ŚRUTWA

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
BluR
Kontakt:

#331 Post autor: BluR » 10 lis 2005, o 13:37

Pablo's - mosz świynto racjo. Jo jest z obozu pro-modych , na pewno nie anty-Ś, choć sporogorzkich słów już na Mario pedzioł, ale mosz racja. Wstyd i gańba: podział w drużynie, podział u kibiców. Nic dobrego z tego nie wyniknie. No ale może komuś na tym zależy.
Pozdro.

Elmer
Kontakt:

#332 Post autor: Elmer » 10 lis 2005, o 13:55

gerhat pisze:Chyba się nie myliłem ta z Odrą to bramka o którą zdobył w stylu o który chodziło brelokowi, niestety nie pamietom który to był rok, chyba koniec lat 90 tych lub poczatek tego wieku, pewnie zaroz jakiś statystyk to wynajdzie. To chyba jedna z ładniejszych bramek w jego karierze.
To było latem 1998 roku (remis 2:2 i dwa gole Maria). Ten ładniejszy był w pierwszej połowie. Pamiętam, że z naszego sektora żadnie było to widać (nie było widać odległości z jakiej uderzył). A propos ładnych bramek, to kiedyś w meczu w Chorzowie z Lechem Poznań (chyba latem 1993)(jeszcze sprawdzę na kasecie, bo z tego okresu mam dużo skrótów szpili na VHS ponagrywanych) Mariusz strzelił tora sprzed pola karnego. W tamtym szpilu wszedł na boisko w 2 połowie przy stanie 0:1 (Lech grał w 10) i zdobył 2 tory, a pod koniec na 3:2 strzelił gola... Fornalak.
Piszę to żeby trochę rozładowac atmosferę, bo wszyscy się tu wadzą, a i tak nikt z Was, którzy tutaj piszą zdania nie zmienią.
Ostatnio zmieniony 10 lis 2005, o 13:56 przez Elmer, łącznie zmieniany 1 raz.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

kobrrra
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#333 Post autor: kobrrra » 10 lis 2005, o 13:55

PABLO,S pisze:A JO TAK NA KONIEC SIE ZATANAWIOM CZY TO CZYTAJĄ LUDZIE Z INNYCH MIAST, KLUBÓW. BO JAK JA, TO MAJĄ NIEZŁY UBAW I MUSZĄ NOS TROCHA ŻAŁOWAĆ. TO NIE JEST DOBRZE JAK MY /KIBICE/ WADZYMY SIE MIĘDZY SOBĄ TO O MARIA TO O FANA FC Z NIEMIEC, O TO KAJ MO BYĆ MŁYN, I KIEDY BĘDZIE NOWY TRENER. A NOJLEPSZE W TYM WSZYSTKIM JE TO, ŻE Z TEJ GODKI NIC NIE WYCHODZI. INO PODZIAŁY. JESTECH ZANIEPOKOJONY. NIECH MNIE KTOŚ WYPROWADZI Z BŁĘDU JAK SIE MYLA
chyba sie nie mylisz... niestety
maszeRuj albo Giń

COYD!

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#334 Post autor: L.G » 10 lis 2005, o 14:02

PABLO,S pisze:A JO TAK NA KONIEC SIE ZATANAWIOM CZY TO CZYTAJĄ LUDZIE Z INNYCH MIAST, KLUBÓW. BO JAK JA, TO MAJĄ NIEZŁY UBAW I MUSZĄ NOS TROCHA ŻAŁOWAĆ. TO NIE JEST DOBRZE JAK MY /KIBICE/ WADZYMY SIE MIĘDZY SOBĄ TO O MARIA TO O FANA FC Z NIEMIEC, O TO KAJ MO BYĆ MŁYN, I KIEDY BĘDZIE NOWY TRENER. A NOJLEPSZE W TYM WSZYSTKIM JE TO, ŻE Z TEJ GODKI NIC NIE WYCHODZI. INO PODZIAŁY. JESTECH ZANIEPOKOJONY. NIECH MNIE KTOŚ WYPROWADZI Z BŁĘDU JAK SIE MYLA
Wiysz w tym klubie za dugo wszystko było bezdyskusyjne.
Co jest śmiyszne, że sie spieromy. Tak jest na wszystkich forach klubów, kere mają powyży 100 kibiców. Kadzynie sobie i wypisywanie farmazonow to domena kibiców z jakichś cyrkowych klubów, typu Podbeskidzie czy inne Piasty.
Dyskutuje się o Frankowskim, Włodarczyku, Gajtkowskim, Nawałce, Tochelu, Pitrym, Broszu itp. Czymu niy mozna niby dyskutować ło naszy świynty krowie

