ŚRUTWA

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
Esiu.

#451 Post autor: Esiu. » 20 lis 2005, o 22:09

Nie wiem coś Cie sie tego Petasza uczepili. Po dobrym szpilu pisali że zagroł dobrze, a po złym że zagrol słabo.
Że sie nie umi dogodać z tą kliką to mu sie nie dziwia, nikt nie lubi być traktowany jak obywatel gorszej kategorii.
Nie bronia go bo wiem, że jakby chciol to by mógł grać za***iście a jak narazie to w polowie meczy polecioł w ciula.

Sam niekere godają że chopy grają dla piniendzy i jako argument na obrone Mariusza podają fakt że gro za darmo.
Jakby Bartnik, PePe, Myszor i cało reszta mieli swoje firmy tyż by grali dla przyjemności. A łone bydom grać za piniądze tam kaj im zapłacą, kaj bydom traktowani na równi z innymi i bydom mieć pewność że inni ludzie w klubie zrobili wszystko żeby dany zespół wzmocnić, przygotować do gry i w końcu bedzie wiedzieć, że on musi też zrobić wszystko co w jego mocy żeby wygrać szpil bo koledzy zrobili to samo. Ino do tego musi być atmosfera i jedność w klubie.
U nos tego nie ma, bo kożdy wie że Bizacki i Śrutwa i tak zagrają, bydymy grać 3 pomocnikami środkowymi, z których żoden nie bydzie w stanie wziąść rozgrywania na siebie bo jest ich za dużo na kupie. Bydom musieli grać na 2 chopów z przodku którzy marnują 70% sytuacji strzeleckich, a jak im nie podają to dostaną op***dol, a może nawet nie wylezą w następnym szpilu.

Jak pódzie Śrutwa, Bizacki i Fornalak to sie okoze kto mioł racja, ale narazie te 3 lata i 40 graczy w Ruchu pokazują że Ci co w nim grają durś nie potrafią się zgrać z nikim. Dziwne że wszyscy są słabi i odchodzą a Ś&B zostają a My dali dostajemy po dupsku od coraz mniejszych wiosek i klubów co z nimi przegrać to najwieksza gańba dla kożdego chorzowskiego.....

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#452 Post autor: L.G » 21 lis 2005, o 09:03

Nasza mega(lo)gwiazda dała kolejny popis.

http://www.ruch.chorzow-online.pl/index ... all&no=251

tradycyjnie winni są koledzy, syndzia, nawet Petasz choć niy groł (żałosne gro - winny, niy gro tyż winny).
Tyn chop nadaje się iono do jednego - przymusowego leczenia psychiatrycznego w zakładzie zamkniętym ... i TO pilnie !!! Obsesja maniakalnia, wszedzie wokoło wrogowie i sabotażyści... i ostatnich trzech prawdziwych piłkarzy na ziemi -Srutwa, Bizacki, Bartos
słowym - jesteśmy klubym zmarnowanych szans :-(

kolend

#453 Post autor: kolend » 21 lis 2005, o 09:40

łowca goroli pisze:Nasza mega(lo)gwiazda dała kolejny popis.

http://www.ruch.chorzow-online.pl/index ... all&no=251

tradycyjnie winni są koledzy, syndzia, nawet Petasz choć niy groł (żałosne gro - winny, niy gro tyż winny).
Tyn chop nadaje się iono do jednego - przymusowego leczenia psychiatrycznego w zakładzie zamkniętym ... i TO pilnie !!! Obsesja maniakalnia, wszedzie wokoło wrogowie i sabotażyści... i ostatnich trzech prawdziwych piłkarzy na ziemi -Srutwa, Bizacki, Bartos
Kto jeszcze mial watpliwosci - to po przeczytaniu tego wywiadu bedzie juz pewny kto w ruchu rzadzi, kto ustala sklad, wybiera zawodnikow (przeciez on juz wie kogo wydupia z klubu tej zimy!)itp itd. Trzeba ro***erdolic to towarzystwo wzajemniej adoracji.
A argument, ze Mario gra za darmo nic mnie nie obchodzi - jakby to robil ze szlachetnosci - to by o tym bylo cicho, a wiedzialby o tym klub i on. A on to glosno i wyraznie rozglosil - bo przeciez pieknie to brzmi i pokazuje kto ma niebieskie serce

