Sparingi

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
ksR
Kontakt:

#571 Post autor: ksR » 20 lut 2006, o 22:09

Ozor pisze:Ale komu? 8)
Mariuszowi i Krzysztofowi :lol:

arcio
Kontakt:

#572 Post autor: arcio » 20 lut 2006, o 22:18

ludziska
piszecie o ustawieniu a widać że niektórzy nie widzą co próbuje zrobić trener
przypatrzcie sie na skłądy w tych wszystkich sparingach
on gra jednym systemem 4-3-3
przy czym dwóch bocznych obrońców jak tu wyżej napisano grających bardzo ofensywnie
trzech pomocników - jeden cofnięty dwóch bocznych bardziej operujących z przodu
trzech napastników - srodkowy (tu niepodwazalna pozycje ma miki) i dwóch skrzydłowych

obecny trener wyznaczył sobie cel - mam schemat i szukam dla niego wykonawców
nie jak bywało ostatnio, gdzie stawiono jakiś system - wp***dol - zmiana systemu a zawodnicy ci sami :(

na dzis nie mamy takich mozliwości i zasobów ludzkich aby miec 2 równorzędne 11stki
mamy co najwyżej 13-14 ludzi do gry na wysokim jak na II lige poziomie

ja sam myslałem że ten obóz bedzie juz kończący i bedzsie zgrywany pierwszy garnitur ale ... nie jestem trenerem
nie po to wleciał jeżdzi po stażach, ciągle się uczy co by mu nei wierzyć

poza tym po powrocie mamy grać jeszcze 2-3 sparingi (z heko nie gramy!!)
i to prawdopodobnie w tych meczach zobaczymy pierwszy skład przez 60-70 minut
nigdy nie jest za późno

prezes22

#573 Post autor: prezes22 » 20 lut 2006, o 22:22

Wedlug mnie klub i tak zrobil bład tacy zawodnicy jak fosa wawrzynczok i markiewicz powinni zostac wypozyczeni do klubu z drugiej ligi np do poloni bytom ono mnie qwa nie je***e ale to jedyny klub kaj by sie ograli bo tam nimo kto grac a itak spadna z aneksem ze przeciw ruchowi nie moga grac,bo chlopcu i tak na lawce u nos by siedzieli janoszka ten sezon niech pogro w juniorach jeszcze o mistrza i niech puszczo go nma ogony bo w nastpnym sezonie mysla ze smialo moze grac ostanie 30 minut szpilu

Te slavo jak mozesz pominac bonka w 1 skladzie to jest chlop co miol calo pewno na rownym poziomie runda

slavo
Kontakt:

#574 Post autor: slavo » 20 lut 2006, o 22:34

prezes22 pisze: Te slavo jak mozesz pominac bonka w 1 skladzie to jest chlop co miol calo pewno na rownym poziomie runda
zgadzo sie ! Bonk groł równo cało runda, równo nic

abnamro
Kontakt:

Eksperyment

#575 Post autor: abnamro » 21 lut 2006, o 00:29

PO PIERWSZE: Składy które wybiegają co mecz są nierealne... totalna ofensywa??, czy my mamy aż tak silną ekipa?? Nie wydaje mi sie :/ Choć chciałbym sie mylić... Petasz tak ale na lewą pomoc!! Smarzyński pomimo wielkiej sympatii do niego hmmm nie spisuje sie tak jak tego oczekuje Chorzów :/
PO DRUGIE: Nie chce krytykować Wleciała bo może ma koncepcje, dostał zespół, coś robi, liczy sie liga OK... dajmy mu szanse!!! Jeśli kosztem sparingów sie to odbędzie to prosze bardzo :) Ale wygląda to co najmniej groźnie.
PO TRZECIE: Koncepcja koncepcją ale przyszło dość dużo nowych graczy i to niezłych wydaje mi się... ale piłka polega na grze całej drużyny nie indywidualności (chyba że Barca czy Real ale badźmy poważni) Ruch musi tworzyć kolektyw!! Od dawien dawna sukcesy odnosił kolektyw!! A kiedy sie podstawowi piłkarze mają zgrać jak nie w sparingach?? KTOS MOŻE MI ZARZUCIĆ PODWAŻANIE KONCEPCJI WLECIAŁA - HMM SORRY ALE ROZSADEK MI TO PODPOWIADA :/. Poza tym dalej w Wleciała wierze i chciałbym sie mylić w tym podpunkcie do do kolektywu... może to kwestia 1 meczu moze 2 -óch...
PO CZWARTE: Ktoś tu ładnie zauważył kwestie ogrania Bizackiego i Śrutwy... to juz chyba nie ma logicznego uzasadzienia... Po co wychodzą obaj w podstawowym składzie w sparingu??
PO PIĄTE: Mimo wszystko nawet drugi skład powinien wygrywać sparingi z 3ligowcami... tu już nie ma usprawiedliwienia raczej??!! Ale WIARA CZYNI CUDA!!!
Zawsze i wszędzie RUCH

