Co z tym Ruchem?
-
- Kontakt:
Re: Co z tym Ruchem?
jeśli nie będziemy tracić bramek w pierwszych 5 minutach i nie znajdzie kolejnego ancymona którego będzie wystawiać na nie swojej pozycji to już będzie sukces
- kroy
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Jak dla mnie, na sam początek, największym plusem Waldka jest jego przewidywalność i „nudność”. Tu nie będzie kombinowania i szukania w takim stopniu jak robił to Szulczek. Jego skład będzie w jak największym stopniu korzystał z wyeksponowania naszych silnych stron (środek pola) i ukryciu/zniwelowaniu słabych stron (defensywa).
Po prostu trzeba podjąć decyzję kto ma grać w obronie bo Dawid cały czas eksperymentował. I przekombinowal. Trochę żal że mu się nie udało i może byłby lepszym wyborem gdy chcieliśmy utrzymać ekstraklasę niż do niej awansować.
Ja się cieszę choć chaos decyzyjny w klubie bardzo mnie martwi.
Po prostu trzeba podjąć decyzję kto ma grać w obronie bo Dawid cały czas eksperymentował. I przekombinowal. Trochę żal że mu się nie udało i może byłby lepszym wyborem gdy chcieliśmy utrzymać ekstraklasę niż do niej awansować.
Ja się cieszę choć chaos decyzyjny w klubie bardzo mnie martwi.
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !
I mam ku*** dobry humor !
- west72
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
W sumie nie ma się co dziwić skoro kluczowe decyzje o zatrudnieniu trenera czy piłkarzy w klubie pdejmuje Siemion po akceptacji tak wybitntch fachowców jak Bik i Kurczak no i kibic Prezydent

Waldek mowil, w wywiadzie, ze wiele w kubie się e zmienilo na plus, wiec nawet trudno mi sobie wyobrazic jaki syf byl za czasów jego ostatniej przygody z Ruchem.
Osoba trenera to jednak osobowość szanowana w srodowisku pilkarskim jak i w regionie wiec może ktos przychylnym okiem spojrzy na Ruch i pojawi sie jakas perspektywa na rozwój.
Ale się rozmarzyłem.......
Na pewno bedzie lepiej niz za Szulczka i to juz jakis plus.
Naszym Honorem Jest Nasz Klub! RUCH Chorzów LEGENDA BEZ KOŃCA
-
- Kontakt:
Proponuję zobaczyć jak wyglądają plakaty na AKS. Zachęcamy na mecze z Polonią czy LKs majówka na śląskim. I od tego się zaczyna jest przyzwolenie na chujnie to będzie tak to wyglądać pod każdym względem piłkarskim i organizacyjnym
- karol fryna
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
kto to jest ten Kujach i Soperczak? Co ich łaczy z klubem?
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
goscie od Football Academy, ci co wyplyneli przy aferze z WF i udzialowcami.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
- Rickenn10
- Kontakt:
Z biegiem czasu kiedy mam wrażenie dzieje się coraz większy chaos zaczynam się zastanawiać co było prawdziwym powodem tego że w klubie nie ma już Marka Godzińskiego i Marcina
Rzeczywiście zrezygnowali bo nie czuli się na siłach już czy może chcieli przełamać stereotyp który obecnie panuje tylko nie ,,każdemu" się to podobało?
Co o tym uważacie? Bo ja mam wrażenie że po odejściu Marka zmieniło się bardzo dużo nie koniecznie in plus.
Prezydent podobno poinformował prezesa o konieczności zatrudnienia nowego członka zarządu

Rzeczywiście zrezygnowali bo nie czuli się na siłach już czy może chcieli przełamać stereotyp który obecnie panuje tylko nie ,,każdemu" się to podobało?

Co o tym uważacie? Bo ja mam wrażenie że po odejściu Marka zmieniło się bardzo dużo nie koniecznie in plus.
Prezydent podobno poinformował prezesa o konieczności zatrudnienia nowego członka zarządu

