Puszcza Niepołomice - Ruch Chorzów, poniedziałek 21.07.2025, godz. 19:00

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
piotrhalak
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Puszcza Niepołomice - Ruch Chorzów, poniedziałek 21.07.2025, godz. 19:00

#166 Post autor: piotrhalak » 22 lip 2025, o 09:13

Nikodem Lesniak-Paduch - Bardzo dobry występ. Na początku zmiany on z tyłu a Konczkowski z przodu - po chwili zamiana i Nikodem w przodzie. Chłopak naprawdę nie odstawiał nogi - świetna walka o górne piłki - będzie naprawdę pociecha z niego. Mecz oglądałem z perspektywy trybun i można, a nawet trzeba zgodzić się z waszymi argumentami, ale zapominacie o dwóch sprawach. Tam była taka parówa, że z naszych zawodników to przed meczem już pot lał się strumieniami - trudno było wytrzymać. Tak wiem, warunki były równe dla wszystkich, ale to pod koniec meczu Puszcza dychała rękawami, a my dawaliśmy radę motorycznie. Na meczu na trybunach/ w szatni Szczepan i Sikora. Szczepan w tym tygodniu ma wizytę u lekarza, ale realnie będzie gotowy do gry we wrześniu może w październiku. Na trybunach kilku naszych byłych piłkarzy w tym Piotr Stawarczyk. Te wszystkie przerwy w pierwszej połowie nie służyły nam - nie potrafiliśmy zaskoczyć. Piłkarze w obronie mieli wzajemne pretensje do siebie - było to widać i słychać (nie będę przytaczał cytatów bo to nie kulturalne)

Co do Puszczy jako klubu - pełen szacunek. Zero jakiejkolwiek wrogości/ nieuprzejmości ze strony działaczy, czy też kibiców. Wręcz przeciwnie - pełna kultura, uprzejmość i chęć udzielenia pomocy w razie jakichkolwiek problemów (całkowite przeciwieństwo Termalici jak dla mnie) . Nie robili problemów, że nasi kibice kupowali wejściówki na ich sektory i stali na sektorach gospodarzy obok sektora gości. A nawet w tym upale porozdawali trochę wody zupełnie za darmo - niby mała rzecz, a pokazuje pewiem poziom, który na wielu stadionach brakuje. Delegat PZPN strasznie czepialski (takie robił wrażenie i też Ci z Niepołomic o tym wspominali). Jak tylko piłkarze z transparentem się ustawili że wszyscy do Wrocławia to od razu biegł zdjęcia z aparatem robić. Nawet coś tam notował i fotografował, że nasz kieronik drużyny wszedł na murawę i podał rękę arbitrom spotkania - nie spotkałem się z czymś takim, aczkolwiek to może być mylne wrażenie.
takie tam

scaneRboy
Kontakt:

#167 Post autor: scaneRboy » 22 lip 2025, o 09:48

west72 pisze:
21 lip 2025, o 22:46
Ogladalem z zapartym tchem.
To się nie uda 😟 Ta druzyna nie ma zadnych schematów gry. Jedynie stale fragmenty Szwocha na plus bo bite w punkt i konczone strzalem. Niestety skuteczność na bakier....Kuba Bielecki kocur przy karnych, ale bramka w krotki róg.....

Bar open wiec ide sie napić 🤪
Szulczek podpadł w poprzednim sezonie i będzie miał ciężko odzyskać zaufanie kibiców, ale...

odzyskanie punktu w meczu na wyjeździe zawsze jest na plus,
w lidze sukcesy polegają najczęściej na cotygodniowej rąbance, a nie na wielkich meczach,
zagrożenie po stałych fragmentach uważam że też na plus. Skutecznie grane stałe fragmenty, w przypadku formowania drużyny w trwających już rozgrywkach to jest bazowa opcja, jeśli zespół ma punktować. Oby zawsze coś wpadło. Będzie można spokojnie pracować. Zawsze to lepsze niż rosnąca frustracja i coraz gorsze decyzje po kolejnych porażkach.

