Soma z Kotwicą hat trickorbiter pisze: ↑20 sie 2025, o 23:03Nie pamiętam meczu kiedy w 28 sekundzie meczu strzelamy gola, nie pamiętam hattricka (chyba Szczepan z Motorem ostatni raz?).
Na pochwałkę zasługuje też Shuma, chyba mu silnik z moplika do życi wsadziliChoć trochę momentami zapętlony w poczynaniach.
Po tych blamażach 0:5 w końcu coś miłego. Jednak co Waldek to Waldek.🟦
🟦
Ruch Chorzów - Stal Rzeszów, środa, 20.08.2025, 20:30
-
- Kontakt:
Re: Ruch Chorzów - Stal Rzeszów, środa, 20.08.2025, 20:30
-
- Kontakt:
Tyle gadania w dzisiejszym świecie o jakiś polprzestrzeniach trzecich tercjach a wchodzi pan trener ustawia silnego napastnika do zgrywania piłek i schodzenia niżej wtedy skrzydła idą wysoko efekt widzimy dzisiaj. Tak prosty futbol a jak skuteczny
Dla mnie bała cichym bohaterem meczu zgrał więcej piłek i utrzymał niż nowotny w całym roku 2025.
Konczkowski chyba tylko potrzebuje trenera Fornalika i nagle robi się z niego przepilkarz.
Doping momentami miazga przy słabej frekwencji
Dla mnie bała cichym bohaterem meczu zgrał więcej piłek i utrzymał niż nowotny w całym roku 2025.
Konczkowski chyba tylko potrzebuje trenera Fornalika i nagle robi się z niego przepilkarz.
Doping momentami miazga przy słabej frekwencji
-
- Kontakt:
Niech rośnie ten zespół. Brawo.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
-
- Kontakt:
Brawo drużyna!
Tak jak podsumował to WF brak słabych punktów.
MVP meczu oczywiście Szwedzik. Patryk agresją, pazernością i szybkością przypomina mi Piecha.
Szymański świetnie na defensywnym pomocniku. Rewelacyjnie znowu Paduch. Bardzo dobry mecz Nagamatsu i Bały (musi chyba nabrać jeszcze pewności siebie i szybciej podejmować decyzje, zwłaszcza o strzałach). Bardzo dobry mecz Żurawskiego (w końcu!).
Jeśli na siłę szukać słabszych punktów, to dzisiaj boki obrony (zwlaszcza Preisler), gra nogami Bielą i gra Szwocha (o, ironio!). Strzelił gola, ale potem niewidoczny.
Bardzo cieszy postawa młodych. Dobra zmiana Sobeczki, Krasińskiego, a zwłaszcza Rosoła (będzie z niego kawał piłkarza!).
Największe brawa dla braci Fornalików. To zakrawa na cud, żeby w dwa tygodnie tak odmienić zespół. Nareszcie patrzy się na nasz Ruch z przyjemności. Regulowanie tempa i każdy zawodnik wie co ma robić, plus wpuszczanie młodych.
Jeszcze raz brawo!
Tak jak podsumował to WF brak słabych punktów.
MVP meczu oczywiście Szwedzik. Patryk agresją, pazernością i szybkością przypomina mi Piecha.
Szymański świetnie na defensywnym pomocniku. Rewelacyjnie znowu Paduch. Bardzo dobry mecz Nagamatsu i Bały (musi chyba nabrać jeszcze pewności siebie i szybciej podejmować decyzje, zwłaszcza o strzałach). Bardzo dobry mecz Żurawskiego (w końcu!).
Jeśli na siłę szukać słabszych punktów, to dzisiaj boki obrony (zwlaszcza Preisler), gra nogami Bielą i gra Szwocha (o, ironio!). Strzelił gola, ale potem niewidoczny.
Bardzo cieszy postawa młodych. Dobra zmiana Sobeczki, Krasińskiego, a zwłaszcza Rosoła (będzie z niego kawał piłkarza!).
Największe brawa dla braci Fornalików. To zakrawa na cud, żeby w dwa tygodnie tak odmienić zespół. Nareszcie patrzy się na nasz Ruch z przyjemności. Regulowanie tempa i każdy zawodnik wie co ma robić, plus wpuszczanie młodych.
Jeszcze raz brawo!
- spyru
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
W porównaniu do Ruchu poprzedniego trenera, którego nazwiska już więcej nie wymienię, tych Niebieskich w końcu można oglądać z przyjemnością.
