Może reaktywujemy Stowarzyszenie
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
tak na to patrząc to na pewno jest dla kogo, tylko ktos musi tego chcieć...
a co do biletów po 5 zl wkleje post z innego tematu "tak po prawdzie to w Zabrzu SS doprowadziło do obnizki cen biletów, w Katowicach kibice wogóle rządza klubem więc się nie ma co dziwić.., że zrobili cos dla kibiców...i już mamy odpowiedź w innym temacie czy nam reaktywacja by sie przydała...
działacze to raczej twór nie myslący...sam Frenkiel, Koźmiński czy inny Dziurowicz na to nie wpadli wcześniej...
jesli my sami nie chcemy nic zmienić i mieć siły przebicia w rozmowach to nie narzekajmy na bilety, tylko 10 zl i na stadion..."
a co do biletów po 5 zl wkleje post z innego tematu "tak po prawdzie to w Zabrzu SS doprowadziło do obnizki cen biletów, w Katowicach kibice wogóle rządza klubem więc się nie ma co dziwić.., że zrobili cos dla kibiców...i już mamy odpowiedź w innym temacie czy nam reaktywacja by sie przydała...
działacze to raczej twór nie myslący...sam Frenkiel, Koźmiński czy inny Dziurowicz na to nie wpadli wcześniej...
jesli my sami nie chcemy nic zmienić i mieć siły przebicia w rozmowach to nie narzekajmy na bilety, tylko 10 zl i na stadion..."
MOIM DOMEM GÓRNY Śląsk MOIM ŻYCIEM RUCH Chorzów
www.wolnyposredni.pl
www.wolnyposredni.pl
- Grzegorz
- Kontakt:
Mnie sie wydaje - może sie myle - ze stowarzyszenie powinno być z jednej strony łącznikiem między kibicami a klubem, ale z drugiej strony mogłoby wspierać klub np. finansowo (dzięki składkom członków). Ja wiem, że u nas jest to w mikro skali, ale np. kibice Barcelony płacą składki i wspieraja tym samym klub.
Wiem, że u nas to jest melodia przyszłosci, ale takich rzeczy możemy się uczyć od pewnych czwartoligowców ...
Wiem, że u nas to jest melodia przyszłosci, ale takich rzeczy możemy się uczyć od pewnych czwartoligowców ...
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
myśle, ze tu nei ma co myśleć zbytnio i sie rozwodzić dla jakiego odbra powinno działać stowarzyszenie, bo to jest po prostu bardzo silnie skorelowane.
działajac dla dobra kibiców, powodując ich zadowolenie, oni będą chcieli chodzić na mecze, co jest dobrem dla klubu.
dobro dla klubu, powinno zdecydować dobre wyniki sportowe, co powoduje, ze kibic jest zadowolony, a więc jest to także działanie dla dobra kibica.
No chyba, ze rzeczywiście ktoś rozumie dobro kibica, jako aby jak najwięcej wybrać z klubu nic nie dając w zamian, ale myśle, ze takich tu nie ma, a tak jak napisałem występuje silna korelacja między dobrem kibica, a klubu.
działajac dla dobra kibiców, powodując ich zadowolenie, oni będą chcieli chodzić na mecze, co jest dobrem dla klubu.
dobro dla klubu, powinno zdecydować dobre wyniki sportowe, co powoduje, ze kibic jest zadowolony, a więc jest to także działanie dla dobra kibica.
No chyba, ze rzeczywiście ktoś rozumie dobro kibica, jako aby jak najwięcej wybrać z klubu nic nie dając w zamian, ale myśle, ze takich tu nie ma, a tak jak napisałem występuje silna korelacja między dobrem kibica, a klubu.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
kilka moich uwag:
- jesteśmy podzieleni. Niestety jedna z najgorszych polskich wad nas dopadła. Dopóki nie bedzie jednosci - wtedy nie ma szans na działanie dla dobra wszystkich kibiców.
- Jedni uważają sie za lepszych, a resztę za gorszych - dopóki nie zmienią zdania, to nie jesteśmy w stanie nic zrobić, bo wyciągną argumenty nie do odparcia.
- kto prezesem - jest jedna kandydatura - wybranie go spowoduje konflikt, niewybranie jeszcze wiekszy konflikt.
Oczywiście jest wiele do zrobienia. Jako kibice nie jesteśmy dla nikogo stroną. Policja i prasa może po nas jechać jak chce. Jako jedyni w poważanych kibiców w polsce nie potrafimy dochodzić swoich praw i domagać sie normalnego traktowania. Nie mozemy wysłać protestu, oskarzyć kogoś, bronić sie przed "napadami".
No i ostatnia kwestia - pieniądze, bo jak sie pojawią, to pojawią sie takze cwaniacy. A jakich nie bedzie, to bedziemy tylko grupą "pajaców" spotykajaca sie do pogadania o głupotach i ponażekania.
