Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
-
julko20
-
Kontakt:
Ozor pisze: ↑10 maja 2025, o 22:07
Witek46 pisze: ↑10 maja 2025, o 22:04
Ozor pisze: ↑10 maja 2025, o 22:00
Witek46 pisze: ↑10 maja 2025, o 21:56
Jeśli w zarządzie Województwa Śląskiego zdecydują o wypowiedzeniu nam umowy na najem stadionu, co oby nie nastąpiło, to niech prezydent wstrzyma rozpoczęcie likwidacji Cichej 6. Poza Chorzowem grać nie moźemy, a na ligę w której możemy wylądować Cicha wystarczy.
o to nie musisz się martwic to załatwi ekspertyza dotycząca estakady
Nie jestem tak blisko, nie rozumiem, napisz więcej co masz dokładnie na myśli.
miasto będzie musiało zabezpieczyć minimum 1/3 środków na budowę nowej, a z pieniędzmi już jest kiepsko.
Serio?? Estakada się sypie??
Czytam na wikipedii:
W 2012 roku estakada dzięki dotacjom unijnym przeszła gruntowny remont zakończony 1 lipca 2013 roku[4]. Modernizacja objęła jezdnię na długości od skrzyżowania z ul. Dąbrowskiego i Metalowców, przebudowano zjazdy na ul. Katowicką oraz rynek, zwiększono nośność konstrukcji, zamontowano ekrany akustyczne i oświetlenie[5].
Uważajcie na "legalnego" bukmachera LvBet -> to scam ! Oszukują na kasę ! #LvBet_Oszuści
https://forum.bukmacherskie.com/threads/lvbet-oszu%C5%9Bci-manipluacja-wygranymi-zdarzeniami.173753/
-
ciudu
Dobra , moze teraz cos na temat naszych wkladow.Jak k..a idzie wylyz na 2 polowa i grac zas w bambuko zwalniajac kozdo akcja nawet wtedy jak jest okazja przeprowadzynia szybkiego ataku a z lewyj czy prawyj czeko wolny zawodnik a oni do zadku podowajom. 2 polowa pokozala kto jest do natychmiasowego odpolynia a wprowadzanie takich gwiazd jak Monet,Borowski czy Karas za Szymanskiego na srodek obrony pokazuje ino jak DS mocno odleciol. Tak w skrocie , do odpolynio minimum 10 wkladow + prawdopodobnie tryner i jego ekipa (straciol zech do niego kompletnie zaufanie) i po nowych transferach bydzie szlo pedziec czy zarzad + dyrektor sportowy podolajom tymu zeby sie tyn klub rozwinol.W 2 ostatnich meczach chciol bych oczywiscie zoboczyc naszych modzikow , bo po co zostali powolani do kadry jak w takich sparingach bydom dalij ino bale nosic ,choc znajac Szulczka to bydzie dalij Borowskich,Monetow, Adkonisow, Konczkowskich, Ventury itd ogrywac. :mur: :mur: :mur:
-
BROWAReq
-
Kontakt:
simon pisze: ↑10 maja 2025, o 23:48
Nie wiem czy wiesz, czy nie widziałeś ale akcja z rzucaniem racami była związana z tym, że podczas oprawy łks pojawił się na dolnych sektorach. Wtedy ze strony młyna ruszyły w ich kierunku pierwsze osoby, część rzucając racami i petardami w tamtym kierunku, a część zaczęła zrywać siatki z buforów. Po chwili ta grupa łks zniknęła, prawdopodobnie to oni dostali się pod trybunę VIP, ale nikt z młyna o tym wiedzieć nie mógł, bo jak, przez beton mieliby zauważyć co się dzieje? Późniejsze zadymy z policją wymknęły się spod kontroli, w takich przypadkach działa psychologia tłumu, gdzie z małej iskry przy dużej dawce emocji, adrenaliny i nienawiści, rodzi się duży pożar. Uważam, że to nie od nas się zaczęło i wylewane jest wiadro pomyj na ludzi, którzy po prostu chcieli bronić swojego terenu.
Tego właśnie nie widziałem przez dym, że zbiegli na dół. Dzięki za wyjaśnienie - teraz sytuacja klarowniejsza. Szkoda, że niestety potem jak już było widać wszystko to dalej race leciały w reklamy i nawet nasz fotoreporter musiał odskoczyć, żeby nie dostać jedną, ale tak jak gadasz - psychologia tłumu i kilka jednostek z IQ na poziomie 44 i tak potem wychodzi. Cóż, SŚ nie jest piłkarskim stadionem, więc trzeba wierzyć w nowy na Cichej i młyn nie na prostej

