ŚRUTWA
Nic my nie zrobili i nic nie zrobimy !!
My som jeszcze bardziej podzielone niż nasze grajki. Nie pódymy wszyscy razem ich op***dolić, nie Śrutwy, nie Petasza
ino zespół. Od prezesa po ostatniego grajka (odpowiedzialność zbiorowa).
Może jak bydom widzieć, że obchodzi noc calokształt ich gry, gra drużyny a nie poszczególnych grajków to zaczną się szanować , współpracować i w końcu zacząć ciągnąć ten wózyk w jedna strona.
INO NAJPIERW ZMIANA TRYNERA. Bo z tym to sie chyba zdecydowano większość zgadzo.
My som jeszcze bardziej podzielone niż nasze grajki. Nie pódymy wszyscy razem ich op***dolić, nie Śrutwy, nie Petasza
ino zespół. Od prezesa po ostatniego grajka (odpowiedzialność zbiorowa).
Może jak bydom widzieć, że obchodzi noc calokształt ich gry, gra drużyny a nie poszczególnych grajków to zaczną się szanować , współpracować i w końcu zacząć ciągnąć ten wózyk w jedna strona.
INO NAJPIERW ZMIANA TRYNERA. Bo z tym to sie chyba zdecydowano większość zgadzo.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Bluefil, a na jakiej podstawie sadzisz, że Petaszowi sodówka udeżyła do głowy?bluefil pisze:Widzew byl od nas lepszy. Kto byl ten wie. Przegralismy i koniec. Mlawa i Radom atmosfera juz byla gesta. Slask byl tez lepszy aczkolwiek tam moglo sie wszystko roznie potoczyc. Nam sie wydawalo, po meczu ze Switem ze jestesmy w I lidze, a tu beniaminek sprowadzil nas na ziemie. Nie wiem, kto rozwala atmosfere, ale wiem, ze na 100% ona nie wplywa korzystnie na wyniki.
A petasz takim zachowaniem daje powody do zastanowienia. Jakby gral i walczy, trenowal, a nie pil to mysle, ze dzisiaj moglby byc noszony na rekach przez kibicow.
A z Jaga sie udalo i nie mow, ze jakby gral Srutwa to by przegrali, bo takie hasla nie maja sensu....
A Petasz jak na razie to sam sie ciepnal na pozarcie......
Jak ja bym w mojej robocie poszedl na L4 w bardzo waznym momencie, a widziano by mnie imprezujacego i chlejacego, to nie potrzebowalbym srutwy zeby mnie w robocie pozarli....
Czy są jakieś inne fakty oprócz wypowiedzi Śrutwy i Bogdana Kalusa, który wie to tez z rodziny.
Czy widzałes go na tej imprezie? Opieranie się na tym że powiiedział to Śrutwa lub ktoś mówił komuś i przyjmowanie tego jako fakt oczywisty tworzy tzw. drugi obieg.
Tak postępują baby z magla.
Mario może godac co chce zwłaszcza wobec tych co mu nie pasują. Nikt nie zna poglądu Petasza na ten konflikt lub innych członków drużyny nie zaangażowanych w konflikt, ale jestem pewien że gości pokroju Myszora, Klaczki czy Bartnika, ten konflikt nie interesuje, bo wiedza że jak jest wewnetzrna wojna w drużynie to nie ma wyników. Jeżeli Petasz jest rzeczywiście tym złym, to powinno sie go pozbyc po cichu i jednoznacznie, bo nagłasnianie konfliktu doprowadziło do tego że część druzyny jest po jego stronie, bo ma dość Śrutwy, inni stają po stronie kapitana. Jeżeli natomiast sa to osobiste animozje kapitana nie majace potwierdzenia w faktach, to ktos w tym klubie powinien zareagować.
Komu to potrzebne i kto zezwala na publiczne pranie brudów?
Czy w tym klubie nie ma nikogo kto zamknąłby Śrutwie gębę w imię dobra drużyny?
Ta a kaj jo ci napisol ze Petasza mom za boga :roll:prezes22 pisze:bARDZO DOBrze ze ich je***, qwa petasza macie za boga a ten gorol z warszawy caly czos imprezuje:) i jakby nie godk maria to byscie hu** wiedzieli i caly cosz byscie w niewiedzy byliweRti pisze:To jest jakoś parodia, po przeczytaniu tego wywiadu to sie zygac chce!
