Ruch Chorzów - Stal Rzeszów, środa, 20.08.2025, 20:30
-
- Kontakt:
Re: Ruch Chorzów - Stal Rzeszów, środa, 20.08.2025, 20:30
WF ma taką pozycję, że raczej nikt nie będzie robił mu za plecami. Nie w Ruchu. Chłop jest spragniony pracy, pracy tutaj. I to widać. A forum, jak to forum. Ile ludzi, tyle opinii.
Ten zespół w końcu da się oglądać, widać, że chcą. Nawet przy tych Szulczkowych 5:0 czy 6:0 czegoś mi brakowało. Może spokoju pod własną bramką, gdzie w 2. połowie Stal NIC nie zrobiła.
Jak pisałem wcześniej. Do poprawy, naprawy jest dużo i mogą zdarzyć się mecze, gdzie będzie ciężko, kibice będą narzekać. Wygrali raz i oby to była jakaś seria, bo potencjał jest. Za dużo tych "butów" zebraliśmy żeby teraz nie cieszyć się postępem.
Ten zespół w końcu da się oglądać, widać, że chcą. Nawet przy tych Szulczkowych 5:0 czy 6:0 czegoś mi brakowało. Może spokoju pod własną bramką, gdzie w 2. połowie Stal NIC nie zrobiła.
Jak pisałem wcześniej. Do poprawy, naprawy jest dużo i mogą zdarzyć się mecze, gdzie będzie ciężko, kibice będą narzekać. Wygrali raz i oby to była jakaś seria, bo potencjał jest. Za dużo tych "butów" zebraliśmy żeby teraz nie cieszyć się postępem.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
-
- Kontakt:
Widać poprawę gołym okiem ale i też, jak pisze Elmer, dużo do poprawy jest. O tym też mówił sam WF. Ten skład osobowy nie daje szansy na awans, żeby się bić to trzeba się jeszcze wzmocnić. Zobaczy się w niedzielę i dalej na trasie jak ten zespół będzie się prezentował.
nigdy nie jest za późno
- Radvan138
- Kontakt:
Calkowita zgoda z tym. Nie lubie powrotow, szczegolnie ktoregos z kolei i moze przez to moje sceptyczne nastawienie. Ale tak jak piszesz, wole sie mylic i milo zaskoczycjajo pisze: ↑21 sie 2025, o 15:03Dodam jeszcze, że podobne wypowiedzi jak Ventury oraz to co dalo sie uslyszec wokol typu "wszyscy odetchneli" to slyszalem po odejsciu Skrobacza, po odejsciu Niedzwiedzia i teraz po odejsciu Szulczka.
pomijajac poczatek Skrobacza (bo on przyszedl po sukcesie a nie kryzysie) tez komentarze byly takie, ze teraz to ruszylo i widac reke trenera.
ja bardzo bym chcial, zeby z Fornalikiem ruszylo na dobre.
niemniej nie umiem sie pozbyc obawy, ze za rok znow jakis grajek powie, ze "teraz to wszyscy odetchneli", a forum zawyrokuje, ze teraz to widac warsztat Dziółki czy tam Skowronka.
bardzo bym sie chcial mylic i byc za 2 lata tutaj etatowym obronca Fornalika, przed rozgrzanymi glowami sfrustrowanymi zaledwie 8 miejsce w Ekstraklasie![]()
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
po skrotach jeszcze zauwazylem, ze Bała oprocz 2 asyst, to asysta drugiego stopnia przy pierwszym golu.
swoja droga ten schemat zaczyna wychodzic i przypomina stare wspolprace "Niedzielan-Sobiech" czy "Piech-Abbott".
dluga pilka na duzego, szybki go obiega na pelnum gazie i dostaje stracona pilke.
swoja droga ten schemat zaczyna wychodzic i przypomina stare wspolprace "Niedzielan-Sobiech" czy "Piech-Abbott".
dluga pilka na duzego, szybki go obiega na pelnum gazie i dostaje stracona pilke.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
-
- Kontakt:
jak naprawi mental przy akcjach z cyklu "teraz strzele gola" bedzie z niego Haaland
My name is prince and i'm funky
17.11.11 - kolejny fan Niebieskich przychodzi na swiat :-)
17.11.11 - kolejny fan Niebieskich przychodzi na swiat :-)
-
- Kontakt:
ludzie przeciez widac granie pilka klepanie itd..za szulczka to bielecki znimi klepal w srodku 

