WD PZPN: Sześć punktów ujemnych dla Ruchu Chorzów

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#721 Post autor: gerhat » 27 kwie 2006, o 09:01

Megowiec pisze:Musze powiedzieć, ze po tej "miłej" lekturze mam tylko dwie uwagi:

1. PZPN nas nie lubi

2. Nasi coś załatwiają na gębe, coś kombinują spłacając najmniej jak można i fest skokają kiedy nóż na gardle.

Ciekawe jest natomist to, że dla PZPN ważne jest dobro Mandrysza i spółki ale już interes klubu i polskiej pilki w postaci istnienia naszego Klubu - nie za bardzo.
Magowiec, to poczytej tam ile razy ta kara było odkłodoano, dostali my w marcu 2006r kara zakazu transferów, która ciązyło na nas od stycznia 2004r.
Kara była zawieszono w styczniu 2004, ale z jakich lat pochodzą długi?
Czy ktos jeszcze pamieto kiedy trenerem Ruchu był Wiliś?
Jo kojarza że był, ale kiedy? Lpeiej mapiętom jego hat-trick z pogonią w 1984r na śniegu, aniżeli jego osiągnięcia i okres pracy jako trenera

AndRe
Kontakt:

#722 Post autor: AndRe » 27 kwie 2006, o 09:07

Nazwisko Wilusia na tej liscie to smutny obraz .....
My name is prince and i'm funky

17.11.11 - kolejny fan Niebieskich przychodzi na swiat :-)

Awatar użytkownika
Grzegorz
Kontakt:

#723 Post autor: Grzegorz » 27 kwie 2006, o 09:19

Ja to wszytko wiem - czytałem ile razy przesuwali, odraczali, straszyli, grozili i co tam jeszcze ...

ale ...

nasi chociaż moze nieudolnie i po kombinatorsku coś starają się spłacac ... wiem ze są to grosze w stosuknu do zadłużenia , ale jednak ..

Co jest lepsze ...takie spłacanie czy całkowite odcięcie się od przeszłości - (patrz nasi przyjaciele z Łodzi)

Dla mnie wyjściem byłoby choćby częsciowe spłacenie tych którzy sie najbardziej burzą ... moze wtedy da sie uratować te 6 punktów ...

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#724 Post autor: jajo » 27 kwie 2006, o 09:29

jestescie pewni, ze to Wilus?
Bo jak mam byc szczery to dla mnie szok, za to cos mi sie kojarzy, ze mlodziezowe grupy Ruchu prowadzil jakis Bąk. Moglby to ktos sprawdzic?
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

AndRe
Kontakt:

#725 Post autor: AndRe » 27 kwie 2006, o 09:37

Mirek Bak prowadzil kiedys rezerwy z tego co pamietam..

moze ktos to potwierdzic?
My name is prince and i'm funky

17.11.11 - kolejny fan Niebieskich przychodzi na swiat :-)

DjMaciar
Kontakt:

#726 Post autor: DjMaciar » 27 kwie 2006, o 10:13

Zawodnika Bartłomieja Jamroza z dnia 19.02.2004 - dług: 267.060,10 zł - spłata: 2.700 (1%)
Zawodnika Marcina Malinowskiego z dnia 17.08.2004 - dług: 277.960,90 - spłata: 0 (0%)
Trenera Oresta Lenczyka z dnia 28.09.2004 - dług: 90.000 - spłata: 12.800 (14%)
Zawodnika Rafała Grzelaka z dnia 15.10.2004 - dług: 83.809,49 - spłata: 0 (0%)
Zawodnika Waldemara Grzanki z dnia 27.12.2004 - dług: 23.011,56 - spłata: 2.300 (10%)
Trenera Mirosława Bąka z dnia 17.02.2005 - dług: 16.959,84 - splata: 0 (0%)
Trenera Piotra Mandrysza z dnia 07.03.2005 - dług: 83.577,89 - spłata: 0 (0%)

Jak tak patrza na to to sercu zal sie robi
ale tak na prowdy to nikt nic nie splaco bo jesli do klubu splata nazywo sie 18.000 zl w sumie
przez prawie caly sezomn to jo mom propozycja do NUCLEO ULTRA zeby pieniadze z OPRAW
dowac tym kierych cza splacic i ta grupa mlodych ludzi SZYBCIEJ BY NAZBIERALA I WIECEJ
BY SPLACILA nizeli klub w tym samym czasie
Mirek Bak prowadzil kiedys rezerwy z tego co pamietam..

moze ktos to potwierdzic?
JA ANDRE PROWADZIL NA 100% rezerwy
[b]Fan Club Deutschland 🇩🇪 [/b]

Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#727 Post autor: Lutz » 27 kwie 2006, o 10:19

KLAPPE ZU , AFFE TOT.