Niewiele to zmienia oczywiście w obrazie miasta, klubu i drużyny. Niemniej rzeźbić trzeba z tego co się ma.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Awatar użytkownika
Roch1920
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#168 Post autor: Roch1920 » 22 lip 2025, o 09:54

Dosłownie rzeźbić. Wypisz, wymaluj poprzednia runda. Tam wszystkie zagrania były z przypadku. Nie wiem dlaczego oglądałem tą kiepską parodię do końca.

niebieskifanatyk
Kontakt:

#169 Post autor: niebieskifanatyk » 22 lip 2025, o 09:57

piotrhalak pisze:
22 lip 2025, o 09:13
Nikodem Lesniak-Paduch - Bardzo dobry występ. Na początku zmiany on z tyłu a Konczkowski z przodu - po chwili zamiana i Nikodem w przodzie. Chłopak naprawdę nie odstawiał nogi - świetna walka o górne piłki - będzie naprawdę pociecha z niego. Mecz oglądałem z perspektywy trybun i można, a nawet trzeba zgodzić się z waszymi argumentami, ale zapominacie o dwóch sprawach. Tam była taka parówa, że z naszych zawodników to przed meczem już pot lał się strumieniami - trudno było wytrzymać. Tak wiem, warunki były równe dla wszystkich, ale to pod koniec meczu Puszcza dychała rękawami, a my dawaliśmy radę motorycznie. Na meczu na trybunach/ w szatni Szczepan i Sikora. Szczepan w tym tygodniu ma wizytę u lekarza, ale realnie będzie gotowy do gry we wrześniu może w październiku. Na trybunach kilku naszych byłych piłkarzy w tym Piotr Stawarczyk. Te wszystkie przerwy w pierwszej połowie nie służyły nam - nie potrafiliśmy zaskoczyć. Piłkarze w obronie mieli wzajemne pretensje do siebie - było to widać i słychać (nie będę przytaczał cytatów bo to nie kulturalne)

Co do Puszczy jako klubu - pełen szacunek. Zero jakiejkolwiek wrogości/ nieuprzejmości ze strony działaczy, czy też kibiców. Wręcz przeciwnie - pełna kultura, uprzejmość i chęć udzielenia pomocy w razie jakichkolwiek problemów (całkowite przeciwieństwo Termalici jak dla mnie) . Nie robili problemów, że nasi kibice kupowali wejściówki na ich sektory i stali na sektorach gospodarzy obok sektora gości. A nawet w tym upale porozdawali trochę wody zupełnie za darmo - niby mała rzecz, a pokazuje pewiem poziom, który na wielu stadionach brakuje. Delegat PZPN strasznie czepialski (takie robił wrażenie i też Ci z Niepołomic o tym wspominali). Jak tylko piłkarze z transparentem się ustawili że wszyscy do Wrocławia to od razu biegł zdjęcia z aparatem robić. Nawet coś tam notował i fotografował, że nasz kieronik drużyny wszedł na murawę i podał rękę arbitrom spotkania - nie spotkałem się z czymś takim, aczkolwiek to może być mylne wrażenie.
Jeśli ze Szczepanem to prawda to transfer napastnika potrzebny. Szwedzik to raczej nie typowy napastnik, a Bała to nie wiem co tu w ogóle robi i kto znów wpadł na tak za***isty pomysł. Plus jedynie taki, że pewnie o wiele niższy kontakt od Novothnego i może być 3 w kolejności. Jak dla mnie na następny mecz tak jak ktoś już pisał do środka za Lukicia Szyminski a za Szymańskiego Mezghrani. W środku na tej typowej 6 jednak Ventura mi się wydaje lepszym wyborem niż Szwoch, Żurawski słabo a Nagamatsu bardzo słabo więc ciekawy jestem jak to w środku pola będzie wyglądało. Ciekawe czemu nawet na chwilę nie wszedł kozak. Ofensywne trio bym dał Ceglarz-Szwedzik-Kozak a jako młodziezowiec Lesniak-Paduch za Konczkowskiego (jeśli jest mlodziewcem jeszcze bo akurat tego nie wiem). Mimo wszystko da się wystawić jakiś optymalny skład tylko czy wuefista zdoła to zrobić. I czy w końcu będzie jakiś pomysł na grę, bo jak nie wygramy w niedzielę to czuje, że zaczną się sypać gromy.

Awatar użytkownika
Rickenn10
Kontakt:

#170 Post autor: Rickenn10 » 22 lip 2025, o 09:58

Roch1920 pisze:
22 lip 2025, o 09:54
Dosłownie rzeźbić. Wypisz, wymaluj poprzednia runda. Tam wszystkie zagrania były z przypadku. Nie wiem dlaczego oglądałem tą kiepską parodię do końca.
Syndrom bitej żony ;)

Awatar użytkownika
kroy
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#171 Post autor: kroy » 22 lip 2025, o 10:25

piotrhalak pisze:
22 lip 2025, o 09:13

Co do Puszczy jako klubu - pełen szacunek. Zero jakiejkolwiek wrogości/ nieuprzejmości ze strony działaczy, czy też kibiców. Wręcz przeciwnie - pełna kultura, uprzejmość i chęć udzielenia pomocy w razie jakichkolwiek problemów (całkowite przeciwieństwo Termalici jak dla mnie) . Nie robili problemów, że nasi kibice kupowali wejściówki na ich sektory i stali na sektorach gospodarzy obok sektora gości. A nawet w tym upale porozdawali trochę wody zupełnie za darmo - niby mała rzecz, a pokazuje pewiem poziom, który na wielu stadionach brakuje.

