Ruch - KSZO Celsa; jak obstawiasz?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#16 Post autor: heli » 26 wrz 2005, o 10:58

wyniku nie bede obstawiać, bo dla mnie posty z suchym wynikiem to sie nadaja co najwyżej do typera. MAm natomiast nadzieje, ze zobacze drużyne taką jak w meczu ze Świtem, a nie zostatnich trzech spotkań. Dziwne to troche, ze po jednym znajlepszych meczów, ajkie Ruch rozegrał od dobrych kilku sezonów, kto wie czy nie od spadku, nagle taka odmiana i taka gra. Może to liczba widzów z motywowała graczy, może tak sie po prostu ułożył mecz, ale dziwne, że w następnych meczach gra o wiele gorsza, a i z Polkowicami liczba widzów była jak była. Mam nadzieje, że zarówno na murawie, jak i na trybunach, mecz z Kszo bedzie przypominal mecz ze Świtem , a nie z Gornikiem. Mam nadzieje, że Wyrobek nas nie ograbi z tzrech jakze cennych puktów, choć wiadomo, że taka praca i na pewno będzie chciał za wszelką cene urwać coś nam. Kolejną nadziją jest że może wkońcu Fornalak spróbuje coś zmienić w składzie, bo jednak to nie tylko Franke źle zagrał z Heko, ale cały zespół, nie wypadł najlepiej. Kolejna nadzieja to powrót Nowaka i ostatania w końcu to trzy punkty. A więc jak widać mam w sobie jeszcze dużo nadzieji i oby gra piłkarzy nie wystawiała jej na próbe. Miejsce jest dobre w tabeli, ale kilku punktów, jak z gorolami czy z Heko na pewno szkoda.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

Awatar użytkownika
Rejon
Kontakt:

#17 Post autor: Rejon » 26 wrz 2005, o 11:52

3:2 cufalym
"Od piłkarzy wymagam wyłącznie respektu. Tak jak w szkole musisz mieć szacunek do nauczyciela, w domu do ojca i matki, tak w szatni do trenera. I ten respekt musi być zawsze, a nie tylko wtedy, kiedy trener zrobi awanturę." - J. Kocian

Awatar użytkownika
mumin1920
Kontakt:

#18 Post autor: mumin1920 » 26 wrz 2005, o 12:02

zalezy wto bydzie chytol:
- Franke - 0-2
- Nowak - 1-0

KK
Kontakt:

#19 Post autor: KK » 26 wrz 2005, o 12:24

Ci kerzy juz teraz typuja porazka niech sie pizna w dekiel. U siebie nawet z Frankim na bramie stracilismy na razie co najwyzej jedna brame, a KSZO to zadna wielka ekipa. Ot wygrali w Polkowicach, gdzie kopacze zagrali przeciwko Koniarkowi.

heli - juz to napisalem w innym temacie. Moja opinia jest taka, ze obrona gra ostatnio bardziej asekuracyjnie z powodu braku Seby. Boczni nie wlaczaja sie do akcji ofensywnych. No ale tym najwidoczniejszym elementem dzielacym gre przeciwko Switowi i przeciwko innym rywalom jest gra skrzydlami. Tylko w meczu ze Switem nasze skrzydla istnialy. Atakowalismy cala szerokoscia boiska z czym Swit kompletnie nie umial sobie poradzic. A teraz atakujemy samym srodkiem. Owczar, Bonk, Biza, Mariusz i Ludzinski. Wlasciwie tylko oni brali udzial w akcjach ofensywnych w meczach ze Slaskiem, Polkowicami i Heko. A zauwazcie ze Petasz i Foszmanczyk stoja dlugimi momentami w linii razem z napastnikami! Nie szukaja gry, nie zagrazaja bramce rywali i potem wyystarczy zeby jakies Heko zagescilo srodek pola, odcielo Bizaka, Mariusza, Ludzinskiego i zaczynamy grac padline.

Nie wiem co zrobi Fornal, ale ja bym wymienil obu skrzydlowych. Dajmy szanse Bartosowi i Smarzynskiemu (na zmiane potem moze Rajman? juz trenuje na maxa). Jestem pewny ze gorzej niz Fosa i Petasz (w 3 ostatnich meczach) nie zagraja.

