kto przyjdzie kto odejdzie tej zimy!!!

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
TomSky
Kontakt:

#316 Post autor: TomSky » 2 gru 2005, o 12:07

kominiarza już momy, teraz strażok... w sumie jeden od dymu drugi od ognia, mogą znaleźć wspólny język...
Niedzielnym kierowcom stanowcze NIE

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#317 Post autor: L.G » 2 gru 2005, o 12:12

Sport pisze: Piotr Petasz pojechał na testy do Cracovii i tym samym definitywnie rozstał sie z zespołem, ale jak twierdzą piłkarze bez szkody dla drużyny. Nadal jednak nie jest jasne kto, obok Petasza, będzie musiał opuścić szatnię na stadionie przy ul. Cichej. - W przyszłym tygodniu będzie już wiadomo - mówi krótko trener.
Sport chyba zaczyno zamiyniać się w Fakt, wtos coś komuś kiedyś, chyba, być może, prawdopodobnie, z dobrze poinformowanych źródeł... Koźminski prezesem Ruchu.
Niych zgodna zas Cieńciała ?.
Ze tyż jedyn niedotestowany grek niy definitywnie rozstoł sie z zespołem
słowym - jesteśmy klubym zmarnowanych szans :-(

Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#318 Post autor: Lutz » 2 gru 2005, o 13:03

Jeszcze niy wiymy wto odejdzie , wto pójdzie, wszystko spekulacje. Ale co wy mocie z tymi młodymi perspektywicznymi zawodnikami ze IV i V ligi ?? Ruch to niy ma szkółka piłkarsko w kery mogom sie ogrywać . Zgodza sie że chopów po 35 roku nom niy potrzeba , ale zaś niy idzie brać bele kogo z IV ligi bo trzi razy bal prosto kopnył. My niy momy czasu na eskperymynty typu Sandecja czy rezerwy Legii. Abo budujymy zespół co w tym, a już nojpóźni za rok wróci do ekstraklasy i bydzie walczył o coś wiyncy jak utrzimanie , abo budujymy richtig drużyna kero mo zamiar dopiyro za 5,6 lot wlyź , abo i wcale. Klimek pedzioł że tońsze je kupieniy poru graczy z nazwiskami na poziomie i awans jak tułanie sie kajś na zadupich drugi ligi. Tak , że jo by sie tak niy podniecoł jakimś grajkiym ze IV cz V ligi bo mo ino 20 lot i pora razy trefioł do tora. Nom potrzeba zmian i to już , teroz natychmiast a nojpóźni za rok, a takie kopaczyki z II Legii czy Sandecji nom tego niy gwarantujom. Ruch jeszcze 3,4,5 lot w II lidze niy wytrzimie tak finansowo jak i niestety kibicowsko. Niy wiym może to ino przymiarki do megatransferów, ale jo myóloł że bydzie godka o kopaczach pokroju Baszczu, Gorawski, Surma . Oczywiście przesadziłech :lol: :lol:
Jedno je pewne jak wtoś niy włoży kasy na transfery ( zakupy) to my zoboczymy I liga jak świnia niebo i jo tego już niy dożyja.

łysybatoRy

#319 Post autor: łysybatoRy » 2 gru 2005, o 13:42

Ludziska ale wy sie sam sztResujecie i podniecocie jeszcze dokładnie nie wiadomo fto łodlezie a wy sam już tych modych do składu wciepujecie.PRagna wom pRzipomniec że ta młodzieRz je u nos na testach i tak jak ftoś sam napisoł 1 na 5 łostanie i bydzie MOŻE!!! kiedyś u nos gRoł.Chopy nie neRwujsia pRzed nami okRes świonteczny bydom mieli jeszcze pauza dejcie im sie dychnonć niech sie dobRze najedzom we WILIJO byle nie za dużo!!!(A PRO PO NIE ORIENTUJE SIE WTOŚ CZY W TYM ROKU BUDOM NA RUCHU ZAPISY NA KARPIA -JAK JA TO DEJCIE CYNK JO REFLEKTUJA)A pozatym pRzipominom że jeszcze gRo I liga i żodyn zawodnik nie pRzijedzie na szpaRing jak gRo mecz ligowy. Panowie spokojnie dejcie sie tRocha na LUZ. Zajakeś połtoRa miecha sie łokaże czy sie bydymy cieszyć czy pRzipadkiem nie bydymy sie musieli zaczonć BOĆ!!!!

