Ruch Chorzów - Górnik Łęczna / 27.07.2025 Godz 14:30
-
- Kontakt:
Re: Ruch Chorzów - Górnik Łęczna / 27.07.2025 Godz 14:30
Rozwiązaniem jest przytrzymanie piłki, najlepiej na połowie przeciwnika. Tak często robiliśmy za Skrobacza. Do tego nieźle nadałby się Nono, ale to leser niesamowity.
-
- Kontakt:
Dlatego pewnie jest temat Deji
Tylko po co Zurawski, Shuma bo chyba po to byli sprowadzani do Chorzowa
Tylko po co Zurawski, Shuma bo chyba po to byli sprowadzani do Chorzowa
My name is prince and i'm funky
17.11.11 - kolejny fan Niebieskich przychodzi na swiat :-)
17.11.11 - kolejny fan Niebieskich przychodzi na swiat :-)
-
- Kontakt:
Żurawski to na ten moment nasz najgorszy transfer, dwa mecze i nie zapamiętałem go dosłownie z niczego. Szczrze to liczyłem na Mokrzyckiego v2, a póki co sporo się przeliczyłem
- spyru
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Pełna zgoda, Żurawski póki co nie pokazał nic w tych dwóch meczach. A już przesunięcie go na skrzydło, mając na ławce Kozaka to jest dla mnie sabotaż.
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!
- Rickenn10
- Kontakt:
I to jest zastanawiające.
Nie wierzę że Kozak pokazałby się gorzej niż Żurawski bo po prostu Kozak raczej z pewnego poziomu gry nie schodzi a patrząc na to co robi Żuraw to spokojnie Kozak by go urabiał bez problemu.
Pytanie czemu kozak nie gra? Transfer? Znowu jest obrażony? Czy trener już w 2 kolejce znowu szatnie stracił?
I największy znak zapytania dotyczy się tego dlaczego przez pierwsze 10min wyglądali jak natchnieni a po tym czasie przewrócili się na plecy i elo?
Nie jestem w stanie tego pojąć...
A i jeszcze. Już w poprzednim sezonie mówiłem że Konczkowski jest tak samo do wyrzucenia jak Sadlok, Figo i Moneta. Przecież on ma celność podań na poziomie 30%... Więcej szkody niż pożytku z jego obecności na boisku.
-
- Kontakt:
Kozak nie gra bo idzie do Wieczystej.Rickenn10 pisze: ↑28 lip 2025, o 10:17I to jest zastanawiające.
Nie wierzę że Kozak pokazałby się gorzej niż Żurawski bo po prostu Kozak raczej z pewnego poziomu gry nie schodzi a patrząc na to co robi Żuraw to spokojnie Kozak by go urabiał bez problemu.
Pytanie czemu kozak nie gra? Transfer? Znowu jest obrażony? Czy trener już w 2 kolejce znowu szatnie stracił?
I największy znak zapytania dotyczy się tego dlaczego przez pierwsze 10min wyglądali jak natchnieni a po tym czasie przewrócili się na plecy i elo?
A i jeszcze. Już w poprzednim sezonie mówiłem że Konczkowski jest tak samo do wyrzucenia jak Sadlok, Figo i Moneta. Przecież on ma celność podań na poziomie 30%... Więcej szkody niż pożytku z jego obecności na boisku.
- L-o
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Jeśli to prawda, to pozbędziemy się zgniłego jaja.Bialy pisze: ↑28 lip 2025, o 10:46Kozak nie gra bo idzie do Wieczystej.Rickenn10 pisze: ↑28 lip 2025, o 10:17I to jest zastanawiające.
-
- Kontakt:
Rozwiązaniem jest profesjonalizm i fair play (złośliwy wyjatek Legia czy Gornikmarek79 pisze: ↑28 lip 2025, o 08:32
Za mało chodzisz na mecze, że takie akcje Cię dziwią. Każda drużyna która prowadzi i siebie wywija takie numery. Do tego szkoli też "podawczy" aby wyprowadzali takim zachowaniem z równowagi przeciwników.
