ŚRUTWA

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
ishateR

#286 Post autor: ishateR » 9 lis 2005, o 12:52

jo mom prawie 17 lot ale na Maria zech nic zlego nie pedziol ;) i tyz nie oceniejcie wszystkich malolatow ze jebiom na Srutwy :P

Luke

#287 Post autor: Luke » 9 lis 2005, o 12:58

Jo mom 21 lot i...jestech ZA SuperMario :!: :twisted: :twisted:

BluR
Kontakt:

#288 Post autor: BluR » 9 lis 2005, o 13:30

A mnie sie widzi, że Mario sie robi reklama za free. Majom godać obojętnie dobrze czy źle.
Jak sie gro coroz gorzyj to przynajmni robi sie larmo wokół siebie.
A jak zech widzioł, że panisko Ś zapewnioł na ComTV, że już nikogo modego na wiosna nie kupiom, to zastanowiom sie kto tu jest prezes, trener i tak dali.
Mode muszom stąd spier.... bo nigdy nie wlezom na dłuży niż 3 minuty.
W normalnym klubie modych sie promuje i sprzedaje za dużą kase, u nos musi być na odwrót.
Puk, puk, puk. Panie Klimek - tyż pan mieszko u Śrutwy w kamienicy?
Jo już na temat B$Ś nic nie powiem, bo nie ma sensu. Efekt je odwrotnie proporcjonalny.
Wyglądo jakby Ś żywił sie złem - Hydra jakoś czy co?

Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#289 Post autor: Lutz » 9 lis 2005, o 13:40

Łowca ty lepi faktami sam tak niy ciepej :lol: :lol: :lol: :lol: bo sezon 2005 Srutwa Bizacki po 5 torów , zezon 2004 niy wiym wiela niy chce mi sie zaglondać ale tysh nojwiyncy z naszych grajków, sezon 203 itd - Srutwa 163 brami w Niebieskich barwach - tak wiync coś czuja że z tami faktamni to żeś kulom w płot ciulnoł. Łostoń lepi przy swoi teori że Strutwa psuje atmosfera , że je slaby stary itd...że zabiyro miejsce naszym innym super napatnikom a niy zajmuj sie faktami bo te przemawiajom jednosznacznei na korzyść Maria i sorry chobyś sam niy wiym co godoł to to właśnie jast fakt udokumentowany w liczbach , ale faktym tysh jest że jak sie upra to i na siłamoga przciś że Ruch mo 13 a niy 14 majstrów - trzeba ino chcieć pra ?? Punkt widzenia zależy niejednokrotnie od punktu siedzenia. Jo w każdym bądź razie siedza na neutralnym sitzu z którego jak na dłoni widać że tyn człowiek einfach niy zasłużył na takie traktowanie . To niy ma Sibik , kery przyszoł "zagroł" kaszana i poszoł ( gott sei dank).

Sruti

#290 Post autor: Sruti » 9 lis 2005, o 14:13

Sruti pisze:Ale tak na dobrą sprawę czemu ten "świetny" Bajera nie grał za darmo? Odp. jest prosta, a zarazem i smutna, on pi***olił Ruch, i nie było kasy to wyrwał lope, gdzie indziej. Mario nie dość że gra za darmo to niestety ma jeszcze wbijany nóź w plecy przez kibiców - którzy po nim jedżdzą ile się da.
A czemu nikt nie odniósł się jeszcze do tego?

Ja proponuję Mariusza wspomóc dopingiem, i taki byłby najlepszy wniosek z całej tej rozmowy w tym temacie.

Awatar użytkownika
Goscioo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#291 Post autor: Goscioo » 9 lis 2005, o 14:24

a jo zadom ino jedno pytanie
kiedy lostanio Mario strzelil brama nie bedac sam na sma z bramkarzem lub dalej niz 10 metr pola karnego ?
odpowiedz nie do tego pytania: z takich pozycji kazdy powinien strzelac tory

jo mom 19 i godom JA dla Maria ale gdy bydzie mial rowne prawa jak inni zawodnicy tego klubu a nie bedzie nim rzadzil

KK
Kontakt:

#292 Post autor: KK » 9 lis 2005, o 14:40

Goscioo pisze:kiedy lostanio Mario strzelil brama nie bedac sam na sma z bramkarzem lub dalej niz 10 metr pola karnego ?
Lechia - Ruch. Riposta nie do tego pytania: kazdy powinien strzelac, ale nie kazdy potrafi sie znalezc w takiej sytuacji
Goscioo pisze:jo mom 19 i godom JA dla Maria ale gdy bydzie mial rowne prawa jak inni zawodnicy tego klubu a nie bedzie nim rzadzil
W tym wzgledzie mysle identycznie, a i wiekowo sie zgadzamy 8)

Awatar użytkownika
Goscioo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#293 Post autor: Goscioo » 9 lis 2005, o 14:50

KK z tego co pamietam na Lechii Mario dopadl pilke w polu karnym gdzies na 10metrze po podaniu z naroznika boiska wiec to raczje podliczam do tego co napisalem wyzej
pozdRawiam ;]

Awatar użytkownika
Anmael
Kontakt:

#294 Post autor: Anmael » 9 lis 2005, o 14:55

Goscioo pisze:a jo zadom ino jedno pytanie
kiedy lostanio Mario strzelil brama nie bedac sam na sma z bramkarzem lub dalej niz 10 metr pola karnego ?
A Ruud Van Nisterloy nigdy w ManUtd nie strzelil tora zza pola karnego i wiekszosc bramek to sam na sam albo jakies takie dobitki itp - i czy to oznacza ze nie nadaje sie do ataku?
...::: Z pol popiolow dwa feniksy - jezdzcy APOKALIPSY :::...

