PatRon naszego stadionu

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów

GeRaRd Cieślik patRonem naszego stadionu?

TAK
120
75%
NIE
39
25%

Liczba głosów: 159

Wiadomość
Autor
KK
Kontakt:

#31 Post autor: KK » 10 paź 2005, o 00:40

Zauwazylem ze jak wygrywamy to nie poruszane sa takie poboczne tematy jak kolor krzeselek, czy koszulek. Dopiero jak przegrywamy to powodow do narzekania jest mnostwo.
Co do trybuny, to jest to zabytek, ale w polskich realiach mamy jedna z lepszych trybun glownych w II lidze. Chociazby miejsca dla dziennikarzy. Nie wiem co bys powiedzial na loze prasowe we Wroclawiu, bo tam to jest dopiero smrod i brud... W Czermnie nie ma zadnego zadaszenia. W Sosnowcu dlugi czas lozą prasowa byla ława na 5 osob... A to tylko ostatnie przyklady

PS. Wlascicielem stadionu jest miasto. W przyszlym roku ma przeznaczyc na ten hasiok 700.000 zl wiec moze chociaz pomaluja wszystko na nowo, choc taka prowizorska to i tak durny do potegi tok myslenia

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#32 Post autor: L.G » 10 paź 2005, o 08:44

Kkubicki pisze:Zauwazylem ze jak wygrywamy to nie poruszane sa takie poboczne tematy jak kolor krzeselek, czy koszulek. Dopiero jak przegrywamy to powodow do narzekania jest mnostwo.
Co do trybuny, to jest to zabytek, ale w polskich realiach mamy jedna z lepszych trybun glownych w II lidze. Chociazby miejsca dla dziennikarzy. Nie wiem co bys powiedzial na loze prasowe we Wroclawiu, bo tam to jest dopiero smrod i brud... W Czermnie nie ma zadnego zadaszenia. W Sosnowcu dlugi czas lozą prasowa byla ława na 5 osob... A to tylko ostatnie przyklady

PS. Wlascicielem stadionu jest miasto. W przyszlym roku ma przeznaczyc na ten hasiok 700.000 zl wiec moze chociaz pomaluja wszystko na nowo, choc taka prowizorska to i tak durny do potegi tok myslenia
Niy wiym o co ci chodzi ? Temat jest od początku o stadionie i niy widza związku pomiędzy zwycięstwem a zgodą na syf na stadionie. Widocznie syf był (jest) i tyla.
Malowanie tych tramwajowych ziców to kolejny poroniony pomysł w czasach, gdy bez problemu kupić można oryginmalne niebieskie gładkie zice. Czy na tym stadionie musi sie wiecznie odstwawiac prowizora.
Tak super jest bo w Czermnie (800 mieszkańców) nie ma zadaszenia. Może dość już upajania się lepszą trybuną niż w Sosnowcu czy Wrocławiu. Zwycienstwami nad Pokowicami remisami z Heko.
Może czas zacząć ciągnąć w góra, może odsieniem niech będzie stadion w Łęcznej, a miarą zwycięstwa,zwycięstwo na Łazienkowskiej czy Rejmonta.
słowym - jesteśmy klubym zmarnowanych szans :-(

KK
Kontakt:

#33 Post autor: KK » 10 paź 2005, o 13:40

A kupowanie nowych zicow na staro trybuna to nie prowizorka?!!
Zreszta nie wiem o jakim upajaniu piszesz. Wskazalem tylko, ze ogolnie w Polsce infrastruktura jest tragiczna. Tragiczna jest tez u nas. Bo w tym kraju wszystko jest na opak. Zamiast wpierw budowac stadiony, to zaczyna sie je przebudowywac, kiedy te nie spelniaja zadnych norm lub sa za male (Reymonta, Lech). Normalna sytuacja dotyczy wlasciwie tylko stadionow, ktore sa wlasnoscia danej firmy lub osoby prywatnej (Grodzisk, Wronki, Leczna ?, Heko). Nielicznymi wyjatkami sa miasta, gdzie urzednicy panstwowi popchnieci do dzialania przez znane i majetne osobistosci zaczynaja robic cos sensownego (Kielce).
Szczytem ambicji urzednikow z chorzowskim UM, podobnie jak w wielu innych miastach jest pomalowanie gelendrow i zamontowanie zicow w buforach. Moze gdyby stadion sie zapelnial i glosow konstruktywnej krytyki byloby wiecej, to ktos tam na gorze wreszcie ruszyl by dupe i rozpoczal dzialania w celu postawienia stadionu w pelnym tego stopnia znaczeniu. Jednego jestem pewien, ze takim narzekaniem na forum i tak nic nie zdzialamy...

