Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów
-
- Kontakt:
Re: Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów
Wy się Panowie przejmujecie czy potencjalny Kolar jest w formie czy nie, a przecież cała nasza drużyna nie jest w formie i przecież "po przygotowaniach u wuefisty" to jak ma być gorszy? 

-
- Kontakt:
Przy Waldku nawet otyły Paweł "przepraszam" Abbott strzelał gole.
Niech przyjdzie, pokaże. Potem ocenimy.
Niech przyjdzie, pokaże. Potem ocenimy.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
-
- Kontakt:
Mnie już wk***ia ta zbiorowa histeria kibiców Ruchu jak klub nie wygrywa. Najpierw poleciał Szulczek ( tu akurat dobrze) to teraz lud zażądał głowy Foszmańczyka. Jak dalej nie będzie awansu to kolejny pewnie będzie Siemanowski a potem karuzela zatoczy koło i Fornalik raus bo już nie nadąża za nowinkami trenerskimi.
A według mnie głównym czynnikiem chujowej gry u nas jest brak lidera w szatni. Jak był Fosa i Ecik w szatni to umiejętności może brakowało, ale wszyscy za***rdalali bo była atmosfera i miał kto za mordy trzymać jakieś konflikty. A teraz kto ma być tym liderem? Bielecki czy Sikora? Kapitan Szymański czy może Szczepan co nie lubi wywiadów udzielać? W tamtym sezonie próbował Moneta, ale wychodziło to karykaturalnie z całym szacunkiem.
Jedynie u kogo widzę jaja podczas meczu to czasami Szwoch i Mezgrhani, ale oni to są najemnicy (nie piszę tego w złym tonie) a nie chopy o niebieskim sercu. Zarząd też to chyba zauważył stąd transfer Ceglarza, no ale na to potrzeba czasu by on zbudował w szatni autorytet. Przecież np. W meczu z Siedlcami po debilnych decyzjach sędziego z strony piłkarzy nie było w ogóle reakcji. Ten Szymański fajny synek, ale nie nadaje się na lidera.
No i jak nie masz takiego piłkarza to potrzebujesz autorytarnego trenera typu Ojrzyński, Papszun czy Vukocic a nie kolegę Dawida. Czy Waldek da radę to ogarnąć? Zobaczymy
A co do naszego okienka to według mnie jest to nasze jedne z najlepszych okienek transferowych jakie pamiętam. Tego bezsensownego ekstraklosowego zrywu w przerwie zimowej nie liczę. Jak pamiętacie lepsze okienka to poproszę.
Przyszli zawodnicy ograni w 1 lidze czy ekstraklasie typu Nagamatsu, Komor czy Ceglarz. Przyszedł Szymiński z serię b. Przyszedł 19letni Paduch z skry, który jawi się jak strzał w 10. I wszysc praktycznie trafili przed obozem a nie teraz jak to zwykle miało u nas miejsce.I na uzupełnienie składu dalej młodzi Szwedzik i Żurawski.
Teraz 21letni Karasiński, w obwodzie jeszcze Deja i Kolar. Przecież dwa miesiące na taką listę to każdy by przyklasnął, zważając na realia w jakich się obracamy a teraz każdy mądry po fakcie. I co najważniejsze, wszyscy oni przyszli za darmo a sprzedaliśmy Kozaka, Soma i Turka za kasę plus pozbycie się geriatri typu Sadlok czy Figo. Dla mnie okienko na plus, nie tylko finansowy.
I znaleźliście sobie kolejnego kozła ofiarnego, jak dopniecie swego to mówię wam następny w kolejce Siemon.
A według mnie głównym czynnikiem chujowej gry u nas jest brak lidera w szatni. Jak był Fosa i Ecik w szatni to umiejętności może brakowało, ale wszyscy za***rdalali bo była atmosfera i miał kto za mordy trzymać jakieś konflikty. A teraz kto ma być tym liderem? Bielecki czy Sikora? Kapitan Szymański czy może Szczepan co nie lubi wywiadów udzielać? W tamtym sezonie próbował Moneta, ale wychodziło to karykaturalnie z całym szacunkiem.
Jedynie u kogo widzę jaja podczas meczu to czasami Szwoch i Mezgrhani, ale oni to są najemnicy (nie piszę tego w złym tonie) a nie chopy o niebieskim sercu. Zarząd też to chyba zauważył stąd transfer Ceglarza, no ale na to potrzeba czasu by on zbudował w szatni autorytet. Przecież np. W meczu z Siedlcami po debilnych decyzjach sędziego z strony piłkarzy nie było w ogóle reakcji. Ten Szymański fajny synek, ale nie nadaje się na lidera.
