Ruch-Podbeskidzie

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
PABLO,S

#226 Post autor: PABLO,S » 12 lis 2005, o 13:16

Powiem tak:
PROTEST NA CICHEJ
BO JAK MY, KIBICE NIE WEZNEMY TEGO W SWOJE RĘCE TO NOS ZAWSZE BEDĄ ROBIĆ ZA CIULA

stan01
Kontakt:

#227 Post autor: stan01 » 12 lis 2005, o 13:40

Marzenia gerhata???
"Zarząd musi koniecznie zmienić trenera, na takiego który nie będzie kolegą zawodników czy włascicieli. Trenera, który będzie nauczycielem, będzie miał wizję niezależną od nikogo, będzie wymagał, będzie surowy, ale będzie jednoczył i budował zespół a nie przyczyniał się do podziału. Trenera któremu też mogą się przydażyć porażki, ale nie będą to porażki na własne życzenie."
Czyli trenera prawie idealnego. Czy ktoś znajdzie w naszej rzeczywistości taką OSOBOWOŚĆ???.
Pozdrawiam i życzę spełnienia marzeń.

Miroslaw
Kontakt:

#228 Post autor: Miroslaw » 12 lis 2005, o 14:13

po tym szpilu widac ze zaczla sie walka o pozostanie za wszelko cyna w Ruchu,po szpilu na gliwicach Srutwa rozpocza selekcja,a po wczorajszym Bizon dociep do pieca.Tero widac jako panuje sytacjo w szatni,i wto na sila musi sam ostoc.Przeca Bizak jak Mario juz roz obadali co to je normalno walka o miejsca w skladzie i gipko wrocili na cicho.Kazdy znos przeca wie ze trzeba osoby bez zodnych ukladow w tym dali chorym klubie.Wtos napisol ze chciol by my zj***li z jaga i zostol zjebany,a to by nom rychtich na dobre wlazlo.Jedno co mie cieszy to ino to ze juz nieobejza zodnyj padliny w tym roku,i tym sie pocieszom. :(

Szymon0070

#229 Post autor: Szymon0070 » 12 lis 2005, o 14:49

Miałem nic nie pisąc bo po meczu po prostu brak mi słów od euforii do rozpaczy.Moż enie grali jakoś super ale 2:0 do przerwy i sielanka na trybunach super doping jeszcze lepszy niz na jadze. POczatek drugiej połowy uwazam ze w naszym wykonaniu był super rozbijanie ataków i kontry podbesidzie nie istaniało.I barmak z niczego na 1:2 z niczego jak z niczego po stracie Petasza zamaist 3:0 zrobiło sie 1:2 i nerwówka. Ni emówie ze Petasz jest winnny porazi ale dl amnie nie zagrał jakiegoś super meczu jego zostawmy. Fornala nie reaguje na zmiene podwójna podbeskidzia i mamy co ammy choc akurat indywidualne błedy a nie fornalak zawalił mecz.
resumując i tak zmiana ternera bo znim dużo nie osiągniemy. Spasc może nie spadniemy ale tez i nie awansujemy wiec jak najszybciej niech zarzad zacznie działac.
A najbardziej sie usmiałme jak zobaczyłem relacja z meczu z meczu jak z meczu tylko z pokazu kibiców z bielska nic dodac nic ujac

EDIT: usunalem stad glupia napinke pod adresem Pobeskidzia, za ktora daje ostrzezenie

fuhr
Kontakt:

#230 Post autor: fuhr » 12 lis 2005, o 14:50

gerhat pisze:Nie ma co obwiniac jednego czy drugiego zawodnika, bo takich niestety momy zawodników że jeden mecz grają bardzo dobrze, by za tydzień zagrać kompletne dno.
Kompromitujące błędy popełniali w tym sezonie Klaczka, Nowak, Myszor, Bartnik, Bartos, Owczarek, Petasz, Pulkowski, Smarzyński, Błażejewski, Łudziński, Bizacki, Ćwielong, Fosmańczyk, Śrutwa, Bonk, Franke. Jeżeli kogoś nie wymieniłem, to sorry, może za krótko byli na boisku żeby je popełnić.