BluR
Kontakt:

#576 Post autor: BluR » 21 lut 2006, o 07:57

Jak już co poniektórzy rozszyfrowali Wleciał próbuje tzw. Diament - czyli system, którym Chelsea, Barca i parę innych klubów doprowadziło do perfekcji. Przypomnę tylko że Francja tym systemem zdobyła dwa tytuły: weltmeistra i europameistra. Tyle tylko, że trzeba trafić na wykonawców zdolnych grać w tym trudnym systemie. Bo to taki trochę futbol totalny - wszyscy atak i wszyscy do obrony. Do tego z kolei trzeba mieć żelazną kondychę. I widać że Wleciał aplikuje im niezły wycisk kondycyjny. Po to m.in. żeby wypełniali swoje zadania w sezonie. A że nauczeni do tej pory opierdalania się i spacerowania po boisku nasi zawodnicy muszą się przestawić mentalnie, to dlatego Wleciał wciąż szuka optymalnego składu. Lepiej teraz (nawet kosztem blamażu w sparingach) niż w lidze. Racją jest że dzisiejsi boczni obrońcy to 3-grupa napastników (Lizarazu, Roberto Carlos itd. itp.), dlatego Petasz, dlatego Smarzyk (mają zapędy i przygotowanie pomocnika). Mikulenas na szpicy - a'la Drogba (bez przesady) - wysoki, dobry technicznie i jednocześnie silny fizycznie. W środku - i tu niestety brak lidera w stylu Zidane lub Lamparda, bo Bonk owszem waleczny ale mało przekonujący, Makuch - widziałem go w jednym sparingu (jak dla mnie zbyt wolny), Pulkowski - chyba że zaskoczy w końcu, może Grzyb - ma doświadczenie i szacunek. Po bokach ofensywnie - Ćwielong i Łudziński wymiennie z Bastą i Markiewiczem, bo to pozycje dla młodych kreatywnych wilków . Nie skreślałbym ani Wawrzyńczoka ani Foszmańczyka, bo do pomocy liderowi środka się przydadzą a sezon długi. Obrona jest silna - Klaczka, Baran, Bartnik, Myszor - jest w czym wybierać. Celowo pomijam Śrutwę i Bizaka - "trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść". Boję się o bramkę, chyba że Nowak zdąży się wyleczyć, Norko - nie widziałem, a Paśnik - no coments.
Kończąc - wierzę w Wleciała, bo stara się przestawić archaiczną dziś grę Ruchu, na skuteczną i jednocześnie ładną dla oka. Tylko na to potrzeba czasu. No i trzeba pobierać surowe lekcje na boisku nawet od trzecioligowców.
Dopiero sparingi tuż przed ligą pokażą "czy daleko jeszcze" - cytat ze Shreka.
Będzie dobrze.

KK
Kontakt:

#577 Post autor: KK » 21 lut 2006, o 09:29

Blur - naprawde wiele cennych uwag zawarles w tym poscie. Pytanie tylko czy Ruch ma grac ladnie? Z tego co wiem, ma grac inaczej i wcale nie o ladna ofensywna gre chodzi. Z tego co wiem Ruch ma grac wyrachowana i skuteczna pilka

salas
Kontakt:

#578 Post autor: salas » 21 lut 2006, o 09:44

z dziennika zachodniego
"Chorzowscy działacze porażkę z trzecioligowcem tłumaczyli tym, że wszyscy w ekipie żyją już środowym meczem towarzyskim z Panathinaikosem. " - pierd... kotka za pomoca młotka a srodowa porazke z Panathinaikosem będa tłumaczyli marcowym meczem z heko !!!
NAJWAŻNIEJSZA JEST TRADYCJA - RUCH Chorzów - LEGENDA BEZ KOŃCA!!!