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#454 Post autor: gerhat » 21 lis 2005, o 09:59

buta, buta i jeszce roz buta
wszystko przez Petasza, przez niego nie momy 30 pkt :)
te jest juz załosne, co ten chop wygaduje

Jako kibic selekcjoner pozwola się nie zgodzic z kapitanem selekcjonerem:
proponuja zostawić tych co dowstawali czerwone kartki, bo przecież to dowód zaangażowania w Ruchu jak twierdzi MŚ i kilku Śrutwonanów.
zostają: Śrutwa, Łudziński, Balul, Pulkowski
plus dzikie karty dla Bartosa i Bizy, bo oni zapomnieli zaliczyć czerwień, albo gupi sędziowie ich nie docenili,
reszta raus, na wiosna znojdymy takich co bedą łapać czerwone jak na zawołanie, czyli zaangażowanych.

weRti

#455 Post autor: weRti » 21 lis 2005, o 10:00

To jest jakoś parodia, po przeczytaniu tego wywiadu to sie zygac chce!
Jak zwykle wszyscy w okolo nie graja, ino Mario...
Moim zdaniem ostatnie mecze w wykonaniu Śrutwy nie były najgorsze, na pewno w składzie jest kilku którzy graja zdecydowanie gorzej i za gra nie zasluguje na tako krytyka, ale za to co godo w wywiadach... to jest chyba zart? To on jest nieoficjalnym trenerem i prezesem?! Bo tak sie do zrozumiec je*** całą druzyne, wina za porazka sciepuje na zawodnikow kerzy nie grali...
W tym klubie panują jakieś chore układy i jak to sie nie skonczy to mogemy se pomarzyc o awansie...

Awatar użytkownika
Slawko
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#456 Post autor: Slawko » 21 lis 2005, o 10:10

- Brakowało Panu dzisiaj kibiców Ruchu?
- To znaczy nie chcę się wypowiadać, bo powiedziałbym w tej chwili za dużo. Kto był na meczu, widział i mam nadzieję, że to dobrze oceni.
o co chodzi??
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#457 Post autor: L.G » 21 lis 2005, o 10:15

Slawko pisze:
- Brakowało Panu dzisiaj kibiców Ruchu?
- To znaczy nie chcę się wypowiadać, bo powiedziałbym w tej chwili za dużo. Kto był na meczu, widział i mam nadzieję, że to dobrze oceni.
o co chodzi??
ja to o co, o to że kibice tyż są be. Bo mają czelność krytykować.

ps do Gerhata. Musisz skreślić z ty listy Łudzińskiego, kery tak naprowdy wylecioł za "zaangażowanie" Srutwy (chodzi o odgłos paszczą).
No i po za tym Łudziński zaś wczoraj sie niy sprawdzioł, a mioł całe 10 minut, żeby wygrać tyn mecz.

Awatar użytkownika
Raul22
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#458 Post autor: Raul22 » 21 lis 2005, o 10:37