Należy się głebiej zastanowić nad przyczynami.
Drugi sezon gramy wariantem na Ligę Niebieskich Rodzin i widać jak na dłoni że taki wariant pozwala nam jedynie na balansowanie na krawędzi baraży w grupie spadkowej. Pisząc LNR nie mam tu na myśli tercetu FSB bo to byłoby uproszczenie, ale styl myślenia począwszy od właściciela, poprzez zarząd, trenera, zawodników i na kibicach kończąć. Ten styl to podziały na MY - dobrzy i żli - ONI, podział na młodych i najelpiej jeszcze goroli i starych należacych do rodziny. Podział który jest widoczny coraz bardziej z każdym meczem.

Czytając dzisiejszy Sport, można się dowiedzieć że Nowak (młody) obwinia za wszystko Bartosa (LNR) a Biza (LNR) twierdzi że mecz przegraliśmy przez Petasza (młody, gorol). Ktoś inny na tych stronach linczuje (młodego) Balula, który kilka wcześniejszych meczy miał bardzo dobrych. To nie zawodnicy są winni tylko "wnętrze" (sposób myślenia) tego klubu. I nie mom zamiaru bronić czy ekscytować się Petaszem, może rzeczywiście nie pasuje charakterem, może szwaja mu śmierdzi i chopcy się duszą w szatni, może mo nie ten akcent, ale piłkarsko jest napewno nie gorszy od Smarzyka, Owczarka, Błażeja czy Fosy, a już napewno lepszy od pospolitego rzemieślnika Bartosa. Po publicznym linczu Petasza jaki miał miejsce po Pieście (notabene Petasz w tym meczu nie grał) nie dziwię się że nie podaje on piłki Bizie, wszak są z przeciwnych obozów, a Biza to "prawa ręka" (a może lipiej lewa noga) tego co tego linczu tydzień temu dokonał.
W tym sezonie mieliśmy jeden dobry moment, w którym byliśmy w czubie tabeli. Wówczas jednak przeważał styl myślenia "jedne za wszystkich, wszyscy za jednego" a nie LNR. Nie było podziału na gorol-swój, mody-stary i wszyscy ciągli ten wózek w jedna strona.

W obecnej sytuacji nie ma co karać jedengo czy drugiego zawodnika. Zarząd musi koniecznie zmienić trenera, na takiego który nie będzie kolegą zawodników czy włascicieli. Trenera, który będzie nauczycielem, będzie miał wizję niezależną od nikogo, będzie wymagał, będzie surowy, ale będzie jednoczył i budował zespół a nie przyczyniał się do podziału. Trenera któremu też mogą się przydażyć porażki, ale nie będą to porażki na własne życzenie.

chyba w tym bardzo duzo racji jest :roll:
born and bred Blue!

KS RUCH CHORZOW

Górny Śląsk

Fanatyk z Rudy
Kontakt:

#231 Post autor: Fanatyk z Rudy » 12 lis 2005, o 15:17

Krotko i zwiezle
Moim zdaniem odpowiado trener potem pilkarze bo jezeli ci chujowo graja to trener nie wystawio ich do skladu sadzi na rezerwa i tela.Jezeli wszyscy chujowo graja to znaczy ze to chyba trener zlych pilkarzy sciagnal do klubu skoro jedni graja chujowo a zmiennicy jeszcze gorzij.
W takim wypadku trenerze miej honor odejdz

Elmer
Kontakt:

#232 Post autor: Elmer » 12 lis 2005, o 15:22

Kiedyś wśród piłkarek ręcznych było tak, że jak się jedna z drugą pokłóciły to sobie na meczach bali na podawały. Fajnie to wyglądało. WIdać nasi piłkarze mają trochę z bab 8)
A propos trenera. Myślę, że to jednak on jest jednym z "ojców" porażki. Zamiast szybko zareagować na to, że Podbeskidzie wpuściło kolejnego napastnika on czekał ze zmianą. Momentami pod bramką Ruchu było tyle samo obrońców Ruchu co napastników, a już przy trzeciej bramce to stał jeden chop (Balul) i napastnik z Bielska. Przypomniało mi się, że Ruch podobnie zagrał w obronie w 1996 roku. Pierwszy szpil zaraz po awansie z Górnikiem. Przegrywaliśmy 0:1, Wyrobek wpuścił trzeciego napastnika i w końcu Śrutwa wyrównał (87 minuta). Zamiast zmienić taktykę "niebiescy" dalej grali 3 z przodu, a Górnik zrobił chwilę potem akcję i bodajże przy dwójce obrońców Ruchu Szemoński strzelił gola. Nie muszę dodawać, że wtedy w naszej obronie był Fornalak. Przecież skądś musiał ten pomysł z ATAKIEM FRONTALNYM zaczerpnąć.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Awatar użytkownika
RadiatoR
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#233 Post autor: RadiatoR » 12 lis 2005, o 15:43

JEDI_V pisze: PS."RadiaroR" TEROZ SIE ku*** CIESZYS ZE NASI zj***li
Jakbys czytol co pisza to bys sie doczytol ze cieszyc to sie byda jak bydymy tam kaj nasze miejsce czyli w I lidze !

