Szczakowianka - Ruch SOBOTA 16:00

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#226 Post autor: L.G » 3 kwie 2006, o 08:58

Wracając do aspektu sportowego, a konkretnie do hasła : Srutwa the saver.

Chciołech wom ino przipomnieć Mława 2005 i NML tyż 2005 (11 na 10) linia napadu w składzie Śrutwa-Bizacki.

ps. Drwęca-Figlopark jest i wtedy tyz była na samym dnie tabeli !
słowym - jesteśmy klubym zmarnowanych szans :-(

BluR
Kontakt:

#227 Post autor: BluR » 3 kwie 2006, o 09:02

Dorzucę i moje kamyczki do meczu.
W tej sytuacji wydaje się obojętne kto będzie grał w ataku, byle by tora strzelił nawet plecami. Najsensowniejsze wydaje się postawienie na Śrutwę, ale będe konsekwentny i powiem że Mario to już nie ten sam Super Mario tylko (widać było na sparingach) jedynie groteskowa postac z kreskówki Mario Bros. Osobiście sugerowałbym trenerowi totalny przewrót - udało sie Fornalakowi z Jagą, to może i uda się Wleciałowskiemu? Do ataku wpuściłbym Łudzińskiego - dobrze grał w sparingach (o ile będzie juz do gry) i może Markiewicza (wszedł na 10 minut i przynajmniej był dynamiczny, a że umie bramki strzelac to wiemy) - szybki, ma dobry drybling i na pewno chęci żeby zaistnieć, szkoda że nie ma Janoszki - też alternatywa dla spacerującego Mikulenasa (który jak zauważył kibic Szczaki wyróżniał się tylko "kudłami"), drewnianego Bizy i szybkiego ale niestety nieskutecznego Ćwielonga. Co do środka - to mnie Bonk nigdy nie zachwycał, znów walczył jak lew, znów 100 podań, tylko niestety nie były to podania otwierające drogę do bramy rywala, a strzały jak pijany biatlonista po 15km biegu. Bonk posiedzi za kartki - no to może Foszmańczyk. Wawrzyńczok - gubił się ale to trochę dziwne że chłop grający cały czas na środku stawiany jest na skrzydło - to tak jakby Balul miał grać jutro w ataku. Basta - nieporozumienie - tam musi grać Petasz. Pozytywy meczu to Paśnik - szacunek za interwencję po kepce "Croucha" ze Sciekowej, Makuch - to nareszcie była gra obrońcy bocznego w nowoczesnym wydaniu - szkoda że nic z tego nie wyszło, no i Baran - najlepszy zakup tej rundy. Grzyb - za mało inwencji jak na doświadczonego I-ligowca.
Wleciał - nic ci nie zistało oprócz zaryzykowania. (aha i znowu jak chcesz wygrać mecz , w którym się nie układa to zmiany muszą być dużo wcześniej).
I na koniec - wstydzić sie należy za "doping" choc szacunek za wyjazd tylu kibiców, no ale klub sie stacza to i jak ktoś już powiedział doping się dostraja.
Ogólnie ocena za grę - 6 (w 10 st. skali) ale 1 - za wynik.

Awatar użytkownika
19r20
Kontakt:

#228 Post autor: 19r20 » 3 kwie 2006, o 10:45

http://rapidshare.de/files/17087076/szczakowa.avi.html
kto nie był niech se ściągnie kto był niech se przypomni nasze pożegnanie kopaczy po meczu

pozytywem była bardzo przyzwoita nasz liczba, nie spodziewałem się że tylu nas pojedzie biorąc pod uwagę poziom kopaczy...
GKS Katowice to klub, który był jednym z najaktywniejszych w procederze korupcyjnym - http://pilkarskamafia.blogspot.com

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#229 Post autor: spyru » 3 kwie 2006, o 10:47

