Sebastian Nowak - idol czy najemnik ?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
piknicfriendly

Sebastian Nowak - idol czy najemnik ?

#1 Post autor: piknicfriendly » 12 kwie 2006, o 12:21

Dzisiaj w Wyborczy jest wywiad z Nowakiem.
http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,3276605.html
Ciekawych żech jest waszych opinii, bo moje są dojś mieszane ze wskazaniem na lekkie objawy sodówy. Ale to może przez to, że Ruch zwykle mioł solidnych bramkarzy i dla mnie bycie lepszym od Jurjeva , Podolaka czy Frankego niy uprawnio jeszcze do kręcenia nosem w stylu gwiazdy premiership i opowieści dziwnej treści:
Kiedyś mówiło się, że jest Pan największym kapitałem Ruchu, teraz jednak Pana wartość spada.

- Na pewno. Czasami zastanawiam się, czy nie popełniłem błędu, zostając w Chorzowie. Ponad rok temu miałem propozycję z ligi norweskiej, ale działacze chcieli za mnie bajońskie sumy. Potem pytał o mnie Widzew. Kontrakt mam ważny do grudnia przyszłego roku i nie wykluczam, że wypełnię go w Chorzowie. Latem wszystko może się jednak zdarzyć, ja przede wszystkim chcę bronić.
Innymi słowy, Nowak uważo, że jego wartość spadła bo… gro w Ruchu. A w ogóle w całym artykule niy ma słowa, ani kawałka refleksji o tym jak gro, szczególnie w ostatni rundzie, w kery to niby tak drastycznie spadła jego wartość.

Awatar użytkownika
SzaRlin
Kontakt:

#2 Post autor: SzaRlin » 12 kwie 2006, o 12:27

No cóz. teraz to mi sie wydaje ze momy 2 rownych bramkarzy, ale jo uwazom ze z lekkim wskazaniem na Seby. A Paśnik widzi ze Seba chce wskoczyć za wszelko cena do składu i musi sie starać! Rywalizacja musi być!

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Sebastian Nowak - idol czy najemnik ?

#3 Post autor: heli » 12 kwie 2006, o 12:57

sory, ale ty sie robisz za takiego inteligenta, ale wszędzie siejesz ferment i coś przekręcasz.

jego wartość spada, nie przez to, ze gro w Ruchu, tylko właśnie, ze nie gro, czyli siedzi na ławie i chyba nie ma w tym nic dziwnego, że wartość takiego piłkarza spada, obojętnie czy to Nowak w Ruchu, czy Dudek w Liverpoolu.

Moim zdaniem nei wiem w jakiej teraz formie jest Nowak i jeżeli dalej tak będzie Ruch grał w obronie, a przy okazji Paśnik zachowywał czyste konto to zmian nei bedzie, bo żaden trener nie zarezykuje, ale jeżeli już np. w jakimś meczu będzie jakaś wpadka (odpukać) to może znów dojść do zamiany.
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2006, o 13:02 przez heli, łącznie zmieniany 1 raz.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

COBRA

#4 Post autor: COBRA » 12 kwie 2006, o 13:00

Ja sie ciesze ze jest rywalizacja w bramce.

Panewniki
Kontakt:

#5 Post autor: Panewniki » 12 kwie 2006, o 13:29

Tak jest :!: Rywalizacja powinna byc i tak teraz jest i bardzo dobrze....jak chce grac to niech walczy o miejsce :!: Teraz sie mzoe dopiero wykazac ze jest lepszy od kogos i ze to on zasluguje na miejsce w podstawowej 11 :!: Wiec NOWAK Do roboty :!:
[img]http://i29.tinypic.com/1hdm9u.jpg[/img]

Dave82

#6 Post autor: Dave82 » 12 kwie 2006, o 13:31

dla mnie Paśnik to nie jest torman !! jak sie Seba wyleczy nie mo najmniejszych szans by chytać a dojdzie jeszcze Norko jak dostanie certyfikat być może już w tym tydniu.

Awatar użytkownika
jalboss
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#7 Post autor: jalboss » 12 kwie 2006, o 13:32

Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale pan Tudor zawsze szukał sensacji w Ruchu i zawsze jego wywiady był różne w odbiorze.
NIEBIESCY KIBICE MÓWIĄ...

Dave82

#8 Post autor: Dave82 » 12 kwie 2006, o 13:34

chodziło oczywiście że Paśnik nie mo szans na gra :!:

Awatar użytkownika
kibol-siem-ce
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#9 Post autor: kibol-siem-ce » 12 kwie 2006, o 13:35

Paśnikowi dużo brakuje jeszcze do Nowaka, a myśla że jak Seba już będzie w pełni sił to bydzie dali bronić.
SIEMIANOWICE NAJLEPSI RUCHU KIBICE

piknicfriendly

Re: Sebastian Nowak - idol czy najemnik ?

