Sparingi

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
Stary kibic

#481 Post autor: Stary kibic » 11 lut 2006, o 16:43

Moze ktos powie "ale glupie pytanie". Na czym polega sparing? Na sprawdzaniu poszczegolnych zawodnikow,poszczegolnych formacji ,itd. Dobra ale moim zdaniem to troche juz za dlugo. Tu powinny byc juz drugi etap przygotowawczy, zgrywanie formacji. Ten sparing powinny byc pod katem zgrana druzyny. Jak dlugo bedzie sie sprawdzalo poszczegolnych zawodnikow? Ich umiejetnosci, przeciez to powinno wynikach na treningach i grach wewnetrznych. Jak bedzie wygladal pobyt w Grecji to tego nie chce komentowac.
Premiera rewanzowa sie zbliza milowymi krokami. A przygotowanie idzie jak zolw. To mnie martwi.

arcio
Kontakt:

#482 Post autor: arcio » 11 lut 2006, o 17:34

hmm
drugi etap dla mnie to zaczyna się od wtorku w Grecji
tam sie powinni zgrywać bo tam pojedzie 99% ekipy któa bedzie walczyc na wiosne

ale nie ja tu jestem trenerem ;)
nigdy nie jest za późno

Awatar użytkownika
wojt
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#483 Post autor: wojt » 11 lut 2006, o 17:52

Byłem na tym sparingu, nie widziałem pierwszych 30 minut. Powiem tak mam nadzieje ze to jak grał Ruch to tylko wina cięzkiego zmarazniętego boiska i eksperymentalnego składu. Mecz był wyrównanay ze wskazaniem na Kmitę. Ruch bladziutko, nie widzialem straty pierwszej bramki, Murzynek średnio, widać że jest niezły technicznie ,ale zdarzały mu sie błedy i chyba już w Ruchu nie pogra. Obrona dziurawa, brak drugiej linni. Na wyróżnienie zasługuje Pepe, Basta i Pulo, reszta miernie. W drugiej połowie na bramkę Kmity padł jeden strzał Łudzinskiegi i od razu bramka co chyba oddaje wszystko. Mario chyba mo jakas mala kontuzje bo po meczu utykał. Tak jak napisałem wczesniej mam nadzieję ze to tylko eksperymenty (boje sie bo został juz tylko miesiac) bo z taką grą walka o utrzymanie bedzie pewna. Wszystkim tym mega optymistą chciałem powiedzieć żeby raczej nie łudzili się ze w tym roku powalczymy o coś wiecej niż o srodek tabeli. N pocieszenie muszę powiedzieć że zespól z Zabierzowa to wcale nie, ogórki grali dobra piłke, maja ciekawych zawodników i chyba beda walczyc o awans do II ligi. Tylko czy to jest pocieszenie?

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#484 Post autor: spyru » 11 lut 2006, o 21:51

Wynik bez komentarza. Ja wiem że przegrywają lepsze od nas zespoły z teoretycznie słabszymi od tej Kmity, ale to już powoli irytuje.
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

Awatar użytkownika
KOCHŁOWICE
Kontakt:

#485 Post autor: KOCHŁOWICE » 11 lut 2006, o 22:07

W pierwszej polowie gra byla nawet poukladano,w ataku aktywny Ludzinski i Cwielong,trocha slabeiej Mario.Wszytskie akcje prawie przelazily przez Petasza,ktory zagrol nawet dobry szpil,nie podobala mi sie gra Makusza,slabiutko.Drugo polowa to chaotycznosc jak pieron,brama trocha przypadkowo.Murzynek zagrol srednio,miol kilka strat.PozdRo dla tych co byli.
[img]http://i13.tinypic.com/878d09k.jpg%20%20[/img]

GIF19R20
Kontakt:

#486 Post autor: GIF19R20 » 11 lut 2006, o 23:44

Lutz pisze:Niy żebych zaś sie czepioł, ale czy my niy za dużo zaś tych sparingów poprzegrywali ?? Nu ale niy szakmrejmy - to ino sparingi :lol: z Kmitom Zabierzów :roll: . Na mój rozum tam powinno być 6 :0 do nos, abo jo to zaś źle widza??

Swjynte slowa Lutz. Zas poniektorzy sondzom ze to ino sparnigi ale zeby zdupic szpil z jakimis wiesniakami to juz je przegjyncie. Nie chca zle proroczyc ale naszo walka o pijyrwszo liga spali na panewce i bydzie kapa. Obych sie mylil.

PozdRo

szalik1

#487 Post autor: szalik1 » 12 lut 2006, o 10:09

Zdaje sie że tym chopcom to nawet Alex Ferguson niy pomorze ,jak tak bydom grać w lidze to o ekstraklasie mogymy zapomnieć.

