Dwa tygodnie jak to znajomo brzmi
Modernizacja stadionu
-
- Kontakt:
- HullCityFC
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Re: Modernizacja stadionu
Zeby wrocila nadzieja to w tej kolejce musza pasc nastepujace wyniki
Stal - Polonia 1
Tychy - Wisla - 2
BrukBet - Leczna - 1X
Przy kazdej malej tabeli z kilkoma zespolami jestesmy za Polonia W.
Musimy wygrac wszystko do konca.
Tyle samo punktow co my moze miec Polonia i Tychy. Leczna przy takiej samej ilosci bedzie przed nami. Od Tychow musimy miec lepsxy bilans bramkowy. Z Polonia musimy wygrac 2 bramkami.
Stal - Polonia 1
Tychy - Wisla - 2
BrukBet - Leczna - 1X
Tyle samo punktow co my moze miec Polonia i Tychy. Leczna przy takiej samej ilosci bedzie przed nami. Od Tychow musimy miec lepsxy bilans bramkowy. Z Polonia musimy wygrac 2 bramkami.
- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
o boze znowuHullCityFC pisze: ↑9 maja 2025, o 13:51Zeby wrocila nadzieja to w tej kolejce musza pasc nastepujace wyniki
Stal - Polonia 1
Tychy - Wisla - 2
BrukBet - Leczna - 1X

- HullCityFC
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Osobiscie nie wierze w to. Ale dla zainteresowanych napisalem :-)
- tedeus63
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
jakbyscie nie zauwazyli to jest temat o modernizacji stadionu. jest juz temat mecz z lkesem
- HullCityFC
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Pomylilem temat. Prosze moda o przeniesienie :-) lub usuniecie :-)
- JoKeRoNŁ
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
- Kontakt:
- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Ja proponuję znaleźć na to pieniądze 

-
- Kontakt:
Jestem ciekaw ile by wyszło wybudowanie na cichej jakichś biedareflektorów i dorobienie infrastruktury by spełnić wymogi 1ligi?
Wiadomo powrót do lania na gowa i toitoiów pewnie by odbiła się dość mocno na frekwencji, ale nawet te 7 tysięcy na cichej by były finansowo lepsze dla klubu niż 15 tys na śląskim.
I wtedy szłoby myśleć i np. Zacząć budowę od sektorów za bramką gdzie był sektor gości. I tam postawić pierwszą trybunę nie zamykając w tym czasie obiektu. I tak po kolei?
No chyba że gramy na śląskim z troska by nas nie wy***ali i liczymy na cud, że znajdzie się prywatny inwestor ( ponoć aktualny plan UM
)który nam zbuduje stadion albo któryś polityk nam da?
Czas chyba zacząć myśleć racjonalnie a nie życzeniowo.
Wiadomo powrót do lania na gowa i toitoiów pewnie by odbiła się dość mocno na frekwencji, ale nawet te 7 tysięcy na cichej by były finansowo lepsze dla klubu niż 15 tys na śląskim.
I wtedy szłoby myśleć i np. Zacząć budowę od sektorów za bramką gdzie był sektor gości. I tam postawić pierwszą trybunę nie zamykając w tym czasie obiektu. I tak po kolei?
No chyba że gramy na śląskim z troska by nas nie wy***ali i liczymy na cud, że znajdzie się prywatny inwestor ( ponoć aktualny plan UM

Czas chyba zacząć myśleć racjonalnie a nie życzeniowo.
-
- Kontakt:
Jakąś obsesję macie z tym wywaleniem ze Śląskiego? Przecież w umowie jest zapisane kto za co odpowiada. Do takich rzeczy jak w sobotę dochodzi. Umowa jest ważna jeszcze przez 2,5 roku. Miejmy nadzieję, że do tego czasu uda się coś na Cichej zbudować, albo będzie blisko finalizacji i nie trzeba będzie mknąć do Sosnowca na Ludowy, bo na powrót do Gliwic nie liczę.
Jestem zaskoczony wpisami tutaj i tak małą wiarą w budowę stadionu. Po to został wybrany Michałek żeby tego dokonać. Powiedział jasno, że bez dotacji się nie da w całości, na razie będzie etapami. Przypuszczam, że po zmianie władzy (a do takiej raczej dojdzie, jak się patrzy na to co się dzieje) szanse na 100-200 mln są duże.
Na razie narzekania słyszę z lewej strony miasta, czytam ich płacze w komentarzach jak to SM rozwalił spółdzielnię, jak wodociągi. A on po prostu odciął koryto.
Więcej wiary!
Jestem zaskoczony wpisami tutaj i tak małą wiarą w budowę stadionu. Po to został wybrany Michałek żeby tego dokonać. Powiedział jasno, że bez dotacji się nie da w całości, na razie będzie etapami. Przypuszczam, że po zmianie władzy (a do takiej raczej dojdzie, jak się patrzy na to co się dzieje) szanse na 100-200 mln są duże.
Na razie narzekania słyszę z lewej strony miasta, czytam ich płacze w komentarzach jak to SM rozwalił spółdzielnię, jak wodociągi. A on po prostu odciął koryto.
Więcej wiary!
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
-
- Kontakt:
bardzo jestem ciekawy jak to będzie wyglądało w sprawozdaniach finansowych tych jednostek. Spodziewam się pokaźnych kwot, ale zobaczymy. Dodam, że dopiero sprawozdania za rok 2025 (czyli ukażą się w 2026) będą miarodajne ponieważ będą widoczne efekty działań SM.
Natomiast te 2,5 roku to jest strasznie mało czasu.
Co gorsza obecna runda z sobotnią wisienką na torcie to jest jedno wielkie włączenie biegu wstecznego. Bardzo dużo entuzjazmu, pracy i wysiłku wielu osób poszło do kosza.
Mam nadzieje, że w finansach klubu jest porządek, bo to by był twardy grunt na którym można się oprzeć przy naprawie sytuacji. Mam jednak co do tego obawy.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
- Rickenn10
- Kontakt:
Stadion Śląski wobec nieprawidłowości oraz notorycznych zniszczeń jak najbardziej może umowę wypowiedzieć. Żadne zapiski i kaucje nie dają 100% ochronki.Elmer pisze: ↑11 maja 2025, o 23:46Jakąś obsesję macie z tym wywaleniem ze Śląskiego? Przecież w umowie jest zapisane kto za co odpowiada. Do takich rzeczy jak w sobotę dochodzi. Umowa jest ważna jeszcze przez 2,5 roku. Miejmy nadzieję, że do tego czasu uda się coś na Cichej zbudować, albo będzie blisko finalizacji i nie trzeba będzie mknąć do Sosnowca na Ludowy, bo na powrót do Gliwic nie liczę.
Więcej wiary!
-
- Kontakt:
Widzę, ze niektórzy wręcz nie mogą się doczekać.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Dla tych którzy liczą te lata budowy oparte na jednej władzy polecam zobaczyć co wydarzyło się w Zabrzu .