- Zmiana Basty na Wawrzyńczoka podyktowana była korektą w taktyce - Wleciałowski
:shock: Zaczynam zmieniać zdanie o naszym trenerze. Dla Wawrzyńczoka szczytem umiejętności jest w najlepszym wypadku 3 liga i mam wrażenie ze z tego synka, piłkarza nie bedzie. Jak tak ma wyglądaćnasza taktyka to może warto sie zastanowić nad zmianą tego, który tą taktyke ustala.
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

AndRe
Kontakt:

#230 Post autor: AndRe » 3 kwie 2006, o 11:04

spyru pisze:- Zmiana Basty na Wawrzyńczoka podyktowana była korektą w taktyce - Wleciałowski
:shock: Zaczynam zmieniać zdanie o naszym trenerze. Dla Wawrzyńczoka szczytem umiejętności jest w najlepszym wypadku 3 liga i mam wrażenie ze z tego synka, piłkarza nie bedzie. Jak tak ma wyglądaćnasza taktyka to może warto sie zastanowić nad zmianą tego, który tą taktyke ustala.
wierz mi spyru ze Rafal ma duzy potencjal ale to bylo juz poruszane na naszym forum...

cos sie niedobrego dzieje z nasza mlodzieza...pamietam jak inni trenerzy wprowadzali mlodziez..Molek, Bartos , Gorawski..szlo jakos plynnie..
ostatnio cos sie zatrzymuja w rozwoju...trener musi byc wychowawca dla tych zawodnikow a chyba tak ani za Fornalaka ani chyba za Wleciala nie bedzie..
szkoda bo bazowanie na szkolce w obecnych czasach moze byc dla Ruchu zbawienne...
My name is prince and i'm funky

17.11.11 - kolejny fan Niebieskich przychodzi na swiat :-)

Awatar użytkownika
19r20
Kontakt:

#231 Post autor: 19r20 » 3 kwie 2006, o 11:09

teraz doczytłem te narzekania na kibiców
to dla mnie szok
Szczakowianka nie prowokowała?! [ale ze mnie gangster netowy ;( ]; chorzowskie psy; co wy śpiewacie? jak wy polskiego nie znacie!; po***ani esesmani!
to te co zapamiętałem
ku*** ludzi jak was nie było, albo słyszeliście od kogoś jak to było to nie gadajcie, ja was prosze....
doping wg nie był na bardzo dobrym poziomie od początku do końca
sory jak mamy inne zdanie - doping za Ruchem był? był! Bluzgi były? Były! To był (bliski) wyjazd a nie msza za Papieża!!
GKS Katowice to klub, który był jednym z najaktywniejszych w procederze korupcyjnym - http://pilkarskamafia.blogspot.com

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#232 Post autor: gerhat » 3 kwie 2006, o 11:46

łowca goroli w temacie hilwy oczywiscie pełna zgodność. I nie chodzi o to żeby przekonywać ta hilwa że robią źle bo karpie nigdy nie zagłosują za dniem Bżego Narodzenia, tylko żeby nie bać się prezentowac zdania odmiennego, wówczas Ci co nie sa jeszcze hilwą ale przy braku reakcji szybko nia zostaną trochę pomysleli zanim rykną na czyjeś matki, albo podnisą wyprostwoano ręka po to żeby przypodobac się jakimś nazistowskim muczaczos.

Odnosnie Śrutwy, to zycza mu żeby przerwoł ta seria niemocy tak samo jak kożdemu innemu zawodnikowi tego życza, bo nawet jak zrobi to Mario, to zbawi Ruch w jednym meczu ale nie zrobi tego w całej rundzie.
W dobrze przygotwanej drużynie, gdzie jest konkretny cel i ambicja, niemoc napastników nie jest takim problemem. Legia idzie jak burza, w meczach z BOT, Odrą i Pogonią napastnicy zwodzili, partaczyli ile wlezie setki, karne itp. i w kazdym z tych meczy wyręczali ich w końcowych minutach obrońcy i pomocnicy. I to jest własnie ta różnica w mentalności. W Ruchu od 15 lot zbawcą na zmianą okrzykuje się albo Srutwę albo Bizackiego. Ta druzyna mo od lot zakodowane że tylko oni moga zbawić Ruch, przez co obrońcom lub pomocnikom, nawet do głowy nie przychodzi aby pójśc z akcją do przodu, odważnie wyjść na pozycję, czy oddać strzał. Od tego są inni (czytaj napsatnicy), jedyne wyjątki to strzały zza pola karnego Bonka i rogi Petasza, na to jest przyzwolenie mentalne i taktyczne, reszta nie mo szans.