No i jak nie masz takiego piłkarza to potrzebujesz autorytarnego trenera typu Ojrzyński, Papszun czy Vukocic a nie kolegę Dawida. Czy Waldek da radę to ogarnąć? Zobaczymy
A co do naszego okienka to według mnie jest to nasze jedne z najlepszych okienek transferowych jakie pamiętam. Tego bezsensownego ekstraklosowego zrywu w przerwie zimowej nie liczę. Jak pamiętacie lepsze okienka to poproszę.
Przyszli zawodnicy ograni w 1 lidze czy ekstraklasie typu Nagamatsu, Komor czy Ceglarz. Przyszedł Szymiński z serię b. Przyszedł 19letni Paduch z skry, który jawi się jak strzał w 10. I wszysc praktycznie trafili przed obozem a nie teraz jak to zwykle miało u nas miejsce.I na uzupełnienie składu dalej młodzi Szwedzik i Żurawski.
Teraz 21letni Karasiński, w obwodzie jeszcze Deja i Kolar. Przecież dwa miesiące na taką listę to każdy by przyklasnął, zważając na realia w jakich się obracamy a teraz każdy mądry po fakcie. I co najważniejsze, wszyscy oni przyszli za darmo a sprzedaliśmy Kozaka, Soma i Turka za kasę plus pozbycie się geriatri typu Sadlok czy Figo. Dla mnie okienko na plus, nie tylko finansowy.
I znaleźliście sobie kolejnego kozła ofiarnego, jak dopniecie swego to mówię wam następny w kolejce Siemon.
- KevinMitnick
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Dyrektor generalny Ruchu od dawna sprawia wrażenie osoby, która nie ma ani jasnej wizji, ani odwagi, żeby wziąć odpowiedzialność za podejmowane decyzje. Fosa razem z Szulczkiem powinni odejść w pakiecie bo jeśli każdy kolejny transfer sprowadza szrot, który nic nie wnosi do zespołu, to ktoś za to musi odpowiadać. A dzisiaj wygląda to tak, że dyrektor zawsze znajdzie wymówkę: „to trener opiniował”.
Publiczne deklaracje sprzed sezonu, że nie będą mówić o celach drużyny, są dowodem na brak rozliczalności. To wygodne bo jak nie ma wyznaczonego celu, to i porażki nie można nazwać porażką. Tymczasem klub na tym poziomie powinien mieć konkretną strategię, określone ambicje i plan ich realizacji.
Fornalik to wyciągnie... przynajmniej po meczu wszyscy są teraz w szatni i trenuje sie caly tydzień
Publiczne deklaracje sprzed sezonu, że nie będą mówić o celach drużyny, są dowodem na brak rozliczalności. To wygodne bo jak nie ma wyznaczonego celu, to i porażki nie można nazwać porażką. Tymczasem klub na tym poziomie powinien mieć konkretną strategię, określone ambicje i plan ich realizacji.
Fornalik to wyciągnie... przynajmniej po meczu wszyscy są teraz w szatni i trenuje sie caly tydzień

- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Ale to się dla mnie łączy.Dżem pisze: ↑19 sie 2025, o 17:54Mnie już wk***ia ta zbiorowa histeria kibiców Ruchu jak klub nie wygrywa. Najpierw poleciał Szulczek ( tu akurat dobrze) to teraz lud zażądał głowy Foszmańczyka. Jak dalej nie będzie awansu to kolejny pewnie będzie Siemanowski a potem karuzela zatoczy koło i Fornalik raus bo już nie nadąża za nowinkami trenerskimi.
Dla mnie podstawowym błędem okienek Fosy było to, że stworzona całkowicie niedopasowana po ludzku kadrę bez lidera. Może zgadzały się liczby w instacie, ale to nie wszystko.
Także problem lidera w szatni to w dużej części jest błędna polityka kadrowa.
Podobnie z Nono. Brak wyczucia, że gość chce złapać ostatni kontrakt na podstawie historii w La Liga.
Pomijając rolę Fosy i jego przejście z roli kolegi do przełożonego.
Co do zwłaszcza pierwszego, mam wrażenie, że te okienko już to uwzględnia.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
-
- Kontakt:
No to ściągnięto Ceglarza, który był właśniem takim liderem w Motorze, tylko to musi zaskoczyć, więc nie rozumiem co miał więcej zrobić?
Dalej czekam na teoretycznie lepsze okienko w ostatnich latach, bo od tego hejtu na Fosę to się rzygać chcę, szczególnie na Facebooku. Za sam fakt w jakim momencie on wrócił do Ruchu i to jak pociągnął ten klub do wstania z kolan powinno mu się okazywać choć odrobinę szacunku. Można się nie zgadzać, że się nadaje na to stanowisko ale większość komentarzy jest obrzydliwa.
