Puchar Polski

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
wolfik
Kontakt:

#136 Post autor: wolfik » 11 sie 2005, o 10:27

Lech sie pieknie wykazal jak spiewal piosenki o Ruchu na benefisie :P

Awatar użytkownika
Simone
Kontakt:

#137 Post autor: Simone » 11 sie 2005, o 12:20

Kolego Marx 1 a pamietasz kto wam uratowal du9sko kiedys , i teraz nie gnijecie w lidze czwartej (pewien mecz z Radzionkowem) .
Jak widze wpisy takiego frajera jak Ty to zaczynam zalowac .
Jakbym Cie znal wetnal bym sie z Toba o flache ze za rok jestescie w 2 lidze razem z nami i peknie banka mydlana.
Zobaczycie tak naprawde ilu macie kibicow , ze dlugu nie jest 2 mln tylko z 10 mln , ze wasz klub wszyscy maja w du*** .
Zreszta juz maja.
Aha i jeszcze jedno , 1 liga - Cracovia przeciwnikiem i na meczu 3,5 ts w tym 800 Cracovii - kibicowsko jestescie juz za nami .
A spadek otworzy wam oczy . Narazie sie z nas polewaj bo malo Ci czasu zostalo .

ps: uwierz mi , dla Lecha i Wleciala praca w waszym klubie to zadna nobilitacja - zarabiaja na chleb poprostu

czoRny

#138 Post autor: czoRny » 11 sie 2005, o 12:31

hehe 1-szo liga jak to dumnie brzmi :!: ino szkoda,że manszafty co tam grajom prezentujom bardzo mizerny poziom(oprócz 2 może 3 i to tysh nie zawsze)

marx1

#139 Post autor: marx1 » 11 sie 2005, o 13:37

Łysy i Simone: zaś to samo! Szmaciorz, frajer, gorolski klub... Wiync po leku: wyzwiska - dej sie chopie z tym pokój, to je poniży poziomu i tela. Gorolski klub, propolskie przyspiewki - mój Opa (rocznik 1904, gb Hindenburg) mi łosprawioł, że jak jeżdzioł do lipsty co jom mioł po drugi stronie granicy, to dwa razy u Wos wp***dol dostoł, bo boł z Niymiec. Fto stworzoł Wasz klub jak niy powstańce? Czyj klub jako jedyny Adolf zawar we 39? Ślonski abo Polski - jak medykujecie? U kogo "powstańcza legenda przyłączenia Śląska do macieży" boła fest żywo po wojnie? Jo wiym, zacznie sie godanie, że sie pomylili, że niy tak miało być... Ale terozki to my już niy som za Polskom, ino fest pszajymy Niymcom. Niydowno na sztadionie Legii (mieliscie z nimi sztama, pra?) ftoś tam wyciongnoł fana z hakenkreutzem. Idonc dali, to one możno za czas jakiś tak bydom tłumaczyć sie za pomyłka przodków przi powstaniu '44. Górnik gorolskim klubym? - klub założony przez Ślonzoków (jedyn boł z Chorzowa, pra?), do Ślonzoków, we '48 kiedy jeszcze tyla hadziaji sie niy zjechało, kiery gro na sztadionie AH jest gorolski? Starziki mi sie we trule przewrócajom! Gańba do Ślonska? Fakt, terozki sie niy słyszy czynsto na szpilu jak godajom po naszymu ale jestym przekonany, że wiela z nich poradzi a niy godo. Blank jak Łysy i Simone na forum. To kaj je te gorolstwo?
Simone - jak sie chcesz wetnońć o srogo flacha, to jo bardzo chyntnie. Jo sie niy ukrywom - pisz na priva. Zoboczymy fto z nos bydzie nadupcony we czercu.
Pyrsk!