Tela idzie ino pedzieć , na tyn temat :?

Awatar użytkownika
Bytom20
Kontakt:

#728 Post autor: Bytom20 » 27 kwie 2006, o 10:22

Ja też myśla że w obecnej sytuacji to powinni my zbierać na ten klub jeśli chcemy kiedykolwiek przyjść popatrzeć na drugą albo w dalekiej przyszłości pierwszą lige. Bo zrobicie tą sektorówke ale gdzie my ją będziemy prezentować w okręgówce ? To jest tylko propozycja więc nie nerwujcie się. Zresztą widzicie jaka jest sytuacja. -6 punktów, długi, gra na poziomie juniorów, tabela przed ostatni. Dlatego zamiast zbieramy na oprawe popronuja dać hasło "Ratujemy Ruch". Oczywiście zrobicie jak będziecie chcieli tylko nie nerwujcie sie na mnie za ta propozycja. Druga sprawa jaką możemy zrobić to zebrać porządny młyn z pierwszego zdarzenia i iść na mecz z Heko i dopingować tych pseudokopaczy bo co nam innego pozostało.

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#729 Post autor: gerhat » 27 kwie 2006, o 10:26

czy ktoś może dotrzeć do informacji jak długo Wiluś był tym trenerem rezerw?
Klub wisi mu 17 tys, nie wiem czy to jest tak że nie zapłacono mu wogóle czy to jest naleznośc za jakieś 3 miesiące, a może to są jeszcze niezpałacone pieniądze za ten hattrick z Pogonią? :)
Chciołbych sie dowiedzieć wiela w klubie zarobioł za czasów Rogali trener rezerw

Viro

#730 Post autor: Viro » 27 kwie 2006, o 10:39

panowie z jednej strony wk***ia nas to, ze jakies pseudogwiazdy domagaja sie gigantycznej kasy za wystepy w naszym klubie, z drugiej zas strony ktos podpisal z nimi te kontrakty i oni za wykonana prace domagaja sie kasy tak jak kazdy z was w robocie by sie domagal
tu trzeba byc wkurwionym na Rogale i spolke za bezmyslne podpisywanie takich kontraktow i nie wywiazywanie sie z nich.
Ja widze tylko 2 wyjscia uratowania tego klubu
1 - gramy od 4 ligi bez dlugow udaje nam sie zatrzymac przynajmniej czesc pilkarzykow i zostaja w klubie ludzie pokroju Klimka, Patermana i wspolnie za 2-3 sezony gramy w 2 lidze
bez dlugow mamy szanse na sponsora duzo szybciej , duzym minusem tutaj bedzie stracenie kasy przez akcjonariuszy
2 - jakis tajemniczy sponsor strategiczny z ktorym rozmowy trwaja od lat i jego nazwa jest zaklejona w tajnej kopercie , ktorego mamy popznac za 2 tydnie tylko nie podane jest dokladnie ktorego roku, ale realnie patrzac kto weznie na siebie klub z takimi dlugami
najpierw wylozyc 5 mln na ich splate wtedy bedzie 0 kupic jakis pilkarzykow i zaczac inwestowac w ten klub.

moja wizja jest taka, ze my bedziemy sie borykac z problemami finansowymi przez nastepne 10 lat ( to jest optymistyczna wersja) w najlepszym wypadku bedziemy grali w 2 lidze i co sezon walczyli o utrzymanie oby tak nie bylo
natomiast Gieksa bez dlugow za 3-5 lat awansuje do 2 ligi sponsor strategiczny bo kazdy ich zechce bez dlugow i wtedy jeszcze bardziej zaczniemy staczac sie i staniemy sie klubem pokroju Piasta , Poloni Bytom oby nie Szombierek

COBRA

#731 Post autor: COBRA » 27 kwie 2006, o 10:45

Najgorsze jest to ze z tego co tu wynika to oni robia za ciula Pzpn,Kibicow no i samych siebie.Paranoja,zoboczymy te punkty jak swinia niebo.