Co cie niepokoi ? Podziały ? Podziały niy są przez forum ino przez to że tyn klub jest taki hermetyczny. Ze są kibice i "kibice". Że są równi i równiejsi. I podziały te niy znikną dopóki, niy tyn klub niy otworzy się na ludzi.
Widziołeś kajś terminaż meczy juniorów ? (godziny, miejsca ?)( w gablocie na trybunie wisi jakoś staro ufajdano kartka z nieauktualnymi wynikami i terminami), słyszołeś a jakikoliek konferencji dla szerszego grona ? wiysz kaj i o kery bydą grały rezerwy ? Niy. Po co mogłoby prziść za dużo ludzi, za dużo widzieć, za dużo usłyszeć. Wszystko toczy się w hermetycznym światku, kero tak naprowdy statystycznych kibiców mo w rzici. Jest grupka Ultras, jest grupka satelitów okołokawiarenkowych i to wszystko. Zyją w swoim światku i myślą, że jest cudownie. A jak rykną "wszyscy na Cicho" to prziłazi całe 2 tysiące chopa )))
słowym - jesteśmy klubym zmarnowanych szans :-(

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#335 Post autor: gerhat » 10 lis 2005, o 14:44

Elmer pisze:
gerhat pisze:Chyba się nie myliłem ta z Odrą to bramka o którą zdobył w stylu o który chodziło brelokowi, niestety nie pamietom który to był rok, chyba koniec lat 90 tych lub poczatek tego wieku, pewnie zaroz jakiś statystyk to wynajdzie. To chyba jedna z ładniejszych bramek w jego karierze.
To było latem 1998 roku (remis 2:2 i dwa gole Maria). Ten ładniejszy był w pierwszej połowie. Pamiętam, że z naszego sektora żadnie było to widać (nie było widać odległości z jakiej uderzył). A propos ładnych bramek, to kiedyś w meczu w Chorzowie z Lechem Poznań (chyba latem 1993)(jeszcze sprawdzę na kasecie, bo z tego okresu mam dużo skrótów szpili na VHS ponagrywanych) Mariusz strzelił tora sprzed pola karnego. W tamtym szpilu wszedł na boisko w 2 połowie przy stanie 0:1 (Lech grał w 10) i zdobył 2 tory, a pod koniec na 3:2 strzelił gola... Fornalak.
Piszę to żeby trochę rozładowac atmosferę, bo wszyscy się tu wadzą, a i tak nikt z Was, którzy tutaj piszą zdania nie zmienią.
Dzięki za przypomnienie daty, bo trocha czasu juz upłyneło. Bramek z Lechem jednak nie pamietom. Utkwił mi w pamięci jeszcze gol bodajże z 1991r z Legią 1:0, Śrutwa strzelił plasowaną piłkę gdzieś z 18 metra która minęła bramkarza i wpadła tuz przy słupku. To była jedna z jego pierwszych bramek w Ruchu.
Pamietom jeszcze mecz z Cidrami (ten w którym poprawino linie w 89 min.). Przegrywalismy 0:1, Srutwa wszedł na jekieś 10 min przed końcem i odwrócił losy meczu. Najpierw zaliczył asystę, a po zrobieniu linni zrobił karnego i skończyło się 2:1. tak więc w roli jokera się raz sprawdził. Niestety później już nie dane mu było grac jokera.

Co do rozluźnienia tematu to oczywiscie mosz racja. Dowodzi to temu że temat nie jest tylko od potępiania go w czambuł czy bezkrytycznej aproboaty, natomiast co do głosów potepiajacych wypowiadanie się w temacie, to moje zdanie jest takie, że Klub, trener, kapitan muszą się przyzwyczaić do tego że sa wolne media elektroniczne. Czasy gdy wszystko odbywało się w zaciszu konfesjonału odeszły bezpowrotnie. Niech się nie obrażają piłkarze, czy internauci na odmienne widzenie niektórych spraw, bo po to jest wolność wypowiedzi i nie zmieni tego banowanie, zamykanie tematów czy stron internetowych, bo w ich miejsce natychmiast powstaną inne równie niezależne. Niech się nauczą z tym żyć i wyciagac wnioski, bo poza nielicznymi wyjatkami bezpodstawnych wypowiedzi wiele jest wartościowych uwag i pochwał.

