Zmiana trenera

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów

Czy trener Pan Fornalak powinien odejść

Czas głosowania minął 2 wrz 2005, o 11:47

tak
46
25%
tak natychmiast
111
60%
nie
27
15%

Liczba głosów: 184

Wiadomość
Autor
volek
Kontakt:

#61 Post autor: volek » 5 wrz 2005, o 14:00

Gerhat,zgodze sie z Tobą ze system 3-5-2 jest troche archaiczny.
W zeszłym sezonie w tym systemie przegrywaliśmy szpil za szpilem,ale teraz jest (przynajmniej narazie)odwrotnie.
To dowód na to,że trzeba dobrać odpowiednich ludzi do systemu,a nie system do ludzi.
Zreszta nie ma sie co wadzić,zawsze tylu ilu obserwatorów to tyle opinii.
PozdRawiam.
"W życiu piękne są tylko chwile..."-Ryszard R.
[img]http://images21.fotosik.pl/219/a35f04d4d948e135.jpg[/img]

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#62 Post autor: jajo » 5 wrz 2005, o 14:19

z tego co kojarze Brazylia wygrała ME w 2002 roku grajac wlasnie trojka z tylu i o ile w ich przypadku mozna mowic, ze jakby nie byli ustawieni to z taka sila razenia, jaka mieli i tak wygraliby mundial, to w przypadku Grekow, ktorzy dwa lata pozniej zrobili ME grajac w 3 w obronie juz tego poiedziec nie mozna. Jak pamiec mnie zawodzi to poprawcie:D
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

beRciol | bty

#63 Post autor: beRciol | bty » 5 wrz 2005, o 14:36

gra zaczela sie kleic , mamy 3pkt w kolejnym meczu z rzedu a wy chcecie zmiany trenera ? poczekajmy , bo tak kazdy jechal po Fornalu a tu sie okazuje ze niepotrzebnie ... moim zdaniem za wczesnie na zmiane trenera , chociaz na poczatku sezonu tez bym zaglosowal na TAK ale teraz stanowczo mowie NIE !

pozdro niebiescy

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#64 Post autor: jajo » 5 wrz 2005, o 14:49

tak ise sklada ze te glosy na tak, byly oczywiscie do meczu z Jaworznem bodajze.
pozdRo

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#65 Post autor: heli » 5 wrz 2005, o 15:54

nie każdy, nie każdy ja głosowałem na nie od razu przed sezonem, zresztą można sprawdzić moje wpisy, że pisałem że należy poczekać i zobaczyć jak to będzie wyglądać i póki co wygląda nie tylko nie najgorzej, ale nawet bardzo dobrze
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

toy

#66 Post autor: toy » 25 paź 2006, o 20:16

temat dawno juz nie aktualny ale poczytac sobie mozna wywiad oczywiscie nie caly tylko wybrane fragmenty z bylym trenerem P. Dariuszem Fornalakiem

Dlaczego w Ruchu nie wiodło się panu tak dobrze jak w Bytomiu?
- Na razie za nami 14 kolejek, więc z ocenami wstrzymajmy się do końca sezonu. Po drugie - w obu klubach są inni ludzie, inny klimat, inne cele i oczekiwania. Gdy pracowałem w Ruchu z Jurkiem Wyrobkiem - pozdrowienia i ukłony raz jeszcze - drużyna trenowała dwa razy w tygodniu, a trzy dni strajkowała. A celem był awans do I ligi!

Mariusz Śrutwa zagra wiosną w Polonii?
- To mój przyjaciel i cenię sobie naszą przyjaźń. Ale takiego tematu nie ma i nie było. Nie znam dokładnie jego planów, ale wiem, że zamierza jeszcze grać w piłkę. Na pewno jednak nie będzie to Polonia Bytom.

Boi się pan go zaangażować?
- Krew mnie zalewa, gdy słyszę, że Mariusz ustalał skład Ruchu i rozbił mi drużynę. To brednie. On nigdy nie kwestionował moich decyzji. Owszem, miewał czasami coś do powiedzenia, ale po treningu przychodził i przepraszał. Bo w pracy obowiązywał układ: trener Fornalak - zawodnik Śrutwa.

