Sezon 2025/26 Wszystkie ligi.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Sezon 2025/26 Wszystkie ligi.
Awans w tym sezonie, raczej nie wchodzi w rachubę. Środek stawki, tak to widzę. Bardzo ciekawi Wieczysta, a i Polonia Bytom, powinna urozmaicić zaplecze ekstraklasy.
- MaRo171
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Re: Sezon 2025/26 Wszystkie ligi.
Przy naszym awansie do ex, to ta pierwsza liga wyglądała najsłabiej. Widać to po klubach, które awansowały i co sie wtedy z nimi stało.
Ten sezon? Spadek raczej Siedlce, Chrobry, pewnie któryś z beniaminków (raczej Pogoń albo Polonia - ostatnie sezony pokazywały, że niekoniecznie tem co zjadłem 2 ligę, radził sobie w 1)
Kandydaci do awansu: Tychy, ŁKS (?) Miedź, Polonia W. Puszcza, Śląsk i Wisła. Z czego Puszcza i Śląsk po spadku nie wiadomo co będą sobą prezentować. Do tego My też jesteśmy niewiadomą.
Średniaki którzy złapią sporo punktów : Znicz, Odrą, Stal i stawiałbym na Wieczystą, że względu na kapitał.
To będzie cholernie ciężki sezon. Jak naszym przeskoczy w głowach (jak Zielińskiemu w kadrze) to będzie dobrze. Jak nie - dolna połowa tabeli
Ten sezon? Spadek raczej Siedlce, Chrobry, pewnie któryś z beniaminków (raczej Pogoń albo Polonia - ostatnie sezony pokazywały, że niekoniecznie tem co zjadłem 2 ligę, radził sobie w 1)
Kandydaci do awansu: Tychy, ŁKS (?) Miedź, Polonia W. Puszcza, Śląsk i Wisła. Z czego Puszcza i Śląsk po spadku nie wiadomo co będą sobą prezentować. Do tego My też jesteśmy niewiadomą.
Średniaki którzy złapią sporo punktów : Znicz, Odrą, Stal i stawiałbym na Wieczystą, że względu na kapitał.
To będzie cholernie ciężki sezon. Jak naszym przeskoczy w głowach (jak Zielińskiemu w kadrze) to będzie dobrze. Jak nie - dolna połowa tabeli
-
- Kontakt:
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
-
- Kontakt:
Kolejny sezon się już sprawdza, (chyba 6 albo 7 z rzędu), że drużyny które spadają z ekstraklasy w swoim pierwszym 1-ligowym sezonie nie wracają do najwyższej ligi. Jedynym wyjątkiem póki co była Lechia. Moim zdaniem ani Śląsk ani Stal nie odwrócą tej tendencji, jedynie Puszcza, która jest bardzo ogarana na tym poziomie może się szarpnąć na baraże.
Tychy zostały już praktycznie rozebrane jeśli chodzi o 1 skład, ponownie widzę ich w środku tabeli. Wisła wydaje się, że coraz bardziej okopuje się w realiach 1 ligowych, odpadł im już Mikulec i Baena, odejście Rodado byłoby dla nich dużą stratą. Miedź i Polonia Warszawa to mogą być mocni kandydaci do awansu. Być może ŁKS ?
Moje przewydywania:
TOP 4 (kolejność losowa):
Miedź, Polonia Warszawa, ŁKS, Wisła
MIEJSCA 5 i 6
Puszcza, Ruch
GÓRNY ŚRODEK TABELI:
Wieczysta, Śląsk, Tychy, Odra, Łęczna,
DOLNY ŚRODEK TABELI:
Stal Mielec, Polonia Bytom, Stal Rzeszów, Znicz,
SPADEK:
Chrobry, Pogoń i Pogoń
Tychy zostały już praktycznie rozebrane jeśli chodzi o 1 skład, ponownie widzę ich w środku tabeli. Wisła wydaje się, że coraz bardziej okopuje się w realiach 1 ligowych, odpadł im już Mikulec i Baena, odejście Rodado byłoby dla nich dużą stratą. Miedź i Polonia Warszawa to mogą być mocni kandydaci do awansu. Być może ŁKS ?