co w tym klubie sie dzieje to jest jakas paranoja ktory to juz mecz w ktorym Srutwa zwala wine na innych, boshe to jest druzyna kazdy odpowiada tak samo za wynik, a nie takie dupcenie. Wiadomo jak ktos popelni koszmarny blad wtedy jego wina jest wieksza ale jak on smie krytykowac ciagle innych z druzyny, moze i jest kapitanem ale wszyscy ciagna ten wozek w jednym kierunku tak Petasz jak i Srutwa czy nawet i Fornalak i nie wypada mowic takich rzeczy w wywiadach. Ciekawe kogo mial na mysli mowiac: "Jeżeli każdy z moich kolegów podszedłby do tego, tak jak ci, którzy spełnili te oczekiwania, to Ruch miałby dzisiaj ponad 30 punktów", albo "Jeżeli w przekroju całego spotkania byliśmy zespołem lepszym, a zawodzą po raz kolejny te same ogniwa, to nie może być dobrze." pilkarz grajacy tyle lat w pilke a nie umie sie przyznac do swojego bledu, mowienie ze zderzyl sie z pilkarzem polonii jest smieszne, gdyz lokiec byl ewidentny i kartka jak najbardziej sluszna. Coraz mniej mam szacunku do niego i nawet te wszystkie jego bramki dla Ruchu tez coraz bardziej rozdrabnia nad swoje zachowania. Przeciez on nie jest zadnym bogiem pilki noznej zeby mogl wszystkich krytykowac i zachowywac sie tak, moze i inni zawinili w tym meczu ale w innych meczach on nie wykorzystywal 100 a nawet 200% sytuacji jak chocby karny na mlawie i czy wtedy odwazyl sie aby 1 osobnik czy pilkarz klubu skrytykowac, nie bo wszyscy sie go boja, dlatego jak w tym klubie moze byc dobrze, nie moze wymienilismy juz 3 sezon 3/4 druzyny a wyniki sa ciagle jakie sa, ciagle wymieniamy jedne ogniwa a inne sa nietykalne, coz szykuje sie kolejny sezon z barazami o utrzymanie za***iscie.

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#459 Post autor: gerhat » 21 lis 2005, o 10:39

wiem, wiem łowca
Łudziński tu wybitnie nie pasuje, zamiast niego przeszwarcuje się Fornalaka, wszak on też dostoł czerwono kartaka od anonimowych i sfrustrowanych kibiców, wiadomo rodzina mo swoje względy.

A tak swoją drogą jeżeli już Śrutwa chce rządzić to niech zachowuje się obiektywnie.
Wymienio Petasza, roz za razem, jak Petasz nie gro z Piastem to Srutwa się cieszy, bo Petasz zasługuje na rezerwy (po co mo grac skoro remis bez niego to dobry wynik), jak Petasz gro z Podbeskidziem, to jest bardzo źle, przez niego przegrali my ten mecz (może mi ktoś wytłumaczy jak Petasz zawalił te trzy bramy z Bielskiem), jak Petasz nie gro z Polonią to znów jest winny, bo przegralismy ten mecz.
To w końcu ten Petasz jest taki dobry czy taki zły. Jeżeli Petasza rozliczamy za błędy to chyba jest bardzo dobry, bo z Piaastem i Polonią nie popełnił żadengo. Jeżeli bedziemy go rozliczać za bramki, a błedy się nie liczą (tak jest postrzegany Śrutwa), to Petasz jest bardzo zły, przegrywa tą statystykę 1:6.

Przyjmijmy jednak, że Petasz jest rzeczywiscie zły, popełnia błędy, nie angażuje się, symuluje, słowem robi krecia robotę.
To dlaczego Selekcjoner Srutwa nie wymienia z nazwiska Bartosa, który ma na koncie cztery stracone gole w trzech ostatnich meczach dzięki którym stracilismy 8 pkt. Jak selekcja to dla wszystkich, obiektywnie, niezaleznie czy jest w rodzinie czy nie.

Odpowiedź?
Bo ten klub jest dla wybranych, wybranych przez Śrutwę.

bluefil
Kontakt:

#460 Post autor: bluefil » 21 lis 2005, o 11:10

Ja mysle, ze nie powinnismy sie wypowiadac na tematy tego co sie dzieje w szatni i w zyciu prywatnym, bo nie mamy pojecia o co tam dokladnie chodzi. Moze to rzeczywiscie obsesja Srutwy, a moze temu mlodzikowi (patrz Petasz) serio sodowka uderzyla do glowy. Nie wiem. Martwi mnie tylko, ze to sie bardzo zle odbija na naszych wynikach.
Jedno jest pewne. Jest wielka potrzeba zmian w tym klubie. Nowy trener z zelazna reka, ktory zapewni, ze beda grali najlepsi to jest podstawa.
w zadnej lidze RUCHu sie nie wstydze!

