Działania marketingowe
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Viro oficjalnie podano 10 tys jednak nie wiem kto to policzył, kołowrotków nie ma, ziców brakło, ludzie siedzieli na betonie a na koronie cięzko było szpilka wsadzić.
Jak drużyna bezie grała dobrze to też nikt nbe obniży cen, bo beda głosy po co obniżać skoro grają dobrze.
Poza tym znom takich co za Rogali i Mleczki byli przeciwni takim akcjom bo nie dostwoali % od biletów.
Teraz jak jest to nie wiem.
Jak drużyna bezie grała dobrze to też nikt nbe obniży cen, bo beda głosy po co obniżać skoro grają dobrze.
Poza tym znom takich co za Rogali i Mleczki byli przeciwni takim akcjom bo nie dostwoali % od biletów.
Teraz jak jest to nie wiem.
działania marketingowe
Ludzie o co chodzi ? Jakie dzialanie marketingowe, jaka 1 liga. Módlmy się żeby w przyszłym sezonie nie było derbów z Gieksą, Rozwojem i Radzionkowem.
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
- Lutz
- Kontakt:
Pierdolynie kotka za pomocom motka - teroz chcecie bilety po 5zł , przidzie jedna bania bydom sie głosy podnosić że za drogo , że chcymy bilety za 2 zł - czy to porawi aż tak frekwencjo ?? Wątpia , a w kasie klubowy zaś bydzie bardzi pusto. Jednym co może frekwencjo poprawić to miejsce w tabeli od 1 do 3 i walka o awans , dobro widowiskowo gra i przekonanie kibiców że niy som robiyni za ciula , że nawet jak przegrajom to po walce i bez kombinacji.
Lutz na teraz nie ma gry, nie ma wynikow i wielu ludzi woli przeznaczyc te 10 zeta w na cos innego niz na szpil
dobre rozreklamowanie meczu i obnizenie cen biletow, ktore bedzie dobrze rozreklamowane wplynie dobrze na frekfencje a tym samym do kasy klubu wplynie wiecej.
a swoja droga pilkarze powinni sponsorowac kibica szpile za to co graja
dobre rozreklamowanie meczu i obnizenie cen biletow, ktore bedzie dobrze rozreklamowane wplynie dobrze na frekfencje a tym samym do kasy klubu wplynie wiecej.
a swoja droga pilkarze powinni sponsorowac kibica szpile za to co graja
- Lutz
- Kontakt:
Wy mocie na to inne spojrzynie , jo inne jo nigdy niy byda za drastycznom obożkom cen biletów - nastympny powód - ludzie przyzwyczajom sie do tego że na Ruch sie za 5 zł wchodzi , a niech tak pon Bócek do i bydymy kiedyś grali o coś wiyncy jak o utrzymanie - wytłumacz to terozki ludziom że bilety trzeba zaś droższe zrobić . Zresztom jo mom troszka inno teoria na temat kibiców Ruchu ( i niy tylko) , i nastawiynio wogóle do fussbalu na Slonsku i zresztom w cały Polszcze , ale to niy tyn temat.
Dom Ci przykład mojego bracika - stary chop - grajom kaszana - ale jo sie niy przypominom co by łon jaki szpil opuścioł , a wiym że choby bilety boły po 20 zł to dali by łazioł . I takich je wiyncy -ale niestety ale coroz mniyj.
Dom Ci przykład mojego bracika - stary chop - grajom kaszana - ale jo sie niy przypominom co by łon jaki szpil opuścioł , a wiym że choby bilety boły po 20 zł to dali by łazioł . I takich je wiyncy -ale niestety ale coroz mniyj.
-
- Kontakt:
- cisiu
- Kontakt:
jajo pisze:Gerhat jak na Zniczu bylo 15, to na Guciu z 20, a na mszy 50
Wg mnie kolo 10 tysi, na Guciu 12-13
Roznica 2-3 tysiecy to pelna trybuna an Guciu mocniej nabita 9 i sektor przyjezdnych.
dokładnie badnijcie sie foty ze szpilu ze zniczym na niyoficjalce: trybuna pusto jedyna pusto nawet niy boło 10tyś!
http://www.ruch.chorzow-online.pl/galer ... h_znicz_01
--------------------Na Zawsze Niebieski----------------------
---------------------Na Zawsze Ruch--------------------------
---------------------Na Zawsze Ruch--------------------------
-
- Kontakt:
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Lutz wytłumacz mi to co sprawiło że w zabrzu z pogonią było 10 tys. a z amika 15 tys, jak nie bilety za pieciok.
Czy to ich miejsce w tabeli sprawiło, czy porywająca gra to sprawiła, czy to że ich gwiadorzy sa najebani na treningu, czy to ze ich gwiazdorzy bojkotwali trenera, czy ten ich pieknie zapuszczony stadion przyciagnoł tych ludzi ?
