Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
-
PM
po pierwsze uwazam ze wystarczy jak kupuje bilet na mecz i potem musze ogladac to coś ...nie wiem jak to nazwać ?(cieszy mnie tylko to że czasami walczą) proponuje żeby porzucic temat zbierania kasy na szpilu na długi... sorki ale i tak nic to nie zmieni,odnośnie sektorówy - jak Ruch bedzie prowadził i ktos w tym czasie stanie obok z puszką to napewno coś wciepne

Jeśli chodzi o ewentualne fany z tematyka Gornego Śląska(np:RAŚ itp.) powiem krótko - prosze o numer konta............
PS: Bytom20 - mam nadzieje że ci sie uda ... 8)
-
ZIBI13
-
Kontakt:
Prawdziwych kibicow poznaje sie w biedzie.

ja i tak tam bede.Tak dlugo jak bedzie ten klub i mam nadzieje ze nie odejda ostatni ludzie ktorzy jeszcze cos nam pomagaja i dokladaja,bo wtedy bedziemy kibicowac czwartej........

co jak za pare dni Ci co cos robia odejda??? nasi kopacze pojada z nami na mecz autobusem?????

moze se razem pospiewamy.....
-
Lutz
-
Kontakt:
Bytom20 pisze:Ja nie godom że zbierzemy od razu całe zadłużenie bo to nie realne ale zamiast tej sektorówki którą już jedną mamy to zbierać i ratować ten klub. Wiem że te kwoty które byśmy zebrali byłyby kroplą w morzu ale myśla że ta kropla w morzu bardziej nam w tej sytuacji pomoże niż sektorówka albo oprawy meczowe. Pan Klimek chce nam pomóc dobrze by było gdybyśmy My też wykazali chociaż drobna inicjatywa bo mogemy się obudzić z ręką w nocniku i sektorówką w A klasie.
Jo mom recepta jak ta kasa nzbiyrać - obniżyć ceny biletów - 1,50 na trybuna i po 1 zł reszta . Jo już pisoł kajś sam taki mały rachunek - 10000 ludzi X 10 zł = 100 000 i już jednego ciulika momy z gowy . Ale jo sie moga mażyć - mie za przeproszyniym wkurwio godka o dobry frekwencji ( 4000 ) , z czego ta kasa mo być ?? 4000 z tego 500 za darmo a drugie 500 za połowa z KK. Klub zarobio miyndzy innymi na biletach , ale przy taki frekwencji . Pierdolynie kotka za pomocom motka - Union Berlin , boł w podobny sytuacji jak my - ludzie masowo "sprzedowali" krew , były benefisy , zbiórki piyniyndzy tak na necie jak i na ulicy , stadion prawie zawsze voll ( bez obniżanio cyn za bilety ) . do kogo mom pretynsje pewnie sie zapytocie - niy chca głośno pedzieć , ale co inteligyntniejszy sie domyśli co mom na myśli - lepi biyrek sie kupić abo nojlepi 3 , "pi***ola ciulato grajom wiyncy niy ida " , " ciulato pogoda - smola to wola sie Złotopolskich obejrzeć" , co kufa 10 zł ?? na tych szmaciorzy ?? wiyncy niy dom !!! I tak momy 3000 ( w porywach) i dochody z biletów za kere sie mogymy hausmeistra i sprzontaczka zapłacić .
-
Stary kibic
autor: Stary kibic » 27 kwie 2006, o 22:03
Juz kiedys pisalem . Czy nie szloby otworzy jakas dziallalnosc gospodarcza pod patronatym Ruchu na rzecz splaty czy moze pomoc w sprawie splaty zadluzenia. Jezeli zakladajac ze takowa dzialalnosc przynosilaby zyski ~ 40 do 50 tysiaczkow miesiecznie to pomoglo by to w splacie? Niewiem jakby to wygladalo prawnie w/w dzialalnosc?
Druga sprawa dluzniki:
Za co splacac trenera Madrysza? Za to ze spuscil klub do drugiej ligi? To ja dziekuje za ten pomysl!
Jezeli ktos w pracy robi przekrety i sabotarz to szef jeszce mu zato placi? Chyba nie prawda. Kontrakt jest kontraktem ale jezeli sie druga strona wywiazuje sie z nolozonych zadan. Czy Madrysz sie wywiazal ? N-I-E !
Tak samo chodzi o nieudacznikow - zawodnikow.
-
ZIBI13
-
Kontakt:
Myslicie ze u nas jak bylyby bilety po 1 zl to byloby 7 000 ????? a jak zrobiliby tak na probe po 1 zl,a przyszloby o 1 000 wiecej to ladne tyly.........-:)
bo powiedzieliby ze no dobra bilety po 1 zl,ale deszcz ma padac......-:)
Nawet jak chopcy walczyli i byla pogoda to nie bylo nas za wielu.Taki Klub,takie tradycje ,a cieszymy sie z 4000 tys.
Mamy przyklad Gks-y,Gornika.tylu kibicow...........kto bedzie gral ze Slaska w pierwszej?????