Awatar użytkownika
Slawko
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20 Post autor: Slawko » 26 wrz 2005, o 12:36

Jak na razie twierdza Chorzow jest niezdobyta i niech tak zostanie. Mysle ze wygramy jedna bramka, z tylu bedzie ciezko zagrac na zero z "bramkarzem" Franke...
Od pierwszej minuty powinien zagrac Ludzinski i dalbym szanse Smarzykowi.
Co do kibicow nie bedzie juz wymowki ze impreza w parku albo ze wyjzad na gekse, kto nie przyjdzie na Kszo ten gorol... ;)
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.

Gość

#21 Post autor: Gość » 26 wrz 2005, o 13:16

Kkubicki pisze:Ci kerzy juz teraz typuja porazka niech sie pizna w dekiel. U siebie nawet z Frankim na bramie stracilismy na razie co najwyzej jedna brame, a KSZO to zadna wielka ekipa. Ot wygrali w Polkowicach, gdzie kopacze zagrali przeciwko Koniarkowi..
przyjdz do mlyna to ja cie pizne

KK
Kontakt:

#22 Post autor: KK » 26 wrz 2005, o 14:19

Ch pisze:przyjdz do mlyna to ja cie pizne
O widze, ze "kolega" wreszcie wrocil i na stadion i na forum.

PS. Znow jestem za eutanazja :lol:

SODA

#23 Post autor: SODA » 26 wrz 2005, o 14:50

remis, jak z Frankiem to w łeb.

Awatar użytkownika
19r20
Kontakt:

#24 Post autor: 19r20 » 26 wrz 2005, o 14:56

spokojnie co to jest kszo?
ale z 2 strony może wreszcie zobaczymy w klatce z 40 osob a jak nie teraz to dopiero z jagą
GKS Katowice to klub, który był jednym z najaktywniejszych w procederze korupcyjnym - http://pilkarskamafia.blogspot.com

Awatar użytkownika
SzaRlin
Kontakt:

#25 Post autor: SzaRlin » 26 wrz 2005, o 15:25

tu mozecie wynik obgodac ale typowac to na www.ruch.chorzow.pl :wink:

łysybatoRy

#26 Post autor: łysybatoRy » 26 wrz 2005, o 17:48

nojważniejsze som 3 pkt. niech wygRajom 1-0 ale niech WYGRAJOM!!!!!!!!!!!!!!

Gość

#27 Post autor: Gość » 26 wrz 2005, o 20:06

Kkubicki pisze:
Ch pisze:przyjdz do mlyna to ja cie pizne
O widze, ze "kolega" wreszcie wrocil i na stadion i na forum.

PS. Znow jestem za eutanazja :lol:
znow wrocil a kiedy mnie nie bylo?l

f@n

#28 Post autor: f@n » 26 wrz 2005, o 20:35

2:1 do Ruchu i ku*** nie ma bata Ruch Chorzów WYMIATA!!!
TYLKO RUCH

Elmer
Kontakt:

#29 Post autor: Elmer » 26 wrz 2005, o 21:46

To że nie mamy dobrego 2 bramkarza żle świadczy o trenerach. Latem testowano pełno tormanów i zdecydowano się na Paśnika po 45 minutowym występie. A można było zabrać paru bardziej doświadczonych bramkarzy. Mogli przyjśc Holewiński, Urbańczyk. Wiadomo, że Seba Nowak jest podatny na kontuzje i raz na rundę mu się coś przykrego przydarzy. Szkoda by było gdyby przez głupie błędy bramkarza kolejny raz stracić punkty z KSZO. Ja tylko przypomnę, że 2 lata temu KSZO pod koniec meczu wyrównało po bramce z ponad 30 metrów (w środek bramki). W zeszłym seoznie remis 3:3 i też mozna miec pretensje do bramkarza. Nie muszę przypominać, że wtedy na torze stał Franke. KSZO ma w składzie m.in. Berensztajna, a on to dośrodkowania albo strzały z wolnych ma opanowane do perfekcji, a przy takim bramkarzu jak nasz (bardzo niepewny przy dośrodkowaniach) będzie mu dużo łatwiej zdobywać gole. Podsumowując z Nowakiem w składzie nie boję się o wynik. Z Franke w torze może być różnie (łącznie z porażką 0:3 jak 2 lata temu z Lubinem). Wierzę jednak w polską medycynę, ale gdyby nie pomogło to polecam stronkę www.samoleczeniebsm.pl Ta metoda działa :D
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

MkF
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#30 Post autor: MkF » 26 wrz 2005, o 23:17

czy z Nowakiem czy z Franke czy k.... ze Schmeichelem na torze to i tak 3-1 :flaga:

ODPOWIEDZ