strona sportowa gazety.pl katowice

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
bolo23

strona sportowa gazety.pl katowice

#1 Post autor: bolo23 » 24 sie 2005, o 00:46

tak sobie przegladam ja i dochodze do wniosku ze cos mi tam nie pasuje - mianowicie, specjalne rubryki wydzielone sa dla klubow pilkarskich jak zapewne wiecie. i swego czasu, gdy to ruch opusicl extraklase takowe miejsce w serwisie stracil.
a jak teraz sytuacja tam wyglada?? a tak: sa 2 rubryki zajmowane przez druzyny pierwszoligowe i jedna przez podrzedny IVligowy klubik... i tak sie zastanawiam - czy 2 i 3 ligi oni pod uwage nie biora, a moze jednak w jakis sposob pewien IV ligowy klubik faworyzuja. nie wiem... ale wiem tylko ze jakies zasady powinny tam jednak byc przestrzegane...
http://miasta.gazeta.pl/katowice/0,35024,921099.html

Paweł 19R20
Kontakt:

#2 Post autor: Paweł 19R20 » 24 sie 2005, o 07:10

Jak o GieKSie to badejcie to:

Takich tłumów na stadionie GKS-u już dawno nie było. Na inaugurację IV-ligowego sezonu przyszło aż pięć tysięcy ludzi!

Kibice zaczęli się kłębić przed kasami długo przed meczem. - Ale młyn... - jęknął z radością na widok kolejki jeden z działaczy. Na sobotni mecz ze Źródłem Kromołów przyszło więcej ludzi niż na wiosenne mecze ekstraklasy. Na trybunach wielka radość, bo w pierwszym spotkaniu podopieczni Jana Furtoka wygrali 1:0 z liderem i jednym z głównych rywali do awansu. - Dla takiej publiczności chce się grać - mówili zgodnie trenerzy i piłkarze obu drużyn.

Przed meczem wszystko było zagadką: jak nowe władze klubu poradzą sobie z organizacją spotkania, jaką formę zademonstrują katowiccy piłkarze i ilu kibiców przyciągnie na trybuny mecz ze Źródłem Kromołów.

Poszło dobrze. Jedyna bramka meczu padła w 25. minucie. Po dośrodkowaniu Roberta Sierki z rzutu rożnego piłkę z bliska do siatki wepchnął Hubert Jaromin. Katowiccy kibice przyjęli koniec meczu z ulgą, bo w końcówce gospodarze rozpaczliwie bronili wyniku. Wszystko za sprawą czerwonej kartki, którą w 66. minucie zobaczył Łukasz Wijas (druga żółta). Przestawienie się na poziom IV ligi wymaga jednak od kibiców Katowic wiele cierpliwości. To nie jest poziom nawet z najgorszych meczów "Gieksy" w ekstraklasie. Trenera Furtoka czeka dużo pracy, ale pierwszy krok w drodze do awansu został zrobiony.

GKS Katowice - Źródło Kromołów 1:0 (1:0)

Bramka: Jaromin (25.)

GKS: Urbańczyk (30. Grychtoł) - Kasprzyk, Polczak, Zioło, Gajowski (75. Kapitan) - Sroka, Wijas Ż, CZ, Sierka, Lasek - Mielnik, Jaromin (85. Marko).

Źródło: Harasiuk - Komar, Kapias Ż, Kowalski Ż (78. Dąbrowski) - Jarzyński, Psonka, Kukułka (83. Sokołowski), Buchalik, Zachnik - Zachara Ż (33. Szczygieł), Szadkowski Ż.

Widzów: 5000

Ważne, żeby w Katowicach nie zachłysnęli się udaną inauguracją. Bo nikt nie ma wątpliwości, że gra idzie o wielką stawkę. Liczy się tylko awans, a o ten nigdzie w Polsce nie jest tak trudno, jak w IV lidze śląskiej. Nie chcę być złym prorokiem, ale jeśli GKS w następnym sezonie nie będzie grać w III lidze, to entuzjazm publiki może szybko opaść. I jeżeli dojdzie do następnego meczu z Kromołowem, to nie obejrzy go pewnie więcej niż tysiąc ludzi...

ishateR

#3 Post autor: ishateR » 24 sie 2005, o 13:00

u nos na 1 szpilu w II lidze z piastem bylo 6.000 :twisted:

Robson
Kontakt:

#4 Post autor: Robson » 24 sie 2005, o 13:30

hehe Bolo, akurat już też się nad tym zastanawiałem, bo powinni być kosekwentni :wink:

Awatar użytkownika
vahanara
Kontakt:

#5 Post autor: vahanara » 24 sie 2005, o 15:47

wysłałem nawet maila do nich w tej sprawie, niestety bez odpowiedzi...
Każda władza deprawuje a władza absolutna deprawuje absolutnie...

bolo23

#6 Post autor: bolo23 » 5 paź 2005, o 23:32

heh - spojrzalem przed chwila na stronke gazety i nagle nie dostrzeglem rubryki pewnego czwartoligowego klubiku - czyzby w koncu konsekwencja sie gazeta wykazala??
Alez skad!!! rubryka pewnego czwartoligowego klubiku zostala tylko przesunieta na dolna czesc strony... czyli praktycznie status quo.

