Puszcza Niepołomice - Ruch Chorzów, poniedziałek 21.07.2025, godz. 19:00
-
- Kontakt:
Re: Puszcza Niepołomice - Ruch Chorzów, poniedziałek 21.07.2025, godz. 19:00
Biorę ten remis, gra wyglądała źle. Zobaczymy za tydzień, czy wynikało to ze specyfiki gry i boiska Puszczy czy raczej z naszej słabości. Niemniej uważam, że jeszcze nie jedna drużyna potraci tam punkty.
Z nowych to Żurawski i Bała baaardzo słabo.
Z nowych to Żurawski i Bała baaardzo słabo.
-
- Kontakt:
Przeciez sprowadzalismy pod "system klubowy" nie pod trenera, mowione bylochropaczow pisze: ↑21 lip 2025, o 21:33Teraz zmiana trenera, będzie wynikała z paniki, bo jednak trzeba było zmienić Szulczka, jeszcze przed kompletowaniem kadry. Potencjalny nowy trener, będzie grał Szulczkowym zaciągiem, zamiast samemu rzeźbić i układać zespół.scaneRboy pisze: ↑21 lip 2025, o 21:26W tej kwestii osobiście jestem dość powściągliwy. Nie bardzo wierzę, że to jest recepta na wszystkie problemy.chropaczow pisze: ↑21 lip 2025, o 21:24To " Wołanie na puszczy"![]()
Wynik kompletnie zamazujacy obraz meczu,
Mielismy pol szansy i strzelilismy, szacun
Co nie zmienia faktu ze nie ma KOMPLETNIE ZADNEGO POMYSLU NA GRE
Bij a lec
My name is prince and i'm funky
17.11.11 - kolejny fan Niebieskich przychodzi na swiat :-)
17.11.11 - kolejny fan Niebieskich przychodzi na swiat :-)
-
- Kontakt:
Można z przekąsem powiedzieć, że gdyby grał Turk, to by puścił karnego, ale by obronił to co wpuścił Bielu 

-
- Kontakt:
Konczkowski fatalny
Bielecki fatalny gra nogami dramat
Szymański na lewej obronie katastrofa
trio Szwoch Żurawski nagamatsu słabo
Bielecki fatalny gra nogami dramat
Szymański na lewej obronie katastrofa
trio Szwoch Żurawski nagamatsu słabo
-
A teroz zgodnijcie co bydzie Szulczek na konferyncji godol.Co do szpilu idzie ino jedno padac ,DRAMAT, a nojgorsze je to ze jo sie genau tyn szpil tak wyobrazol.
Smutne panowie to jest i oby wuefista niy doczekol do 5 kolejki.
Smutne panowie to jest i oby wuefista niy doczekol do 5 kolejki.
- MaRo171
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Przecież ten torman Puszczy był beznadziejny. Gdyby nasi tylko strzelili w światło bramki, to by wpadło. Ten strzał z tyłka Szymańskiego co piłka leci i płacze a ten w ostatniej chwili sie orientuje, że piłka leci na bramkę.
No ale to trzeba przynajmniej ze dwie okazję stworzyć a nie jeden rożny po wylewie.
Po zmianach lepiej to wyglądało ale obraz zmienili starzy zawodnicy : Mo i Ventura. Nowi słabo
No ale to trzeba przynajmniej ze dwie okazję stworzyć a nie jeden rożny po wylewie.
Po zmianach lepiej to wyglądało ale obraz zmienili starzy zawodnicy : Mo i Ventura. Nowi słabo
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
akurat po tych zmianach gralsimy najlepszy fragment meczu.
moja teza jest taka:mSamer pisze: ↑21 lip 2025, o 21:02Zachodzę w głowę jak to się stało że po przyjściu Szulczyka oni tak dobrze grali. Z meczu na mecz mówił że będzie lepiej i tak było przez kilka miesięcy. Wiosna jaka była każdy widział. Teraz kontynuacja tego. Niestety to gra bez pomysłu, kopanina, zero zaskoczenia i proste schematy. Dobry trener potrafi ze średniaków coś wycisnąć. U nas mam wrażenie, że z zawodników nawet dobrych nie wyciąga się ich minimum poziomu. Do końca wakacji będzie zmiana trenera. Nie ma innej opcji
gwiazdeczki byly obrazone na Niedzwiedzia.
przyszedl nowy trener, to chcialy pokazac, ze oni to potrafia grac w pilke tylko trener byl ciulaty.
za chwile DS chcial wprowadzic porzadek, sprofesjonalizowac te szatnie to znow sie obrazili.
ps. nie mowie, ze ta szatnia z tego sezonu ma ten sam problem.
ok.Ozor pisze: ↑21 lip 2025, o 20:51No dobra to ja jestem chętny na zakład , sukces 1 ligowy to baraże z kimś tam a ekstraklasowy to samo utrzymanie może być? Tylko określ dystans czasowyjajo pisze: ↑21 lip 2025, o 20:41Zacietrzewienie w ocenie Szulczka powoli przebija jakas skale.
nawet jak on z Ruchu odejdzie, to bedzie robil dobra kariere gdzies indziej. moge zalozyc sie o butelke dobrego trunku. tylko troche trudniej ustalic, co jest dobra kariera, bo dla wiekszosci tutaj chyba wyniki z Warta nie byly godne uznania.
Chyba nikt sie nie spodziewal ladnego meczu w Niepolomicach
pomijajac to, to pierwsze 15 min fatalne.
Szymanski jedna wielka pomylka, jak opaska, ktora nosi na ramieniu.
uwazam to za skandal ze strony klubu. jak mozna takiego czegos nie dopilnowac i nie widziec.
ostatnie 5 minut przed przerwa transmisji jakos to zaczelo wygladac. moze nie, ze dobrze gralismy, ale przerzucilismy ciezar na druga strone boiska.
dziwie sie ze nie ma Mo na tak agresywny srodek Puszczy. z drugiej strony jemu brakuje centymentrow.
wciaz licze na brzydkie 0-1 jak wtedy po golu Ecika.
ciezko w takiej sytuacji okreslic jasno co jest sukcesem a co porazka, jesli nie wiemy kogo bedzie trenowal.
ale przyjmijmy, ze utrzymanie w Ekstraklasie i top6 w 1Lidze.
5 lat? to uczciwy czas?
ja ze swojej strony gwarantuje, ze jak DS wyleci np. z Ruchu w listopadzie na 11 miejscu i nastepca zrobi baraze, czy wyleci w Ekstraklasie na 17 miejscu i ktos sie utrzyma po nim, to nie bede traktowal tego jako wypelnienie misji.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
wyglądało to słabo, raczej ani piłkarze, ani trener nie pokazali, żeby budowali zaufanie wśród kibiców. Ale w sumie skupiając się wyłącznie na tym meczu i zostawiając jakieś długofalowe wnioski. Pomijam fragment nie nadawany przez TV
Bielecki standard może wybronić niesamowite strzały, czy kolejny rzut karny, a potem puści może nie szmatę, ale jednak sporo winy jego w tej bramce.
Obrona - Konczkowski w tym meczu to dokładnie ten sam co w zeszłym roku (zero w przodzie, zero w tyle), Komor jedyny solidny w tej obronie (solidny na tle kolegów), Lukic standardowo za wiele interwencji na raz, Szymański ja już wiele razy pisałem, że dla mnie to nie jest chłop na podstawę naszej obrony, to ostatnio zostałem zjebany, że to niby najlepszy gracz zeszłej rundy. Wiem, że Szulczek na niego stawia, więc pewnie nadal będzie w składzie, ale słabo, z szybszym przeciwnikiem na skrzydle go praktycznie nie ma.
