Sparingi

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
slavo
Kontakt:

#556 Post autor: slavo » 20 lut 2006, o 21:06

Ozor pisze:A ja ci odpowiem tak:Postaramy się uradować kibiców w Chorzowie. W ostatnim sparingu z Ilisiakosem byliśmy drużyną lepszą, ale przewaga nie została udokumentowana bramkami. Mam nadzieję, że teraz będzie dużo lepiej, choć cudów proszę nie wymagać, bo nadal trwa etap zgrywania się i testowania różnych schematów i ustawień - dodaje Śrutwa.
pytanie piyrwsze - kto tu jest trynerym ?
pytanie drugie - co robi napastnik GDY od kilku sezonów jest współautorym blamażu, za blamażem i posiado resztki honoru ?!
pytanie trzecie - jak dugo ku*** bydzie jeszcze trwoł tyn "rodzinny" kabareton

prośba - kończ waść, wstydu oszczędź
Ostatnio zmieniony 20 lut 2006, o 21:09 przez slavo, łącznie zmieniany 1 raz.

bogas1985

#557 Post autor: bogas1985 » 20 lut 2006, o 21:09

Czemu gral taki sklad??
Za 2 dni gramy sparing z Panathinaikosem, i tam Wlecialowski bedzie chcial sprawdzic na co stac Ruch, wtedy zapewne wystawi NAJLEPSZY sklad...
Potem jeszcze szpil z Heko i moze jeszcze jeden sparing, w ktorym beda grali juz najlepsi, a potem mecz z Widzewem. W gruncie rzeczy to nie jest glupie myslenie. Marek mogl od razu grac pierwszym skladem ,ale w sezonie sa kontuzje, kartki i na pewno chcial wiedziec co potrafia ewentualni zmiennicy i z tego co wynika potrafia niewiele
Petasza na lewej obronie raczej nie zobaczymy, Stawiam ze dalej na tej pozycju bedzie gral Bartnik, a z prawej Myszor a nie Smarzynski. Mi sie wydaje ze Wlecialowski chcial sprawdzic, jak bedzie spisywac sie obrona z dwoma potencjalnymi skrzydlowymi, w razie gdyby wynikw meczu byl niekorzystny. Ja na razie nie wpadam w panike. Najwazniejszym sparingioem bedzie mecz z Heko tuz przed rozpoczeciem rundy, Jak wtedy zdupimy bedzie mozna zaczac sie martwic...Na razie patrze jeszcze na cala sytuacje spokojnie. Jak juz napisalem wczesniej, nie tylko my dostajemy w dupa od slabyszych...jest wiele sparingow gdzie "slabszy" ogrywa "lepszego"
Na dzien dzisiejszy wyjsciowa jedenastka wg mnie wyglada tak;
Nowak - Myszor, Klaczka, Baran, Bartnik - Grzyb, Bonk, Pulkowski, Petasz - Mikulenas, Srutwa (Cwielong)
Srutwa tylko pod warunkiem ze bedzie gral 60 minut, nie bedzie ryczol i bedzie biegac caly szpil, co by o nim nie godac ale Mario ma umiejetnosc dochodzenia do czystych pozycji, gorzej z wykonczeniem...

slavo
Kontakt:

#558 Post autor: slavo » 20 lut 2006, o 21:12

bogas1985 pisze:Mario ma umiejetnosc dochodzenia do czystych pozycji, gorzej z wykonczeniem...
mioł, z piync lot tymu, teraz jest "szybki" jak banka 17 na podjeżdzie pod szkołą sportową

Awatar użytkownika
vahanara
Kontakt:

#559 Post autor: vahanara » 20 lut 2006, o 21:12

volek pisze:Elmer,tylko jak zaczna przegrywac w lidze to moze byc juz za pozno!!
Przegrywomy sparingi z jakimis ogórkami,zaczyno to juz byc nerwujace!!
Na co będzie za późno?