- jesteśmy podzieleni. Niestety jedna z najgorszych polskich wad nas dopadła. Dopóki nie bedzie jednosci - wtedy nie ma szans na działanie dla dobra wszystkich kibiców.
- Jedni uważają sie za lepszych, a resztę za gorszych - dopóki nie zmienią zdania, to nie jesteśmy w stanie nic zrobić, bo wyciągną argumenty nie do odparcia.
- kto prezesem - jest jedna kandydatura - wybranie go spowoduje konflikt, niewybranie jeszcze wiekszy konflikt.
Oczywiście jest wiele do zrobienia. Jako kibice nie jesteśmy dla nikogo stroną. Policja i prasa może po nas jechać jak chce. Jako jedyni w poważanych kibiców w polsce nie potrafimy dochodzić swoich praw i domagać sie normalnego traktowania. Nie mozemy wysłać protestu, oskarzyć kogoś, bronić sie przed "napadami".
No i ostatnia kwestia - pieniądze, bo jak sie pojawią, to pojawią sie takze cwaniacy. A jakich nie bedzie, to bedziemy tylko grupą "pajaców" spotykajaca sie do pogadania o głupotach i ponażekania.
-
- Kontakt:
- L_M
- Kontakt:
Migu a moze by sie tak w koncu zebrac i pogadac, jak za starych czasow
mamy jakiestam doswiadczenia juz, wiemy co trzeba by zmienic w porownaniu z pierwszym stowarzyszeniem itd. Jesli inni moga, czemu nie my? Ja jestem chetny, gadalismy o tym nawet niedawno z Arkiem i Pattem. Jesli ktos bedzie mial tyle zapalu i zalatwi lokal (nie wiem czy SDM dalej wchodzi w gre) to proponuje zaczac wreszcie cos robic. pozdRawiam!

-
- Kontakt:
Megowiec jestem przeciwny wspomaganiu klubu ze skladek czlonkowskich !!! - dlaczego - poniewaz nie mam pewnosci, a wrecz mam obawy, ze ta kasa ( kropla w morzu) bylaby zle spozytkowana i uwazam , ze sami moglibysmy ja lepiej wykoprzystac niz przekazac na klub
niejestesmy Barca a wszelkie zarzady spowodowaly u mnie jakas niechec i mimo , ze ten zarzad sie stara to naprawde patrze z duza ostroznoscia na jego poczynania i
niejestesmy Barca a wszelkie zarzady spowodowaly u mnie jakas niechec i mimo , ze ten zarzad sie stara to naprawde patrze z duza ostroznoscia na jego poczynania i
-
- Kontakt:
Dokładnie masz rację kase idzie wykorzystać w iny sposób naprzykład na przyciąganie kibiców organizowanie różnych iprezek dla dzieci itd. I wtedy będzie kasa dla klubu z tego co ma być z biletów ...Viro pisze:Megowiec jestem przeciwny wspomaganiu klubu ze skladek czlonkowskich !!! - dlaczego - poniewaz nie mam pewnosci, a wrecz mam obawy, ze ta kasa ( kropla w morzu) bylaby zle spozytkowana i uwazam , ze sami moglibysmy ja lepiej wykoprzystac niz przekazac na klub
[img]http://republika.pl/zamkowa/Ruch/69.gif[/img]
-
- Kontakt:
Sądzę, że do końca maja będe na prostej z moimi sprawami zawodowymi (nowa robota) i rodzinnymi (dzisiaj urodziła mi się córeczka) i będę mógł znaleźć trochę czasu aby podziałać w stowarzyszeniu dla dobra naszego klubu i jego kibiców.
Proponuje otworzyć temat w którym do końca maja ludzie się zdeklarują kto chce przystąpić do stowarzyszenia a w czerwcu wybrało by się prezydium stwoarzyszenia, przez wakacje spokojnie się przygotować a od nowego sezonu ruszyć z pełnego kopa
Proponuje otworzyć temat w którym do końca maja ludzie się zdeklarują kto chce przystąpić do stowarzyszenia a w czerwcu wybrało by się prezydium stwoarzyszenia, przez wakacje spokojnie się przygotować a od nowego sezonu ruszyć z pełnego kopa
SERCEM I DUCHEM NA ZAWSZE Z RUCHEM
- Patton
- Kontakt:
Gratuluje coreczki
Damiano nie chce, zebys odebral to zle, ale powolutku... Najpierw musimy poukladac sprawy ze starym SS, zobaczyc jak jest z dokumentami. Pozniej pogadac w odpowiednim gronie, zalatwic ponownie lokal do spotkan itd. Wiec wszystko wymaga czasu, nie robmy nic na hurra - juz zle doswiadczenie z takich dzialan mamy
PozdRawiam

PozdRawiam
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...
-
- Kontakt: