Ruch - Wisla 0 -3

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
AndRe
Kontakt:

Ruch - Wisla 0 -3

#1 Post autor: AndRe » 16 mar 2003, o 19:47

Wlasnie wrocilem ze szpilu.Mecz dobry w pierwszej polowie , gorszy w drugiej.
Ruch zadziwil mnie , gdyz spodziewalem sie gorszej gry.Moim zdaniem zasluzyli na przynajmniej jedna bramke.
Z nabytkow bardzo dobry wystep Nowaka (duuuuzy talent!!!) i Laszy (bardzo dobry technik) , troche nijaki mecz w wykonaniu Linesa (tzn lepszy w defensywie niz w ofensywie a ma przeciez zastapic Wosia)

Bizak byl jednym ze slabszych ogniw naszej druzyny (niestety) a to co zrobil w drugiej polowie zostawie bez komentarza .Slaby wystep z tego co zauwazylem mial tez Jamroz, Matyja.Nic nie daly wejscia Molka i Gorawa.

To tyle z wiesci "na zywca".Ogolnie gra niezla (Moje zdanie- jak na pierwszy wystep - i szczegolnie 1 polowa , w drugiej Wisla juz kontrolaowal calkowicie gre) i tylko szkoda ze trafilismy w tym meczu akurat na Wisle.

Acha dwie rzeczy mnie maxymalnie wkurzyly - zachowanie Baszcza :( -chlopak chyba powolo zapomina gdzie sie wychowal oraz sedzia (kartki dla Nas dla Wisly tylko slowne upomnienia)

Awatar użytkownika
Mikoruch
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#2 Post autor: Mikoruch » 16 mar 2003, o 19:57

Chyba trafiłem te 0-3. Skład Ruchu zbyt defensywny. Z przodu pustka.
Każdy kalkulował ta porażkę. Nie jest źle Schalke straciło u siebie 4 gole my 3. :wink:

Optymistyczne: NOWAK - chyba prawdziwy diamencik.

Pesymistyczne: Obrona - ??????

Pomoc: Woś i Surma wróc!!!!!! Pomocy brak !!!

Atak: Z Gorawskim lepiej, ale tak jak się spodziewałem: ŹLE!!!

WNIOSKI: Sam Nowak I ligi dla Niebieskich nie wygra.

niebieski78

#3 Post autor: niebieski78 » 16 mar 2003, o 20:01

typowa egzekucja jedni wiedzieli ze przegraja a drudzy ze wygraja
co do baszcza to nie ocenialbym go za surowo gral bardzo dobrze a starcie z Molkiem... ambicja za to go tak uwielbialismy

sam Nowak ligi dla Chorzowa nie... utrzyma

LoLo

#4 Post autor: LoLo » 16 mar 2003, o 20:01

w pierszej połowie to jako tako jeszcze grali ale druga to juz totalna katastrofa!!!!!!zero gry!!! pozdrowienia dla Nowaka i Wleciałowskiego ,bo oni jako jedyni podziekowali za doping!!!!!!

Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

#5 Post autor: radzion » 16 mar 2003, o 20:13

ja tam mam takie spostrzezenia po tym meczu!!!
jesli chlopcy beda grac w przyszlych meczach tak jak grali do utarty 1 bramki to mozemy byc spokojni!niech tylko popracuja nad skutecznoscia!!!
co do zawodnikow:

bardzo dobry mecz linesa:krecil obrona wisly niemilosiernie,widac ze bedzie z niego duzo pociechy
dobry mecz kalasza :D widac ze chlopak chce grac i ze potrafi grac!!!kilka razy tez bardzo ladnie zakrecil jopem i stolarczykiem!

w bramce dobrze zagral seba nowak,szkoda ze puscil te 3 bramki,ale widac ze z niego tez moze byc wiele pozytku,a marek matuszek nie moze byc pewny swojegho wystepu w nastepnych meczach!!!

reszta???ciezko powiedziec,do straty bramki grali bardzo dobrze!!w 2 polowie slabiej ale to przez to ze chlopaki troche sie zalamali po bramkach!!!

ogolnie mimo porazki jestem pozytywnie nastawiony do dalszych meczow!!!

