Bardzo dziwne jest to że na tym forum sa osoby które watpia w trenera Fornalika. Waldek ma warsztat, rękę i umiejętności budowania zawodników i wyciagania z nich najlepszych cech. W dluzszej perspektywie na pewno swoim doswiadczeniem i wiedzą potrafi przygotować drużynę motorycznie.Radvan138 pisze: ↑21 sie 2025, o 15:31Calkowita zgoda z tym. Nie lubie powrotow, szczegolnie ktoregos z kolei i moze przez to moje sceptyczne nastawienie. Ale tak jak piszesz, wole sie mylic i milo zaskoczycjajo pisze: ↑21 sie 2025, o 15:03Dodam jeszcze, że podobne wypowiedzi jak Ventury oraz to co dalo sie uslyszec wokol typu "wszyscy odetchneli" to slyszalem po odejsciu Skrobacza, po odejsciu Niedzwiedzia i teraz po odejsciu Szulczka.
pomijajac poczatek Skrobacza (bo on przyszedl po sukcesie a nie kryzysie) tez komentarze byly takie, ze teraz to ruszylo i widac reke trenera.
ja bardzo bym chcial, zeby z Fornalikiem ruszylo na dobre.
niemniej nie umiem sie pozbyc obawy, ze za rok znow jakis grajek powie, ze "teraz to wszyscy odetchneli", a forum zawyrokuje, ze teraz to widac warsztat Dziółki czy tam Skowronka.
bardzo bym sie chcial mylic i byc za 2 lata tutaj etatowym obronca Fornalika, przed rozgrzanymi glowami sfrustrowanymi zaledwie 8 miejsce w Ekstraklasie![]()
W naszym przypadku i polityce klubu to może być zbawienne. Bardzo fajnie, ze już zaczyna wprowadzać szeroką lawą nasza młodzież, bo dotychczas ich obecnosc w kadrze byla na pokaz. Tu juz widać, że Waldemar wzioł sprawy sportowe i kadrowe na swoje barki. Na pewno nikt w klubie nie odważy się powiedzieć, że teraz to juz naszym celem jest ekstraklasa. Powinni jednak zrobić wszystko aby zapewnić trenerom max komfortowe warunki pracy. Niestety na dziś nie dysponujemy kadrą ktora może bic sie o bezposredni awans,
Na dzis kadry do grania w Ekstraklasie nie ma żadna drużyna w lidze , sa jednak takie które w razie awansu na pewno będą w stanie taką zbudować. Czy wśród nich jest RUCH..... wydaje mi się że nie.