A zjebalo mie tu tyla osob za to ze zech napisol przed meczem to co wielu napisalo po szpilu czyli zeby sie pozbyc Fornalaka bo jo niy widza zodnej przyszlosci z nim jako trenerem.
Miroslaw pisze: Wtos napisol ze chciol by my zj***li z jaga i zostol zjebany,a to by nom rychtich na dobre wlazlo.
TomSky pisze: PS Może to i dobrze że przewalili ten mecz?? Gdyby dziś wygrali i przynajmniej zremisowali z pulonią to byłoby więcej niż pewne że nasz mega trener Darek "Brak Taktyki" F. zostałby na runde wiosenna a tak możemy się łudzić że będą zmiany...
Wlasnie o to mi lazilo. Jakby my dzisiej uciułali do konca zalozmy te 2:1 to temat zamiany trenera by sie ino przeciagnal a nojlepszym momentem jest wlasnie przerwa bo nowy moze wszystko pouklodac inaczej i przygotowac lepiej. Przeca jak wyglondala ta runda: na poczontku kilka dobrych meczy a pozniyj ? teroz bielsko gralo 3 mecz w ciagu tydnia a loni i tak byli szybsi i lepiyj tyn szpil wyczimali ! taktyki sie nie czepiom bo szkoda slow. ktos dobrze pedziol ze tu trza wymiec wiela rzeczy i mo racja ale prosciej zmiynic trenera anizeli pilkarzy czy zarzad. Przed polonia nic sie nei zmieni ale pewnie tam cos zdobydymy i zas ch** a niy zmiany.
stan01 pisze: Marzenia gerhata???
"Zarząd musi koniecznie zmienić trenera, na takiego który nie będzie kolegą zawodników czy włascicieli. Trenera, który będzie nauczycielem, będzie miał wizję niezależną od nikogo, będzie wymagał, będzie surowy, ale będzie jednoczył i budował zespół a nie przyczyniał się do podziału. Trenera któremu też mogą się przydażyć porażki, ale nie będą to porażki na własne życzenie."
Czyli trenera prawie idealnego. Czy ktoś znajdzie w naszej rzeczywistości taką OSOBOWOŚĆ???.
Pozdrawiam i życzę spełnienia marzeń.
jo bych ino chciol zeby on bol bez ukladow, niy sluchol nikogo ino to co do niego nalezy robil som ! Zdaje mi sie ze taki byl Lenczyk i dlatego sie slyszalo o jakichs konfliktach z pilkarzami itd. Chciol robic po swojymu, nasze gwiazdy wolaly inaczej wiec z honorem (po wygranym meczu) podol sie do dymisji !

Niebieska w innym temacie napisala o Wyrobku ze teroz w KSZO wygrywo a u nos jako trenera go niy chcieli. Jurek trenerem na pewno jest fest dobrym ale tu zrezaly go uklady i koledzy w druzynie, tam nikogo nie znol, prziszol, zaczal robic swoje i som efekty.

Pozostaje mi sie ino ludzic ze moze jednak zmiany przed zima byda i nie takie o kerych Srutwa godol dla ComTV. Pozyjymy zoboczymy.[/quote]
Nie kłóć się z idiotami. Sprowadzą dyskusję do swojego poziomu i pobiją cię doświadczeniem.

Darek

#234 Post autor: Darek » 12 lis 2005, o 16:15

PO WCZORAJSZYM NIE MOZEMY MIEC PRETENSJI ŻE KIBICE OMIJAJĄ STADION Z DALEKA BO ILE SIE IDZIE DAWAĆ ROBIC ZA IDIOTY. CAŁE SZCZESCIE,ZE TO BYŁ OSTATNI SZPIL U SIEBIE I DO WIOSNY CI CO GADAJĄ ŻE PRZESTANĄ CHODZIC TO IM PRZEJDZIE. JA OSOBISCIE PO WCZORAJSZYM JESTEM TAK WKURWIONY,ZE NIEWIEM CZY NA WIOSNE BEDE NADAL STAŁYM BYWALCEM NA CICHEJ. POZDRAWIAM WSZYSTKICH NIEBIESKICH OPRÓCZ PIŁKARZY BO TO hu* A NIE PILKARZE FRAJERZY :!: :!: :!:

badsad

#235 Post autor: badsad » 12 lis 2005, o 17:31

W imieniu kibiców TSP, sorry za kretyńskie zachowanie i krzywe akcje z rzucaniem piro na murawę, to było paru dzieciaków którym alk uderzył do głowy i nie upilnowaliśmy ich, zresztą tak jak wy swoich bo najpierw podeszli do płotu z jedej strony i się napinali, a po meczu z krytej jeszcze coś do nas krzyczeli i pokazywali.