Pełna zgoda! Też bym chciał więcej meczu w takiej kulturalnej atmosferze.

Niestety większość meczów to te, gdzie w sobotę idziesz ramię w ramię na wiecu polityczny natomiast w niedzielę wyzywasz jego matkę od ku*** a jego samego od cw***
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !

Elmer
Kontakt:

#172 Post autor: Elmer » 22 lip 2025, o 10:52

Moja kolekcja im. Dawidka.
1. Trema
2. Specyficzne boisko.
3. Cdn

Jeśli coś istotnego mi umknęło proszę o informację.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Mavo1920
Kontakt:

#173 Post autor: Mavo1920 » 22 lip 2025, o 10:55

Fakt Bała wyglądał słabo ale tak samo wyglądała cała trójka ofensywna. Jeżeli straciliśmy środek pola, to Bała niewiele zdziała w pojedynkę. Shuma? Chyba jeden z najgorszych rywali na których mógł grać, czyli ciasno, rąbanka, kopanina, wąskie boisko, doskok. W drugiej się rozluźniło i wyglądał lepiej, natomiast ewidentnie kuleje komunikacja na boisku, sparingów bardzo mało a trójka z przodu którą widzieliśmy wczoraj grała ze sobą pierwszy raz.

Ceglarz widać że potrafi grać, ale momentami wyglądał ociężale, nie wiem czy kto kwestia warunków i dopiero co skończonego okresu przygotowawczego czy on po prostu tak ma, oby to pierwsze. W drugiej się rozkręcił.

Sobeczki bym nie skreślał, choć widać jak na dłoni brak ogrania w seniorach. Ma zalety, ale rywale są silniejsi i sprytniejsi, dlatego ciężko mu było uciec na skrzydle tym bardziej że środek pola nie robił przewagi.

Konczkowski wóz z węglem, nie potrafił ruszyć akcji do przodu, co hamowało większość akcji po której grał razem z Sobeczką. Oddawał do środkowego obrońcy i fajrant. Na tej pozycji moglibyśmy kogoś zakontraktować, bo jak na razie to Martin nie rokuje na jakąś poprawę.

Żurawski słabo, na Łęczną wyszedłbym z Venturą, Szwochem i Nagamatsu.

Pod nieobecność Preislera ustawilbym obronę tak:
MO-NLP-Szymański-Konczkowski

Ew za Martina Szymiński.

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#174 Post autor: jajo » 22 lip 2025, o 10:57

Szymański rzeczywiscie byl w pierwszej polowie fatalny, ale w drugiej to praktycznie kazda nasza akcja zaczynala sie od niego.

wydaje mi sie, ze bez mlodziezowca do 1 skladu moze byc ciezko.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

Oskar20
Kontakt:

#175 Post autor: Oskar20 » 22 lip 2025, o 11:03

Waserwaga pisze:
21 lip 2025, o 23:39
jajo pisze:
21 lip 2025, o 23:09
Harpo pisze:
21 lip 2025, o 23:04
jajo pisze:
21 lip 2025, o 20:41
Zacietrzewienie w ocenie Szulczka powoli przebija jakas skale.
Lepszą taktyke, zmiany i roszady to przeprowadzam we Football Manager :hyhy:

Błągam, nie broń go. Dostał wszystko na tacy w ub. sezonie i z*ebał.
Oglądałeś mecz? BIJ A LEĆ. Pół roku to musiałem oglądać, teraz CIĄGLE to samo. Zero pomysłu, zero zaskoczenia.
Ale na szczęście się nie łudziłem.
Jak będą wyglądały następne mecze? Tak samo. Może coś wpadnie, może szczęście, tam wpie*l, tam wyszarpane 3pkt. itp.
Tyle.
Pozytywem jest to, że oglądam bez jakichkolwiek emocji, lepiej się (kiedyś) miło zaskoczyć niż wkurzająco rozczarować. :suchy:

PS. ten Bielecki w karnych jest niemożliwy
co niby dostal na tacy?
na ktorym miejscu obejmowal Ruch?
chcial srodkowego obronce zima to nie dostal.
te zdanie pokazuje wlasnie to zacietrzewienie. calkowite oderwanie od realiow, zamiast tego jakies wlasne wyobrazenie niepoparte faktami.