Kto najwięcej stracił?
- Trener Jerzy Wyrobek, kolejny raz go pozdrawiam. On nawet wyłożył ze swojej kieszeni 5 tysięcy złotych na autokar, by Pogoń dojechała na mecz do Zabrza. No i przegrała z Górnikiem aż 0-9! Dramat... Nie tylko Pogoń jest mu winna pieniądze, ale również KSZO Ostrowiec Św. Gdy dodam, że w Ruchu nie płacono nam 15 miesięcy...

Najlepszy prezes, trener i kierownik drużyny, których spotkał pan na swojej drodze?
- Wszyscy z Ruchu. Kolejno - Mariusz Klimek, Jerzy Wyrobek i Bernard Bem.

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#67 Post autor: Patton » 25 paź 2006, o 20:19

Przykre... :(
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

slavo
Kontakt:

#68 Post autor: slavo » 25 paź 2006, o 20:23

Idealny kandydat na prezydenta: "jestem za, a nawet przeciw". Dobrze, że trenuje tam gdzie trenuje

Johnny Walker
Kontakt:

#69 Post autor: Johnny Walker » 25 paź 2006, o 20:29

CHAM :!: i tyle w temacie :evil:

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#70 Post autor: jajo » 25 paź 2006, o 21:04

nie rozumiem Was. O co Wam chodzi? O to ze broni sowjego przyjaciela, ktorego wg niego nieslusznie oskarzano? Czy o to, ze powiedzial o strajku druzyny? Przeciez o tym mowiono juz wczensiej. Wiedzielismy jak wygladala sytuacja w Ruchu 2 lata temu. Nie bylo tajemnica, ze np przed meczem z Korona zawodnicy nie trenowali.

slavo
Kontakt:

#71 Post autor: slavo » 25 paź 2006, o 21:17

jajo pisze:nie rozumiem Was. O co Wam chodzi? O to ze broni sowjego przyjaciela, ktorego wg niego nieslusznie oskarzano? Czy o to, ze powiedzial o strajku druzyny? Przeciez o tym mowiono juz wczensiej. Wiedzielismy jak wygladala sytuacja w Ruchu 2 lata temu. Nie bylo tajemnica, ze np przed meczem z Korona zawodnicy nie trenowali.
mnie chodzi o to co dokładnie napisałem: "jestem za, a nawet przeciw",

"On nigdy nie kwestionował moich decyzji. Owszem, miewał czasami coś do powiedzenia"

proponuję zamknijmy ten temat, tak jak i zamknięty jest rozdział (uff) pracy trenerskiej tego Pana w Ruchu.

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#72 Post autor: jajo » 25 paź 2006, o 21:33

Kapitan powinien miec cos do powiedzenia, za to nie powinien kwestionowac decyzji trenera.

slavo
Kontakt:

#73 Post autor: slavo » 25 paź 2006, o 21:42

jajo pisze:Kapitan powinien miec cos do powiedzenia, za to nie powinien kwestionowac decyzji trenera.
gdzie powinien mieć ? na treningach ? w kwestii czego ?

Awatar użytkownika
L_M
Kontakt:

#74 Post autor: L_M » 25 paź 2006, o 22:02

slavo pisze:
jajo pisze:Kapitan powinien miec cos do powiedzenia, za to nie powinien kwestionowac decyzji trenera.
gdzie powinien mieć ? na treningach ? w kwestii czego ?
W kazdej kwestii bo kapitan poza rola boiskowa stoi na czele rady druzyny i jest lacznikiem miedzy druzyna a trenerem, druzyna a zarzadem itd.

ja nie rozumiem ludzie skad w Was sie bierze taka nienawisc do ludzi ktorzy robili tu cos za darmo, z sentymentu do klubu. ktorzy serce i pieniadze tutaj poswiecili, a teraz sie pisze 'ten pan niech pracuje tam gdzie jest, CHAM'. To jest dopiero przykre...

MkF
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#75 Post autor: MkF » 25 paź 2006, o 22:18

Darek Fornalak Ks Ruch !! :) wielki szacunek !!

i tyla w temacie... :wink:

ODPOWIEDZ