Gonzi

#732 Post autor: Gonzi » 27 kwie 2006, o 10:56

Viro pisze:kto weznie na siebie klub z takimi dlugami
Ktoś kto kocho Ruch tak jak my kibice. Tylko czy ktoś z naszych znajomych wygraoł w lottka?? :cry: :?

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#733 Post autor: gerhat » 27 kwie 2006, o 11:03

Viro moim zdaniem wariant 1 jest bardzo realny i chyba jedyny słuszny przy braku sponsora.
A ostatnie ruchy w klubie (zmiana prezesa), wyniki na boisku, fikcyjne spłaty długów, kontrolowane przecieki z szatni - są przygotwoaniem gruntu pod taka decyzję, aby kibice się nie wzburzyli. Jak spadek do III ligi bezie realny, jak nowy prezes zorobi wszystko co kaze mu własciciel, jak zawodnicy i kibice będa skłóceni - to taka decyzja łatwiej przejdzie i mniejszy bedzie opór.

Dla mnie jest tylko jedna niewiadoma w tej grze, od jakiej klasy rozgrywkowej rozpocząłby nowy Ruch bez długów. Wg. tego co się dowiadywałem to nie ma szans aby to była IV liga tylko klasa A tak jak zaczynał Sosonowiec czy Szombry, albowiem Ruch nie ma rezerw i nie może zając ich miejsca tak jak gieksa. ALe może jest jeszcze jakiś wariant typu fuzja, przejecie jakiejś Chorzowianki, Świon lub LZS Łąka i zaczecie z wyższej klasy, bo powrót z kl. A do II ligi to mion 6 lot.

Gdybysmy mieli zacząc bez długów od IV ligi to jestem jak najbardziej za, albowiem to tylko klasa niżej od tego gdzie za chwile prawdopodobnie sie znajdziemy nie płacąc tych długów i mając takich zawodników, a za kasa równo połowie tych długów to za dwa lata momy spowrotem II liga i czyste konto oraz satysfakcja, że te wszystkie Mandrysze, Jamorzy i Wilusie nie dostali nic.

Awatar użytkownika
Bytom20
Kontakt:

#734 Post autor: Bytom20 » 27 kwie 2006, o 11:16

Albo momy A klasa przy optymistycznej wersji 6 lat grania aby dostać sie do 2 ligi wyjazdy na huragan ochojec :lol: . Albo chopcy sobie nie poradzą w 4 lidze. Emeryci przejdą na emryture młodzi pouciekają do wyższych klas rozgrywkowych. Tyż takie rozwiązanie trzeba brać pod uwage. Bo porównując 4 lige do 2 nie widza dużej różnicy. Niby gieksa sobie radzi ale zobaczymy jak będą grać w 3 lidze itd. W końcu z tego bagna mogą się zrobić drugie szombierki więc taka ewnetualnośc też trzeba brać pod uwage. Znowu jak mamy spaść do 3 ligi to już lepiej ogłosić upadłość i zaczynać jakoś od 4.

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#735 Post autor: gerhat » 27 kwie 2006, o 11:23

Bytom20 pisze:Albo momy A klasa przy optymistycznej wersji 6 lat grania aby dostać sie do 2 ligi wyjazdy na huragan ochojec :lol: . Albo chopcy sobie nie poradzą w 4 lidze. Emeryci przejdą na emryture młodzi pouciekają do wyższych klas rozgrywkowych. Tyż takie rozwiązanie trzeba brać pod uwage. Bo porównując 4 lige do 2 nie widza dużej różnicy. Niby gieksa sobie radzi ale zobaczymy jak będą grać w 3 lidze itd. W końcu z tego bagna mogą się zrobić drugie szombierki więc taka ewnetualnośc też trzeba brać pod uwage. Znowu jak mamy spaść do 3 ligi to już lepiej ogłosić upadłość i zaczynać jakoś od 4.
Jo bych tu nie patrzoł na szombry, bo tam był problem prezesa złodzieja (notabene w końcu siedzi w pi***lu razem ze swoim synem bramkarzem) tylko na takie kluby jak Piast, Sosnowiec czy gieksa, które dały sobie radę. Jak nie bydymy w nic wierzyc to nawet z klasy A zlecymy.

ODPOWIEDZ