Waldek mówił na początku, że dopinamy 3 transfery i wtedy będzie można określić jakie są cele. Więc czekamy. W końcu w pozytywnych nastrojach
Waldek mówił na początku, że dopinamy 3 transfery i wtedy będzie można określić jakie są cele. Więc czekamy. W końcu w pozytywnych nastrojach

Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
mnie szczerze mowiac tez tym wkurzyl.
najpierw mial wykladke do pustej do Shumy, potem do Szwocha tez w lepszej pozycji od niego.
Fajnie, ze wpadlo, ale takie cos nie jest dobre dla druzyny.
a ja osobiscie nie lubie takiego hapolstwa.
no i wyobrazmy sobie, ze zamiast podac do pustej, nie trafia, potem Stal strzela przypadkowego gola i konczy sie ta sielanka.
Bała, tak jak pisalem ostatnio, u nas nie lubia takich zawodnikow za bardzo.
pare razy rzeczywiscie irytujacy, z bardzo wolnymi decyzjami.
z drugiej strony 2 asysty, 2 fenomenalne piętki, ktorymi napedzal akcje.
gosc chyba zawsze dac konczaca pilke i jak mu ktos wyjdzie to super, ale jak sie nie umie doczekac, to pojawiaja sie ciezary

przede wszystkim tym wychodzenie do tylu po pilke robil spore przestrzenie do szybkiego Szwedzika.
do oszlifowania, ale chlopak na pewno z potencjalem.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
-
- Kontakt:
BRawo dRuzyna....Waldek king.....
- Rickenn10
- Kontakt:
W końcu jest co i u nos oglądać stary chopie

Rywala też trzeba umieć docenić

- MaRo171
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
To też jest ciekawe. Wpis Danisza na X :
"Najlepsza była rozmowa po meczu z D. Venturą
Ja: Denis, co Was tak odmieniło, że dziś wyglądacie tak inaczej?
No i wtedy poznaliśmy nową wersję "9 sekund Roberta Lewandowskiego": uśmiech, gryzienie się w język, długie zastanowienie (tak, biorę pod uwagę drobną barierę językową), w końcu Denis powiedział: trochę więcej luzu, trochę więcej piłki, no i dobrze zaczęliśmy dzisiaj mecz "
Widać jak bardzo Szulczek im nie siedział. Waldek pozmieniał kilka klocków, ustabilizował obrone, dał im więcej swobody grania z przodu, a jednocześnie zagęścił defensywę no i mamy efekty.
Oby z Polonią przy dobrej frekwencji utrzymać te dobre nastroje
"Najlepsza była rozmowa po meczu z D. Venturą
Ja: Denis, co Was tak odmieniło, że dziś wyglądacie tak inaczej?
No i wtedy poznaliśmy nową wersję "9 sekund Roberta Lewandowskiego": uśmiech, gryzienie się w język, długie zastanowienie (tak, biorę pod uwagę drobną barierę językową), w końcu Denis powiedział: trochę więcej luzu, trochę więcej piłki, no i dobrze zaczęliśmy dzisiaj mecz "
Widać jak bardzo Szulczek im nie siedział. Waldek pozmieniał kilka klocków, ustabilizował obrone, dał im więcej swobody grania z przodu, a jednocześnie zagęścił defensywę no i mamy efekty.
Oby z Polonią przy dobrej frekwencji utrzymać te dobre nastroje
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Mamy zajebistego trenera i dyrektora sportowego. Tak trzymać !
I nawet jak nie zdobędziemy 3 pkt w następnym meczu niczego to nie zmieni.
Waldek przede wszystkim konsekwentny. W Warszawie zagraliśmy przyzwoicie i wyszliśmy niemal identycznym składem poza wymuszoną zmianą na Mo. I z Bytomiem pewnie też wyjdziemy identycznie o ile nie będzie urazów.
Pokażcie mi u Szulczka dwa mecze pod rząd z identyczną obroną, nie mówiąc o całym składzie?
Dla Waldka nie jest wyrocznią XG, wahadła, drony czy to co tam mają na plecach. On ma pomysł a tamto to jest uzupełnienie.
Mam wrażenie że u Szulczka jak mu komputer pokazał że po treningu ktoś miał niższe wykresy to od razu ława. U Kinga każdy gra tam gdzie powinien i są efekty. Nie chodzi tylko o wynik ale o grę która cieszy.
I nawet jak nie zdobędziemy 3 pkt w następnym meczu niczego to nie zmieni.