DEJMY IM TROCHA CZASU!!!! A WIERZA ŻE TA DRUGO OPCJA NIE BYDZIE MIAŁA MIEJSCA

NARAZIE POZDRAWIOM

Miroslaw
Kontakt:

#320 Post autor: Miroslaw » 2 gru 2005, o 13:59

http://www.maxior.pl/?p=index&id=1718&0 proponuja jednego z tyj ekipy :lol:

hanys1920
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#321 Post autor: hanys1920 » 2 gru 2005, o 14:47

lutz co do tego Twojego kiedy my mamy awansować wczoraj tvn 24 robił materiał o Ruchu....i Ruch najpóźniej w 2008 ma awansować..nieźle...ambitne założenia...
MOIM DOMEM GÓRNY Śląsk MOIM ŻYCIEM RUCH Chorzów

www.wolnyposredni.pl

PF1920

#322 Post autor: PF1920 » 2 gru 2005, o 16:54

WEDŁUG MNIE ( i MAM NADZIEJE ŻE PARE INNYCH OSÓB TEŻ SIĘ ZGODZI) TO PODSTAWĄ JEST WYPIEPSZYC BIZACKIEGO I ŚRUTWE...OK ZARAZ KAŻDY MI NAPISZE ŻE ONI MAJĄ NAJWIĘCEJ BRAMEK SĄ ZASŁUŻENI DLA KLUBU...NO TO W TAKIM BĄDŹ RAZIE Z CAŁYM SZACUNKIEM DLA PANA GERARDA CIEŚLIKA TO ON POWINIEN WIEŚĆ PRYM NA BOISKU...ZASTANÓWCIE SIĘ LUDZIE...W 4 LIDZE WYWALA SIĘ ZAWODNIKÓW W PODESZŁYM WIEKU,NO EWENTUALNIE ZOSTAJE 2-3max I ANGAŻUJE SIĘ MŁODYCH, ALE PRZEDEWSZYSTKIM AMBITNYCH CHŁOPCÓW, A U NAS USTALANIE SKŁADU ZACZYNA SIĘ OD BIZAKA I ŚRUTWY!!!!NO KUR#@ CO TO ZA FILOZOFIA???PANIE KLIMEK MIAŁ PAN RACJĘ MÓWIĄC W SZATNI ZAWODNIKOM ŻE MOŻE PAN ZWOLNIĆ ICH 24 I SPROWADZIĆ ZUPEŁNIE NOWYCH 24 GRACZY...TO JEDNO Z ROZWIĄZAŃ(RACZEJ TO GORSZE)...TU TRZEBA LUDZI BEZ ZNAJOMOŚCI TEMATU,TAKICH KTÓRZY NIEWIEDZĄ ZE BIZAK I ŚRUTWA MAJĄ GRAĆ W PIERWSZYM SKŁADZIE A JAK NIEGRAJĄ TO SIĘ OBRAŻAJĄ NA INNYCH ZAWODNIKÓW LUB TRENERA,MACHAJĄ RĘKAMI NA BOISKU I NIE WALCZĄ O KAŻDĄ PIŁKĘ, A CO NAJGORSZE NIE GRAJĄ DO KOŃCA MECZU NA TYM SAMYM POZIOMIE!!!!!ZASTANÓWCIE SIĘ WSZYSCY!!!ZASŁUGI ZASŁUGAMI...ALE NA KAŻDEGO PRZYCHODZI CZAS!!!!!

!!!!!ZAWSZE WIERNI I ODDANI!!!!!

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#323 Post autor: heli » 2 gru 2005, o 18:00

a co my sie mamy do IV ligi równać, nie ma żadnego prostego rozwiązania typu będą grali modzi i bedzie super czy będą sami starzy i też bedzie super, to są zwykłe dywagacje, powinni grać najlepsi, a czy mają 18 czy 38 to drugorzędna sprawa, my potrzebujemy zawodników na teraz, owszem trzeba pamiętać o szkoleniu młodzieży, ale jeżeli ktoś jest słabszy i sie nie mieści to gra w rezerwach czy w druzynie juniorskiej, a nie że ktoś jest mody to tylko za to mo grac, owszem może dostać jakoś szansa i jeśli ja wykorzysto to przejść do skąłdu, ale nie że sam wiek ma decydowac o grze, bo nie wiek, a umiejętności powinny decydować. I nam nie są potrzebni młodzi piłkarze, którzy mieli by zastąpić na przykład Bizackiego, tylko po prostu lepsi piłkarze, którzy zastą pią go, a jak pokazała ostatnia czy przed ostatnia runda to z jego formą nie będzie ciężko takiego gracza znaleźć.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

KK
Kontakt:

#324 Post autor: KK » 2 gru 2005, o 18:31

slavo pisze:
Kkubicki pisze:Nie podoba mi sie ten zaciag z Warszawy! Byl zaciag z Krakowa, z Lodzi, teraz z Warszawy :[
ktoś tu wspominoł o skrajnościach. Sprawdź sie skąd byli tacy ludzie jak Wrona, Szewczyk, Beniger czy chociażby Lorens
Wiesz o czym ja w ogole pisze? No wlasnie! Ja nie mam nic do sciagania zawodnikow z innych krancow Polski o ile beda szanowac nasz klub i beda dawac z siebie maxa. Ale nie podoba mi sie sciaganie grajkow wagonami z danego regionu Polski, bo historia pokazala ze to nie zdaje egzaminu! Stanford, Pulkowski (jeszcze go nie przekreslam), Petasz, Pasnik teraz tez strazak...
Andre fakt zaciag z Lodzi dal efekty, ale krotkoterminowe. Madej w ogole sie nie zaaklimatyzowal, Grzelak byl wypozyczony i nie dosc, ze nic za niego nie dostalismy, to jeszcze splacamy zadluzenie Grzelakowi i Ptakowi!
Z Krakowa sciagnelismy wielu ciekawych zawodnikow, ale na lichwiarski procent.