Jak zwykle wszyscy w okolo nie graja, ino Mario...
Moim zdaniem ostatnie mecze w wykonaniu Śrutwy nie były najgorsze, na pewno w składzie jest kilku którzy graja zdecydowanie gorzej i za gra nie zasluguje na tako krytyka, ale za to co godo w wywiadach... to jest chyba zart? To on jest nieoficjalnym trenerem i prezesem?! Bo tak sie do zrozumiec je*** całą druzyne, wina za porazka sciepuje na zawodnikow kerzy nie grali...
W tym klubie panują jakieś chore układy i jak to sie nie skonczy to mogemy se pomarzyc o awansie...
MARIUSZ SRUTWA ZOSTAJE A RESZTA WYP..................
Moim zdaniem normalny zawodnik, kieremu dobrze stale fragmenty wylazą. Nic pozatym.
W moim poscie nie chodzilo o wywyzszanie Petasza ino o stosunek Srutwy do druzyny...
Kazdy zawodnik powinien sie patrzec na swojo gra, a nie wytykać kożdemu innemu ino nie sobie jak to robi Śrutwa.
Zreszta napisolech, ze wcale nie gro źle kilka ostatnich meczy Śrutwa, ino wkurwio mnie jego podejscie do druzyny...
Zawodnik grol...zle przez niego zdupiony mecz, nie grol... tez zle... :?
-
- Kontakt:
JasneLysy pisze:Na szpilpatzu gro 11 chopa!!!!!!!!!!!!!!!Mecz trwa 90 minut i trocha wincyj!!!!!!!!!!Śrutwa nie jest Bogiem ale tyż nie zasługuje na to co tutaj czytom.Przykro ,że doczekoł żech po 30 latach jeżdżenia( nie chodzenia-JEŻDŻENIA bo nie mom dwie minuty na Cichą) na RUCH takich komentarzy. Co prowda kiedyś nie było netu ale gańba Chopy ,gańba!

Mo racjo Gerhat co do tego jakiego Ruchu Srutwa jest symbolem U_P_A_D_A_J_Ą_C_E_G_O

Tu mocie cytat z DZ, jak widzą Srutwy, ci niy mają jakiegoś fanatycznego podejscia do jego osoby
"Po starciu z jednym z rywali sędzia, który przez cały mecz pokornie znosił pretensje napastnika Ruchu, nie zastanawiał się wiele".
Tak wyglądo DZISIEJSZO rzeczywisto wartość tego "napastnika" - mieć pretynsje do wszystkich i o wszystko.
a tu jeszcze jedyn fajny cytacik,
"Wydawało się, że ta akcja przesądzi o zwycięstwie Polonii. Wystarczyło jednak, że na boisku pojawił się Przemysław Łudziński, który po kilkudziesięciu sekundach przeprowadził akcję prawą stroną, a Mariusz Śrutwa tylko przyłożył nogę i było 1:1"
Tu sie z toba zgodza.Eagle pisze:Liga Niebieskich Rodzin i tyla
Odpowiedzcie se na pytanie czemu zawodniki staneli murem za panem F. ? moim zdaniem bali sie ze jak przyjdzie jakis trener z zewnatrz niezwiazany z Ruchem to polowa skaldu on po prostu wy***rdoli - bali sie o swoje stanowiska pracy bo jo by co poniektorych nawet (nie obrazajac) na wysypisko smieci nie przyjol oddzielac flaszki od reszty hasi , bo bol bych sie ze cos popierdola .