Awatar użytkownika
19r20
Kontakt:

#7 Post autor: 19r20 » 15 gru 2005, o 13:29

mnie te to wkurza
wysłałem do nich maila - również bez odpowiedzi
Górnik, Odra, gejks

pisałem im czemu tam nie ma Polonii, Ruchu, Piast, Szczakowianka, Śląskich klubów z 3 ligi

mam propozycję zróbmy akcję mailową może się ugną pod presją!

http://www.gazeta.pl/info/elementy/wysl ... 21099.html

myślę że wystarczy wchodzić i wysyłać mail o tej treści:

Mam uwagę odnośnie strony Sportu w regionie (Katowice)
W wydzielonej części dla klubów piłkarskich są wyszczególnione 3 kluby: Górnik Zabrze, Odra Wodzisław, GKS Katowice. O ile Górnik i Odra to kluby pierwszoligowe i ich wyszczególnienie jest oczywiste to zastanawia mnie obecność GKS-u Katowice. Jest to przecież klub 4 ligowy który niczym się nie wyróżnia a brakuje miejsca dla klubów drugoligowych z naszego regionu które często mają o wiele bogatszą przeszłość: Polonia Bytom, Ruch Chorzów, Piast Gliwice, Szczakowianka Jaworzno.
Proszę o zmianę i umieszczenie w tej rubryce klubów drugoligowych - uczyni to wasz serwis o wiele bardziej przejrzystym, wiarygodnym i oddającym rzeczywistość.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.

to wam zajmie kilka sekund, zróbcie to!

kopiuj treść
kliknij na linka
wpisz swojego maila i wyślij
GKS Katowice to klub, który był jednym z najaktywniejszych w procederze korupcyjnym - http://pilkarskamafia.blogspot.com

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#8 Post autor: Patton » 15 gru 2005, o 14:43

Wyslalem, bo juz mam dosyc ogladania GKS Katowice na 1 stronie sportu wyborczej :/
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

Michalik

#9 Post autor: Michalik » 15 gru 2005, o 14:53

tez wyslalem... ciekawe czy odpowiedza, napisalem jakim prawem klub IV ligowy ma swoja rubryke a najbardziej zasluzony klub w polsce II ligowy takiej nie posiada...
ciekawy jestem co zrobia...

Awatar użytkownika
19r20
Kontakt:

#10 Post autor: 19r20 » 6 sty 2006, o 16:22

ludzie wysyłajcie do nich maila w tej sprawie bo ch*** dalej nas olewają!
GKS Katowice to klub, który był jednym z najaktywniejszych w procederze korupcyjnym - http://pilkarskamafia.blogspot.com

hanys1920
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#11 Post autor: hanys1920 » 2 mar 2006, o 22:53

teraz to juz wogole skandal jst na wyboczej stronie...do "wielkiej trójcy" dojebali jeszcze zagłebie sosnowiec..odra gornik rozumiem...ale te dwie druzyny, gks zaglebie ,skad????
przeniescie to do dzialu "Ruch Chorzów" pismaki tylko tam zaglądają wiec może napiszą o tym artykul do GW :) Wojtek masz dobry temat..działaj :)
MOIM DOMEM GÓRNY Śląsk MOIM ŻYCIEM RUCH Chorzów

www.wolnyposredni.pl

Awatar użytkownika
osik
Kontakt:

#12 Post autor: osik » 3 mar 2006, o 09:46

Paweł 19R20 pisze:Źródłem Kromołów

:lol: hahahahhahahah

Awatar użytkownika
AdiC
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#13 Post autor: AdiC » 3 mar 2006, o 10:44

Widocznie niy chcom miec nic do czynienia z klubem spod znaku NAZI ;-)
AdiC
Dumni ze zwycięstw - wierni po porażce!!!

ksR
Kontakt:

#14 Post autor: ksR » 3 mar 2006, o 11:51

Zaglebie Sosnowiec chyba niedawno dodali,
Niejaki Wojciech Todur z wyborczej jest za Sosnowcem, a Czado to gieksiarz

edit.

ch.. z nimi

gregor
Kontakt:

#15 Post autor: gregor » 3 mar 2006, o 14:57

Trocha maili i są my przed gksą jeszcze napisać kilka i bydymy prze sosnowcem :lol:
[img]http://republika.pl/zamkowa/Ruch/69.gif[/img]

ODPOWIEDZ