Awatar użytkownika
Simone
Kontakt:

#140 Post autor: Simone » 11 sie 2005, o 14:05

Szkoda Marx 1 ze sie nie odniosles do innych czesci mojego postu np : tego ze wszystko co macie teraz zawdzieczacie w jakis sposob nam, o tym ze frekwencja jak na 1 lige jest zenujaca(gdzie kibice ? ) - ale o tym Wam niewygodnie mowic
Co do zakladu to sorry stary ale nie znam Cie i przypuszczam ( zawsze moge sie mylic ) ze jak polecicie to znikniesz jak kamfora i jak polowa Waszych kibicow na meczach .
I odrazu nie ze zle Wam zycze ale po Twoich wpisach i nie tylko wnioskuje , ze macie bardzo malo ambicji .
Jedyne o co Wam chodzi to o to zeby byc wyzej od nas - my w 4 Wy w 3 lidze i tak samo byscie sie tu pucowali .
Wasz klub jest w tym roku jedna noga w 2 lidze a Ty mi tu piszesz o jakims wielkim Gorniku , w ktorym graja "nasi" zawodnicy bo to dla nich nobilitacja . Ktory nigdy w swojej historii tego nie dokonal a teraz rozjechalby nas 7:0 .Brzmi to wszystko jak kiepski zart i wybacz ale trudno mi traktowac Ciebie powaznie .

I jeszcze jedno , mozecie miec 14 mistrzostw i 6 pucharow ( 3 smieszne puchary wiecej od nas a napinki ze ho ho ) ale to my i tak bedziemy esencja pilkarstwa tej ziemii .

marx1

#141 Post autor: marx1 » 11 sie 2005, o 14:49

Nic straconego - zaniedbanie mogę teraz naprawić. Frekwencja jest żenująca i bardzo nad tym boleję. Nie tylko na Górniku, tak swoją drogą. Frekwencja tak, oprawy nie! Poczytaj np. interię po ostatniej kolejce. A to też świadczy o kibicach. Czy coś zawdzięczamy ludziom związanym kiedyś tam z Chorzowem? Jasne, że tak. Kilka przykładów by się znalazło. Tak ja zapewne można by się podeprzeć przykładami w drugą stronę. Za blisko nasze kluby są siebie zlokalizowane aby wzajemnych powiązań nie było. Wielka napinka o raptem 3 puchary więcej? Nie, tylko jestem dumnyz osiągnięć swojego klubu. Pewnie ten argument byłby przez Was przytaczany gdyby było na odwrót, prawda? Mało ambicji? - abicją Górnika jest utrzymanie w I lidze, i tyle! O Ruchu się w sumie u nas niewiele słyszy z wiadomych powodów. Zresztą po degradacji GKS do IV-tej wielu z Was przytaczało ten fakt w docinkach w ich stronę. Czyli co - brak ambicji czy wykorzystanie sytuacji? Górnik jest wielki bo taką ma historię. I tyle. Czy wynik 7-0 jest realny? Trudno ocenić lecz patrząc na piłkarki poziom Ruchu (puchar Polski), to tak. Trzy lata temu Pogoń Sz. (9-0) też pewnie na to nie liczyła, po czym w II-giej chyba z Wami wygrywała, prawda?
Cały ten mój post miał Was sprowokować i to zrobił. Czy Wy nie polewaliście np. KSG, który miał być kupiony przez nigeryjczyka, czy też z wielu innych powodów? Jak się Górnikowi noga powinie to zapewne się nie będziecie zbytnio hamowali, prawda?
Co do zakładu - za stary jestem na pi***olenie głupot! Jesteś z Mikołowa lub Łazisk? Możemy się spotkać i dobijemy zakładu. Chyba, że taki pewny swego znowu nie jesteś.
Mam nadzieję, że powyższym zapełniłem wcześniejsze niedociągnięcia.
Pyrsk!