Panewniki
Kontakt:

#336 Post autor: Panewniki » 10 lis 2005, o 16:45

Zycza mu zeby jutro szczelol przynojmniej z 2 tory :wink:
[img]http://i29.tinypic.com/1hdm9u.jpg[/img]

Eagle

#337 Post autor: Eagle » 10 lis 2005, o 16:50

Panewniki pisze:Zycza mu zeby jutro szczelol przynojmniej z 2 tory :wink:
ale lon jutro nie gro :wink:

Panewniki
Kontakt:

#338 Post autor: Panewniki » 10 lis 2005, o 16:53

ku*** jeblo mi sie :lol: :lol: :lol: no to w nostepnym szplu w jakim bydzie grol :wink:
[img]http://i29.tinypic.com/1hdm9u.jpg[/img]

ishateR

#339 Post autor: ishateR » 10 lis 2005, o 16:54

Panewniki pisze:ku*** jeblo mi sie :lol: :lol: :lol: no to w nostepnym szplu w jakim bydzie grol :wink:
z poloniom... ciekawe czy strzeli do "swojej" siatki ;) to przeca jak by nie bylo to wychowanek polonii
8) zeby im wdupiol z 5 torow i bydzie za***iscie :D

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#340 Post autor: Ozor » 10 lis 2005, o 17:45

Temat klimatem przypomina polowanie na czarownice,wydaje mi się że problemem nie jest Srutwa problemem są ci co są nad nim w zarzadzie tego klubu.

DjMaciar
Kontakt:

#341 Post autor: DjMaciar » 11 lis 2005, o 00:53

rOGALI nie ma Problemy zostaly
jakos nie widze zeby ktos cos na zarzad mowil zlego

po rogaliku czas na Srutwika ??????

jo mysla ze nasz zarzuad przyjol dobro taktyka trzymac pysk a nikt nos nie ruszy
oddnosnie Fornala Srutwy czy obojetnie kogo zarzad mo decydujacy glos
a jakos go nie zabiero i jesli rzadzi Srutwa Fornalak i Biza to po hu* nom zarzad ??

A o EDKU L.tyz nic nie slychac bo sie zle dzieje jak przydom lepsze czasy to napewno bedzie zasluga
Lorensa
choc do niego nic nie mom to trocha ta sytuacja w Ruchu mnie martwi
[b]Fan Club Deutschland 🇩🇪 [/b]

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#342 Post autor: spyru » 15 lis 2005, o 18:45

Na korytarzach chorzowskiego klubu można usłyszeć, że to może być ostatni mecz Śrutwy w niebieskich barwach. - A co, chcielibyście mnie już pożegnać? Taki benefis, tak? - żartuje 34-letni piłkarz. - O przyszłości pomyślę po zakończeniu rundy jesiennej. Na spokojnie. Za pół roku Ruch przecież znowu zagra z Polonią, tylko że tym razem w Chorzowie. Myślę, że warto byłoby to przeżyć jeszcze raz - dodaje
:?

Awatar użytkownika
Simone
Kontakt:

#343 Post autor: Simone » 15 lis 2005, o 19:04

hehe ... nie macie wrazenia , ze Mario delikatnie sugeruje , ze jak zostanie do konca rundy wiosennej to z Polonia tak czy tak zagra :wink:

:lol: :lol: :lol: :lol:

ishateR

#344 Post autor: ishateR » 15 lis 2005, o 19:29

wola SWOJEGO ŚRUTWY niż OBCEGO SIBIKA !! 8)
ale biorac pod uwaga to co powiedziol to to jego ostatni sezon...

slavo
Kontakt:

#345 Post autor: slavo » 15 lis 2005, o 20:15

Simone pisze:hehe ... nie macie wrazenia , ze Mario delikatnie sugeruje , ze jak zostanie do konca rundy wiosennej to z Polonia tak czy tak zagra :wink:

:lol: :lol: :lol: :lol:
Jo mom wrażenie, że Mario niczego niy sugeruje ino bezczelnie oznajmio, że własnie wystawioł siebie w składzie na niydziela.
Choć Fornalak twierdzi, że to łon ustalo skład na podstawie dyspozycji. Mecz w niydziela, a we wtorek już wiadomo, że na sobotnim tryningu w nojlepszy dyspozycji bydzie Mario.
To sie ku*** nazywo miec tupet
:!:

Zablokowany