WD PZPN: Sześć punktów ujemnych dla Ruchu Chorzów

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Bytom20
Kontakt:

#736 Post autor: Bytom20 » 27 kwie 2006, o 11:31

My mogemy tylko wierzyć bo i tak zarząd zrobi co będzie chciał byle by dobrze zrobił.

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#737 Post autor: spyru » 27 kwie 2006, o 12:12

Bytom20 pisze:Ja też myśla że w obecnej sytuacji to powinni my zbierać na ten klub jeśli chcemy kiedykolwiek przyjść popatrzeć na drugą albo w dalekiej przyszłości pierwszą lige. Bo zrobicie tą sektorówke ale gdzie my ją będziemy prezentować w okręgówce ? To jest tylko propozycja więc nie nerwujcie się. Zresztą widzicie jaka jest sytuacja. -6 punktów, długi, gra na poziomie juniorów, tabela przed ostatni. Dlatego zamiast zbieramy na oprawe popronuja dać hasło "Ratujemy Ruch".
Twoje pomysły są ciekawe, ale ten jest zupełnie nie realny. W jaki sposób chcesz zbierać pieniądz na Ruch? Klimek sobie z tym nie radzi, a posiada dużą firme. Jakie argumenty posiadamy, oprócz tego że kochamy ten klub? Nie posiadamy żadnych. Co innego sytuacja sprzed dwóch lat, co innego teraz. Za to sie musi wziać ktoś z kasą, inaczej nie da rady. Dobre checi to za mało i to stanowczo za mało.
Już pomijam hasło Ratujemy Ruch, które kojarzy mi sie z hasłem sąsiadów zza miedzy.
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#738 Post autor: gerhat » 27 kwie 2006, o 12:39

Lysy trocha realizmu by Ci się przydało.
Ty piszesz o marzeniach a my o realiach.
Moim marzeniem jest aby Ruch groł w I lidze i LM, ale znom realia i pisza o tym co jest najbardziej realne.
Przeczytej se chopie jaki plan spłaty zaprobowoł Klimek, 1,4 mln na rok spłata długów + 3 mln rocznie dodej na utrzymanie II ligowej wegetacji, bo na awans to musisz miec 5-6 baniek na wygranie II ligi i wiela z tego jest realizowane, a potem wysuwej swoje teorie. Jakby Klimek mioł tako kasa albo może i mo ale jej nie wkłodo to nie było by porblemu długów.

Jo Klimka nie mom za frajera wbrew temu co sugerujesz, raczej ty go mosz za takiego sadzac że przez 5 lot będzie utrzymywoł II ligowe bagno za ciężkie miliony tylko skuli tego że ciebie bydzie przykro spojrzec w oczy kolegom z placu.
Agresji wobec zarządu też zbytnio tu nie widza, zauważom za to agresywny ton twoich wypowiedzi.
Klimka żoden nie chce wyciepywac z klubu bo jak na razie tyklko on nadaje sie na ratunek, ale do Orange momy bliżej z IV ligi bez długów niz z II ligi z długami ( o ile nie III liga z długami)

Awatar użytkownika
Bytom20
Kontakt:

#739 Post autor: Bytom20 » 27 kwie 2006, o 12:44

Ja nie godom że zbierzemy od razu całe zadłużenie bo to nie realne ale zamiast tej sektorówki którą już jedną mamy to zbierać i ratować ten klub. Wiem że te kwoty które byśmy zebrali byłyby kroplą w morzu ale myśla że ta kropla w morzu bardziej nam w tej sytuacji pomoże niż sektorówka albo oprawy meczowe. Pan Klimek chce nam pomóc dobrze by było gdybyśmy My też wykazali chociaż drobna inicjatywa bo mogemy się obudzić z ręką w nocniku i sektorówką w A klasie.