Pomoc - Sobeczko nie kojarzę jednej jego dobrej akcji, no chyba, ze liczyć skurcze przed karnym, oby jednak z czasem pokazał się z lepszej strony, środek Szwoch, Żurawski, Shuma bardzo słabo, a jeżeli porównać do oczekiwań to wręcz fatalnie, Walski lepiej wyglądał od nich, a to wiele mówi, Ceglarz podobnie jak Komor jedyny solidny, chyba tylko od niego kojarza udane wejście w drybling
Bała - wogóle go nie oceniom, bo z tą pomocą to nie wiem jaki był pomysł na jego wykorzystanie, chłop, którego głównym atutem są warunki fizyczne, praktycznie nie dostawał górnych piłek i głównie się kręcił 30 metrów od bramki, więc nie wiem czy to jego wina, czy taktyki Szulczka czy tak słabo grających pomocników
Zmiennicy:
Szymiński, Paduch - ciężko ocenić, bo jednak ze względu na wynik nie byli aż tak sprawdzani
Ventura - lepiej od Żurawskiego, ale o to ciężko nie było w tym meczu
Mo - niby dawał trochę ożywienia, ale mam wrażenie, że finalnie częściej grał do tyłu lub boku niż przodu, co przy wyniku było dziwne
Szwedzik - on przynajmniej potrafił strzelić, bo jak przypominam sobie wcześniej próby Żurawskiego czy Konczkowskiego to najwyraźniej to już dużo, widać, też, że walczył w obronie i nie raz szybciej się wracał niż nie którzy nasi pomocnicy.
Więc jedyni jako tako pozytywni to Komor, Ceglarz i Szwedzik. paru można powiedzieć, że ocena neutralna (bo po prostu nie grali tak źle jak koledzy), a reszta zagrała słabo, albo bardzo słabo czyli na poziomie ubiegłorocznej rundy.
Bielecki standard może wybronić niesamowite strzały, czy kolejny rzut karny, a potem puści może nie szmatę, ale jednak sporo winy jego w tej bramce.
Obrona - Konczkowski w tym meczu to dokładnie ten sam co w zeszłym roku (zero w przodzie, zero w tyle), Komor jedyny solidny w tej obronie (solidny na tle kolegów), Lukic standardowo za wiele interwencji na raz, Szymański ja już wiele razy pisałem, że dla mnie to nie jest chłop na podstawę naszej obrony, to ostatnio zostałem zjebany, że to niby najlepszy gracz zeszłej rundy. Wiem, że Szulczek na niego stawia, więc pewnie nadal będzie w składzie, ale słabo, z szybszym przeciwnikiem na skrzydle go praktycznie nie ma.
Pomoc - Sobeczko nie kojarzę jednej jego dobrej akcji, no chyba, ze liczyć skurcze przed karnym, oby jednak z czasem pokazał się z lepszej strony, środek Szwoch, Żurawski, Shuma bardzo słabo, a jeżeli porównać do oczekiwań to wręcz fatalnie, Walski lepiej wyglądał od nich, a to wiele mówi, Ceglarz podobnie jak Komor jedyny solidny, chyba tylko od niego kojarza udane wejście w drybling
Bała - wogóle go nie oceniom, bo z tą pomocą to nie wiem jaki był pomysł na jego wykorzystanie, chłop, którego głównym atutem są warunki fizyczne, praktycznie nie dostawał górnych piłek i głównie się kręcił 30 metrów od bramki, więc nie wiem czy to jego wina, czy taktyki Szulczka czy tak słabo grających pomocników
Zmiennicy:
Szymiński, Paduch - ciężko ocenić, bo jednak ze względu na wynik nie byli aż tak sprawdzani
Ventura - lepiej od Żurawskiego, ale o to ciężko nie było w tym meczu
Mo - niby dawał trochę ożywienia, ale mam wrażenie, że finalnie częściej grał do tyłu lub boku niż przodu, co przy wyniku było dziwne
Szwedzik - on przynajmniej potrafił strzelić, bo jak przypominam sobie wcześniej próby Żurawskiego czy Konczkowskiego to najwyraźniej to już dużo, widać, też, że walczył w obronie i nie raz szybciej się wracał niż nie którzy nasi pomocnicy.
Więc jedyni jako tako pozytywni to Komor, Ceglarz i Szwedzik. paru można powiedzieć, że ocena neutralna (bo po prostu nie grali tak źle jak koledzy), a reszta zagrała słabo, albo bardzo słabo czyli na poziomie ubiegłorocznej rundy.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
nie spodziewalem sie ladnego meczu.
niemniej w tym poczatku Puszcza zdominowala nas za bardzo. mecz wygladal tak jak oni chcieli. chaos, akcje na przebitke, stale fragmenty.
ciezko na poczatku bylo o jakikolwiek jasny punkt, oprocz Biela, ktory to co zyskal przy karnym stracil przy golu.
mocno zawiodl mnie Japan. masa strat, wszystkie pilki na kontakcie przegrywane, w koncu jedna strata konczona golem.