Awatar użytkownika
Slawko
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#579 Post autor: Slawko » 21 lut 2006, o 10:07

Patrzac na sklad tego sparingu z Asterasem to napewno nie jest to pierwsza "11".. znaczy miejmy nadzieje ze nie jest. Pasnik, Mario, Biza, Balul nie maja prawa byc w wyjsciowym skladzie. Nie wiem jak sie prezentuje Starowicz bo widzialem go tylko w jednym sparingu, ale tez jest raczej na zmiany.
Ja bede ocenial prace Wleciala po tym co zobacze w szpilu z Widzewem.
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.

Awatar użytkownika
19r20
Kontakt:

#580 Post autor: 19r20 » 21 lut 2006, o 14:20

mnie tylko zastanawia jedna rzecz
kiedy sięskrystalizuje skład bo jak tu zgrywać się jak w każdym meczu występuje całkowicie inna 11?
GKS Katowice to klub, który był jednym z najaktywniejszych w procederze korupcyjnym - http://pilkarskamafia.blogspot.com

Mario_BATORY

#581 Post autor: Mario_BATORY » 21 lut 2006, o 15:24

Ja uważam, że nie powinnismy sie zbytnio przejmować sparingami...tym razem naprawde wierze w trenerskie umiejetności pana Marka W. i uważam, że na wszystko przyjdzie swój czas ...także na wygrywanie hehehe...

PS.Brawo PEPE...

..........POZDRO...........

Awatar użytkownika
Simone
Kontakt:

#582 Post autor: Simone » 21 lut 2006, o 15:36

rowniez zachowuje pelen spokoj mimo tych beznadziejnych wynikow w sparingach , jakos ten szkoleniowiec wzbudza we mnie zaufanie w przeciwienstwie do Pana Darka

DjMaciar
Kontakt:

#583 Post autor: DjMaciar » 21 lut 2006, o 15:48

"Pierwszy był FUS

Ruch współpracował już z zagranicznym klubem. W 2000 roku Krystian Rogala, ówczesny prezes klubu, doprowadził do podpisania umowy z marokańskim klubem FUS Rabat. Współpraca trwała kilka lat - Ruch jeździł na zgrupowania do Maroka, piłkarze z Rabatu przygotowywali się do sezonu w Polsce. Nigdy jednak żaden piłkarz z Maroka nie włożył niebieskiej koszulki. Do czasu... Kilka tygodni temu na treningu Ruchu pojawił się Salah Sibouih. Marokańczyk, który właśnie dzięki współpracy FUS-u z chorzowskim klubem przyjechał do Polski i zakochał się w Marioli Czyż z Wisły. Piłkarz wciąż ma szansę na podpisanie kontraktu. Decyzja zapadnie po powrocie "niebieskich" z greckiego zgrupowania."

przytoczylem slowa z gazety wyborczej nie chcialem zakladac nowego tematu dlatego to tu umiescilem
czy ktos z was wiedzial o czyms takim`?? Ja pierwszy raz sie o tym dowiaduje a jednak sledze poczynania naszej R-ki
[b]Fan Club Deutschland 🇩🇪 [/b]

Awatar użytkownika
vahanara
Kontakt:

#584 Post autor: vahanara » 21 lut 2006, o 15:59

słabo śledzisz 8)
Każda władza deprawuje a władza absolutna deprawuje absolutnie...

Dave82

#585 Post autor: Dave82 » 21 lut 2006, o 18:01

na stronie głownej jest zdjęcie naszych w Atenach , nie jest zbyt ostre ale sie zastanowiom (może sie myla) czy miedzy Ryśkiem Kołodziejczykiem a Mirkiem Mosórem nie stoi fornalak (jest fest podobny?? jak to on to on tam robi :shock:

Zablokowany