Rozwiązaniem są stojaki z piłkami co 20 metrów i tam musi być piłka.

To jest gówniarzeria i zwykła żenada. I to z ŁĘCZNĄ!

Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
-
- Kontakt:
ŹródłoBialy pisze: ↑28 lip 2025, o 10:46Kozak nie gra bo idzie do Wieczystej.Rickenn10 pisze: ↑28 lip 2025, o 10:17I to jest zastanawiające.
- Adam1983
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
O Wieczystej to już tu kilka razy wspominano, a prowda jest tako, że nigdy takiego tematu nie było.
- kroy
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Dlatego dziwi mnie bardzo że żaden z dziennikarzy nie zapytał o to na konferencji prasowej…
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !
I mam ku*** dobry humor !
-
- Kontakt:
Dla mnie uderzający jest fakt, że za kadencji DS na 26 meczów, gdzie graliśmy już z każdą możliwą drużyną i to w większości po 2 razy, najwyżej sklasyfikowanym klubem, który pokonaliśmy był Znicz Pruszków, który skończył tamten sezon na 8 miejscu (były jeszcze Tychy - 7, ale nie liczę tego, bo gdy ich ograliśmy byli czerwoną latarnią ligi w rundzie jesiennej) To jest niestety jakaś dramatyczna i absurdalna statystyka. Dla porównania w tym okresie 3 ostatatnie drużyny z ubiegłego sezonu: Stal pokonała Polonię Warszawa, Warta potrafiła ograć Wisłę, a Kotwica Wisłę Płock. Żeby być sprawiedliwym rządy Janusza Niedzwiedza przedłużają nam tą serie do 36 meczów bez zwycięstwa uwaga z drużynami z TOP 8 1 ligi Z tym, że JN miał tylko 7 kolejek i był w newralgicznym okresie po spadku.
Ostatnio zmieniony 28 lip 2025, o 13:39 przez Marcus, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
O Koronie nic nie napiszesz?Marcus pisze: ↑28 lip 2025, o 12:54Dla mnie uderzający jest fakt, że za kadencji DS na 26 meczów, gdzie graliśmy już z każdą możliwą drużyną i to w większości po 2 razy, najwyżej sklasyfikowanym klubem, który pokonaliśmy był Znicz Prószków, który skończył tamten sezon na 8 miejscu (były jeszcze Tychy - 7, ale nie liczę tego, bo gdy ich ograliśmy byli czerwoną latarnią ligi w rundzie jesiennej) To jest niestety jakaś dramatyczna i absurdalna statystyka. Dla porównania w tym okresie 3 ostatatnie drużyny z ubiegłego sezonu: Stal pokonała Polonię Warszawa, Warta potrafiła ograć Wisłę, a Kotwica Wisłę Płock. Żeby być sprawiedliwym rządy Janusza Niedzwiedza przedłużają nam tą serie do 36 meczów bez zwycięstwa uwaga z drużynami z TOP 8 1 ligi Z tym, że JN miał tylko 7 kolejek i był w newralgicznym okresie po spadku.
-
Mechanizmy są, ale musi je mieć kto zrealizować, a jak typ (co bierze ponad 15tke miesięcznie) nie umie prosto kopnąć, to o czym tu rozmawiać...Czasem mam wrażenie, jakby składem nie rządził Szulczek, bo w Warcie takich jaj nie robił.jajo pisze: ↑27 lip 2025, o 23:29Widać też, że są mechanizmy wprowadzenia piłki, ale popełniamy w tym masę błędów. Pytanie czy trener jest naiwny, że się tego nauczymy, czy wierzy w drużynę. Mi brakuje klasowej "6", który by wziął piłkę na plecy, odwrócił się i poprowadził akcje dalej. Wciąż nie widzę lidera środka pola, ani nikogo kto się na to zapowiada.
Na 6tce moglby zagrać Lipiński, no ale widać nie może, Żurawski również. Młodzieżowca im brakuje, Sobeczko na ławie, reszta się kopie po czole w 5 lidze a w Wiśle, szczewach czy Tychach, takie chłopaki to już w 1 zespole latają.