o głupotach i ponażekania.

Damiano
Kontakt:

#35 Post autor: Damiano » 3 maja 2006, o 22:02

Robi się coraz większy rozpiździel w tym temacie reaktywujemy czy nie?
Wszyscy chcą ale nikt się nie chce za to zabrać. Działamy czy nie?
RUCH to przede wszystkim my kibice. Zróbmy coś wspólnie dla dobra klubua nie tylko pierdzielić że to czy tamto
SERCEM I DUCHEM NA ZAWSZE Z RUCHEM

Awatar użytkownika
L_M
Kontakt:

#36 Post autor: L_M » 3 maja 2006, o 23:17

Migu a moze by sie tak w koncu zebrac i pogadac, jak za starych czasow ;) mamy jakiestam doswiadczenia juz, wiemy co trzeba by zmienic w porownaniu z pierwszym stowarzyszeniem itd. Jesli inni moga, czemu nie my? Ja jestem chetny, gadalismy o tym nawet niedawno z Arkiem i Pattem. Jesli ktos bedzie mial tyle zapalu i zalatwi lokal (nie wiem czy SDM dalej wchodzi w gre) to proponuje zaczac wreszcie cos robic. pozdRawiam!

Darek

#37 Post autor: Darek » 4 maja 2006, o 17:58

No to moze zrobic spotkanie wszystkich którzy są zainteresowani Stowarzyszeniem i pogadać jak to kto widzi. Spotkanie takie mozna by zrobić np. po meczu na Trybunie ale to moje zdanie ( nie mówie o meczu z Heko ).

MiG29

#38 Post autor: MiG29 » 5 maja 2006, o 14:59

Byłem dziś sie zorientować co z Stowarzyszeniem. Niestety nie znalazłem osoby, która byłaby kompetentna w UM. Osoba zajmująca sie Stowarzyszeniami jest na urlopie. Ale jestem umówiony na nasytępny tydzień, wiec dam znać co i jak!

z Niebieskim PozdRowieniem

gregor
Kontakt:

#39 Post autor: gregor » 5 maja 2006, o 17:16

Ja jestem jak najbardziej za i wstąpię do nowego stowarzyszenia tylko prezes musi byc z "jajami ":wink:
[img]http://republika.pl/zamkowa/Ruch/69.gif[/img]

Viro

#40 Post autor: Viro » 5 maja 2006, o 17:18

Megowiec jestem przeciwny wspomaganiu klubu ze skladek czlonkowskich !!! - dlaczego - poniewaz nie mam pewnosci, a wrecz mam obawy, ze ta kasa ( kropla w morzu) bylaby zle spozytkowana i uwazam , ze sami moglibysmy ja lepiej wykoprzystac niz przekazac na klub
niejestesmy Barca a wszelkie zarzady spowodowaly u mnie jakas niechec i mimo , ze ten zarzad sie stara to naprawde patrze z duza ostroznoscia na jego poczynania i

gregor
Kontakt:

#41 Post autor: gregor » 5 maja 2006, o 21:29

Viro pisze:Megowiec jestem przeciwny wspomaganiu klubu ze skladek czlonkowskich !!! - dlaczego - poniewaz nie mam pewnosci, a wrecz mam obawy, ze ta kasa ( kropla w morzu) bylaby zle spozytkowana i uwazam , ze sami moglibysmy ja lepiej wykoprzystac niz przekazac na klub
niejestesmy Barca a wszelkie zarzady spowodowaly u mnie jakas niechec i mimo , ze ten zarzad sie stara to naprawde patrze z duza ostroznoscia na jego poczynania i
Dokładnie masz rację kase idzie wykorzystać w iny sposób naprzykład na przyciąganie kibiców organizowanie różnych iprezek dla dzieci itd. I wtedy będzie kasa dla klubu z tego co ma być z biletów ...
[img]http://republika.pl/zamkowa/Ruch/69.gif[/img]

Damiano
Kontakt:

#42 Post autor: Damiano » 6 maja 2006, o 15:03

Sądzę, że do końca maja będe na prostej z moimi sprawami zawodowymi (nowa robota) i rodzinnymi (dzisiaj urodziła mi się córeczka) i będę mógł znaleźć trochę czasu aby podziałać w stowarzyszeniu dla dobra naszego klubu i jego kibiców.
Proponuje otworzyć temat w którym do końca maja ludzie się zdeklarują kto chce przystąpić do stowarzyszenia a w czerwcu wybrało by się prezydium stwoarzyszenia, przez wakacje spokojnie się przygotować a od nowego sezonu ruszyć z pełnego kopa

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#43 Post autor: Patton » 6 maja 2006, o 15:09

Gratuluje coreczki :) Damiano nie chce, zebys odebral to zle, ale powolutku... Najpierw musimy poukladac sprawy ze starym SS, zobaczyc jak jest z dokumentami. Pozniej pogadac w odpowiednim gronie, zalatwic ponownie lokal do spotkan itd. Wiec wszystko wymaga czasu, nie robmy nic na hurra - juz zle doswiadczenie z takich dzialan mamy :/

PozdRawiam
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

Damiano
Kontakt:

#44 Post autor: Damiano » 6 maja 2006, o 15:18

Dlatego piszę żeby najpierw ludzie się zdeklarowali aby wiedzieć czy wogóle będzie miało to sens

Viro

#45 Post autor: Viro » 6 maja 2006, o 22:11

mysle ze sens jest i ludzie tez sie znajda - tak jaknpisze Patt trzeba to poukladac i spokojnie bez zadnego szumu zaczac dzialac

ODPOWIEDZ