Szymanski w defensywie fatalny. za to w wyprowadzeniu pilki i rozpoczynaniu akcji w drugiej polowie juz bardzo dobry.
nie spodziewalem sie, ze w 50minucie sezonu zatesknie za Szczepanem...
jesli Kozak nie mial zadnego urazu, to wydaje sie, ze sytuacja w szatni dalej nie jest wyczyszczona...
niemniej w tym poczatku Puszcza zdominowala nas za bardzo. mecz wygladal tak jak oni chcieli. chaos, akcje na przebitke, stale fragmenty.
ciezko na poczatku bylo o jakikolwiek jasny punkt, oprocz Biela, ktory to co zyskal przy karnym stracil przy golu.
mocno zawiodl mnie Japan. masa strat, wszystkie pilki na kontakcie przegrywane, w koncu jedna strata konczona golem.
Szymanski w defensywie fatalny. za to w wyprowadzeniu pilki i rozpoczynaniu akcji w drugiej polowie juz bardzo dobry.
nie spodziewalem sie, ze w 50minucie sezonu zatesknie za Szczepanem...
jesli Kozak nie mial zadnego urazu, to wydaje sie, ze sytuacja w szatni dalej nie jest wyczyszczona...
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Punkt jest punkt, gra słaba ale ważne że zmiany zadziałały.
Jak ktoś generalizuje po jednym meczu to powinien dać sobie już spokój, życzmy Szulczkowi i Ruchowi jak najlepiej. Najwcześniej po 10 meczach będą znane cele o jakie walczymy
Jak ktoś generalizuje po jednym meczu to powinien dać sobie już spokój, życzmy Szulczkowi i Ruchowi jak najlepiej. Najwcześniej po 10 meczach będą znane cele o jakie walczymy
- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
niech będzie zapisuję.jajo pisze: ↑21 lip 2025, o 21:50akurat po tych zmianach gralsimy najlepszy fragment meczu.
moja teza jest taka:mSamer pisze: ↑21 lip 2025, o 21:02Zachodzę w głowę jak to się stało że po przyjściu Szulczyka oni tak dobrze grali. Z meczu na mecz mówił że będzie lepiej i tak było przez kilka miesięcy. Wiosna jaka była każdy widział. Teraz kontynuacja tego. Niestety to gra bez pomysłu, kopanina, zero zaskoczenia i proste schematy. Dobry trener potrafi ze średniaków coś wycisnąć. U nas mam wrażenie, że z zawodników nawet dobrych nie wyciąga się ich minimum poziomu. Do końca wakacji będzie zmiana trenera. Nie ma innej opcji
gwiazdeczki byly obrazone na Niedzwiedzia.
przyszedl nowy trener, to chcialy pokazac, ze oni to potrafia grac w pilke tylko trener byl ciulaty.
za chwile DS chcial wprowadzic porzadek, sprofesjonalizowac te szatnie to znow sie obrazili.
ps. nie mowie, ze ta szatnia z tego sezonu ma ten sam problem.
ok.Ozor pisze: ↑21 lip 2025, o 20:51No dobra to ja jestem chętny na zakład , sukces 1 ligowy to baraże z kimś tam a ekstraklasowy to samo utrzymanie może być? Tylko określ dystans czasowyjajo pisze: ↑21 lip 2025, o 20:41Zacietrzewienie w ocenie Szulczka powoli przebija jakas skale.
nawet jak on z Ruchu odejdzie, to bedzie robil dobra kariere gdzies indziej. moge zalozyc sie o butelke dobrego trunku. tylko troche trudniej ustalic, co jest dobra kariera, bo dla wiekszosci tutaj chyba wyniki z Warta nie byly godne uznania.
Chyba nikt sie nie spodziewal ladnego meczu w Niepolomicach
pomijajac to, to pierwsze 15 min fatalne.