Dalej czekam na teoretycznie lepsze okienko w ostatnich latach, bo od tego hejtu na Fosę to się rzygać chcę, szczególnie na Facebooku. Za sam fakt w jakim momencie on wrócił do Ruchu i to jak pociągnął ten klub do wstania z kolan powinno mu się okazywać choć odrobinę szacunku. Można się nie zgadzać, że się nadaje na to stanowisko ale większość komentarzy jest obrzydliwa.
- viktor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Dżem dobrze napisał , te okienko na pewno nie było złe , było dobre , ale jak ktoś myśli że przy wymianie , nie wiem , pięciu sześciu ludzi w podstawowym składzie wszystko się zazębi w ciagu 2 miesięcy no to sorry . Ceglarz na pewno jest takim liderem którego potrzebujemy ino trocha czasu pany .
...drina goni kolejny drin remix browar,wóda,gin...
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Lider musi grać regularnie, taka osoba wprowadza porządek, wzbudza szacunek i posiada autorytet. To fundament każdej drużyny. Sikora niestety wzbudza jedynie współczucie i pełni bardziej rolę ofiary a nie lidera
-
- Kontakt:
Wydaje mi sie że łatwiej znaleźć takich charakternych zawodników w 2, 3 ligach gdzie zarobki nie są na poziomie 80k na miesiąc tylko zawodnik musi nierzadko godzić etat z graniem, w ekstraklasie czy 1 lidze to prawie każdy jest przyzwyczajony do cieplarnianych warunków, stąd też ta ekipa która była za Skrobacza miała to "coś", czego brakuje nam teraz.
-
- Kontakt:
Co ludzie sie ujebali tego Foszmańczyka to jest nieprawdopodobne
Przypominom, że w klubie jest też zatrudniony specjalista o nazwisku Komander który doświadczeniem na rynku bije na łeb wdrażającego sie Fose. Wg mnie jedno z lepszych okienek... No ale "haters gonna hate"

Przypominom, że w klubie jest też zatrudniony specjalista o nazwisku Komander który doświadczeniem na rynku bije na łeb wdrażającego sie Fose. Wg mnie jedno z lepszych okienek... No ale "haters gonna hate"
- rafraf32
- Kontakt:
Zgoda, okienko dobre ... tylko ten co mioł z tego uważyć coś dobrego spolił danie. Myśla, że King po jeszcze 2,3 korektach transferowych poukłado te klocki tak, że z chęcią będziemy zaś łazić na SŚ.
"W życiu piękne są tylko szpile ! "
-
- Kontakt:
Który z wos był dziś na Cichej i widziol tego Kolara?narazie cisza,chyba że jutro z zaskoczenia ogłoszą i wyłazi w pierwszej jedenastce i strzelo hatrika....
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
w ostatnim zdaniu o tym pisze, ze to okienko wydaje sie uwzgledniac bledy poprzednich dwoch. nie chodzi nawet o samego Ceglarza. Szymiński dostawal nawet opaske w Serie B. Zeby zostac kapitanem, zwlaszcza za granica to trzeba byc jakas osobowoscia. Do tego zawodnicy z Polski i jeden Japonczyk, tez juz lekko zasymilowany, poza tym z nacji slynacej z pracowitosci, dodatkowo wydaje sie pozytywny wariacik. Do tego ludzie, ktorzy powinni byc glodni, a nie odcinac kupony: Lesniak-Paduch, Bała, czy tacy ktorzy wchodza w etap "make or breake" Szwedzik i Zurawski.Dżem pisze: ↑19 sie 2025, o 19:24No to ściągnięto Ceglarza, który był właśniem takim liderem w Motorze, tylko to musi zaskoczyć, więc nie rozumiem co miał więcej zrobić?
a poczatkiem wypowiedzi nawiazywalem do tego, co pisales, zeby sie nie skupiac na DS czy Prezesie, bo problemem jest fakt, ze w szatni nie ma lidera.
no to nawiazalem, ze taka szatnie bez liderow zmontowal DS w dwoch poprzednich okienkach.
tez DO TEJ PORY, TO okienko na czas wykonywania transferow oceniam pozytywnie.
To czy X czy Y nie wypali, to jest tez efekt losowy.
Na razie wszyscy ciesza sie z Ceglarzem. A nagle w sierpniu na obozie w Busku, Bielu by wszedl Ceglarzowi za mocno wslizgiem, to juz by sie pewnie pojawily z 44 komentarze "dziada sciagneli, co sie bedzie leczyl teraz rok".
inna rzecz, ze niektore scenariusze, np. "Nono w rezerwach" przewdziec sie dalo i to bardziej na podstawie 2+2+3 niz skomplikowane rozniczkowania.
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
to Karasinski przyjechol na kole i tak sie zrodziol Kolar.

-
- Kontakt:
Całe nasze forum,gościu nie potwierdzony(jeszcze) a debaty ,obrażanie jeden drugiego... Przynajmnij forum żyje...pozdRawiam,jutro 3 pkt Bała zaskoczy czując oddech Kolara...