Co do hymnu to zaśpiewaliśmy go z okazji 11 listopada i tyle, nie po to żeby was obrazić tylko żeby uczcić święto państwowe.

Do zobaczenia na wiosnę w bielsku i mam nadzieję że jebniecie Bytom 5:0.

Awatar użytkownika
SzaRlin
Kontakt:

#236 Post autor: SzaRlin » 12 lis 2005, o 17:31

Darek pisze:PO WCZORAJSZYM NIE MOZEMY MIEC PRETENSJI ŻE KIBICE OMIJAJĄ STADION Z DALEKA BO ILE SIE IDZIE DAWAĆ ROBIC ZA IDIOTY. CAŁE SZCZESCIE,ZE TO BYŁ OSTATNI SZPIL U SIEBIE I DO WIOSNY CI CO GADAJĄ ŻE PRZESTANĄ CHODZIC TO IM PRZEJDZIE. JA OSOBISCIE PO WCZORAJSZYM JESTEM TAK WKURWIONY,ZE NIEWIEM CZY NA WIOSNE BEDE NADAL STAŁYM BYWALCEM NA CICHEJ. POZDRAWIAM WSZYSTKICH NIEBIESKICH OPRÓCZ PIŁKARZY BO TO hu* A NIE PILKARZE FRAJERZY :!: :!: :!:
Cało prowda. na mecze łażą same idioty :D

Awatar użytkownika
Neo
Kontakt:

#237 Post autor: Neo » 12 lis 2005, o 17:34

Jedna wielka tragedia. Byłem w szoku do rana po tym co zobaczyłem. Na plus oczywiście my, czyli kibice. Wspaniały doping, ciary przechodzą jak cały stadion zaczyna śpiewać! Minus dla gości za to wyciepywanie piro... Nie ma co się oszukiwać, że w pierwszej połowie byliśmy lepsi. Moim zdaniem Podbeskidzie w pierwszej części było równorzędnym rywalem. Ruch stworzył więcej sytuacji i dwie wykorzystał. Szkoda akcji, w których niektórzy zachowali się egoistycznie. Nikt nie wspomniał o pracy sędziego. Ruchowi dawał kartki za obojętnie co, a gościom (?). Dobrze nie widziałem takiego zdarzenia, ale piłkarz Podbeskidzia za odepchnięcie chyba sędziego dostał tylko żółtą kartkę. Założyłbym się, że któryś z zawodników Ruchu za takie coś dostałby czerwoną kartke. Bardzo liczyłem na 6 punktów w ostatnich dwóch meczach. Jest jeszcze szans na 3. W zasadzie one muszą być! Nie wiem czy zauważyliście, że Seba Nowak stracił tą niezawodną forme, którą miał "wcześniej". Szkoda, by do tej pory był pewniakiem, czasami nawet jedynym.

Panewniki
Kontakt:

#238 Post autor: Panewniki » 12 lis 2005, o 17:35

Podbeskidzie potrzebuje tera punktow zeby nie wyleciec a korupcja sie szerzy wsrod "czarnej mafii"
[img]http://i29.tinypic.com/1hdm9u.jpg[/img]

barana

#239 Post autor: barana » 12 lis 2005, o 17:51

Panewniki pisze:Podbeskidzie potrzebuje tera punktow zeby nie wyleciec a korupcja sie szerzy wsrod "czarnej mafii"
:lol:
Akurat Podbeskidzie ma kase na kupowanie meczy...
Pogódź sie z przegraną a nie oskarżaj :!:

fuhr
Kontakt:

#240 Post autor: fuhr » 12 lis 2005, o 18:07

sedziowanei w II lidze to koszmar...ale wczoraj sedzia byl nei zdolny do drukowania...

przegralismy i tyle

:evil:
born and bred Blue!

KS RUCH CHORZOW

Górny Śląsk

ODPOWIEDZ