Awatar użytkownika
L_M
Kontakt:

#740 Post autor: L_M » 27 kwie 2006, o 13:01

Panowie bez klotni ;)

Ja mam takie zdanie - jesli sie utrzymamy to decyzja i tak nalezec bedzie do Klimka i jego wspolpracownikow. Jesli porywa sie na zalatwianie sprawy poprzez splate dlugow, to chwala mu za to, i mowienie ze bardziej oplaca sie startowac od czwartej ligi jest moim zdaniem brakiem szacunku do tego co Klimek juz w klub wsadzil. Poza tym latwo nam tu w internecie decydowac czy zaczynac od ligi czwaetej, od 3 czy moze od a klasy. Nie zapominajmy, ze ten klub ma swoje tradycje, ktore sa warte moim zdaniem wiecej niz 5 milionow. Mogl sobie na to pozwolic katowicki dospel, ktory sprzedal sie najpierw sponsorowi a pozniej sprzedal sie za dlugi do 4 ligi. Ruch dopoki ma inne mozliwosci, nie moze. I wstydzilbym sie gdybysmy byli jednymi z tych co uciekli od dlugow, natomiast bede dumny, gdy nawet po 5-10 latach wyjdziemy z tej drugoligowej wegetacji z podniesionym czolem. Prawdziwi kibice Ruchu i tak pozostana z klubem niezaleznie od wynikow i ligi, bo takich ludzi jak Lysy i duza czesc tego forum troche nam zostalo. A reszta ktora traktowana powinna byc jako klienci/konsumenci, a nie kibice, przyjdzie z wynikami, ktore predzej czy pozniej wierze ze zaczniemy odnosic. Wiec o zbijanie kapitalu przez rywali zza miedzy jakos sie nie martwie.

COBRA

#741 Post autor: COBRA » 27 kwie 2006, o 13:02

http://www.90minut.pl/news.php?id=402885

Chopy wszyscy rzykac bo to bardzo wazna decyzja smiem twierdzic ze o przyszlosci Ruchu!Coc i tak niewierza w ten po***any i skorumpowany pzpn.

Awatar użytkownika
Bytom20
Kontakt:

#742 Post autor: Bytom20 » 27 kwie 2006, o 13:12

gerhat pisze:
Bytom20 pisze:Nie wiem czy powinienem się wtrącać. za***isty ten projekt sektorówki. Szkoda Panowie że nasz klub powoli stacza się w dół. - 6 punktów, długi, gra na poziomie juniorów, w tabeli przed ostatni. Przy obecnych długach to myśla że zamiast zbierania na sektorówka powinni My zbierać na nasz klub pod hasłem "Ratujemy Ruch". Bo jak tak dalej pódzie to tą sektórówke będziemy w okręgówie pokzwyać. Oczywiście pomysł z tą sektorówką jest za***isty sam wrzuca 10 zł do puszki na ten cel. Tyla że nasz klub tonie w długach i to jest najgorsze. Oczywiście z tą akcją "Ratujemy Ruch" to tylko propozycja także się nie nerwujcie na mnie ale każdy widzi jak jest. My mogemy tylko przyleźć na mecz z Heko i zrobić za***isty młyn żeby tym pseudokopaczom jakoś pomóc bo innej możliwości nie widze.
Podobajom mi się twoje pomysły, tylko nie wiem czy wiesz że od kliku lot juz one się pojawiały na tym forum.
Sił i zapału starczało na zebranie 10-15 ludzi i mozliwości finansowe na miare wspomożenia klubu równowartościa 3 bali i zgrewki wody mineralnej.
Życza Ci jedbnak powodzenia może Tobie sie udo skrzyknąć lepszo grupa. Proponuja abys zaczoł od tych ludzi co parkują na parkingu klubowym, sadzac po ich brykach, za sama wartośc alu felg i srzetu grajacgo można by utrzymać 5-6 zawodników w sezonie.
To oczywiście zart :wink:
Mogemy siedzieć dalej na tym forum, fandzolić, nic nie robić. W sumie mniej nerwów starconych, 10 zł zaoszczędzone. Chopy sorry ale samom godkom na tym forum nic nie zmienimy. Wiem że się pojawiały podobne pomysły ale wtedy jeszcze byliśmy w pierwszej a nie w drugiej lidze na skraju bankructwa. Widzimy jak te pseudo kopacze grają. Czasami mi się wydaje że nam zależy bardziej na tym klubie niż tym kopaczom. Mogemy dalej fandzolić na tym forum a obudzemy się z ręką w nocniku w A klasie. Wtedy bydymy młyn tworzyć na huraganie ochojec? Wtedy bydymy robić sektorówka ? Do nie kerych nie dociera że ten klub systematycznie tonie. Widać to po sytuacji w tabeli, długach, punktach i sytuacji jaką mamy a sytuacja jest tragiczna. Gerhat ja wleze do tego młyna, kupia dwa piwa mniej i wciepne do tej puszki 10 zł choćbym miał tam sam stać i sam wciepnąć te 10 zł. Bo jak każdy powie że to nie ma sensu to te 10 zł może nawet na wode nie starczy. Tak samo jest z tą ekipą do młyna niech tak co drugi powie że przyjdzie 10 i to sensu nie ma to rzeczywiście przyjdzie 10 bo reszta pomyśli tak samo że to sensu nie ma. Powinieneś życzyć powodzenia nie mi tylko Nam. Bo jeśli mamy coś jeszcze zrobić dla tego klubu to MY WSZYSCY a jeśli momy gadać dalej że to sensu nie ma, to mogemy dalej fandzolić na tym forum i narzekać na kopaczy, zarząd, kibiców a w przyszłości na Panią Prezes i Pana Klimka. Tylko co nom to da? Godom ino trocha chęci mniej narzekania i wyśmiewania bo takich ludzi nam nie brakuje. Przejedź się do katowic zobacz jak gieksiarze zachęcają ludzi żeby przyszli na mecze mazakiem piszą na papierze technicznym że zapraszają wszystkich że za***ista atmosfera jest itd. a niketórzy z nas nie wszyscy umieją tylko ponarzekać, powyśmiewać. Zmierzająć już do samego końca tych moich wypocin jeśli większość z Nas powie że to sensu nie ma to reszta uzna tak samo ale jeśli znajdzie się na tym forum paru chopców co los Ruchu Chorzów nie jest im obojętny i się zdeklarują że przyjdą bo chcą jakoś ratować ten klub choćby dobrym dopingiem.... To jest tak jak z dopingiem jeden ryknie "legia to stara...." reszta to podchwyci. My mogemy godoć że to sensu nie ma ino co nom to da? Gerhat dlatego wolałbym żebyś napisoł że zbieromy wszyscy ekipa do młyna a nie życzył mi powodzenia. Bo tak życzyć se mogemy jak się z ręką w nocniku obudzimy w A klasie. Polecam niektórym książka "Potęga Podświadomości" Joseph Murphy w której autor mówi o wierze bo wiara czyni cuda. Jeśli większosc powie i uwierzy w to że nie ma sensu nic robić to tak będzie bo ja sam choćbych chciał to nic nie zrobia.