Może w tym kraju realno cena to jest własnie 5,-zł, bo jakoś bilety za 15 zł daja w 90% klubów i miast średnio frekwencja 3-5 tys ludzi. Może to jest metoda na pełne stadiony.
Sa oczywiście wyjatki, takie jak awans beniaminków (to jest krótkotrwałe, wystarczy spojrzeć na frejkwencję w Łecznej czy na Arce), nowy stadion, nowo trybuna czy super wyniki.
Jak za gónikiem pójdą inni i tez wypali może w koncu ktos dojedzie do wniosku że cena 15,-zł przy tym produkcie jest zawyzono.
Jestem ciekaw jak wpłynełoby na frekwencje w Lubinie obniżenie ceny do 5,-zł w meczu np. Lubin-Łeczna (nie wiem czy taki jest jeszcze do rozegrania w tym sezonie).
Czy to ich miejsce w tabeli sprawiło, czy porywająca gra to sprawiła, czy to że ich gwiadorzy sa najebani na treningu, czy to ze ich gwiazdorzy bojkotwali trenera, czy ten ich pieknie zapuszczony stadion przyciagnoł tych ludzi ?
Może w tym kraju realno cena to jest własnie 5,-zł, bo jakoś bilety za 15 zł daja w 90% klubów i miast średnio frekwencja 3-5 tys ludzi. Może to jest metoda na pełne stadiony.
Sa oczywiście wyjatki, takie jak awans beniaminków (to jest krótkotrwałe, wystarczy spojrzeć na frejkwencję w Łecznej czy na Arce), nowy stadion, nowo trybuna czy super wyniki.
Jak za gónikiem pójdą inni i tez wypali może w koncu ktos dojedzie do wniosku że cena 15,-zł przy tym produkcie jest zawyzono.
Jestem ciekaw jak wpłynełoby na frekwencje w Lubinie obniżenie ceny do 5,-zł w meczu np. Lubin-Łeczna (nie wiem czy taki jest jeszcze do rozegrania w tym sezonie).
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
moim zdaniem jest kilka czynników innych niż cena biletów, które powodują taką czy inną cenę biletów.
Owszem obniżka może spowodować na krótką mete wzrost frekwencji, ale ludzie się przyzwyczają do tego i za trzy czy cztery mecze takie, jeżeli nadal będzie Ruch grał jak tobecnei powiedzą, ze to za dużo. Szczególnie, ze u nas i tak jest mocno rozbudowana lista wchodzących za darmo. I tak naprawde, jeżeli jakaś rodzina chciałaby przyjść to za 10 czy 20 złoty spokojnie wejdzie.
I tu według mnie jest te nie zagospodarowane miejsce, a nie w cenie biletu, a zmienic się musi również wiele w tym względzie, aby zachęcić do przyjścia, a później z tych młodszych wyrosną prawdziwi kibice naszej drużyny. A co moze spowodować zachęcenie ludzi na mecze. Według mnie czyli zwykłego laika można podzielić na dwie grupy:
czynniki zależne od klubu:
*dostępność do informacji o meczach;
z tym trzeba powiedzieć jest chyba nie najlepiej, tzn. jak ktoś ma dostęp do netu to nie ma wielkiego problemu, ale jednak w dzisiejszych czasach, gdy nie wszyscy jeszcze taki dostęp mają, a nawet gdy mają, to naszą stronę pewnie przeglądają w większości ludzi ezainteresowani, a tu trzeba dotrzeć dotej reszty.
*właściwa reklama skierowana do właśnie takiej grupy ludzi;
właśnie z wizerunkiem całej rodziny przychodzącej na mecz, i związany jest ten punkt z wcześniejszym
*dobra postawa piłkarzy;
no tego chyba komentować nie trzeba,
*zapewnienie bezpieczeństwa na i wokół stadionu;
tu również bez komentara, choć kto wie czy w dzisiejszych czasach więcej tutaj nie zależy od kibiców, a także zapewnienie darmowego parkingu w czasie meczu.
czynniki zależne od kibiców:
nie robienie jakiś popisówek przed meczem, czy w czasie meczu
*wzajemny szacunek wśród kibiców naszego klubu;
W żaden sposób nie powinno być podziałów wśród kibiców, a niestety nei którzy za wszelką cene (szczególnie to widać tu na forum) chcą udowodnić, ze są lepsi od innych. A takich punktów "zapalnych" jest kilka.
Bo nie jeździcie na wyjazdy to ......
Bo sie ktoś czuje Polakiem .......
Bo ktoś przychodzi na mecz chcą c go przede wszystkim oglądać, a nie dopingowac.....
