Modernizacja stadionu
- vinc84
- Kontakt:
Re: Modernizacja stadionu
A ja jak czytam komentarze niektórych mieszkańców, to odechciewa mi się tego stadionu w Chorzowie i mówię to jako mieszkaniec Chorzowa. Najchętniej to oddał bym władzę tutaj KO i się przeprowadził.
GŮRNY ŚLŮNSK
- Slawko
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
No niestety Chorzów to w większości półgłówki, które nawet estakadę potrafią powiązać ze stadionem. Zresztą to samo jest z Chsm, wodociagami itd.
P.S. Metropolia niedawno dotowała stadion cyganerii kwotą 40mln. Za chwilę porównamy czy w ogóle będzie, a jeśli tak to jaka dotacja na rozwiązanie problemu estakady.
P.S. Metropolia niedawno dotowała stadion cyganerii kwotą 40mln. Za chwilę porównamy czy w ogóle będzie, a jeśli tak to jaka dotacja na rozwiązanie problemu estakady.
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.
-
- Kontakt:
od jakiegoś czasu mówiąc szczerze czuje podobnie tym bardziej, że mam dość daleko do pracy.
nie wiem czy Cię dobrze zrozumiałem, ale od przekładania pieniędzy z jednej kieszeni do drugiej człowiek nie robi się bogatszy.
Jeśli pamięć mnie zawodzi, to mnie sprostujcie. Dziwne mi się wydawało, że Chorzów jakoś tak łatwo odpuścił temat obwodnicy. Niby powstawały wizualizacje, koncepcje itd., ale w pewnym momencie podano informacje, że nie będzie dofinansowania i temat nagle znikł. Nie było słychać, żeby ktoś się odwoływał, protestował, nalegał itd.
Przewinął się też temat kopalni, którą miał uruchomić Bik. Ten temat jest bardziej znany, bo Pan Bik jest naszym akcjonariuszem.
Obwodnica miała przebiegać przez tereny kopalni (rejon Prezydent). Ostatecznie nie mamy ani kopalni, ani obwodnicy. Nie mam zielonego pojęcia, czy te sprawy się łączą i czy chodzi o te same tereny? Skoro miała być kopalnia (węgiel koksowy), to znaczy że są tam jakieś zasoby.
Czysto intuicyjnie czuję, że to jest jakaś walka ekopolityki vs przemysłu vs deweloperki vs nie wiem.
Ze względów ekonomicznych dalsze losy estakady, obwodnicy i ewentualnie kopalni nie leżą w gestii władz Miasta Chorzów.
Nie zazdroszczę Michałkowi.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
- Slawko
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Chodzi mi o to, ze przecietny obywatel Chorzowa nawet
za sprawe z estakada obwinia Michalka i to ze buduje stadion.
za sprawe z estakada obwinia Michalka i to ze buduje stadion.
- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Pomyliłeś kopalnie chodziło o Barbarę Chorzów i tereny w Maciejkowicach.scaneRboy pisze: ↑3 cze 2025, o 06:10od jakiegoś czasu mówiąc szczerze czuje podobnie tym bardziej, że mam dość daleko do pracy.
nie wiem czy Cię dobrze zrozumiałem, ale od przekładania pieniędzy z jednej kieszeni do drugiej człowiek nie robi się bogatszy.
Jeśli pamięć mnie zawodzi, to mnie sprostujcie. Dziwne mi się wydawało, że Chorzów jakoś tak łatwo odpuścił temat obwodnicy. Niby powstawały wizualizacje, koncepcje itd., ale w pewnym momencie podano informacje, że nie będzie dofinansowania i temat nagle znikł. Nie było słychać, żeby ktoś się odwoływał, protestował, nalegał itd.
Przewinął się też temat kopalni, którą miał uruchomić Bik. Ten temat jest bardziej znany, bo Pan Bik jest naszym akcjonariuszem.