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#743 Post autor: gerhat » 27 kwie 2006, o 13:33

Lysy kaj jo zrobił z Ciebie wrogów Klimka i Ruchu, zacznij sie wypowiadać logicznie a nie jak dziecko z 5 klasu podstawówki.
Tys napisoł że momy Klimka za frajera a jo Ci odpisoł że Ty go mosz za frajera. Kto kogo tu robi za wroga ludu?
Ty posadzosz mie o agresja do zarzadu i jo cie posadzom o agresja wobec kibicow. Kto kogo robi tu wrogiem Ruchu?
W całej sprawie nie chodzi mi o to że ktos moze miec inne zdanie ale o to, że tylko swoje uznaje za jedyne słuszne, ale nie jo to zaczoł.
Nie byłoby mojej riposty gdybyś zachwoloł tu plusy pozostania w II lidze i jakbys przy okazji nie mieszoł z błotem tych co wątpia czy to jest najlepsze wyjscie.
Odpowiedzioł żech Ci pieknym za nadobne. A ty teraz beczysz, że jo cie tu ponizom na forum.

Lukas - już tu była kiedys taka Pani co dzieliła kibioców na prawdziwych i nieprawdziwych. Potem się z tego wycofywała. Zanim zaczniesz juz dzielić, to spojrz na to kto ostatnie dwa mecze na Cichej oglądoł przez qompa, potem wyciepnij tych co nie jeżdza na wyjazdy, potem tych co nie spiewają, potem tych co sie im młyn nie podoboł, potem tych co dubia słoniol, potem te lampucery co maja po 14 lot, potem tych co ryczeli w sobota Biza wy***rdalaj, potem tych co tęsknią za adolfem, potem tych sie nie stawiają na zbiórka w Kochłowicach, potem tych co mieszkają w Vatrelandzie....
styknie, nie ma juz kogo dzielić

W jednym mosz racja, bydzie tak jak zrobic bedzie chcioł Klimek, a co zrobi i jakie to bydzie miało skutki to juz inno sprawa.
To nie znaczy że ani jo ani Ty a ni Lysy nie moga mieć o tym swojego zdania, tylko czy to swoje zdanie musi oznaczać zaroz że ktos jest bardziej prawdziwy albo mniej prawdziwy kibic, w to wątpia.