Wszyscy sam jada na Srutwy lecz akurat jo sie z tym nie zgodza moze i mu pare szpili nie wyszlo ale to jest chop co mo NIEBIESKIE serce i zawszze gro z ambicja , wola walki i niepopusci nikomu ( szkoda ze tez sedziom ) . TO jest chop co zrzekl sie wyplaty w RUCHU i gra tylk za premie za zwyciestwo i wiele razy ratowol ten nosz Ruch swoimi prywatnymi pieniedzmi za Rogali i teroz od co poniektorych z wos mo poniedzieka za to slowami wy***rdalaj ! , rozumia ze nie wszystkim sie podobo jego gra ale moim zdaniem slowa wy***rdalaj co do MAriusza sa niezasluzone
-
- Kontakt:
Może na początek przestanie się kompromitować.Lysy pisze:Nie godom Ci co mosz milczeć ale Ponbuczku jedyny przecież Śrutwa to nie jest cołkie zło w Ruchu.Ludzie opamiętejcie sie.Myślicie ,że jak Śrutwa odejdzie to Ruch awansuje?????
Po za tym potwierdza, myśla że miydzinnymi jego odejście z druzyny (co niy znaczy z klubu) bydzie wielkim krokiem naprzód.
Kazdy logicznie rozumujący człowiek po trzykrotny wymianie kilkunastu elementów szwankujący maszyny, wymiynio w końcu te elemynty, kere dotychczas wymiyniane niy były. Niestyty obecny Ruch to klub prawie, że logiczny !!
-
- Kontakt:
Czamu u Nas tak nie idzie ????
Orange Ekstraklasa: Dwunasta zmiana trenera!
Orange Ekstraklasa: Dwunasta zmiana trenera!
http://sport.onet.pl/1198959,wiadomosci.htmlPowodem rozwiązania kontraktu jest słaba gra Amiki, która odpadła z rozgrywek Pucharu Polski, przegrała w ostatnim meczu ligowym z Górnikiem Łęczna 0:1, a w ostatnich trzech meczach spotkaniach zdobyła zaledwie jeden punkt.
-
- Kontakt:
Gerhat, na czyms musimy bazowac. Ja juz wczesniej powiedzialem "jesli to prawda". Tego nie wie nikt poza najblizszym otoczeniem. A dlaczego ja mam wszystko negowac co mowi srutwa, to juz teraz zakrawa na kpine. Jesli mario cos powie, to nie moze byc prawda, jesli ktos inny to wtedy nalezy wierzyc. Toz to jawna dyskryminacja.....
Mowie po raz kolejny, jesli slowa srutwy sa prawdziwe, petasz ma wielki minus!
W kazdym razie powiem wam jedno. Srutwa ma pr***ebane z tymi kibicami. W bytomiu go wyzywaja, w sosnowcu tez, nawet w Czermnie tylko jemu sie dostalo, a co najgorsze jeszcze u nas sie dowie, ze ku***, kretyn i najlepiej niech wy***rdala......
Mowie po raz kolejny, jesli slowa srutwy sa prawdziwe, petasz ma wielki minus!
W kazdym razie powiem wam jedno. Srutwa ma pr***ebane z tymi kibicami. W bytomiu go wyzywaja, w sosnowcu tez, nawet w Czermnie tylko jemu sie dostalo, a co najgorsze jeszcze u nas sie dowie, ze ku***, kretyn i najlepiej niech wy***rdala......
w zadnej lidze RUCHu sie nie wstydze!
- L.G
- Kontakt:
Możesz podać jakiś link do wypowiedzi Petasza w tej sprawie. Bo trudno mi wierzyć w to co powiedzioł niy wiedząc co powiedzioł.bluefil pisze:Gerhat, na czyms musimy bazowac. Ja juz wczesniej powiedzialem "jesli to prawda". Tego nie wie nikt poza najblizszym otoczeniem. A dlaczego ja mam wszystko negowac co mowi srutwa, to juz teraz zakrawa na kpine. Jesli mario cos powie, to nie moze byc prawda, jesli ktos inny to wtedy nalezy wierzyc. Toz to jawna dyskryminacja.....
Zaś wiarygodność Srytwy, niy jest oparto na samych wypowiedziach o Petaszu. Przykład choćby piyrwszy z brzegu - syndzia. Zawsze syndzia niy pozwoloł Srutwie wygrać meczu (w Mławie tyż ???)
To Cie powinno chociaż skłonić do refleksji. Czymu wszyndzie go mają pełno rzić... nawet w Polonii.W kazdym razie powiem wam jedno. Srutwa ma pr***ebane z tymi kibicami. W bytomiu go wyzywaja, w sosnowcu tez, nawet w Czermnie tylko jemu sie dostalo, a co najgorsze jeszcze u nas sie dowie, ze ku***, kretyn i najlepiej niech wy***rdala......