[img]http://i11.tinypic.com/47wdag1.jpg[/img]

Awatar użytkownika
Goscioo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#295 Post autor: Goscioo » 9 lis 2005, o 15:01

tego nie napisalem ale kazdy ma swoj poglad na pewne sprawy a nie chce mi sie ani tego tlumaczyc ani polemizowac w tej sprawie bo jak juz ktos wczesniej napisal to do niczego nie prowadzi ;]

DjMaciar
Kontakt:

#296 Post autor: DjMaciar » 9 lis 2005, o 15:33

jo mom 19 i godom JA dla Maria ale gdy bydzie mial rowne prawa jak inni zawodnicy tego klubu a nie bedzie nim rzadzil
Na Rozluznienie miesni twarzy :wink:
Mario poprostu z dystansu nie strzelo bo slabo widzi mo krotkowzrocznosc i besto musi chuc oddech
bramkarza to wtedy wali tory na sluch

a druga sprawa sam na sam to byl ostatnio Cwielong i niestety zdupil :wink:
[b]Fan Club Deutschland 🇩🇪 [/b]

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#297 Post autor: gerhat » 9 lis 2005, o 16:02

Odpowiadajac na Twoje pytanie,
z tego co pamiętam było to jeszcze w I lidze, szpil w Wodzisławiu 2:2 - Śrutwa strzelił bardzo fajno brama z linii pola karnego, pilka wpadła do bramki na wys. 1m tuz przy słupku. Nie była to kontra, tylko strzał z akcji, a obrońcy stali w świetle bramki.
Wtedy byłem pod wrażeniem tego strzału.

brelok

#298 Post autor: brelok » 9 lis 2005, o 16:02

Dziwni jesteście z tą oceną zawodnika jedynie na podstawie ilości strzelonych bramek. Panie Lutz to, że Mariusz dużo bramek strzelił to wszyscy wiemy, wszyscy wiemy że złożyło się na to prawie a może i ponad PÓŁTYSIĄCA meczów i 15 !!! LAT. Może warto by tak wyliczyć średnią ?
Wyskakujesz i krzyczysz 163, 163 , zapominasz że piłka nożna to gra zespołowa i per saldo nie liczą się statystyki indywidualne. Dobrze, że Marcyk przypomniał ten niekończący się horror z graniem na setną bramkę Mariusza.
Panie Lutz, co z tego, że Mariusz pracował na swą dyskusyjnej wartości legendę jeśli nie było (ok. Puchar w 1996 zaliczmy również na jego konto), nie ma i nie będzie przełożenia tego na sukces drużyny.
Z jednej stronie o miernocie innych ma świadczyć ich indolencja bramkowa, a z drugiej zapominacie, że zwykle w meczu pada bramka jedna, dwie, a mecz trwa 90 minut, czy rola napastnika sprowadza się jedynie do strzelenia bramki ? (choć to oczywiście cel główny) Ważna, a nawet bardzo ważna jest rola absorbowania jak największej liczby zawodników przeciwnika samą swą obecnością. Tego w przypadku Maria w drugiej połowie nie było już ze trzy lata temu. I odnoszę wrażenie, że w 80% to poprostu już nie ta wydolność, a 20% "ja gram w ataku, niech młodzi latają". Efekt jest taki, że w końcówkach meczów mniej lub bardziej desperacko się bronimy i jeśli przegrywamy to również w koncówkach, tak meczów jak i pierwszych 45tek
Całą resztę aspektów po za sportowych opisałem wczoraj więc nie chcę się powtarzać.

co z tego, że w ostatnim sezonie Mariusz strzelił bramek 14 ? skoro efekt końcowy był żałosny. Te 14 bramek niczego nie udowadnia i niczego nie obala, taka jest poprostu specyfika zawodu napastnika - strzela bramki, tylko czasem nie tak ważna jest ilość jak "ważność" bramki, a tych "ważnych" bramek Mariusz już nie tak wiele strzela i bardzo często ich brakuje. (chociażby Mława 2005)

i na koniec prośba stonujcie. Dyskutujemy o człowieku nie o bożku, więc niech w rozmowie znajdą się argumenty, nie dogmaty i nie inwektywy.

brelok

#299 Post autor: brelok » 9 lis 2005, o 18:54

Jeszcze pozwolę sobie dodać takie przemyślenie bo widzę, że dyskutejecie o sposobach zdobywania bramek przez Mariusza. Mam trochę inne spostrzeżenie, nie chodzi tu o odległość z jakiej zdobył o sposób, czy ktoś pamięta kiedy, w jakich okolicznościach Mariusz strzelił bramkę nie po podaniu, wyjściu na czystę pozycję tylko po wygraniu pojedynku (biegowego, kiwka, cokolwiek) jeden-na-jeden bark-bark z obrońcą ?

Sruti

#300 Post autor: Sruti » 9 lis 2005, o 19:21

Nie ważne jak, ważne ze strzela. Filipo Inzaghi także nigdy wielkim technikiem nie był. Jedyne co dokładnie potrafi to stać na spalonym. I chociaż że piłkarzem jest przeciętnym - to przez jakiś czas był uznawany za najlepszego napastnika na świecie. Więc nie liczy się jak - najważniejsze żeby tylko był gol.

Zablokowany