#10 Post autor: piknicfriendly » 12 kwie 2006, o 13:36

heli pisze:sory, ale ty sie robisz za takiego inteligenta, ale wszędzie siejesz ferment i coś przekręcasz.
sorry, może mi pokożesz kaj cos przekręcom. Niy pisuja w Wyborczy cytat jest dosłowny. Co do sionio fermentu to to ponoć jest "forum" weź może sprawdź sie co tako nazwa zwykle oznaczo.
Po drugie to ty niy podejmujesz dyskusji ino zaczynosz od ataku na mie tylko za to, że mom śmiałość posiadać jakoś opinia na tymat wywiadu Nowaka w mediach (i wcale niy wmuszom Ci tego samego puntu widzenia).
Rozumia z tego, że są piłkarze kerych można wdeptać w gleba i są tacy o kerych absolutnie nic napisać niy wolno.
jego wartość spada, nie przez to, ze gro w Ruchu, tylko właśnie, ze nie gro, czyli siedzi na ławie i chyba nie ma w tym nic dziwnego, że wartość takiego piłkarza spada, obojętnie czy to Nowak w Ruchu, czy Dudek w Liverpoolu.
To może po takich meczach jak w Radomiu, Łodzi czy z Podbeskidziem ta wartośc wzrastała ?
Czy to Ruch jest winny, że Nowak jest kontuzjogenny ? Jest, bo tako mo "uroda" i tyż żodno w tym jego wina. Ale niy podobo mi sie jak kręci nosem na gra w rezerwach i na to, że niy mioł okazji by sie w nim wykazać. Były mecze w kerych wykazać sie mog, a jakoś specjalnie sie niy wykazywoł.
Moim zdaniem nei wiem w jakiej teraz formie jest Nowak i jeżeli dalej tak będzie Ruch grał w obronie, a przy okazji Paśnik zachowywał czyste konto to zmian nei bedzie, bo żaden trener nie zarezykuje, ale jeżeli już np. w jakimś meczu będzie jakaś wpadka (odpukać) to może znów dojść do zamiany.
Pasnik takie wpadki mo, tyla że nie konczą się golem i wiadomo przecież jakie zasady panują w świecie na lini trener-bramkarz - grosz do momentu popełnienia błedu ze skutkiem "tragicznym". Oczywiście są sporadyczne wyjątki od tej zasady (w obie strony), ale niy zmiynio to reguły.
Ogólnie uważom, że Paśnik jeszcze jest zbyt nieobliczalny na przedpolu i zbyt mało doświadczony ale niy zmiynio to faktu, że Seba od pewnego czasu zaczął sie cofać.
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2006, o 13:42 przez piknicfriendly, łącznie zmieniany 1 raz.

Bartek
Kontakt:

#11 Post autor: Bartek » 12 kwie 2006, o 13:37

A kto w tych 3 meczach na wiosne siedział na ławce :?:
pytam bo serio tego niewiem

Luke

#12 Post autor: Luke » 12 kwie 2006, o 13:45

Ty serio zawsze wywołujesz "burza w szklonce wody"! A jeśli chodzi o Sebastiana to wcale mu się nie dziwie, jest ambitny i jeśli nadal bydzie siedzioł na ławie/groł w rezerwach to odejdzie od nos. Paśnik to nie jest bramkarz do podstawowego składu Ruchu, i ja również liczę na to że Nowak jak NAJSZYBCIEJ wróci do naszej bramki!

piknicfriendly

#13 Post autor: piknicfriendly » 12 kwie 2006, o 13:55

Luke pisze:Ty serio zawsze wywołujesz "burza w szklonce wody"!
pomyłka.
Ani niy nazywom się Todur, ani Nowak, ani niy wygrzebołech niczyi prywatny korespondecji i bez czyjejś zgody opublikowoł na forum. Na świecie zwykle wywiady są komentowane i niy ma w tym nic dziwnego. Tak działają współczesne media.
A jeśli chodzi o Sebastiana to wcale mu się nie dziwie, jest ambitny i jeśli nadal bydzie siedzioł na ławie/groł w rezerwach to odejdzie od nos.
a uważosz, że Paśnik i Norko są niyambitni ? Z punktu widzenia dobra KLUBU wszyscy trzej powinni być ambitni. Ale ambitni niy znaczy obrażalscy, bo kazdy z nich podpisując kontrakt boł świadom, że jest ich trzech na jedne miejsce !!!! i żodyn niy powinien absolutnie uważać że mu sie obligatoryjnie coś nalezy po za wypłatą !
jest bramkarz do podstawowego składu Ruchu
Z jego wyjsciami do dośrodkowań i wybiciami na pewno jeszcze niy, ale wg. mie to dobrze że Nowak i Norko muszą liczyć się znim a niy z Franke !

Awatar użytkownika
west72
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#14 Post autor: west72 » 12 kwie 2006, o 14:10

Powiem tak,Sebastian powinien walczyć o miejsce na treningach a nie w mediach.Nie wiadomo w jakiej jest dyspozycji fizycznej i psychicznej po kontuzji.Fakty są takie że końcówka poprzedniej rundy nie była w jego wykonaniu najlepsza.Napewno jego atuty są znane Wleciałowi ale trzeba też powiedzieć że Jarka Paśnika bronią wyniki(zero strat) a błędy zdarzają się każdemu.Ja jestem zwolennikiem Seby ale w formie z jakiej go znamy,ale powinniśmy brać pod uwagę to , że nie pierwszy raz porusza temat zmiany barw klubowych i co wtedy jak odejdzie? Zostanie nam nieograny Paśnik i totalna niewiadoma jaką jest Norko!Myślę że Sebastian dostanie swoją szansę czego mu życzę! Zdrowa rywalizacja pomiędzy bramkarzami powinna przynieść korzyści drużynie.
Naszym Honorem Jest Nasz Klub! RUCH Chorzów LEGENDA BEZ KOŃCA

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#15 Post autor: spyru » 12 kwie 2006, o 16:40

Synek jest ambitny i chce grać. To normalne, szczególnie że jest zawodnikiem młodym. Nie wiem w czym problem
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

ODPOWIEDZ