-
julko20
-
Kontakt:
arcio pisze: ↑10 maja 2025, o 23:24
Mavo1920 pisze: ↑10 maja 2025, o 23:19
arcio pisze: ↑10 maja 2025, o 23:07
Mavo1920 pisze: ↑10 maja 2025, o 22:53
To nie kwestia klubu tylko ustawy o imprezach masowych. Steward to nie ochroniarz, tylko pionek który stoi bo stać musi, bo ustawa.
Kolejny raz bronisz klubu niczym swej niewiasty, a to klub jest organizatorem i to klub odpowiada za zabezpieczenie.
W ustawie masz obowiązki służby informacyjnej i ochrony. Szczególnie jak weźmiemy pod uwagę mecz podwyższonego ryzyka.
Klub jest amatorski. Prowadzony przez amatorów, trenowany przez przemądrzałego trenera z pseudodyrektorem sportowym (milion kary za brak minut

) oraz z amatorami na boisku. Teraz dochodzi jeszcze patokibic. Tego nie da się uratować. To właśnie jebło

A widok ewakuowanego sektora rodzinnego to hit. Hit w negatywnym znaczeniu tego słowa.
ale steward Ci nie zabezpieczy meczu przed małpami jak ci z łks-u. Nie pamiętam który to był szpil, ale jak zaczynaliśmy grać na Śląskim to na koronie stadionu natknąłem się na kordon policji, teraz oni gdzieś tam se stoją na wysokości murawy. Pytanie, - po co?
A kto wynajmuje ochronę? Policja czy klub? KLUB decyduje co musi zgodnie z przepisami. Masz plan minimum ale zawsze masz opcję na ochronę a nie służby informacyjne.
Ten klub to obecnie mem pod każdym względem.
Tu masz rację, oszczędności pod każdym względem, wiedzieli co się święci... No ale po co wydawać dutki, jakoś to będzie...
Uważajcie na "legalnego" bukmachera LvBet -> to scam ! Oszukują na kasę ! #LvBet_Oszuści
https://forum.bukmacherskie.com/threads/lvbet-oszu%C5%9Bci-manipluacja-wygranymi-zdarzeniami.173753/
-
mody Ruch
-
Kontakt:
Piłkarsko Szymański nigdy nie bedzie ostoją obrony kto go broni to zno się tak na fusbalu jak swinia na gwiazdach....poru mo potencjał w tym składzie,niekiere są pod formą i grzeją ława...4ech do podstawy kupić i bydzie dobrze ale nie z tym trenerem i dyrektorem sportowym,o zarzadzie nie pisze bo każdy widzi...slaby lks w drugiej połowie znowu na nos siodł...zaufanie pikolii mnie jako fanatyka zostało przekroczone...czas na zmianyalbo niech się bawią sami z kapitanem Szymonem Szymanskim buhaha
-
Lothar Ślązok
-
Kontakt:
autor: Lothar Ślązok » 11 maja 2025, o 01:46
Na koniec pytania retoryczne...
Ilu "zwykłych" kibiców straciliśmy po wczorajszym meczu?
Ile rodziców nie przyprowadzi w najbliższym czasie swoich pociech na Stadion Śląski?
Ilu kibiców zachęciliście do wrzucania kasy na następne oprawy?
Ilu nowych sponsorów będzie chciało rozwiesić swoje reklamy na trybunach godząc się na lądujące na nich race?
Ile kasy na naprawę szkód na stadionie dołożą osoby latające w kominiarkach i miotające racami i nie tylko?
....
-
gerhat
- Wspiera "Wielki Ruch"

-
Kontakt:
No to czas odbudowy został oficjalnie zakończony. Mam prośbę do asceto - nie pokazuj kulis z tego meczu ! Naprawdę nie warto, pokaż swój sprzeciw do tego dziadostwa niezależnie kto zaczął a kto skończył.
Specjalne podziękowania za przepiękno oprawa tylko jej reżyser zapomniał o dupnej sektorówce „60”. Szefostwa co zawsze wiedziało lepiej niż pikole nie należy się wstydzić zwłaszcza że potencjał na kolejnych właśnie się zaktywizował.
-
disu
- Wspiera "Wielki Ruch"