-
- Kontakt:
Marcin zakładam że ogólnie atmosfera wokół jego samego i że wychodziły artykuły na jego temat. ale mogę się mylić.
Marek serio by się przydał. ale konieczne ktoś jeszcze z zewnątrz
Marek serio by się przydał. ale konieczne ktoś jeszcze z zewnątrz
-
- Kontakt:
Dokładnie o tym samym wczoraj pomyślałem. Co się dzieje z Panem Markiem Godzińskim, człowiekiem którego jak się słuchało w kulisach zawsze miał plan i potrafił jasno powiedzieć o pewnych sprawach. Po jego odejściu oraz Marcina został Seweryn, który jako jednoosobowy zarząd nie do końca sprawdza się w swojej roli. Nie mówię że jest złym prezesem, ale ambicji więcej wyczuwało się w MG. Czy Pan Marek jest widywany na meczach? Swego czasu odszedł ponoć ze względów rodzinnych...
........:::::::: 19 R 20 ::::::::.........
-
- Kontakt:
Na meczu z Łęczną go widziałem.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Wczoraj też był na meczu
-
- Kontakt:
W ramach ministerialnego wsparcia dla akademii piłkarskich, o którym było ostatnio głośno tu i ówdzie, UKS Ruch Chorzów otrzymał 445 020 złotych.
https://x.com/P_Tub/status/195530558900 ... Cg-dg&s=19
https://x.com/P_Tub/status/195530558900 ... Cg-dg&s=19
-
- Kontakt:
Nie ma tematu meczu z Polonią więc kilka słów komentarza do "czasu na szpil": Preisler mówi że teraz jest więcej treningów z piłką więc podejrzewam że wcześniej było mało i to wiele by wyjaśniało. Drugą rzeczą jest błąd, Polonia W nie była w zeszłym roku beniamkiem.
- Rickenn10
- Kontakt:
Tak sobie myślę...
Jak rozbiórka cichej wejdzie na pełne obroty to jak sobie prezes wyobraża całe zaplecze treningowe i logistykę treningowa i ogólnie organizacyjna na ten czas? A wiemy że potrwa to wszystko bardzo długo.
Ciekawi mnie jak jest skonstruowana umowa z SŚ. Na stadionie mamy pełne zaplecze na europejskim poziomie do treningu i odnowy biologicznej. 2 czy chyba 3 boiska treningowe jak się nie mylę plus z reguły w tygodniu na samym stadionie nic się nie dzieje chyba że są rzeczywiście wydarzenia to wtedy na ten tydzień czy 2 są utrudnienia. Powinniśmy starać się wykorzystać fakt że mamy ten stadion tak blisko i budować więź i mental na jego bazie i otoczeniu. Zawodnicy muszą to czuć bo my nadal jesteśmy niby u siebie ale na wyjeździe a może obcowanie na co dzień z otoczeniem stadionu i samym stadionem miałoby znaczący wpływ na mental i poczucie bycia u siebie i nauczenie się tego.
Mimo że SŚ ma swoje lata to na warunki ligowe jest to topka w kraju i ciekaw jestem czy nie chcemy czy nie możemy tego faktu wykorzystać
Jak rozbiórka cichej wejdzie na pełne obroty to jak sobie prezes wyobraża całe zaplecze treningowe i logistykę treningowa i ogólnie organizacyjna na ten czas? A wiemy że potrwa to wszystko bardzo długo.
Ciekawi mnie jak jest skonstruowana umowa z SŚ. Na stadionie mamy pełne zaplecze na europejskim poziomie do treningu i odnowy biologicznej. 2 czy chyba 3 boiska treningowe jak się nie mylę plus z reguły w tygodniu na samym stadionie nic się nie dzieje chyba że są rzeczywiście wydarzenia to wtedy na ten tydzień czy 2 są utrudnienia. Powinniśmy starać się wykorzystać fakt że mamy ten stadion tak blisko i budować więź i mental na jego bazie i otoczeniu. Zawodnicy muszą to czuć bo my nadal jesteśmy niby u siebie ale na wyjeździe a może obcowanie na co dzień z otoczeniem stadionu i samym stadionem miałoby znaczący wpływ na mental i poczucie bycia u siebie i nauczenie się tego.
Mimo że SŚ ma swoje lata to na warunki ligowe jest to topka w kraju i ciekaw jestem czy nie chcemy czy nie możemy tego faktu wykorzystać

- HullCityFC
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
https://weszlo.com/2025/08/15/skandal-w ... c7VPKXtT3g
Sprawa hymnu ciagnie sie dalej. Mam nadzieje, ze w komcu ktos zrozumie, ze Barcelona czy Bilbao nigdy nie bedziemy i nasza odrebnosc w tak hermetycznym narodzie jakim sa Polacy zadnych plusow nam nie daje.
Niech ludzie odpowiedzialni za doping wpisza sobie w kalendarz daty 1-3 maja, 15 sierpnia, 1 sierpnia 1 wrzesnia i 11 listopada. To sa daty gdzie prawdopodobnie bedzie grany hymn przed meczem.
Sprawa hymnu ciagnie sie dalej. Mam nadzieje, ze w komcu ktos zrozumie, ze Barcelona czy Bilbao nigdy nie bedziemy i nasza odrebnosc w tak hermetycznym narodzie jakim sa Polacy zadnych plusow nam nie daje.
Niech ludzie odpowiedzialni za doping wpisza sobie w kalendarz daty 1-3 maja, 15 sierpnia, 1 sierpnia 1 wrzesnia i 11 listopada. To sa daty gdzie prawdopodobnie bedzie grany hymn przed meczem.