Pokoż kto tu uzywo sformułowań "Srutwa wy***rdalaj" albo inny podowanych przez ciebie epitetów - ???
słowym - jesteśmy klubym zmarnowanych szans :-(
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Ja tez go nie wyzywalem jak szedł do legii i jak wracał.prezes22 pisze:odemnie nigdy sie tego nie dowie jo nawet go nie wyzywol jak do legi poszedl.
Mario to jest nasz drugi totti czy keane oni wylatuja z boiska srednio co dwa szpile. W druzynie musi byc taka postac z wielka charyzma.Zreszta chyba to jest najbardziej medilany pilkarz na slasku:)P
Do dziś gonie wyzywam, tylko mam uwagi do jego niektórych zachowań.
Wiem że zmiana pokoleniowa musi być płynna, ale u nas nie dzieje się to płynnie, zostaja coraz starsi a młodym nie daje się za wiele szans. W wieku 36 lat beda musieli i tak powiesić buty na kołku i wówczas obudzymy się z rękom w nachtopie. Nie bedzie napastników, w dodatku czena się bezie uczyc nowego stylu bo orzez lata gromey jednym wariantem.
A co do porównania z Keanem, to właśnie Roy Keane odszedł z Menchestreu United, bo zaczoł krytykowac młodszych że się nie przykładają. Alex Ferguson to nie Fornalak, Keane przekroczył magiczną granicę i wyleciał.
To samo było z jego pobytem w reprezentacji na MŚ, Keane wyleciał z niej przed pierwszym meczem bo rządził i wprowadzał ferment.
Ale Keane miał również wiele wspólnego z Petaszem, alkohol, sex i dragi :lol:
To niych występuje u Drzyzgi. A do składu mogymy wziaść Loska, tyż dziołcha stąd, w weiku odpowieednim do reszty składu a medioalno z 6 razy tyla.łowca goroli pisze:prezes22 pisze: Mario to jest nasz drugi totti czy keane oni wylatuja z boiska srednio co dwa szpile. W druzynie musi byc taka postac z wielka charyzma.Zreszta chyba to jest najbardziej medilany pilkarz na slasku:)P
Prezes to może podosz, kto jest równie "charyzmatyczny" w Barcelonie, Chelsea, Juve, Wiśle czy chociażby Widzewie ?[
Terry,viera,lampard,eto,sobolewski,puyol:)
- L.G
- Kontakt:
Niy zrozumiołeś pytania. Ci ludzie wymieniyniu przez ciebie to liderzy tych drużyn, można powiedzieć najlepsi zawodnicy.prezes22 pisze:Terry,viera,lampard,eto,sobolewski,puyol:)
Srytwa po piyrwsze niy jest nojlepszym zawodnikiem Ruchu, po drugie jego "charyzma" mo gówno wspólnego z charyzmą tych ludzi. A moje pytanie dotyczyło "charyzmy" a'la Totti czy Srutwa i ich wylatywania notorycznie z boiska.
Puyol podpisoł kontrakt z Widzewm ?? no fiu fiu
słowym - jesteśmy klubym zmarnowanych szans :-(
łowca goroli pisze:Niy zrozumiołeś pytania. Ci ludzie wymieniyniu przez ciebie to liderzy tych drużyn, można powiedzieć najlepsi zawodnicy.prezes22 pisze:Terry,viera,lampard,eto,sobolewski,puyol:)
Srytwa po piyrwsze niy jest nojlepszym zawodnikiem Ruchu, po drugie jego "charyzma" mo gówno wspólnego z charyzmą tych ludzi. A moje pytanie dotyczyło "charyzmy" a'la Totti czy Srutwa i ich wylatywania notorycznie z boiska.
Puyol podpisoł kontrakt z Widzewm ?? no fiu fiu
qwa ales posmiywny ja puyol podpisol z widzewem a raul idzie do legii a casilas na lawka do ruchu:) a viera uczyc srutwy jeszcze wiekszej walki:):)