Kiedy Wleciał ma sprawdzić czy Balul na środku obrony da sobie rade z Klaczką? W lidze?
Kiedy ma sprawdzić czy niebieski klub seniora powinienien jeszcze razem grać w atkau? W lidze?
Ma do sprawdzenia kilkadziesiąt wariantów i ustawień, każdy sparing gramy w innym składzie. Kiedy ma eksperymentować? W lidze?
Czy nie widać że w odróżnieniu od poprzednich trenerów ma chłop swoją koncepcje ustawienia i gry i pod to szuka najlepszych wykonawców?
Nie przesadzałbym też z tym zgrywanie I składu. To są w większości ukształtowani piłkarze i każdy z nich ma (i zna) swoją robotę w meczu do zrobienia, niezależnie od tego czy będzie grał obok X-a czy obok Y-ka.
Poza tym wyzywanie kogolwiek od leni po meczu którego się nie widziało to już lekka przesada. ( to nie do Ciebie Volek)

Będzie dobrze
Każda władza deprawuje a władza absolutna deprawuje absolutnie...

Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#560 Post autor: Lutz » 20 lut 2006, o 21:25

A czy łoni za sparigi , za pobyt w Grecji kasy niy bierom ??,że mogom tak w ciula lecieć ja teroz ? Widza że sam panuje atmosfera że tak powiym umiarkowanego pesymizmu. Jo napisza tak , jo je daleko , moga oceniać ino wyniki , opisy szpili i skład na tela na wiela znojomości piłkarzy mi pozwolom , ale jedno wiym napeno to jest ku*** blamaż i tragedia : Kmita Zabierzów , II i III śmiyszne greckie ligi do kery załapoł sie gwiazdor Unierzyski !!! Wstyd !!! Do tych - "to ino sparingowców" , co tłumaczom tym że Wleciałowski testuje i esperymentuje pytom sie po jakiego ch*** testować Srutwe z Bizackim razym w ataku ?? Mało szpili razym grali ?? i Jeszcze jedno rok dwa i trzy lata tymu wyglondało to podobnie i podobne były komyntarze ( coniekerych) - "to ino sparing" - kończyło sie ku*** na " to zaś baraże" . ch** sparing , niy sparing ,ale ze Kmitom i III ligom greckom trza wygrać w rezerwowym składzie jak sie chce myśleć o........lepi niy napisza bo sie zbłoźnia.

Bogas : jak Petasza niy zoboczymy w obronie to po jakiego ciula go tam w sparingach wystawio ?? Odpowiydz mi ?? Bo niy chytom , jaki to mo mieć cel ??

Vahanara : tu niy trza szpilu widzieć , żeby wiedzieć że zespół za ambicjami niy może przegrać ze Kmitom i jakimś tam III - ligowcym greckim.

Ale mocie recht monyj bydzie dobrze. 8)

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#561 Post autor: Ozor » 20 lut 2006, o 21:32

Pełne poparcie dla Lutza szlag mnie trafia jak zbieramy od każdej wioski wp***dol,można to bylo kiedys wytłumaczyc brakiem kasy itd,teraz od 2 sezonów zbieramy baty od wszystkich.
Ostatni dobry mecz to mecz z Jagielloniom z perspektywy czasu nazwałbym to dniem konia ci co grali kiedys w piłkę pewnie wiedzą o co chodzi.

slavo
Kontakt:

#562 Post autor: slavo » 20 lut 2006, o 21:33

Lutz pisze:A po jakiego ch*** testować Srutwe z Bizackim razym w ataku ?? Mało szpili razym grali ?? i
i tu wg. mie jest może jedna mało, gupio nadzieja, takie światełko w tunelu - żeby im udowodnić, że czas na pyndzyjo !!
Moze Wleciał jest cwańszy niż sie nom wydaje. OBY !

Awatar użytkownika
vahanara
Kontakt:

#563 Post autor: vahanara » 20 lut 2006, o 21:45

Będzie dobrze :D
Każda władza deprawuje a władza absolutna deprawuje absolutnie...