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#488 Post autor: Scypion » 12 lut 2006, o 11:50

GIF19R20 pisze:
Lutz pisze:Niy żebych zaś sie czepioł, ale czy my niy za dużo zaś tych sparingów poprzegrywali ?? Nu ale niy szakmrejmy - to ino sparingi :lol: z Kmitom Zabierzów :roll: . Na mój rozum tam powinno być 6 :0 do nos, abo jo to zaś źle widza??

Swjynte slowa Lutz. Zas poniektorzy sondzom ze to ino sparnigi ale zeby zdupic szpil z jakimis wiesniakami to juz je przegjyncie. Nie chca zle proroczyc ale naszo walka o pijyrwszo liga spali na panewce i bydzie kapa. Obych sie mylil.

PozdRo
naszo walka o pierwszo liga?obawiom sie ze nie w tym sezonie...

brelok

#489 Post autor: brelok » 12 lut 2006, o 20:52

I jak to już dawniej bywało wraca stary temat jak spieprzyć ustawienie drużyny byle tylko znależć miejsce dla kogoś z duetu S lub B lub tez w krytycznych przypadkach SB.
Zamiast systemu 4-4-2, na siłe próbuje się stosować jakieś radosne efemerydy, byle tylko znależć miejsce dla wspomnianych idoli a jednoczesnie, wstawić kogoś kto rzeczywiscie byłby zdolny w jakimś minimalnym stopniu absorbować obrońców przeciwnika.

Norko (Nowak)
Myszor-Klaczka-Baran(Balul)-Bartnik(Starowicz)
Grzyb(Makuch)-Rajman-Pulkowski-Petasz(Basta)
Cwielong(Janoszka)- Łudziński(Mikulenas)

oprócz tego Wawrzynczok, Babiarz, Markiewicz ew. Foszmanczyk na pozostałych szkoda kasy, nie ma szans ich dalszy rozwój
(Nasz "najlepszy" transfer - Bonk świadomie został zaliczony do grupy NIEROKUJĄCYCH).

Zaś jesli chodzi o sparingi to zeszłej zimy pokonaliśmy we "wspaniałym stylu" Zagłebie 3:0 jak było wiosną w lidzę wolałbym zapomnieć !

Dave82

#490 Post autor: Dave82 » 12 lut 2006, o 21:29

brelok = idotyzm :roll:

Awatar użytkownika
L-o
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#491 Post autor: L-o » 12 lut 2006, o 21:57

Sparingi wbrew powszechnym opiniom są bardzo ważne, bo to one są wskaźnikiem jak dobry jest system i taktyka jaką wykorzystuje aktualnie drużyna. Jeżeli Ruch (nawet w rezerwowym składzie) nie potrafi wygrać z jakąś Kmitą z III ligi, to znaczy, że albo taktyka która klub wyprobowuje jest zła, albo nasz klub nie posiada dobrych zmienników (tak jak to miało miejsce choćby sezon temu w HSV). Albo zaczną wygrywać sparingi z takimi przeciwnikami i wiele mocniejszymi, albo o awansie nie ma mowy.

brelok

#492 Post autor: brelok » 12 lut 2006, o 21:59

Dave82 pisze:brelok = idotyzm :roll:
Dziecko. Gratuluję ci intelektu

Awatar użytkownika
karolinka
Kontakt:

#493 Post autor: karolinka » 13 lut 2006, o 09:41

KOCHŁOWICE pisze:PozdRo dla tych co byli.
8)

wojt :-/

bylam, widzialam i slabiutko to wygladalo..
nie bede sie tu rozwodzic kto jak i dlaczego tak zagral bo sa inni kotrzy moga wiecej powedziec 8) ja bylam czyms innym zajeta niz patrzeniem na boisko 8)
mam nadzieje ze przez ten miesiac co pozostal do rozpoczecia ligi uda sie Wam uporzadkowac pewne sprawy, tak co by bylo dobrze ;) bo jak narazie to nedza, chlopaki, jedna wielka nedza :P

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#494 Post autor: L.G » 13 lut 2006, o 10:05

Dave82 pisze:brelok = idotyzm :roll:
Czy forum Ruchu musi sie wyróżniać spośród forów innych klubów nojwiykszym poziomym chamstwa, prymytywizmu.
Czy 90% dyskusji tukej musi polegać na tym, że byle smark wlezie i obciepuje niyznano mu osoba gównym, bo akura mama poszła spać, synek dorwoł sie na chwila do kompa i dowo upust swymu pustogłowiu i nerwicy natrectw ?
słowym - jesteśmy klubym zmarnowanych szans :-(

COBRA

#495 Post autor: COBRA » 13 lut 2006, o 10:10

Cos mi sie zdaje ze bedzie powtorka z poprzedniej rundy,potencjal jest tylko niema kto tego doporzadku poukladac.Ale poczekajmy na runde wtedy wszystko sie wyjasni.Bo jak to niektorzy godaja Dyc to ino sparingi :lol: :D

Zablokowany