Moje przewydywania:
TOP 4 (kolejność losowa):
Miedź, Polonia Warszawa, ŁKS, Wisła
MIEJSCA 5 i 6
Puszcza, Ruch
GÓRNY ŚRODEK TABELI:
Wieczysta, Śląsk, Tychy, Odra, Łęczna,
DOLNY ŚRODEK TABELI:
Stal Mielec, Polonia Bytom, Stal Rzeszów, Znicz,
SPADEK:
Chrobry, Pogoń i Pogoń
-
- Kontakt:
Jeszcze dorzucę tylko, że moim zdaniem, wcale ta liga w tym sezonie nie wygląda na taką mocną. Osobiście mam duży problem z wytypowanie mocnych pewniakó do awansu, przy każdym zespole z top 4 mam ale,
Miedź jest po zmianie trenera,
Polonię bardzo ciągnął Zjawiński, ale ogólnie wygląda najlepiej
ŁKS sporo zależy od wzmocnień, ale potencjał jest
Wisła straciła już dwóch podstawowych piłkarzy
Miedź jest po zmianie trenera,
Polonię bardzo ciągnął Zjawiński, ale ogólnie wygląda najlepiej
ŁKS sporo zależy od wzmocnień, ale potencjał jest
Wisła straciła już dwóch podstawowych piłkarzy
-
- Kontakt:
Śląsk awans - moim zdaniem lub te okolice, ŁKS co to za podejście że ma byc wysoko jakiegoś milionera mają coś mnie ominęło - moim zdaniem środek tabeli. GKS Tychy odchodzi kupa dobrych grajków : Odchodzą: Jakub Budnicki (O - Korona Kielce), Marko Dijakovic (O - Śląsk Wrocław), Natan Dzięgielewski (P - Górnik Zabrze), Julius Ertlthaler (P - Wisła Kraków), Mateusz Hołownia (O - ?), Teo Kurtaran (P - ?), Marcel Łubik (B - Górnik Zabrze, Raków Częstochowa, Widzew Łódź), Wiktor Niewiarowski (P - ?), Dominik Połap (O - ?), Bartosz Śpiączka (N - ?), Wiktor Żytek (P - ?), gdzie oni się ogarną wątpię w to raczej środek tabeli. Puszcza też rekonstrukcja składu konkretna 8 piłkarzy odeszło na dzień dobry im się będzie chepać tą ekstraklasą i też na razie środek tabeli tak mi sie wydaje. Polonia, Miedź i Wisła mogą zaskoczyć Wieczysta czy Znicz albo Polonia coś tak czuje. Polonia zna ten swój sztuczny orlik będzie walić dużo punktów u siebie tak coś czuję. Oby nam szło jak najlepiej i tyle.
Batory Fans
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Póki co zdecydowanie za wcześnie na takie rozkimnki, kto będzie faworytem,a kto nie
Większość klubów ogłosiła kto odchodzi, a niżeli kogo już ściągli czy się interesują. Jakby oceniać teraz to w życiu nie można by do czołówki zaliczyć Tychów czy Puszczy.
Z drużyn awansujących Pogoń się praktycznie rozpadła pewnie jest to pokłosie afery z Hutnikiem i trenerem z końcówki, ale też nie wiadomo kogo ściągnie.
Większość klubów ogłosiła kto odchodzi, a niżeli kogo już ściągli czy się interesują. Jakby oceniać teraz to w życiu nie można by do czołówki zaliczyć Tychów czy Puszczy.