ogladalem mecz, w sumie juz widzialem z 20-30 meczy w Niepołomicach (ile Ty?).
tam tak wszystko wyglada. jedno sobie przypominam inne, Pogon w PP, poczatek im sie super ulozyl, a potem pokazali super jakosc, 2 klasy wyzej. cala reszta sie meczyla podobnie jak my, wyniki osiagala podobne.
Jeżeli naprawdę nie widzisz że nosz trener z całym szacunkiem dla niego, ma jakikolwiek pomysł na grę tego zespołu to prosza Cię oświeć mnie, bo jo tego nie widza od roku.
Powtórza zdanie innego użytkownika forum. Największym problemem jest trener.
Jak nos nie stać na Waldka (w co nie wierza), to bydymy sie kisić w tej lidze 20 lot.
I nie zmienią tego przypadkowe zwycięstwa od czasu do czasu. Kożdy co mo jakiekolwiek pojęcie o fusbalu widzi że tego się nie do oglądać.
Nie chca sie już nerwowac. Pija i Ida szlafen.
Tak. Największym problemem jest Szulczek. Było wiadome od początku że w nowym sezonie nic sie nie zmieni. Po sparingu z Wisłą wiedziałem ze gra będzie identyczna. Nie pomyliłem się. Analizować tą grę nie ma sensu, bo byśmy powtarzali teksty z tamtej rundy. Nic też nie zmieni jak wrócą Preisler i Szczepek. Ten wrzód trzeba było przeciąć wcześniej.

Mavo1920
Kontakt:

#176 Post autor: Mavo1920 » 22 lip 2025, o 11:04

jajo pisze:
22 lip 2025, o 10:57
Szymański rzeczywiscie byl w pierwszej polowie fatalny, ale w drugiej to praktycznie kazda nasza akcja zaczynala sie od niego.

wydaje mi sie, ze bez mlodziezowca do 1 skladu moze byc ciezko.

Bo graliśmy głównie na Ceglarza, a Szymański tak czy siak był objeżdżany, a jego wrzutki nie dawały praktycznie nic, moc była, celności brak. Fest go lubię jako fussbalera, ale poza środkiem obrony to on nie nadaje się na poziom 1-ligowy. Większość zagrożenia Puszcza stwarzała po naszej lewej stronie.

Wiadomo co z Preislerem?

GALEON
Kontakt:

#177 Post autor: GALEON » 22 lip 2025, o 11:15

Dać młodzieżowca na brame, gorszy od Biela nie będzie,bo on karne chyto ale szmata zawsze jakoś puści i ta koszmarna gra nogami tylko w pierwszej połowie 3 razy podoł do przeciwnika i 2x na aut

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#178 Post autor: heli » 22 lip 2025, o 11:20

Z Bałą dla mnie jest prosta sprawa, on musi operować w polu karnym przeciwnika wtedy może być zarożeniem, a jak my głównie mam wrażenie myślimy o defensywie (mając piłkę głównie operujemy ją pomiędzy obrońcami, gdzie często nawet jeden dwóch pomocników schodzi pomiędzy nich) i nasz napastnik jest w najlepszym wypadku ustawiony daleko przed polem karnym to po prostu nie taka rola. Jeżeli tak mamy grać to przede wszystkim potrzebujemy zawodnika bazującego na szybkości. A jak nasi zawodnicy zdołają zepchnąć przeciwnika do defensywy to wtedy objawią się i atuty Bały. Bo pomijając stałe fragmenty gry to nie wiem ile razy byliśmy w pierwszej połowie w polu karnym Puszczy z piłką. To jest coś czego kompletnie nie rozumiem.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

Awatar użytkownika
Radvan138
Kontakt:

#179 Post autor: Radvan138 » 22 lip 2025, o 11:26

Elmer pisze:
22 lip 2025, o 10:52
1. Trema
2. Specyficzne boisko.
3. Cdn

Nie strzelamy pierwsi bramki

Awatar użytkownika
19Wariat20
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#180 Post autor: 19Wariat20 » 22 lip 2025, o 11:59

Radvan138 pisze:
22 lip 2025, o 11:26
Elmer pisze:
22 lip 2025, o 10:52
1. Trema
2. Specyficzne boisko.
3. Cdn

Nie strzelamy pierwsi bramki
Tym już sie tyn wuefista niy zasłanio. Z łksem było 1-0 a dostali my 1-3. Podobnie na chrobrym strzelili my piyrwsi a skończyło sie 2-2 :rotfl:
Ale ciekawe co terozki wymyśli

ODPOWIEDZ