-
Kontakt:
To jeszcze parę komentarzy z innych social mediów:
Ja nie sądziłam, że będę musiała uciekać i bedę czuła się zagrożona na "swoim" stadionie. Brak mi słów na to wszystko naprawdę....
Dzięki za ucieczkę z sektoru rodzinnego z małymi dziećmi przed gazem.
tam nie było żadnej organizacji ..i to jest najgorsze. Mam nadzieję,że nic się nikomu nie stało.Ja sama przeżyłam dziś szok i to straszny. Będąc na sektorze rodzinnym jak zwykle musiałam uciekać przed gazem ...inni ludzie z dzieci w wózkach też... To nie jest normalna sytuacja. Ciągi ewakuacyjne były w ciągu paru sekund zapełnione ..a powinny być drożne. Wydaje mi się że to ochrona powinna kierować ludzi do wyjścia ewakuacyjnego. Niestety patrząc na ochronę miałam wrażenie ,że oni sami potrzebują ochrony.
Takich komentarzy rodziców jest mnóstwo. Jak to szło? "Zostali już tylko kibice"?
-
LucNilis
-
Kontakt:
Organizacja meczu tragedia, to że ŁKS wbija na nasze sektory i goni zwykłych kibiców to brak słów, PF to na te chwilę więcej legendy niż realnej siły, i wiem o czym piszę, zresztą wystarczy na tych chłopaków zwyczajnie popatrzeć, rzucić racą, pokrzyczeć, nie widzę ich w realnej walce np z obecną ekipą starej ku*** Lecha czy Legii... ludzie z młyna nie mieli świadomości co tam się dzieje a nawet jakby mieli to by się nie teleportowali, ale tych kilkunastu co pruli się przez płot do ŁKS a jak ten wjechał z płotem pierwsi spierdolili powinni mieć każdy oklep... o grze nawet trudno pisać, 2 połowa kwintesencja sezonu... TRENER DO WYMIANY i połowa składu ! INO R.
-
Slawko
- Wspiera "Wielki Ruch"

-
Kontakt:
1. ŁKS powinien ponieść dotkliwa karę finansową, zapłacić koszty remontu, dostać walkowera, ujemne punkty i cokolwiek się da razem ze zrzuceniem napalmu. Tu mam nadzieję że PZPN pokaże jaja.
2. Firma ochroniarska do sądu za dopuszczenie do tej sytuacji i narażenie zdrowia
3. PF to dziś żenada, parę lat wstecz taka akcja nie do pomyślenia
4. Za umowę Adkonisa wszyscy, którzy się pod tym podpisali WON
5. Czas odbudowy zakończony. Porażką.
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.
-
nrsl-halemba
-
Kontakt:
autor: nrsl-halemba » 11 maja 2025, o 06:18
Dalej nie rozumiem robienia opraw H jak każdy wie że od 2017r nasza ekipa jest na poziomie Szombierek Bytom... nawet śmieszne Tychy przegoniły nas swego czasu...Zamiast prężyć się na oprawach to zacznijcie trenować i przestańcie kompromitować nasz klub w każdym aspekcie.
Niebieska Dzielnica Halemba
-
Maniek1995
-
Kontakt:
autor: Maniek1995 » 11 maja 2025, o 06:56
Lothar Ślązok pisze: ↑11 maja 2025, o 01:46
Ile rodziców nie przyprowadzi w najbliższym czasie swoich pociech na Stadion Śląski?
Ilu nowych sponsorów będzie chciało rozwiesić swoje reklamy na trybunach godząc się na lądujące na nich race?
Ile kasy na naprawę szkód na stadionie dołożą osoby latające w kominiarkach i miotające racami i nie tylko?
....
A wiesz, że ludzie w większości mają to w du***? Jak ktoś gra dobrze i ma wyniki to ma frekwencje, a wydarzenia około sportowe będzie miał w du***. Ze sponsorami jest tak samo, zobacz sobie na taką Legię, za nimi cały czas się coś ciągnie i co? Frekwencja jedna z lepszych w kraju, oprawy najlepsze, sponsorów w chvj. A co do akcji to Łks wykorzystał sytuacje, jak psy zareagowały to zaczęli cofać, myślicie, że ktos z młyna widział co się dzieje po drugiej stronie? Jak mieli zareagować? Mieli po dwóch stronach siedzieć?
-
LucNilis
-
Kontakt:
Maniek1995 pisze: ↑11 maja 2025, o 06:56
Lothar Ślązok pisze: ↑11 maja 2025, o 01:46
....
A wiesz, że ludzie w większości mają to w du***? Jak ktoś gra dobrze i ma wyniki to ma frekwencje, a wydarzenia około sportowe będzie miał w du***. Ze sponsorami jest tak samo, zobacz sobie na taką Legię, za nimi cały czas się coś ciągnie i co? Frekwencja jedna z lepszych w kraju, oprawy najlepsze, sponsorów w chvj. A co do akcji to Łks wykorzystał sytuacje, jak psy zareagowały to zaczęli cofać, myślicie, że ktos z młyna widział co się dzieje po drugiej stronie? Jak mieli zareagować? Mieli po dwóch stronach siedzieć?
a kiedy ostatnio na Legii kibice gości pogonili kibiców gospodarzy...
-
chropaczow
- Wspiera "Wielki Ruch"

-
Kontakt:
autor: chropaczow » 11 maja 2025, o 07:21
Porażka na każdym poziomie. Wróciły lata 90, czyli syf. Tak tego Ruchu nie odbudujemy.
-
scaneRboy
-
Kontakt:
Myślę, że wielu ludziom, którzy dołożyli serca i pracy na rzecz Ruchu przez ostatnie lata ręce opadły.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.