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#34 Post autor: Patton » 10 paź 2005, o 15:18

Stadion von Pattona :]
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

Elmer
Kontakt:

#35 Post autor: Elmer » 10 paź 2005, o 15:53

brelok pisze:To jest trybuna główna, tu nie siadają tylko "prawdziwi kibice" (a co to ku*** za stwór ten "prawdziwy kibic" ??, zwykły wyświechtany pustosłowny frazes), Uważam, że te tramwajowe stołki, można by wymienić, na takie niebieskie z niebieskiego gładkiego plastiku, nie malowane. Chociażby zamiast krzesełkowania buforów.
Pisząc "prawdziwy kibic" miałem na mysli tych co chodzą na mecze zawsze i mają w du*** to czy jest ciepło czy zimno, pada (tym na trybunie to akurat jest obojętne). "Prawdziwy kibic" przychodzi na szpil nie zależnie od tego czy zespół gra dobrze czy tez źle. O to mi chodziło. Na pewno nie miałem na myśli tych co przychodza na szpile w garniutrach, w przerwie lecą do kawairenki na darmowe kanapki i drinki i spóźniają się na drugą połowę.
A co do stanu trybuny to się zgadzam. Nie rozumiem tego, że jakoś w Kielcach w klubie bez większych tradycji potrafią budować super stadion (jak na polskie realia). Podobnie w Ostrowcu
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Eagle

#36 Post autor: Eagle » 10 paź 2005, o 19:56

Patton pisze:Stadion von Pattona :]
:super:

Panewniki
Kontakt:

#37 Post autor: Panewniki » 10 paź 2005, o 19:58

Elmer pisze: Nie rozumiem tego, że jakoś w Kielcach w klubie bez większych tradycji potrafią budować super stadion (jak na polskie realia). Podobnie w Ostrowcu
Ino zobocz ze KOLPORTER to jest z leksza dupno firma :roll:
[img]http://i29.tinypic.com/1hdm9u.jpg[/img]

KK
Kontakt:

#38 Post autor: KK » 11 paź 2005, o 12:13

Panewniki pisze:
Elmer pisze: Nie rozumiem tego, że jakoś w Kielcach w klubie bez większych tradycji potrafią budować super stadion (jak na polskie realia). Podobnie w Ostrowcu
Ino zobocz ze KOLPORTER to jest z leksza dupno firma :roll:
Tyle ze z tego co wiem, to cala kase na ten stadion nie dal Kolporter tylko dalo miasto + doszly do tego jakies dotacje.

Tumiszumi

#39 Post autor: Tumiszumi » 12 paź 2005, o 09:09

Nie popieram z całym szcunkiem wyboru Cieślika na patrona. To jakaś mania jak nie pomnik to patron. Po cholerę, patron kojarzy mi się ze świętym a takim Cieślik nie był. W zupełności wystarczy KS RUCH Chorzów. Cieślik miejsce w historii klubu i reprezentacji już ma i nikt mu tego nie zabierze i niech na tym zostanie. Przestańmy żyć historią a zacznijmy żyć teraźniejszością. A tego typu pomysły z patronem dobre są dla działaczy nie dla kibica. Ciekawe ilu jeszcze pamięta grę Cieslika bo ja go znam tylko z opowiadań. Tak że dajcie sobie spokój i niech zostanie tak jak jest. Ewenementem na dzień dzisiejszy jest gra w Ruchu od 11 lat Mariusza Śrutwy, który ciągle jest czołowym strzelcem drużyny. Jest na dzień dzisiejszy rozpoznawlny w całym kraju zawodnikiem i za to mu szacunek. I całe szczęście że jeszcze gra bo zdobywać bramki musielibyśmy sami.

ObeRschlesien_Kattowitz

#40 Post autor: ObeRschlesien_Kattowitz » 13 paź 2005, o 12:12

Po 1. na ch** nom nowy stadion jak na szpile chodzi po 2000 głów
2. może z inicjatywy kibiców zrobi sie grupka ludzi co za free albo za bilety na szpil bydom sprzątać, a chętni sie znajdą

ObeRschlesien_Kattowitz

#41 Post autor: ObeRschlesien_Kattowitz » 13 paź 2005, o 12:14

A co do tematu jestem jak najbardziej za!!!Komu to bedzie przeszkadzać,że jest patRon???

Sebol1985

#42 Post autor: Sebol1985 » 14 paź 2005, o 00:31

Pytosz a wiysz :D

Gość

#43 Post autor: Gość » 16 paź 2005, o 18:11

starvin pisze:mi to lotto :)

PS Ch mosz moze vlepy te nowe ?:P bo bys mi mogl...;p chyba wiysz kto jo :P bo mieszkom sien obok ciebie :D
nie mam
ale sa do pochytania jak cos

ODPOWIEDZ