Bo coś tam jeszcze....
na stadionei powinno być miejsce dla wszystkich i tak jak ktos zaproponował że zamist na tej sektorówce jest Ostatni bastion , to mogłoby być Jednoczy nas wszystkich. Czy to jest hasło na sektorówke nie wiem, lepiej żeby te hasło weszło w życie wśród nas niz było suchym hasłem na fanie czy sektorówce.
*prowadzenie dopingu głwónie proRuchowi;
A nie anty, bo jednak jak maja przychodzić całe rodziny to takze na takie rzeczy zwracają uwage, ja nie pisze, że ma nie być, ale żeby to miało ręce i nogi, a nie żeby na meczu obojątnie zkim było coś śpiewane o X, czy w końcu ze zachęca się żeby wsyzstcy wstali i śpiewali razem i zapuszcza się takową pieśń. tu jest popis już dla młyna.
To tak na szybko, co mi przyszło na myśl, pewnie takich czynników jest jeszcze o wiele więcej, ale może sie coś ruszy powoli.
Owszem obniżka może spowodować na krótką mete wzrost frekwencji, ale ludzie się przyzwyczają do tego i za trzy czy cztery mecze takie, jeżeli nadal będzie Ruch grał jak tobecnei powiedzą, ze to za dużo. Szczególnie, ze u nas i tak jest mocno rozbudowana lista wchodzących za darmo. I tak naprawde, jeżeli jakaś rodzina chciałaby przyjść to za 10 czy 20 złoty spokojnie wejdzie.
I tu według mnie jest te nie zagospodarowane miejsce, a nie w cenie biletu, a zmienic się musi również wiele w tym względzie, aby zachęcić do przyjścia, a później z tych młodszych wyrosną prawdziwi kibice naszej drużyny. A co moze spowodować zachęcenie ludzi na mecze. Według mnie czyli zwykłego laika można podzielić na dwie grupy:
czynniki zależne od klubu:
*dostępność do informacji o meczach;
z tym trzeba powiedzieć jest chyba nie najlepiej, tzn. jak ktoś ma dostęp do netu to nie ma wielkiego problemu, ale jednak w dzisiejszych czasach, gdy nie wszyscy jeszcze taki dostęp mają, a nawet gdy mają, to naszą stronę pewnie przeglądają w większości ludzi ezainteresowani, a tu trzeba dotrzeć dotej reszty.
*właściwa reklama skierowana do właśnie takiej grupy ludzi;
właśnie z wizerunkiem całej rodziny przychodzącej na mecz, i związany jest ten punkt z wcześniejszym
*dobra postawa piłkarzy;
no tego chyba komentować nie trzeba,
tu również bez komentara, choć kto wie czy w dzisiejszych czasach więcej tutaj nie zależy od kibiców, a także zapewnienie darmowego parkingu w czasie meczu.
czynniki zależne od kibiców:
nie robienie jakiś popisówek przed meczem, czy w czasie meczu
*wzajemny szacunek wśród kibiców naszego klubu;
W żaden sposób nie powinno być podziałów wśród kibiców, a niestety nei którzy za wszelką cene (szczególnie to widać tu na forum) chcą udowodnić, ze są lepsi od innych. A takich punktów "zapalnych" jest kilka.
Bo nie jeździcie na wyjazdy to ......
Bo sie ktoś czuje Polakiem .......
Bo ktoś przychodzi na mecz chcą c go przede wszystkim oglądać, a nie dopingowac.....
Bo coś tam jeszcze....
na stadionei powinno być miejsce dla wszystkich i tak jak ktos zaproponował że zamist na tej sektorówce jest Ostatni bastion , to mogłoby być Jednoczy nas wszystkich. Czy to jest hasło na sektorówke nie wiem, lepiej żeby te hasło weszło w życie wśród nas niz było suchym hasłem na fanie czy sektorówce.
*prowadzenie dopingu głwónie proRuchowi;
A nie anty, bo jednak jak maja przychodzić całe rodziny to takze na takie rzeczy zwracają uwage, ja nie pisze, że ma nie być, ale żeby to miało ręce i nogi, a nie żeby na meczu obojątnie zkim było coś śpiewane o X, czy w końcu ze zachęca się żeby wsyzstcy wstali i śpiewali razem i zapuszcza się takową pieśń. tu jest popis już dla młyna.
To tak na szybko, co mi przyszło na myśl, pewnie takich czynników jest jeszcze o wiele więcej, ale może sie coś ruszy powoli.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
Dzisiaj w DZ napisali ze w kilku Slaskich klubach, w tym w Ruchu zastanawiaja sie nad obnizka ceny biletow do 5 zl. Wszystko przez to ze ze i tak jest wiekszy zysk jak sa bilety po 5 zl niz jak po 10. Oby to doszlo do skutku bo mimo tego ze teraz bedziemy grali z Heko ale zawsze lepiej jak jest chocby te 6 tys ludzi niz 3....