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#325 Post autor: Ozor » 2 gru 2005, o 19:02

Jesxt w tym wszystkim jedno ale Grzelak i Górski jak grali to ostro za***rdalali na boisku i jesli ktos im proponował takie a nie inne warunki to trzeba je spełnic.Akurat ci dwaj to swoim przyjsciem wzmocnili nasz skład i tu pytanie czy warto zapłacic raz i miec dobrych graczy czy cały czas płacic zawodnikom ktorzy niczego nie gwarantują?

Awatar użytkownika
L_M
Kontakt:

#326 Post autor: L_M » 2 gru 2005, o 22:07

Kkubicki pisze:
slavo pisze:
Kkubicki pisze:Nie podoba mi sie ten zaciag z Warszawy! Byl zaciag z Krakowa, z Lodzi, teraz z Warszawy :[
ktoś tu wspominoł o skrajnościach. Sprawdź sie skąd byli tacy ludzie jak Wrona, Szewczyk, Beniger czy chociażby Lorens
Wiesz o czym ja w ogole pisze? No wlasnie! Ja nie mam nic do sciagania zawodnikow z innych krancow Polski o ile beda szanowac nasz klub i beda dawac z siebie maxa. Ale nie podoba mi sie sciaganie grajkow wagonami z danego regionu Polski, bo historia pokazala ze to nie zdaje egzaminu! Stanford, Pulkowski (jeszcze go nie przekreslam), Petasz, Pasnik teraz tez strazak...
Andre fakt zaciag z Lodzi dal efekty, ale krotkoterminowe. Madej w ogole sie nie zaaklimatyzowal, Grzelak byl wypozyczony i nie dosc, ze nic za niego nie dostalismy, to jeszcze splacamy zadluzenie Grzelakowi i Ptakowi!
Z Krakowa sciagnelismy wielu ciekawych zawodnikow, ale na lichwiarski procent.
Paru takich jest 'stad' co ten klub traktuja/traktowali jeszcze gorzej, i moim zdaniem to az tak duzej roli nie odgrywa. Ideal - chopcy stad, sami nastepcy Gucia itd. Ale dzisiaj druzyna to rozni zawodnicy z roznych czesci kraju, byleby to przynosilo wyniki. Gra Stanforda, czy nawet Pulkowskiego mysle ze niewiele ma wspolnego z ich podejsciem do klubu, a raczej z ich psychika czy samymi umiejetnosciami. A to nie zalezy juz od miejsca urodzenia. A wiec - zdecydowane pierwszejnstwo przy sciaganiu (nie przy wystawianiu w skladzie) dla ludzi 'lod nos', ale jak ktos ma talent, to niech sobie jest skad chce. Tylko zeby sie kolor skory zgadzal ;)

Paweł 19R20
Kontakt:

#327 Post autor: Paweł 19R20 » 2 gru 2005, o 23:34

Dwaj piłkarze Sandecji testowani w Ruchu Chorzów
Z drużyną Ruchu Chorzów po raz pierwszy trenowało w piątek dwóch zawodników Sandecji Nowy Sącz: Bartosz Serafin, 20-letni pomocnik lub obrońca i Dawid Basta, 19-letni pomocnik lub napastnik.

Basta uchodzi za jednego z najbardziej utalentowanych piłkarzy młodego pokolenia w Polsce. Zawodnik był na liście życzeń Jagiellonii, niedawno mówiło się też o jego testach w Górniku Zabrze. Obaj piłkarze zagrają w sobotnim sparingu Ruchu z Gawinem Królewska Wola (godz. 12 - boisko ze sztuczną trawą przy ul. Lompy w Chorzowie).

źródło: Gazeta.pl

mulan
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#328 Post autor: mulan » 3 gru 2005, o 10:53

Miroslaw pisze:http://www.maxior.pl/?p=index&id=1718&0 proponuja jednego z tyj ekipy :lol:
http://www.maxior.pl/?p=index&id=3737&8 albo jednego z tyj..... :lol: :lol: :lol:
Miłość jest naj­wyższą siłą wszechświata, to ona wpra­wia w RUCH

Awatar użytkownika
Goscioo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#329 Post autor: Goscioo » 3 gru 2005, o 11:31

mulan pisze:
Miroslaw pisze:http://www.maxior.pl/?p=index&id=1718&0 proponuja jednego z tyj ekipy :lol:
http://www.maxior.pl/?p=index&id=3737&8 albo jednego z tyj..... :lol: :lol: :lol:
dziwne ze w tym filmiku nie ma Śrutwy w meczu z Widzewem :roll:

Elmer
Kontakt:

#330 Post autor: Elmer » 3 gru 2005, o 12:48

jeszcze mógłby tam być Włodarczyk za Radzionków (z 4 metrów do pustej nie trafił) i Pepe za wiosenny mecz z Polkowicami (2 słupki). Ta ekipa by u nas zrobiła karierę. Na forum byłoby gorąco. Dobrze że mamy Mario i Bizaka :wink:
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Zablokowany