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#461 Post autor: L.G » 21 lis 2005, o 11:14

bluefil pisze:Ja mysle, ze nie powinnismy sie wypowiadac na tematy tego co sie dzieje w szatni i w zyciu prywatnym, bo nie mamy pojecia o co tam dokladnie chodzi. Moze to rzeczywiscie obsesja Srutwy, a moze temu mlodzikowi (patrz Petasz) serio sodowka uderzyla do glowy. Nie wiem. Martwi mnie tylko, ze to sie bardzo zle odbija na naszych wynikach.
Wybacz ! Jeżes naiwny jak 12 letni bajtel. Petaszowi sodówa uderzyła - zgoda.
Że przez to są słabe wyniki - bzdura kompletno. No ale Srutwa wiy jakich momy kibiców łykną każdy flek z jego ust.
Nojważniejsze dać ludziom wroga, potym idzie na tym jechać w nieskończoność.
Kto bydzie nastypnym takim wrogym ? Łudziński czy Pulkowski ? a może Błażej ?

Zawodniku ! Chcesz sobie zmarnować kariera, przidź do Ruchu.

Miroslaw
Kontakt:

#462 Post autor: Miroslaw » 21 lis 2005, o 11:34

Chwolcie tygo pajaca a za roczek zagromy derby z doscfelami .SRUTWA MUSI ODEJSC

COBRA

#463 Post autor: COBRA » 21 lis 2005, o 11:48

Ja pierdziele ,wszystkich wina tylko nie Srutwy.Sodowka to tu uderzyla do glowy komu innemu.

Acid
Kontakt:

#464 Post autor: Acid » 21 lis 2005, o 12:24

Chcymy by Mario nie grol całych meczy, nie rzadził w szatni to cza nacisk położyc na zarząd a nie na Maria, łon na pewno som sie nie posadzi na ławie, jo sie zastanawiom od czego my momy tyn zarzad, to chyba łoni powinny wziaść jedego, drugiego na dywanik, op***dolić, dać po prymi a jak niy to raus. Ale tak to niestety jest i czuja za bedzie dalij jak sie mo funfli w zarzadzie(Klimek Mario Fornal), ale to co teroz tak dugo jak Klimek bedzie wciepywoł kasa do Ruchu tak dugo bydymy oglądać starych dziadków na boisku kere ino zajmują plac i opierdalają innych, swojej winy nie widzać. Jak narazie to zarzad siedzi cicho i sie mo nojlepij w tym całym bagnie, a moze tam powinny nastapic zas jakies zmiany. Kurfa cos czuja ze my sie tyj niebieskij rodziny fest dugo nie pozbadymy i przydzie nom oglądać ino walki o utrzymanie w II lidze.
........:::::::: 19 R 20 ::::::::.........

BluR
Kontakt:

#465 Post autor: BluR » 21 lis 2005, o 13:00

Moje resztki szacunku dlo Księciunia Śrutwy prysły jak bańka.
Ten chop jest wiecznie żywy - Lenin, czy co?
Jeżeli ten chory pajac rządzi klubem, to marny los Ruchu. A po wypowiedzi w Piłkarskiej Tójce i po wywiadzie na Online Śutwa nadaje się do Toszka - skrajny przypadek manii wyższości. Napoleon k....wa, Fidel Castro, Breżniew, Bush, Hitler i Stalin w jednym.
Po hu* mamy zarząd! Za taką wypowiedź powinien wylecieć z klubu i dostać dożywotnią dyskwalifikację. Te wszystkie 100 ileś bramek o dupe roztrzaś, jak ty piszesz że mosz kibiców głeboko. Mafia Niebieska z Don Śrutwione na czele.
Wymieńcie mu jeszcze ze 40 piłkarzy w następnych 4 latach, albo najlepi jakby go sklonować. Nie miołby na kogo ryczeć.
Ludzie nie łódźcie się - lecimy do III - PRZEZ ŚRUTWĘĘĘĘĘĘĘĘĘ!!!!!!!!!!!!!!!!

Zablokowany