Waldek przede wszystkim konsekwentny. W Warszawie zagraliśmy przyzwoicie i wyszliśmy niemal identycznym składem poza wymuszoną zmianą na Mo. I z Bytomiem pewnie też wyjdziemy identycznie o ile nie będzie urazów.
Pokażcie mi u Szulczka dwa mecze pod rząd z identyczną obroną, nie mówiąc o całym składzie?
Dla Waldka nie jest wyrocznią XG, wahadła, drony czy to co tam mają na plecach. On ma pomysł a tamto to jest uzupełnienie.
Mam wrażenie że u Szulczka jak mu komputer pokazał że po treningu ktoś miał niższe wykresy to od razu ława. U Kinga każdy gra tam gdzie powinien i są efekty. Nie chodzi tylko o wynik ale o grę która cieszy.
Ostatnio zmieniony 21 sie 2025, o 07:37 przez gerhat, łącznie zmieniany 1 raz.
- west72
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Jeśli powtórzą to z Bytomiem, uznam, że coś drgneło. ŁKS ich zlał, mam nadzieję, że my też potrafimy..... Nie przyjmuję do wiadomości, że Polonia jest w gazie... I ze to derby.
Naszym Honorem Jest Nasz Klub! RUCH Chorzów LEGENDA BEZ KOŃCA
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
mnie wystarczy nawet skromne 1-0, jak przypominam sobie nasze ostatnie dwa sparingi z Polonią, gdzie oni mieli słabszy skład niż obecnie to lekkei obawy są, ale w sumie chyba w obu meczach z nimi to bramkę traciliśmy po złym wyprowadzaniu piłki od tyłu, więc jest szansa, że tego unikniemy bo WF nie ma takich pomysłów, by wprowadzać tego typu rozwiązania mając takich graczy.
Pozytyw, że w tym roku nie czekaliśmy ze zmianą trenera do przerwy reprezentacyjnej, więc i może szybciej się odbijemy i ma większy wpływ jeszcze na kadrę. Jedynie to, że rok temu to z wszystkimi mocnymi graliśmy na początku rundy, a teraz wiele z tych meczy jeszcze przed nami.
Ale będzie dobrze.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
-
- Kontakt:
Jest dobrze, ale niech też wynik nie przyćmi nam tego ile jeszcze pracy trzeba włożyć w ten zespół. Pamiętajcie, że jesienią też mieliśmy dwa takie mecze, z Odrą i Chrobrym, po to żeby na końcu męczyć się z Zniczem nie wspominając o wiośnie.
Kluczem tej układanki wydaje się być Szymańskim, który dzieli i rządzi w środku pola. Bała świetne asysty, ma jeszcze sporo potencjału, liczę w końcu na przełamanie.
Mówię się o 2/3 transferach, zdecydowanie napastnik, skrzydło i bramkarz, ew. prawy obrońca do wzmocnienia rywalizacji.
Kluczem tej układanki wydaje się być Szymańskim, który dzieli i rządzi w środku pola. Bała świetne asysty, ma jeszcze sporo potencjału, liczę w końcu na przełamanie.
Mówię się o 2/3 transferach, zdecydowanie napastnik, skrzydło i bramkarz, ew. prawy obrońca do wzmocnienia rywalizacji.
-
- Kontakt:
Nie był to perfekcyjny czy jakiś wybitny mecz.
ALE porównując zaangażowanie, ustawienia, taktykę, odbiór piłek, prace skrzydeł i środka oraz najważniejsze - skuteczność, to JEST PRZEPAŚĆ do Szulczkowych atrakcji.
Brawo mlodzież, brawo Niebiescy, brawo WaldekKing!
ALE porównując zaangażowanie, ustawienia, taktykę, odbiór piłek, prace skrzydeł i środka oraz najważniejsze - skuteczność, to JEST PRZEPAŚĆ do Szulczkowych atrakcji.
Brawo mlodzież, brawo Niebiescy, brawo WaldekKing!
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
-
- Kontakt:
Piękny wieczór! Żeby go podsumować króciutko:
Mamy TRENERA i zaczyna być widoczny zalążek DRUŻYNY.
Sporo pracy przed nami, ale to co już widać daje ogromny zastrzyk optymizmu.
Mamy TRENERA i zaczyna być widoczny zalążek DRUŻYNY.
Sporo pracy przed nami, ale to co już widać daje ogromny zastrzyk optymizmu.