jup
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Niko co mecz to lepiej, wczoraj pięknie wprowadzał piłkę do przodu, podciągał, celnie podawał i sam nie bał się minąć i wyjść do przodu.
Taki stoper to skarb!
Taki stoper to skarb!
-
- Kontakt:
Swoją drogą ciekawe jaki byłby wynik zestawiając ze sobą Ruch Szulczka vs Ruch Kinga?
King narazie ma taki dorobek jak Szulczek 1-1-1 z tym że na ta gre sie przyjemnie patrzy, zawodnicy wiedzą co mają grać i ciesza sie gra, w pierwszych 3 meczach tego nie widziałem
King narazie ma taki dorobek jak Szulczek 1-1-1 z tym że na ta gre sie przyjemnie patrzy, zawodnicy wiedzą co mają grać i ciesza sie gra, w pierwszych 3 meczach tego nie widziałem
- Konrad
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Tamtejszy Ruch był tak slaby, ze nawet jakby grał z tamtejszym Ruchem to też by przegrał. Dziś to na szczescie ewidentnie inna drużyna.mauryc1990 pisze: ↑21 sie 2025, o 18:52Swoją drogą ciekawe jaki byłby wynik zestawiając ze sobą Ruch Szulczka vs Ruch Kinga?
Polska MOIM KRAJEM, ZAMOŚĆ MOIM MIASTEM, RUCH MOIM ŻYCIEM !!!
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Mi się też podobał Szymański, widać że to dla niego bardzo dobra pozycja, odnajduje się na niej świetnie, potrafi wyprowadzić piłkę, a jednocześnie wspomóc obronę jak trzeba.
-
- Kontakt:
Styknie że był mecz Ruch Szulczka vs Ruch Psykałymauryc1990 pisze: ↑21 sie 2025, o 18:52Swoją drogą ciekawe jaki byłby wynik zestawiając ze sobą Ruch Szulczka vs Ruch Kinga?

- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Grajek to może sp***dalac na drzewo , to nie jest w Ruchu taki zwykły trener a facet który mocno zapracował na autorytet jaki ma w klubie i u kibiców .Chcieliscie trenera na lata to jest i nie sądzę że któryś z zawodników wygrał by starcie jak pójdzie na konfrontacje prędzej sam się odpali. Będzie różnie lepiej gorzej taki już jest sport i piłka nikt nie ma monopolu na same zwycięstwa ale musi być widać że zawsze o to zwycięstwo walczymy.jajo pisze: ↑21 sie 2025, o 15:03Dodam jeszcze, że podobne wypowiedzi jak Ventury oraz to co dalo sie uslyszec wokol typu "wszyscy odetchneli" to slyszalem po odejsciu Skrobacza, po odejsciu Niedzwiedzia i teraz po odejsciu Szulczka.
pomijajac poczatek Skrobacza (bo on przyszedl po sukcesie a nie kryzysie) tez komentarze byly takie, ze teraz to ruszylo i widac reke trenera.
ja bardzo bym chcial, zeby z Fornalikiem ruszylo na dobre.
niemniej nie umiem sie pozbyc obawy, ze za rok znow jakis grajek powie, ze "teraz to wszyscy odetchneli", a forum zawyrokuje, ze teraz to widac warsztat Dziółki czy tam Skowronka.
bardzo bym sie chcial mylic i byc za 2 lata tutaj etatowym obronca Fornalika, przed rozgrzanymi glowami sfrustrowanymi zaledwie 8 miejsce w Ekstraklasie![]()
-
- Kontakt:
A to nie było tak, że Szymański był śpd a dopiero u nas zaczął grać na środku obrony?
Co do Bali to już po Polonii W pisałem że będzie z niego więcej pożytku niż z Szczepana bo przez niego przynajmniej przechodzą akcje a Szczepan to potrafi być pół godziny niewidoczny. Sprawia wrażenie trochę drewnianego z piłką przy nodze, ale ja nie pamiętam takiego zagrania prostopadłego w wykonaniu Szczepana jak zaserwował wczoraj Bała. Myślę, że Fornalik tak go poustawia na boisku, że zrobi z niego bardzo mocny punkt drużyny, on lubi szlifować takie drzewa.
-
- Kontakt:
Abbott to był wyjątkowo drewnianyjajo pisze: ↑21 sie 2025, o 16:22po skrotach jeszcze zauwazylem, ze Bała oprocz 2 asyst, to asysta drugiego stopnia przy pierwszym golu.

Jeszcze był duet Jankowski- Piech który dzialol na podobnej zasadzie.
-
- Kontakt:
Z lepszym rywalem to już będzie problem bo on jest za wolny na granie w środku pola. Oby w niedzielę zastąpił go Ventura.