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#564 Post autor: Ozor » 20 lut 2006, o 21:47

Ale komu? 8)

prezes22

#565 Post autor: prezes22 » 20 lut 2006, o 21:49

w sumie petasz nie nadaje sie na bocznego obornce niech gra tam gdzie powinien na skrzydle.wedlug mnie sjklad powinien wygladac tak

Nowak
Bartnik klaczka(balul) Baran Myszor(Grzyb)

Petasz(Smarzynski) Bonk(pulkowski) Makuch Grzyb(Fosa)

Ćwielong Srutwa(Mikulenas) Łudzinski (bizacki)

W sumie trocha hujowo w srodku bo bonk i makuch to defensywni zawodnicy i najlepij jakby kierys pomocnik grol bardziej ofensywnie ,wydaje mi sie ze idalna pozycja to ofensywny pomocnik zrobic z bizaka ino wtedy gromy 442:)

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#566 Post autor: Patton » 20 lut 2006, o 21:49

Dziwne - bo w calym swiecie, jak ktos w pilke nie potrafi grac, to od razu sie mu dziekuje. A tutaj wystawia w pierwszym skladzie, zeby pokazac, ze nie nadaja sie do gry?? No coz - co kraj, to obyczaj... :|
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

AndRe
Kontakt:

#567 Post autor: AndRe » 20 lut 2006, o 21:50

ja odpowiem na niektore pytania

tez nie jestem zachwycony ze dostajemy baty od kazdego ale

opcja z Petaszem i Smarzynskim w obronie to chyba opcja na to jak bedziemy przegrywac
zeby zamiast obroncow weszli skrzydlowi potrafiacy grac w ataku.
Pomysl wziety z lig zachodnich min Barcelona, Ajax, Arsenal gdzie boczni obroncy graja skrzydlowych.

wyniki martwia ale trzeba zawierzyc Wlecialowi bo w tym wszystkim widac jakis sens (patrzac po skladach jakie wystawia)

pewnie w meczu z PAO wystawi 11 ktora bedzie grala w szpilach od pierwszej minuty plus Grzyb i Rajman
My name is prince and i'm funky

17.11.11 - kolejny fan Niebieskich przychodzi na swiat :-)

slavo
Kontakt:

#568 Post autor: slavo » 20 lut 2006, o 21:56

Bizacki - ofensywny pomocnik ??? ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
chopa z jedną nogą to w dzisiejszych czasach nawet w okręgówce niy zatrudniają, a tu pado propozycja zrobiynia playmakera z Bizy ))))))))))

Norko (Nowak)
Myszor Klaczka (Balul) Baran Bartnik (Starowicz)
Grzyb (Fosa) Pulkowski (Rajman) Makuch (Bonk) Petasz
Łudzinski (Mikulenas) Cwielong (Janoszka)

taki skład mo jakieś nazwijmy to perspektywy, inne konfiguracje to podtrzymywanie agoni

Smarzyk (niestety), Biza, Srutwa, - Dziękujemy
Wawrzynczok, Markiewicz - do rezerw

Esiu.

#569 Post autor: Esiu. » 20 lut 2006, o 22:02

Jo nie wiec co Wy od Petasza chcecie na boku obrony.
Jo niestety był ino na 1 sparingu z Piastem, w którym zagrol przyzwoicie w obronie (bez błędów) i pokozol kilka zagrań,
jakie powienien umieć wykonać boczny obrońca: podłączenie sie do akcji ofensywnej, wciepki w pole karne, dokladny przerzut bala na drugo strona boiska. Jak na 2 liga i niestety jak na Ruch to jest jak narazie dużo :|.

A tak poza tym to prawe skrzydło sie prezentuje na papierze niezwykle ciekawie. Myszor(obrona) + Grzyb(pomoc), przy zakladanej grze skrzydłami mogą wnieść dużo dobrego :).

grzej
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#570 Post autor: grzej » 20 lut 2006, o 22:07

Wleciał preferuje inne ustawienie:
Dwóch środkowych obrońców, boczni obrońcy grający na skrzydle do przodu (dlatego ustawia tam Petasza i Smarzyńskiego), trzech pomocników w środku, jeden cofnięty, dwaj boczni skrzydłowi napastnicy i środkowy wysunięty. Styl stosowany u najlepszych - u Nas narazie się rozkręca...i zobaczymy co z tego będzie
To samo Wleciał próbował robić w Zabrzu, pod ten styl ściągnął nowych zawodników, po to tylu napastników w składzie, mnie to wali jakim będą grać składem i kto będzie grał na jakiej pozycji, mają wygrywać - nawet w sparingach, bo one są wykładnią postępu drużyny w trakcie przygotowań.
Pozdrawiam

Zablokowany