Obwodnica miała przebiegać przez tereny kopalni (rejon Prezydent). Ostatecznie nie mamy ani kopalni, ani obwodnicy. Nie mam zielonego pojęcia, czy te sprawy się łączą i czy chodzi o te same tereny? Skoro miała być kopalnia (węgiel koksowy), to znaczy że są tam jakieś zasoby.
Czysto intuicyjnie czuję, że to jest jakaś walka ekopolityki vs przemysłu vs deweloperki vs nie wiem.
Ze względów ekonomicznych dalsze losy estakady, obwodnicy i ewentualnie kopalni nie leżą w gestii władz Miasta Chorzów.
Nie zazdroszczę Michałkowi.
- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Jak nie rozumiesz zasady wkładu własnego miasta w te inwestycje to lepiej się nie wypowiadać bo robisz sam z siebie durnia.Slawko pisze: ↑3 cze 2025, o 05:21No niestety Chorzów to w większości półgłówki, które nawet estakadę potrafią powiązać ze stadionem. Zresztą to samo jest z Chsm, wodociagami itd.
- Rickenn10
- Kontakt:
Ci co jadą do pracy od strony Michałkowic przez stary Chorzów w korku stoją dziś już na azotach 

-
- Kontakt:
Nawet nie pomyliłem, tylko zwyczajnie nie wiedziałem.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
- Rickenn10
- Kontakt:
Jeżeli na remont estakady nie pozyskamy środków wojewódzkich czy innych to rozbierzemy cicha i tak już zostanie na lata.
- kroy
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
No i dobrze. Ten stadion w tej formie nie ma racji bytu.
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !
-
- Kontakt:
[Login ON]
Wygląda to na z góry zaplanowaną grę
Zobaczymy czy Simon jednak potrafi w politykę
[Login OFF]
Wygląda to na z góry zaplanowaną grę
Zobaczymy czy Simon jednak potrafi w politykę
[Login OFF]
- kroy
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Masz jakiś dowód na to? Błagam Cię. Nie przeceniaj niekompetencji. Sugerujesz, że Kotala chciał doprowadzić do katastrofy budowlanej w której zginą ludzie dla politycznych korzyści? Jeśli tak to proponuję zostać „login off”
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
- Slawko
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
To, ze nie potrafisz czytac tekstu ze zrozumieniem to nie moj problem. Durniu.Ozor pisze: ↑3 cze 2025, o 07:41Jak nie rozumiesz zasady wkładu własnego miasta w te inwestycje to lepiej się nie wypowiadać bo robisz sam z siebie durnia.Slawko pisze: ↑3 cze 2025, o 05:21No niestety Chorzów to w większości półgłówki, które nawet estakadę potrafią powiązać ze stadionem. Zresztą to samo jest z Chsm, wodociagami itd.
-
- Kontakt:
[Login ON]
Tak off i na gejownie
Człowieku nigdzie nie zasugerowałem nawet że ktoś chciał doprowadzić do katastrofy !!
Zwracam tylko uwagę na przewijające się informacje o remoncie estakady (nawet na tym forum) zakończone kilka godzin po rozstrzygnięciu wyborów zamknięciem jednej z arterii komunikacyjnej śląska, co może stanowić grę, formę nacisku, wręcz prośbę w oczekiwaniu na pomoc. Być może formę uzyskania czegoś więcej w postaci chociażby obwodnicy którą zarzucono z różnych powodów.
Co do poprzednich władz to nawet nie wiem co powiedzieć przecież przeprowadzano stosunkowo niedawno remont (tak to wtedy nazywano) a obecnie już nie remont a modernizację estakady.
[Login OFF]
- darkside
- Kontakt:
a w żydowskim portalu pisze: Wojewoda sprawdzi decyzję prezydenta Chorzowa o zamknięciu estakady. "Nic nie wskazywało, że grozi zawaleniem"
Na moje oko to z góry zaplanowana ustawka, jest to podłożenie Sajmonowi miny i to jednej z wielu. Polityka Panie polityka....
Na moje oko to z góry zaplanowana ustawka, jest to podłożenie Sajmonowi miny i to jednej z wielu. Polityka Panie polityka....