Awatar użytkownika
karolinka
Kontakt:

#233 Post autor: karolinka » 3 kwie 2006, o 11:55

ja tez bylam na tym meczu 8)

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#234 Post autor: spyru » 3 kwie 2006, o 12:00

Zauważyłem :D Dzieki za pomoc.
pozdRawiam serdecznie.
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

Awatar użytkownika
karolinka
Kontakt:

#235 Post autor: karolinka » 3 kwie 2006, o 12:19

spyru pisze:Zauważyłem :D Dzieki za pomoc.
pozdRawiam serdecznie.
prosze:P
zawsze do uslug 8)
jaki Ty spostrzegawczy 8)

BAFista
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#236 Post autor: BAFista » 3 kwie 2006, o 12:20

ciekawe kto zastapi na srodku bonka?jedyny nominalny srodkowy pomocnik to wawrzynczok

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#237 Post autor: L.G » 3 kwie 2006, o 12:23

BAFista pisze:ciekawe kto zastapi na srodku bonka?jedyny nominalny srodkowy pomocnik to wawrzynczok
Grzyb (na skrzydle może lotać Smarzyk), Kośmicki, Klaczka, Bartnik ??? Babiarz ? Markiewicz ?

SRUTWA !!!!!

jest poru chopa

AndRe
Kontakt:

#238 Post autor: AndRe » 3 kwie 2006, o 12:27

łowca goroli pisze:
BAFista pisze:ciekawe kto zastapi na srodku bonka?jedyny nominalny srodkowy pomocnik to wawrzynczok
Grzyb (na skrzydle może lotać Smarzyk), Kośmicki, Klaczka, Bartnik ??? Babiarz ? Markiewicz ?

SRUTWA !!!!!

jest poru chopa
Kosmicki kontuzja, Bartnik tez, Babiarz to obronca, Markiewicz raczej napastnik, Klaczka nie pamietam zeby gral w 2 linii
jest jeszcze kontuzjowany Rajman. Na dzien dzisiejszy zostaje trio Pulkowski, Bonk, Wawrzynczok
My name is prince and i'm funky

17.11.11 - kolejny fan Niebieskich przychodzi na swiat :-)

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#239 Post autor: L.G » 3 kwie 2006, o 12:42

Kośmicki ponoć boł już sprawny ino pauzowoł za kartki.
Bartnik niy wiym ? ok, powiydzmy, że jeszcze chory
Klaczka tyz niy pamiyntom by groł w pomocy, tak samo jak Śrutwa i Markiewicz
Ale Mizia zaczynoł jako napastnik a kończoł jako obrońca, Wrona podobnie,

w kazdym razie jo jest za Śrutwą !!!!

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#240 Post autor: gerhat » 3 kwie 2006, o 12:53

moim zdaniem Don Wleciał postawi na Wawrzyńczoka, który napewno jest bardziej predysponowany do gry w śroku pola aniżeli na skrzydle, na skrzydło Petasz, atak jest sprawą otwartą - grać może każdy - Biza, Ćwielong, Łudziński, Mikulenas, Śrutwa (porządek alfabetyczny), czy kożdy z nich może strzlić brama Lechii - teoretycznie tak, praktyka zostawmy trenerowi bo on jest najblizej i on za to odpowiado.

Zablokowany