Awatar użytkownika
L_M
Kontakt:

#744 Post autor: L_M » 27 kwie 2006, o 13:39

gerhat pisze:Lukas - już tu była kiedys taka Pani co dzieliła kibioców na prawdziwych i nieprawdziwych. Potem się z tego wycofywała. Zanim zaczniesz juz dzielić, to spojrz na to kto ostatnie dwa mecze na Cichej oglądoł przez qompa, potem wyciepnij tych co nie jeżdza na wyjazdy, potem tych co nie spiewają, potem tych co sie im młyn nie podoboł, potem tych co dubia słoniol, potem te lampucery co maja po 14 lot, potem tych co ryczeli w sobota Biza wy***rdalaj, potem tych co tęsknią za adolfem, potem tych sie nie stawiają na zbiórka w Kochłowicach, potem tych co mieszkają w Vatrelandzie....
styknie, nie ma juz kogo dzielić
Przeciez dobrze wiesz ze nie o to mi chodzilo. Nikogo nie dziele i sam sie temu pare razy sprzeciwialem. ja mowie o tym, ze nigdy ten klub sam nie zostanie, a argument ze ludzie zaczna chodzic na giekse dla mnie nie jest mocny, bo jak beda wyniki to ci ludzie pewnie w duzej czesci przyjda do nas itd. po prostu jak bedzie wynik to w takiej aglomeracji jak Slask o widzow az tak trudno nie bedzie, a kibicow Ruch mial, ma, i zawsze bedzie mial. poza tym nie to jest przemiotem calego problemu.

wyraznie napisalem w poprzednim poscie ze to moje prywatne zdanie. i nigdzie nie napisalem ze jak ktos ma inne to nie jest prawdziwy wiec nie wkladaj mi 'w klawiature' czegos czego nie mialem nawet zamiaru napisac. wrecz przeciwnie - samo to jak wiele jest tutaj roznych zdan i argumentow to dowod na to ze wszystkim zalezy generalnie na dobru naszego klubu. ja uwazam ze poddanie sie i uciekanie przed przeszloscia nie bedzie powodem do dumy, wiecej, dla mnie bedzie powodem do wstydu. My nie jestesmy sosnowcem ktory sobie ubzdural ze zaglebie ma sto lat, i ktory zreszta byl w trudniejszej chyba niz nasza sytuacja. nie jestesmy gieksa, ktora nie ma sie od czego odcinac, bo tradycji jako takiej tam nie ma. my jestesmy Ruch, a odciac sie od dlugow, co za tym idzie odciecie sie od przeszlosci, nawet tej najgorszej, to dla mnie w pewnym stopniu mimo wszystko odciecie sie tez od tradycji. nie podoba mi sie taki sposob i tyle. co nie znaczy ze mam za zle cokolwiek tym ktorzy w nim widza jedyny ratunek dla klubu.

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#745 Post autor: gerhat » 27 kwie 2006, o 14:14

Bytom20 mom ta ksiązka i mom tez doświadczenia z podobnymi akcjami.
Do puszki chetnie sie dociepna i jeszcz kilku namówia, tylko jak to nie bydzie akacja zbiorowo począwszy od hilwiorza, piknika, kumatego, trenera, zawodnika, działacza i prezesa to skutek bydzie opłakany.

Większośc kibiców sądzi że skoro jest Klimek to on jest od wykłodania kasy.

Lukas - zwracom honor, źle zech zrozumioł twoj post.

Awatar użytkownika
Bytom20
Kontakt:

#746 Post autor: Bytom20 » 27 kwie 2006, o 14:19

Chłopie tu nie chodzi o wyciepywanie nikogo ze stadionu ale jeśli Ci taki doping młyna odpowiada prze pół meczu "legia to staro.." Zresztą dla dzieci kajś indziej jest sektor. Jak takiego dzieciaka zabiją bo dostanie pałką po łbie to może wtedy zmądrzejecie i wszyscy powiedzą że bajtle do młyna nie mają wstępu ino mają wydzielony sektor. Padosz że momy dużo kibiców i z tym się zgodza. Zobaczymy tylko ila tych kibiców przydzie na mecze z Heko przy takiej grze? Powiem Ci ila przyjdzie 3000 to jest góra. Teroz skąd momy wziąść te pieniądze na spłate długu ? 3000 kibiców to trocha mało żeby spałacić ten dług, akcja "Ratujemy Ruch" nie wypoli bo my muszemy mieć swoja sektorówka i te kilka tysięcy nic nie zmieni, bajtle niech dalej śpiewają w piaskownicy znaczy się młynie "legio to stara.." bo takiego dopingu nam trzeba, a my dalej mogemy siedzieć przed kompem i fandzolić swoje filozofie.
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2006, o 14:35 przez Bytom20, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