Marik
Kontakt:

#6 Post autor: Marik » 16 mar 2003, o 20:22

Niestety na meczu nie byłem (dorwała mnie grypa). Ale z tego co przeczytałem na GW nie wygladało to tak tragicznie. Myśę, że już w środę cieszyć się bedziemy z pierwszych punktów.

DjMaciar
Kontakt:

#7 Post autor: DjMaciar » 16 mar 2003, o 20:22

to bylo do przewidzenia wisla to potentat zobaczymy jak beda sobie radzic dalej nasi niebiescy
[b]Fan Club Deutschland 🇩🇪 [/b]

Wisła KRK

#8 Post autor: Wisła KRK » 16 mar 2003, o 20:24

czesc
Moje spostrzeżenia są wysnute tylko i wyłącznie na podstawie C+.

A więc:
Dobry Nowak, przy bramkach bez szans, podobał mi się Bizacki, Głowacki miał czasami problemy z jego upilnowaniem, spodziewałem się w końcu żóltej kartki dla Wiślaka. Kasza :D tak sobie mogł się lepiej zachować w kilku sytuacjach. Reszta zawodników bardzo przeciętnie, widać było że podłamały ich bramki Kuźby w pierwszej połowie. Zmiany nic nie dały, i z całym szacunkiem dla Mandrysz ale jak czytam na Onecie jego wypowiedź że przgraliście za wysoko to nie za bardzo rozumiem jego intencje...
Nie przeklinajcie sędziów, błedy im się zdarzały to fakt, na początku nie było waszego spalonego, jedna z żóltych kartek też chyba przedwczesna ale ogólnie mecz jak najbardziej dla nas i myślę że jednak 3:0 to wynik jak najbardziej odzwierciedlający przebieg meczu.

Kilka rad na przyszłość.
Ćwiczcie grę pod presingiem i lepiej wyprowadzajcie kontry, bo dzisiaj Wisła wręcz z niebywałą łatwości przerywała wasze ataki. No i trochę więcej koncentracji pod bramką.
Życzę utrzymania lepszej gry, miejsce Ruchu jest w ekstraklasie

Gość

#9 Post autor: Gość » 16 mar 2003, o 20:30

Teraz moje spostrzeżenia.
Co do Nowaka to sie nie pomylilem piszac na foru ze jest naszą przyszla gwazda. Nie zawinil w rzadnej sytuacji. Mnie nie podobała sie gra debiutantow. Za duzy szum wokol nich i chlopcy nic szczegolnego nie pokazali. Bizak był sam z przodu nic nie mogl zdzialac a ze sam byl w nie najlepszej dyspozcji to nic nie dal dobrego na boisku.
Podobala mi sie zmiana Linesa za Molka. Duzo dal na lewej stronie. Chociaz sam nic nie zdziala.
Wnioski:
Gra dobra nawet bardzo dobra do utraty pierwszej a potem dobicie druga.
Do tego czasu podobala mi sie gra. Dobrze to wrozy na mecz z żabkami.
W innym poscie napisalem ze jezeli chlopcy beda sie rusza i beda zaangazowani w gre to bede zadowolony. I wlasnie jestem. Chlopcy stworzyli kilka dobrych sutacji chociaz gorzej z wykonczeniem. Pomimo przegranej nie zalamie sie i bede czekal do srody ze spokojem.

gość

#10 Post autor: gość » 16 mar 2003, o 20:32

podobała Mi się gra w pierwszej połowie,niezle chłopcy walczyli.Nowak był chyba najpewniejszym punktem Ruchu.Brawo oby tak dalej się rozwijał jego talent.kałach to niezły technik ale zjadła go chyba trema.Linnes ,przeciętnie zagrał.A reszta tak jak zawsze.Wnastępnych meczach powinno być o niebo lepiej

Awatar użytkownika
wojt
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#11 Post autor: wojt » 16 mar 2003, o 20:48

