Kibice

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#46 Post autor: Lutz » 19 wrz 2005, o 21:36

Wolfik - właśnie niy o to chodzi - 2000 razy 10 zł to to dowo pro szpil 20.000 zł. Co to jest ?? na co to mo styknoć ?? Może z biydom na utrzymanie w jako takim stanie murawy :?: :?: Teroz porównej sie ta kwota 10.000 razy 10 zł = 100.000 . Je różnica niy ?? Kluby między innymi z tego żyjom. Sponsorzy niy powieszom żodnego bimu ( czy jak sie to nazywo) jak bydzie go oglondać w porywach 2.500 ludzi co 2 tydnie i jeszcze muszom za ta reklama płacić . Jest pora powodów niy zależnych od nos i pora zależnych od nos czymu na Ruchu niy ma kibiców. Jednym z nich i tu musza pedzieć niestety że jeszcze 10, 15, 16 lot tymu na Ruch jeździło 3/4 Katowic ( kiedyś pisołech o tych bankach wypełnionych już na 3 Maja w Katowicach po brzegi - banki boły extra podstawiane), terozki je pora dzielnic kaj sie jeszcze trocha niebieskiego pojawi , ale komu sie bydzie chcieć z Wilhelminy, czy Nikisza jechać do Chorzowa :?: :?: Płacić za bus , bana , abo za parking , oglondać padlina i jeszcze przi tym zima jak ciul , a niy dej borze jeszcze przy okazji wp***dol dostać , chocioż to chyba niy ma powód. Prowda je tako , że od dłuższego czasu w Katowicach , (kere kiedyś wypełniały stadion w 80% ) u małolatów i innych zaistniała moda na GKS. Starziki od tych co teroz lotajom po Bukowy jeszcze jeździli na Ruch , bajtle zaś wybrali Dospel. Inno sprawa - kupa kibiców w latach 88,89,90 wyjechało na zachód - tych i ich dzieci terozki tysh brakuje na stadionie.
To tela inne sprawy to nasz "Nou Camp", marketing, toni biyr :lol: , reklama, poziom, II liga, przekrynty w polkim fusbalu - ludzie już nie wierzom w czysto sportowo rywalizacja, zawsze wynszony je kajś szwindel i machloje - to niestety tyż niy sprzyjo frekwencji.
Amen :lol:

Gość

#47 Post autor: Gość » 19 wrz 2005, o 21:52

Ja dalej nie rozumiem jak mozna mieszkac tak blisko stadionu i nie przychodzic na szpil (chodzi mi o osoby mieszkajace w Chorzowie bo to o nie głównie chodzi) coś z tym trzeba zrobic, ja jestem z Szop na stadion jade około 50 minut (w jedna strona) !. W ryj dostac to żaden problem bo musza jechac przez dzielnice dospelków i juz nie raz sie tak zdażało ale hu* Z TYM !, je*** mnie to, a jak słysza jak ktos ma kilkaset metrów do stadionu i ciezko mu ruszyc dupa to mnie biere. Mi nikt przejazdu nie funduje, jedynie mi moga zafundowac obicie ryja. Ale na szpile przychodze po to zeby obejzec ukochana druzyna, spotkac sie z kumplami, i przedwszystkim za***iscie sie bawic !, i grajki moga sobie nawet grac w B klasie ja i tak przyjda, wiec nie rozumia tych innych "kibiców".

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#48 Post autor: Ozor » 19 wrz 2005, o 22:26

Tutaj u mnie panuje pelna zgoda z Lutzem dodałbym jeszcze do tego lata grania w ciula ile można?to że idzie cos zrobic pokazał benefis Gucia ale to w tej chwili nasz szczyt frekwencji i wiecej raczej nieda rady.

Awatar użytkownika
Goscioo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#49 Post autor: Goscioo » 20 wrz 2005, o 03:38

na benefiscie bylo duzo przypadkowych ludzi co poszli z jakimis znajomymi a na codzien z sportem maja malo doczynienia albo kibicuja komus zza miedzy dlatego jo mysla ze naszo gorna granica na dzien dzisiejszy to 7-8 tys
smutne ale prawdziwe

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#50 Post autor: Patton » 20 wrz 2005, o 12:26

A ja smiem twierdzic, ze nie ma gornej granicy :D Dlaczego?? Bo na Gornym Slasku jest najwiekszy potencjal kibicowski, a i glod pilki jest ogromny. Tylko mowie o pilce 1 ligowej, o walce w scislej czolowce itd. Nie oszukujmy sie, ale ogon 2 ligi nie bedzie regularnie ogladalo 10 tys. widzow... Niestety. PozdRo!!
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

bluefil
Kontakt:

#51 Post autor: bluefil » 20 wrz 2005, o 13:22

Szkoda, ze nas fanatycznych jest tak malo. My bedziemy na Ruchu zawsze, czy slonce, czy desz. Czy +30, czy -20. Zawsze....... Mysle, ze teraz zaczniemy sie odbijac od dna. Ruch zaczyna grac coraz lepiej, sa wyniki, moze awans do I ligii stanie sie realny, a to na bank przyciagnie ludzi. Jak przyjda pikniki, zobacza, ze jest fajna atmosfera, ze jest klasa ultras i nie ma zadym, to wroca.
A Katowice nadal maja sporo kibicow Ruchu. Podobnie jak Ruda. Zaryzykowalbym nawet stwierdzenie, ze z Rudy jest wiecej kibicow na meczu niz z Chorzowa!!!!!
w zadnej lidze RUCHu sie nie wstydze!

SODA

#52 Post autor: SODA » 20 wrz 2005, o 13:52

no i ze SWIONOW.

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#53 Post autor: heli » 20 wrz 2005, o 14:12

wbrew pozorom z Chorzowa chodzi dużo ludzi na mecze u siebie, wiadomo, że mogło i powinno łazić więcej, szczególnie tak zwanych pikników czy ludzi starszych to jednak większość to Chorzów, a i wśród młodszych jak to zarówno Klimzowiec, Batory czy Pnioki są w przyzwoitych liczbach reprezentowana. Zdecydowanie inaczej wyglądo sprawa wyjazdów, gdzie być może jest więcej kibiców z innych miast, a jest to przede wszystkim problem braku trocha organizacji, która z racji braku rywala nigdy nie musiała być wielka na poszczególnych osiedlach.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

COBRA

#54 Post autor: COBRA » 20 wrz 2005, o 18:32

Jo jest ciekawy czy jeszcze kiedys doczekomy takich czasow jak mlyn wygladol tak

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Wtedy niebylo jeszcze krzeselek w mlynie a jaki scisk byl!Milo popatrzec.

Awatar użytkownika
wolfik
Kontakt:

#55 Post autor: wolfik » 20 wrz 2005, o 19:08

Jesli chcemy przyciagnac na mecze kibiców to potrzeba bardzo zdecydowanych i dosc kosztownych dzialan marketingowych. Mysle ze przydalaby sie reklama spotkan na bilbordach. Specjalne autobusy dla naszych fan clubów. Zorganizowanie pikniku biesiady na Cichej w dniu meczu. Sprzedaz biletów gdzies na Wolce. Dawanie biletów do wiekszych zakupów w Reporterze, sklepach z gadzetami czy w tym Patermanie. Taka czasy nastaly ze kazda firma chcaca miec silna pozycje na rynku musi walczyc o klienta i nasz klub tez musi troche zainwestowac.

Co do cen biletów mysle ze sa bardzo dobre, wiadomo kazdy chcialby, zeby byly jak najtansze, ale ten klub musi z czegos zyc. A dzieki darmowemu wstepowi dla kobiet i dzieci; cala rodzina idzie na mecz 10 zl.
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.

Panewniki
Kontakt:

#56 Post autor: Panewniki » 20 wrz 2005, o 20:04

A co jest z biletami z KK :?:
[img]http://i29.tinypic.com/1hdm9u.jpg[/img]

Piootrek

#57 Post autor: Piootrek » 20 wrz 2005, o 21:18

Idzie jeszcze zrobic se legita z KK ? Bo to ciekawa opcja zawsze znizka ;d i kusi zeby isc do mlyna :d

Panewniki
Kontakt:

#58 Post autor: Panewniki » 20 wrz 2005, o 21:19

Chyba ja a sekretariat mosz otwarty bodajze od 10:00 do 16:00 :wink:

Piootrek

#59 Post autor: Piootrek » 20 wrz 2005, o 21:21

Panewniki pisze:Chyba ja a sekretariat mosz otwarty bodajze od 10:00 do 16:00 :wink:
jak rozmawiałem ostatnio z KKubicki'm to powiedzial ze niewie wiec moze wypowie sie ktos kto zna sie na rzeczy bo moi kumple by tez wyrobili takie cos ;) I jaki koszt jest tego :)

Panewniki
Kontakt:

#60 Post autor: Panewniki » 20 wrz 2005, o 21:22

Musisz miec 2 swoje fotki i 2 zlote :wink:

ODPOWIEDZ