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#142 Post autor: heli » 11 sie 2005, o 14:59

marx1 pisze:.... Trzy lata temu Pogoń Sz. (9-0) też pewnie na to nie liczyła, po czym w II-giej chyba z Wami wygrywała, prawda?
...
Myślałem, że stoisz na troche wyższym poziomie niż kilku twoich kolegów po szalu co się tu wpisują (podkreślam co sie tu wpisują, bo znam wielu Żaboli rozwiniętych, ale ci co tu się wpisują to raczej lepiej pominąć), ale jednak widze, że się mylę.

1. Ja porównujesz Pogoń, która ledwo dograła do końca grając samymi juniorami, z tą z drugiej ligi kiedy przyszedł już Ptak to ja dziękuje, to mi wystarczy, ale tak w kwestii formalnej.

2. Pogoń Szczecin 2-2 Ruch Chorzów 7 września, 17:00
Sérgio Leândro Santos Seixtos "Batata" 81 (k), Artur Bugaj 82 - Marek Szyndrowski 43, Piotr Bajera 75

3.Ruch Chorzów 1-0 Pogoń Szczecin 24 kwietnia, 15:00
Piotr Ćwielong 51

więc, gdzieśmy przegrali

wiem , że zarz bedziesz pisać, ze to oni weszli, a nie my ale patrz punkt pierwszy
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

Awatar użytkownika
wolfik
Kontakt:

#143 Post autor: wolfik » 11 sie 2005, o 15:04

marx1 pisze:Trudno ocenić lecz patrząc na piłkarki poziom Ruchu (puchar Polski), to tak.
To nie musisz sie tu tak napinac z tym 7:0, jak oceniamy forme po pucharze Polski to z taka Arke pewnie tez wygracie jakies 5:0...

jak chcesz posluchac ślonskiej godki na stadionie to zapraszamy na Cichą

Awatar użytkownika
Simone
Kontakt:

#144 Post autor: Simone » 11 sie 2005, o 15:13

Nie jestem z Mikolowa lub Lazisk , ale tak czy tak bym sie z Toba nie zalozyl .
Styknie mi jak na poczatku Czerwca przyszlego roku znajdziesz ten temat , klikniesz na "odpowiedz" i wdupisz
ta emote : :oops: Jak bedzie inaczej to ja spuszcze glowe
No widzisz jakie macie piekne ambicje , nasza ambicja jest wkrotce zdobyc 15 tytul mistrza Polski . :lol:
Sorry ale nie moglem sie powstrzymac .

Aha i nie dupc ze o nas sie malo slyszy , bo by Cie na tym forum nie bylo - zreszta jestesmy wszedzie . Zawsze dazyliscie i bedziecie dazyc zeby byc lepszym od nas - wzorce macie dobre trzeba przyznac

Pozdrawiam kibica Wielkiego Gornika , tylko pamietaj ze slowo gornik roznie interpretowane juz nigdy w historii nie bedzie tyle znaczylo i nie bedzie mialo takiej protekcji .

marx1

#145 Post autor: marx1 » 11 sie 2005, o 15:50

Heli - mój błąd! Ale czy piszesz o Pogoni Ptaka co po powrocie do I-wszej dostała 4-0 i 2-0? Fakt, tylko bezpośrednia konfrontacja z Ruchem wyjaśniła by spór. Tyle tylko, że Ruch zaprzepaścił tę okazję.

Simone - przecież jesteś częstym gościem na forum KSG, z jakiego powodu? Jasne, że o Was się słyszy, np w przypadku odpadnięcia z PP. Nasze ambicje są krojone na miarę możliwości - jesteśmy najbiedniejszym klubem w lidze i tylko wolą walki możemy coś zdziałać. Po tym się poznaje charakter drużyny! A z tym u Was coś ostatnio cienko, prawda? Pzrynajmniej takie mam wrażenie czytając Wasze posty na forum. Co do zakładu - Twoja sprawa. Co do wzorców - nie dążyliśmy aby być lepsi od Was. Byliśmy! Patrz np bilans bezpośrednich spotkań, osiągnięcia, itp