Trochę dziwią mnie tak optymistyczne refleksje po meczu. Wisła grała na pól gwizdka, a i tak mogła wygrać wyżej. Tego meczu nie dało sie nawet zremisowac bo Ruch po stracie bramek zamiast atakować cofnął sie jeszcze bardziej.Trzy bramki strzelił nam zawodnik którego niedawno ktoś na forum nazwał "drzewo". Jeszcze pól roku temu byliśmy wstanie strzelić dwie bramki "białej gwiaździe", teraz u siebie nie strzelamy zadnej. Moim zdaniem mamy w drużynie samych rzemieślnikow i jeśli nadal trzon drużyny bedą tworzyć Masternak, Jamróz, Jarczyk, Wleciałowski, to długo w pierwszej lidze nie pogramy. Cóż, hura optymiści we wszystkim potrafia znaleźć pozytywne aspekty(i to się chwali) ale żeby po porażce 0:3 mówic że nie było tak żle, to chyba przesada. Boje sie że w środę w Zabrzu czeka nas powtórka tego wyniku. W tej chwili i w tym składzie personalnym mozemy powalczyć jedynie z Pogonia i KSZO.Przepraszam za ten pesymizm ale wg. mnie jest on całkowicie uzasadniony.

Blue_R

#12 Post autor: Blue_R » 16 mar 2003, o 20:50

do straty bramki niezla gra . z nowych zawodnikow Kiwi - kilka niezlych podan ale widac brak zrozumienia , Łasza tez jeszcze musi skumac czacze a Seba Nowak moze byc naszym fess nr 1 . a co do starych to Jamroz kolejne rozczarowanie a Master tez nie lepiej

Greebo

#13 Post autor: Greebo » 16 mar 2003, o 21:00

Prawde mówiąc, jako kibic Wisły, spodziewałem się trudniejszej przeprawy. Co prawda do utraty bramek Ruch trzymał sie niezle, ale były one kwestią czasu. Gdyby Wisła była zmuszona to w drugiej połowie "zajechała" by was kondycyjnie. Brawa dla Nowaka, kiwi i gruzin tez nieźli. Powodzenia w Zabrzu o w kolejnych meczach!

Gość

#14 Post autor: Gość » 16 mar 2003, o 21:16

Mecz Jak Mecz Zagralismy przecietnie
Ale co to ku*** byl za doping!!!!!!!!
W mlynie byl w hu* i trocha ludzi a dziura dawol jedna piosenak na krzyz!!!
Kiedys to tam byl pozadek!!!
Jak chcesz spiewac To spiewej a jak nie to wy***rdalaj!!!
Najlepiej bylo jak jeszcze hetman prowadzil doping!!!

Marek Nowak
Kontakt:

#15 Post autor: Marek Nowak » 16 mar 2003, o 21:20

Mecz b.przecietny , dopoki Wisla grala na pol gwizdka to nalezalo te sytuacje Wykorzystac( CECOT !!!) , gdy Wisla przyspieszyla stracilismy w ciagu minuty 2 bramki ( zreszta to nie pierwszy raz ze tasmowo wpadaja -koncentracja zero ).W drugiej polowie Wisla dominowala.
Najlepszy debiutant Nowak , mysle ze Matuszkowi wyrasta konkurent ,ale Grzanka tyz zagrol super debiut , a potem norma 3 bramki na mecz.
W obronie ostoja mial byc Cecot ,ale Uche nim przewaznie krecil ze dostal awal chyba czasami zawrotow glowy.
Jarczyk dla mnie jak zwykle - w defensywie umie czesto odebrac , wywalczyc pilke a juz zacentrowac to zapomnij..
Pomocy u nas nie ma -Malinowski slaby .
Lines - na poczatku calkiem dobrze , ale z uplywem czasu coraz slabszy.Gdzie te gryzienie trawy zapowiadane przez jego menagera ??
Molek to gracz o podobnych walorach i napewno tanszy...
Gruzin ma zadatki na gracza , ale to melodia przyszlosci. Mam nadzieje , ze nie trzeba bydzie czekac 5 -6 lat jak u Jikiji.
Bizacki walczyl ,staral sie ale to nie byl dobry mecz w jego wykonaniu.
Te pare sytuacji w polu karnym byly dla napastnika ktory umie sie znalesc w polu karnym - jak Srutwa ..
Podsumowujac nie jest dobrze , mamy coraz wiecej kartek ,kontuzjowanych zawodnikow i jesli w najblizszych 2 meczach nie zdobedziemy punktu to dojdzie jeszcze nerwowka...

ODPOWIEDZ