Szymanski jedna wielka pomylka, jak opaska, ktora nosi na ramieniu.
uwazam to za skandal ze strony klubu. jak mozna takiego czegos nie dopilnowac i nie widziec.
ostatnie 5 minut przed przerwa transmisji jakos to zaczelo wygladac. moze nie, ze dobrze gralismy, ale przerzucilismy ciezar na druga strone boiska.
dziwie sie ze nie ma Mo na tak agresywny srodek Puszczy. z drugiej strony jemu brakuje centymentrow.
wciaz licze na brzydkie 0-1 jak wtedy po golu Ecika.
ciezko w takiej sytuacji okreslic jasno co jest sukcesem a co porazka, jesli nie wiemy kogo bedzie trenowal.
ale przyjmijmy, ze utrzymanie w Ekstraklasie i top6 w 1Lidze.
5 lat? to uczciwy czas?
ja ze swojej strony gwarantuje, ze jak DS wyleci np. z Ruchu w listopadzie na 11 miejscu i nastepca zrobi baraze, czy wyleci w Ekstraklasie na 17 miejscu i ktos sie utrzyma po nim, to nie bede traktowal tego jako wypelnienie misji.
A teraz pora na podsumowanie tego co dzisiaj widziałem a widziałem to co wcześniej żadna formacja nie działa , nikt z nikim nie gra na pamięć , nie ma dynamiki nie ma przyspieszenia nie ma akcji kombinacyjnych dokładnie jak było jest i teraz.Oddajemy jeden celny strzał na 90 minut ,super że wpadło ale po czymś takim trudno powiedzieć że to jest jakikolwiek postęp.
Kwestia zmian , to nie pierwszy raz że zmiany są powiedzmy jak na orliku tym razem się udało ale to raczej desperacja jak działanie przemyślane .
Ja stoję twardo na stanowisku że obecny trener to najsłabszy element tej układanki i główna przyczyna tej piłkarskiej patologii boiskowej.
Z nim może się utrzymamy ale to po bardzo ciężkim sezonie o czymś więcej to nawet nie wspominam .
Klub przespał kolejny raz czas na zmianę w dobrym okresie licząc że cos tam po przerwie i zmianach odpali - moim zdaniem nie odpali.
Dziś to naprawdę szczęśliwy remis po beznadziejnym meczu.
- MaRo171
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Czy nasz dział marketingu odpowiedzialny za media społecznościowe (jeśli jest to ktoś więcej niż Grygier czy Ascet) wrzucił na media społecznościowe, że mecz się zakończył? Na X wpis jest ale na FB? Info tylko o przerwie. Na insta? Nawet relacje zakończyli na golu na 1:1, a żadnego posta o zakończonym meczu.
Aż taki bajzel jest, że nie dali końcowej grafiki? Czy znowu internet wywaliło w Niepołomicach? Jak zaczęli urywając głowę Bieleckiemu na składach, tak zakończyli... niczym
Aż taki bajzel jest, że nie dali końcowej grafiki? Czy znowu internet wywaliło w Niepołomicach? Jak zaczęli urywając głowę Bieleckiemu na składach, tak zakończyli... niczym
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
na fb jest wpis 34minuty temu...MaRo171 pisze: ↑21 lip 2025, o 22:02Czy nasz dział marketingu odpowiedzialny za media społecznościowe (jeśli jest to ktoś więcej niż Grygier czy Ascet) wrzucił na media społecznościowe, że mecz się zakończył? Na X wpis jest ale na FB? Info tylko o przerwie. Na insta? Nawet relacje zakończyli na golu na 1:1, a żadnego posta o zakończonym meczu.
-
- Kontakt:
Po tym występie punkt należy cenić. Optymizmem, małym, napawa końcówka.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
-
- Kontakt:
Nie będę oceniał meczu bo leżącego się nie kopie. Jedno tylko ode mnie. Jak myślałem że Novothny na skrzydle to już max ekstrawagancji to nie wiem jak skomentować lewą obronę z Szymański i prawe skrzydło dla Konczkowskiego. Jak powiedział klasyk: ja tu widzę niezły burdel, siostry...
nigdy nie jest za późno