Lysy - nie opowiadaj! mam trochę większe doświadczenie z obecnością na stadionie niż Ty. Inna rzecz, że widzę to tak: osiągnięciami Górnika nie przeskoczymy to trzeba im do***rdolić, że są gorole. Bo w przeciwnym razie Ruch już nie jest najlepszym Śląskim (celowo z dużej litery) klubem. I odpowiedz mi na pytanie: Twoim zdaniem ja (i wielu innych) nie jestem Ślązakiem dla tego, że kibicuję KSG?
Co do Ruchu (piszę z dużej litery) vs Górnik to pamiętaj, że komunistycznym notablom było na rękę po wojnie wspierać Ruch jako żywą legendę polskości na ziemiach odzyskanych. I dla tej też przyczyny Ruch był sponsorowany (zapewne dzięki odpowiedniej decyzji KW PZPR) przez przemysł hutniczy. Tutaj niewiele nas różni - takie były czasy.

Mimo całej Waszej wrogości do KSG życzę sobie i Wam spotkania nie w II-giej, a w I-wszej lidze, aby ostatecznie rozstrzygnąć spór o to, jaki będzie wynik. Pozdrawiam

ehh napinki, napinki...

Lofs
Kontakt:

#146 Post autor: Lofs » 11 sie 2005, o 16:24

marx1 pisze:Heli - mój błąd! Ale czy piszesz o Pogoni Ptaka co po powrocie do I-wszej dostała 4-0 i 2-0? Fakt, tylko bezpośrednia konfrontacja z Ruchem wyjaśniła by spór. Tyle tylko, że Ruch zaprzepaścił tę okazję.

Simone - przecież jesteś częstym gościem na forum KSG, z jakiego powodu? Jasne, że o Was się słyszy, np w przypadku odpadnięcia z PP. Nasze ambicje są krojone na miarę możliwości - jesteśmy najbiedniejszym klubem w lidze i tylko wolą walki możemy coś zdziałać. Po tym się poznaje charakter drużyny! A z tym u Was coś ostatnio cienko, prawda? Pzrynajmniej takie mam wrażenie czytając Wasze posty na forum. Co do zakładu - Twoja sprawa. Co do wzorców - nie dążyliśmy aby być lepsi od Was. Byliśmy! Patrz np bilans bezpośrednich spotkań, osiągnięcia, itp

Lysy - nie opowiadaj! mam trochę większe doświadczenie z obecnością na stadionie niż Ty. Inna rzecz, że widzę to tak: osiągnięciami Górnika nie przeskoczymy to trzeba im do***rdolić, że są gorole. Bo w przeciwnym razie Ruch już nie jest najlepszym Śląskim (celowo z dużej litery) klubem. I odpowiedz mi na pytanie: Twoim zdaniem ja (i wielu innych) nie jestem Ślązakiem dla tego, że kibicuję KSG?
Co do Ruchu (piszę z dużej litery) vs Górnik to pamiętaj, że komunistycznym notablom było na rękę po wojnie wspierać Ruch jako żywą legendę polskości na ziemiach odzyskanych. I dla tej też przyczyny Ruch był sponsorowany (zapewne dzięki odpowiedniej decyzji KW PZPR) przez przemysł hutniczy. Tutaj niewiele nas różni - takie były czasy.

Mimo całej Waszej wrogości do KSG życzę sobie i Wam spotkania nie w II-giej, a w I-wszej lidze, aby ostatecznie rozstrzygnąć spór o to, jaki będzie wynik. Pozdrawiam