-
Viro
Lutz nie porownuj cen biletow w niemcach do naszych jak ja bych zarabial 1000 ojro czyli na polskie niecale 4 tys to moga naprawde dawac co szpil nawet 25 zeta:)
ale niestety zarobki sa u nas bardzo dalekie od takich dla przecietnego czlowieka wiec nie mamy o czym gadac.
co do frekfencji , splaty dlugow itd. mysle , ze wszystko bedzie dobrze jak wkoncu nasze wladze zrozumieja jedna prosta, podstawaowa rzecz, ze kasa dla tego klubu sa kibice i to oni moga przyniesc zyski
-
Lutz
-
Kontakt:
Jo broń Boże niy porównuja cyn biletów - jo porównuje tych co niy majom bez to niy idom na szpil z tymi co majom i tysh niy idom bo sie wolom biyrek kupić . O to chodzi.
-
MkF
- Wspiera "Wielki Ruch"

-
Kontakt:
Lutz pisze:Jo broń Boże niy porównuja cyn biletów - jo porównuje tych co niy majom bez to niy idom na szpil z tymi co majom i tysh niy idom bo sie wolom biyrek kupić . O to chodzi.
wsumie racja ale jo jest ciekaw wiela jest osob ktorych na serio nie stac na bilet...chodzi mi o to ze co by nie godac Chorzów jest biednym miastem :?
-
ZIBI13
-
Kontakt:
10 tys to juz moze byc pare wyplat..........jak mowisz ze to nic ie zmieni.........moze to powinno isc do prasy,ze my tez pomagamy i wtedy by inaczej na nas patrzeli.Moze by wiecej wiary zaczelo chodzic.Jak gdzies po zimie kibice odgarniali snieg ze stadionu to w dzienniku o tym mowili......-:0 moglibysmy utrzymac ze trzech zawodnikow pewnie......jak mozesz mowic ze to nie pomoc (Makuch,Grzybek i Pulus)-:)-:)-:)-:)
-
Patton
-
Kontakt:
Proponuje sprawdzic bilans klubu i zobaczyc na co ida pieniadze z biletow. Jezeli ktos uwaza, ze sama frekwencja, badz tez wrzucaniem zlotowek do puszek, splacimy 5 mln. dlugu, to gratuluje. Wole byc realista

PozdRawiam
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...
-
Lutz
-
Kontakt:
Nikt nie uważo , że samom frekwencjom naprawimy sytuacjo finansowo klubu, bynajmni jo tak niy napisoł. Je to jedna z wielu cegiełek to tego żeby było lepi . Je chyba różnica jak do kasy z biletów po kożdym szpilu bydzie wpływać 100 000 zł , jak 30 000 (jak dobrze powieje) .
-
conir
jademy wszyscy do farszafki i robiemy strajk

zabieremy jeszcze ksg i gks jednodniowy pokuj

:) i tak nas wszystkich udupia
-
Bytom20
-
Kontakt:
Z tą inicjatywą dałem tylko pomysł. Nie godom że My te miliony spłacemy bo to jest niemożliwe. Nawet dla Szanowanego Pana Klimka jest to ciężka sprawa. Chwała mu za to że próbuje i Nam pomaga. Należałoby sobie wytłumaczyć co to znaczy "inicjatywa" a co znaczy "spłata całego długu". Tu chodzi o inicjatywe. Powiedzmy jakiś potencjalny sponsor weźmie gazete i przeczyto że kibicie robią taka akcja i próbują pomóc klubowi. Pomyśli sobie ale idioci zrobią wszystko by klub uratować nawet kase swoją wykładają a potem pomyśli kurna jak oni zrobią wszystko dla tego klubu to ja im pomoge rozleklamuje wśród nich produkt a sprzedaż mojego produktu wzrośnie. Ja Wam tych pieniędzy na sektorówka nie zabierom chcecie róbcie sektorówka dlatego nie wiem dlaczego tyla ludzi się oburza. Jesli chcecie zwiększyć liczbe osób na stadionie to potrzbna jest większa akcja marketingowa rozwieszanie plakatów wszędzie gdzie się da z jakimiś fajnymi hasłami np. "Przyjdź na Ruch panuje zajebisto atmosfera napewno nie porzałujesz" należałoby się skupić na kibicach bo jakbyśmy napisali "przyjdź na Ruch bo chopcy za***iście grają" to wątpia żeby nam ktoś uwierzył. Działalność gospodarcza dobry pomysł jeśli ktoś miał markting lub sie tego uczył to wie jak należy taką działalnośc rejestrować i otwierać. Np. knajpa "Ruch Chorzów" tylko kto by na to pieniądze wyłożył ? Bo żeby otworzyć taki biznes trzeba mieć prócz załatwionych formalności także odpowiedni kapitał. Bo jak przyjdzie 3000 to z biletów nigdy tego długu nie spłacimy a Pana Klimka podziwiom. Nie wiem tylko czymu Wy się tak oburzacie w końcu działamy Wszyscy i chcemy tego samego ale prosto jest się oburzać a trudniej już coś razem zrobić.
-
\KSG/
nie od dziś wiadomo że te dziady z Miodowej chcą ud***ć Śląską piłkę, ale mam nadzieję że pomimo tych punktów ujemnych nie spadniecie, a za dwa sezony spotkamy się w
ORANGE EKSTRAKLAPIE bo mecze z Amicą, Groclinem, Łęczną, Koroną itp. to nie to samo co derby z Ruchem czy GKS. pozdro

-
Viro
ja dziwie sie 1 rzeczy
nie znam sie na prawie ale jezeli Lysy pisze ze to skandal itd ja bym sie zaraz odwolal wyzej niz pzpn i ch*** by mnie obchodzilo czy reprezentacje i kluby wyklucza na iles tam lat z rozgrywek, ale moze wtedy wkoncu moze zrobilaby sie czystka
oczywiscie nie znamy roznych 'sprawek' pozaboiskowych dlatego nie wiemy dlaczego kluby nie odwoluja sie wyzej
to ze w tym kraju sa rowni i rowniejsi wiemy juz od dawna i widac to chocby na przykladzie zeszlego sezonu gdzie oskarzali 2 kluby o manipulacje punktanmi a udupiali tylko 1 ten ze Slaska
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot], Google Adsense [Bot], JoKeRoNŁ i 84 gości