#747 Post autor: radzion » 27 kwie 2006, o 14:22

tak czytom te twoje wypoiciny we wszystkich tematach i nei wiem czy joz juz oszalol czay ty ale bardziej bych sie sklaniol ku temu drugieu! nie chce mi sie rozpisywac ale tak w skrocie: idealista z ciebie a wiesz jakw iekszosc idealistow konczyla?chopie piszesz sam rzeczy kiere byly sam poruszane na tym forum z juz poraset razy i nie przyniosly efektu! chcesz robic siciepa na dlugi ruchu prosze bardzo!ino ciekawe ile zebieresz!a od sektorowki wara

Awatar użytkownika
Bytom20
Kontakt:

#748 Post autor: Bytom20 » 27 kwie 2006, o 14:27

To zbieraj na ta sektorówka może za trzy lata jak bydymy już nie daj Boże w okręgówce to uzbierasz. Tylko żebyś miał od kogo zbierać bo na meczu z Heko nie spodziewam sie tłumów.A tak na marginesie to jest paradoks składać się na sektorówka jak klub tonie w długach w drugiej lidze to jest chyba dopiero szaleństwo?

ZIBI13
Kontakt:

#749 Post autor: ZIBI13 » 27 kwie 2006, o 14:32

Powiem tak.Dziwie sie ze rozmawia sie o Panu Klimku w ten wlasnie sposob.Jak moza dawac pod watpliwosc to co zrobil ten czlowiek dla klubu,a to znaczy ze dla nas kibicow tez.Ktory z nas bylby w stanie poswiecic tyle czasu i pieniedzy.....??? Jest z tym klubem jak bywa lepiej i gorzej.Podjal sie splacania zaleglych dlugow.Robi co moze zeby bylo dobrze.Przeciez jakby nie on juz by nas nie bylo.
Jestem za zebysmy tez zaczeli robic cos dla tego klubu,bo ten klub to nasz Zarzad,pilkarze,trenerzy no i MY.To jest nasz Ruch Chorzow.Nie mozemy nazekac na swoich,bo jestesmy wszyscy jedna paka.Zwlaszcza teraz jak jest tak trudno.Musimy wszyscy walczyc,bo wszyscy mamy ten sam cel.Cokolwiek nie osiagniemy,ale bedziemy miec czyste sumienie ze probowalismy wszyscy razem.Cieszmy sie z kazdego malego sukcesu,bo sport to nie tylko zwyciestwa,ale czesto porazki i wszyscy o tym wiemy.
Na zawsze z Ruchem.

Viro

#750 Post autor: Viro » 27 kwie 2006, o 14:41

Bytom jak bylyby 2 puszki na stadionie na sektorowka i na ratowanie Ruchu to moga isc o kazdy zaklad , ze do sektorowki dociepnie sie w ch** ludzi a do ratowania bedzie pusto - dlaczego tak jest odp. jest prosta ludzie dalej zyja w przeswiadczeniu , ze zarzad ch*** robi
ja nie mowie, ze tak jest ale dla nas zwyklych kibicow nic sie nie zmienilo i dlatego jest taki obraz sytuacji - kopacze ch*** graja , sponsora strategicznego jak nie bylo tak nie ma, stadion to ruina i prowizorka.
Panu Klimkowi chwala za to, ze wziol sie za ten burdel i proboje to jakos poukladac podobnie jak ludzie, ktorzy sa akcjonariuszami i wlozyli w to swoja kase wierzac , ze jakos to bedzie
Do kazdego sezonu podchodzimy z nadziejami, ze moze teraz sie uda , bo sa wzmocnienia sa zmiany a nic nie skutkuje.
Ktos tam mowi , ze nic nie roimy ino pierdolemy na forum itd. teraz moze i tak jest , ze wielu z nas nic nie robi bo proby byly podejmowane byly spotkania, zebrania i inne chujstwa ale nasze pomysly mimo , ze bardzo dobre jak to stwierdzono nie sa realizowane wiec jak widac klub nie chce zarabiac, boi sie zaryzykowac , a wystarczy im to ze egzystuja z roku na rok

ODPOWIEDZ