Z drużyn awansujących Pogoń się praktycznie rozpadła pewnie jest to pokłosie afery z Hutnikiem i trenerem z końcówki, ale też nie wiadomo kogo ściągnie.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Betclic na razie widzi szanse na awans tak:
Wisła Kraków - 1.60
Śląsk Wrocław - 1.85
Puszcza Niepołomice - 3.00
Stal Mielec - 4.00
Miedź Legnica - 5.00
Ruch Chorzów, Polonia Warszawa - 6.00
Wisła Kraków - 1.60
Śląsk Wrocław - 1.85
Puszcza Niepołomice - 3.00
Stal Mielec - 4.00
Miedź Legnica - 5.00
Ruch Chorzów, Polonia Warszawa - 6.00
- Scypion
- Wspiera "Wielki Ruch"
Poleku wkurw mi mijo i zaczynam czekać na sezon, ba nawet zaczynom wierzyc w sukces. Człowiek to jednak jest pizniony na tle Ruchu i nie przyjmuje rzeczywistosci do wiadomosci
-
- Kontakt:
Spokojny środek tabeli. Szulczka stać na to.
-
- Kontakt:
Zabity entuzjazm, na ta chwile - ot co.
Potrzeba będzie czasu i dużo dobrej gry aby wrócił.
Faworyci do awansu - Śląsk, Wisła i Polonia
Co do nas nie mam na ta chwile oczekiwań - projekt na dwa lata, rok stracony
Potrzeba będzie czasu i dużo dobrej gry aby wrócił.
Faworyci do awansu - Śląsk, Wisła i Polonia
Co do nas nie mam na ta chwile oczekiwań - projekt na dwa lata, rok stracony
"Ruch nas rozjechal jak walec, zmiazdzyl, upokorzyl, rozdeptal."
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
mam podobnie, zresztą póki co to też widzę to podobnie jak te kursy, czyli wydaje mi się, że Śląsk i Wisła niby z większym potencjałem piłkarskim od nas, a cała pozostała szeroka grupa, która się chce bić z bardzo podobnym. Kwestia przygotowań, odpowiedniego rozpoczęcia, czasami jakiegoś szczęśliwego wypalonego transferu żeby dana drużyna zaskoczyła lub nie.
A co do tych dwóch, to że potencjał mają to też nie oznacza, że może być inaczej co Wisła pokazuje od kilku sezonów, a i spadkowicze jakim jest Śląsk wcale tak łatwo nie wracają od razu.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
- MaRo171
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Wisła może grać pięknie 3/4 sezonu, a potem zesrać się metr przed kiblem jak to ma w zwyczaju.
Śląsk zaraz po spadku może do listopada grać ogony, a potem wystrzelić i juz sie nie zatrzymać (jak Lechia przy awansie).
Ta liga będzie jedną niewiadomą z nami na czele. Na nas na razie nikt nie stawia, a też możemy odpalić, jak nam zacznie żreć. Liczę że jakiś młody się pokaże, a tym razem transfery będą na plus albo przynajmniej na 0. Żeby nie było jakiejś wtopy typu Adkonis
Śląsk zaraz po spadku może do listopada grać ogony, a potem wystrzelić i juz sie nie zatrzymać (jak Lechia przy awansie).
Ta liga będzie jedną niewiadomą z nami na czele. Na nas na razie nikt nie stawia, a też możemy odpalić, jak nam zacznie żreć. Liczę że jakiś młody się pokaże, a tym razem transfery będą na plus albo przynajmniej na 0. Żeby nie było jakiejś wtopy typu Adkonis
-
- Kontakt:
Podziwiam.
Dla mnie miarka sie przebrała. Trener, zarząd, piłkarze..za stary jestem, zmęczony, ale Wy młodzi...kibicujcie.
Obudźcie mnie jak już będziemy w tej EX: wezma kryka i podreptom na szpil.

Niebieskie serce od 1988 R.
-
- Kontakt:
Ja podziwiam ludzi którzy dzisiaj określają kto jest do spadku a kto do awansu. Serio.
nigdy nie jest za późno