ehh napinki, napinki...
Sorry, koleś, ale mi się wydaje, że w tabeli wszechczasów to Ruch jest wyżej od Górnika. Ma zresztą 1 miejsce. Jak sie znasz na fussbalu to wiesz chyba o tym
A "ziemiach odzyskanych", jak mówiła komunistyczna propaganda znajduje się Zabrze, a nie Chorzów, więc nie dupc.
Sponsorował nas przemysł hutniczy, to prawda. Ale to górnictwo było oczkiem w głowie czerwonych władców, jako najbardziej popularna dziedzina przemysłu. Tam też szły największe pieniądze, wiec trudno sie dziwić że Górnik prosperował tak dobrze. Właściwy ideologicznie klub, to i sowity sponsoring partii. Piękna legenda Ruchu zbudowana została własnie na tym, iz był to od poczatku swego istnienia jeden z najbiedniejszych klubów ekstraklasy, a mimo wsazystko najlepszy.
Powiem szczerze: kiedyś miałem większy szacunek do Górnika (w przeciwieństwie do dospelu, który zawsze wzbudzał we mnie uśmiech politowania), ale po dwóch morderstwach kibiców Ruchu - nienawiść totalna :twisted:
Panie, zmiłuj się nad nami...

ksR
Kontakt:

#147 Post autor: ksR » 11 sie 2005, o 16:27

marx1 pisze: ... I dla tej też przyczyny Ruch był sponsorowany (zapewne dzięki odpowiedniej decyzji KW PZPR) przez przemysł hutniczy....
huta byla sponsorem Ruchu juz przed wojna, chyba po 2 majstrze

Elmer
Kontakt:

#148 Post autor: Elmer » 11 sie 2005, o 16:36

Lofs: w tabeli wszechczasów Ruch jest niestety już trzeci. Pierwsza Legia, druga Wisła która wyprzedziła nas w zeszłym roku, a Górnik jest czwarty ze sporą strata do naszego utytułowanego klubu.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Awatar użytkownika
Simone
Kontakt:

#149 Post autor: Simone » 11 sie 2005, o 16:52

tak dla scislosci Ruch jest trzeci w tabeli wszechczasow , pierwsza jest Legia .
Co nie zmienia faktu ze jestesmy wyzej w tej tabeli od Gornika .
Fakt ze Gornik powstal duzo pozniej ale to nie nasz problem .

To ze macie lepszy bezposredni bilans to tak jakbys powiedzial po takim sezonie :

Ruch zdobyl mistrzostow Polski ale w tym sezonie dwa razy z nami wygraliscie - "w tym sezonie bylismy lepsi" - bezsensu
W pilce liczy sie koncowy efekt a nie pojedyncze wygrane .

Z kolei macie 3 puchary wiecej ok , tylko np : my doszlismy naszymi rezerwami do finalu co sie nigdy nikomu nie udalo

Mozna tak sie licytowac
tu tabela wszechczasow , tutaj bilans , tutaj cos jeszcze

Najwazniejsze sa mistrzostwa a tych mamy po rowno

Aha i jeszcze jedno : zauwazyles ze Wasz klub jakby z koncem komuny sie skonczyl
Od 1994 gdzie jeszcze jechaliscie na resztkach z dawnego ustroju , ani zadnego pucharu zdobytego , ani gry w pucharach , kibicow jak na lekarstwo mimo 1 ligi
taka rownia pochyla - powoli , powoli ale do celu ... az do dzis ... i ciagle to trwa
My polecielismy , ale w 1996 r byl Puchar w 2000 3 miejsce i mecze z Interem , a teraz juz finansowo wygladamy calkiem dobrze a co za tym idzie sporotowo sie wkrotce odrodzimy.

Perspektywy zgola odmienne ...

pozdrawiam i juz sie nie przekrzykuje bo i tak z tego nic nie wyniknie

Lofs
Kontakt:

#150 Post autor: Lofs » 11 sie 2005, o 16:54

Elmer pisze:Lofs: w tabeli wszechczasów Ruch jest niestety już trzeci. Pierwsza Legia, druga Wisła która wyprzedziła nas w zeszłym roku, a Górnik jest czwarty ze sporą strata do naszego utytułowanego klubu.
Ale mi chodziło o tabele z liczbą majstrów :)
Ty piszesz o tabeli punktowej - tu masz (niestety) racje.
Panie, zmiłuj się nad nami...

Zablokowany