Ruch Chorzów - Stal Rzeszów / 27.04.2025 Godz 14:30

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Elmer
Kontakt:

Re: Ruch Chorzów - Stal Rzeszów / 27.04.2025 Godz 14:30

#76 Post autor: Elmer » 27 kwie 2025, o 23:26

niebieski73 pisze:
27 kwie 2025, o 19:02
Elmer pisze:
27 kwie 2025, o 18:38
Gdyby grali od początku to skończyłoby się 0:3 i dopiero byłby lament. Nie pamiętasz meczów naszych młodych z Wigrami (0:6)? Takich piłkarzy powoli się wprowadza. Nie każdy jest Yamalem.
Widza żeś jest jasnowidzem i już wiesz jaki by był wynik jakby dwóch modych chopców grało od początku.
A te powolne wprowadzanie to ile minut na mecz mogą grać panie ekspercie?
Kpisz, ale serio Ci odpowiem. 10-15 minut na początek i to przy wyniku, kiedy wynik meczu jest już jasny. Dzisiaj Sobeczko pierwszy raz coś pokazał, a już kilka szans dostał. Jeden wjedzie z bramą, drugi potrzebuje czasu żeby opanować stres. Sobeczko wszedł z Legią i jedyne co zapamiętałem to jego gleba po lewej stronie, kiedy chciał wyprowadzić kontrę. Teraz powoli idzie do przodu.

Są tacy jak Skwierczyński, któremu nigdy się to nie udało. Zobacz jak wprowadzany był Barański, jak kiedyś Janoszka. Jedynie Bogusz wszedł z buta, ale takich niestety mamy niewielu.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Awatar użytkownika
west72
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#77 Post autor: west72 » 27 kwie 2025, o 23:53

Elmer pisze:
27 kwie 2025, o 23:26
niebieski73 pisze:
27 kwie 2025, o 19:02
Elmer pisze:
27 kwie 2025, o 18:38
Gdyby grali od początku to skończyłoby się 0:3 i dopiero byłby lament. Nie pamiętasz meczów naszych młodych z Wigrami (0:6)? Takich piłkarzy powoli się wprowadza. Nie każdy jest Yamalem.
Widza żeś jest jasnowidzem i już wiesz jaki by był wynik jakby dwóch modych chopców grało od początku.
A te powolne wprowadzanie to ile minut na mecz mogą grać panie ekspercie?
Kpisz, ale serio Ci odpowiem. 10-15 minut na początek i to przy wyniku, kiedy wynik meczu jest już jasny. Dzisiaj Sobeczko pierwszy raz coś pokazał, a już kilka szans dostał. Jeden wjedzie z bramą, drugi potrzebuje czasu żeby opanować stres. Sobeczko wszedł z Legią i jedyne co zapamiętałem to jego gleba po lewej stronie, kiedy chciał wyprowadzić kontrę. Teraz powoli idzie do przodu.

Są tacy jak Skwierczyński, któremu nigdy się to nie udało. Zobacz jak wprowadzany był Barański, jak kiedyś Janoszka. Jedynie Bogusz wszedł z buta, ale takich niestety mamy niewielu.
Ale kiedy chcesz sprawdzić tych młodszych. Właśnie teraz gramy o nic i teraz można sprawdzać i ogrywać naszą młodzież ktora ma ważne kontrakty. Po jakiego ch.. stawiać w meczach na wypalonych dziadków. Oni już niczego w piłce nożnej nie osiągną, mogą iść pokopac do Mikołowa z Ecikiem. Jeśli podpisujemy zawodowe kontrakty z naszymi wychowankami to teraz jest czas aby ich sprawdzić. Co za różnica czy wygramy czy przejebiemy kolejny mecz. Ten sezon juz w du***, więc czas na testy i ogrywanie mlodych. I tak musimy grać Adkonisem do końca wiec nie bójmy się sprawdzić na jego tle naszych wychowanków. Dobrze, że już przynajmniej Amice nie ogrywamy Barańskiiego.
Naszym Honorem Jest Nasz Klub! RUCH Chorzów LEGENDA BEZ KOŃCA

Elmer
Kontakt:

#78 Post autor: Elmer » 28 kwie 2025, o 00:03

Przegrasz kolejne mecze i zaraz na meczu będzie 3 tysiące. A Sobeczko, z całym szacunkiem, ale poziomu 1. ligi nie prezentuje jeszcze.

Ilu ludzi, tyle opinii. Zawsze ktoś będzie miał swoją koncepcję. Ja mam taką, inni odmienną. A i tak sobie możemy popisać.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Awatar użytkownika
west72
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#79 Post autor: west72 » 28 kwie 2025, o 00:25

Elmer pisze:
28 kwie 2025, o 00:03
Przegrasz kolejne mecze i zaraz na meczu będzie 3 tysiące. A Sobeczko, z całym szacunkiem, ale poziomu 1. ligi nie prezentuje jeszcze.

Ilu ludzi, tyle opinii. Zawsze ktoś będzie miał swoją koncepcję. Ja mam taką, inni odmienną. A i tak sobie możemy popisać.
Jeśli nie prezentuje odpowiedniego poziomu to jakim prawem podpisal zawodowy kontrakt w tej lidze. Bo rodzice to znajomi Fosy czy Siemiona.... ?

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#80 Post autor: heli » 28 kwie 2025, o 07:17

skupiając się na meczu i oceniając indywidualnie, bo niby nasi piłkarze o pokazanie siebie grają.
W przodzie Soma próbowoł i tyle, a Szczepan okazało się, że lepiej radził sobie grając z kontr przodem do bramy niż jako ten co zawsze gro tyłem.
Myszor w tym meczu niby lotoł, ale chyba każde dogranie praktycznie ze psute. Kozak super strzał, ale po za tym przeciętnie.
W pomocy Szwoch przyzwoicie, Adkonis lepiej niż zwykle, ale o to w jego wypadku nie trudno, a błędy, straty i tak mioł, Ventura nie widoczny i pamiętam jego zagrań (w jego wypadku to u mnie akurat pozytywne, bo z reguły pamiętam te jego złe)
Konczkowski trocha jak Myszor ino mniej biegania, Preisler dużo biega, ale akurat w tym meczu w defensywie trocha błędów. Tsykalo i Szymański moim zdaniem słabo zarówno w defensywie, krycie na radar, na alibi jak i przy wyprowadzaniu piłki za duża nerwowość (czyli standard całej drużyny, choć Tsykalo ta jedna bal chyba do Szczepana wybił (wybił, bo nie wiem czy tak chcioł). Z ławki Karasiński na swoim poziomie czyli niby ok, ale bez rewelacji i nie wiem czy to poziom gwarantujący grę w drużynie, która niby chce w przyszłym roku powalczyć o awans, Szczepan w tym meczu ok, może powinien być jokerem niż grać od początku, Borowski dla mnie jak Karasiński w tym meczu ok , ale czy to ten poziom, Sobeczko I Lukic za krótko, by coś napisać, Lukic jakiś tam kontakt z grą miał, Sobeczko chyba raz miał piłkę
No i znów bohater meczu dla mnie Bielecki, bez jego interwencji w pierwszej połowie ten mecz się mógł całkiem inaczej potoczyć. Problem taki, że tak jak do nie dawna nikt nie wiedział jaki skład się trenerowi wylosuje, tak nigdy nie wiemy jaką dyspozycję pokaże Bielecki, bo stabilność u niego nie istnieje czy będzie tym z meczu ze Stalą i Kotwicą czy tym z dzisiaj czy z Koroną.
podczas pierwszej połowy miałem wrażenie, że znów coś jest nie tak. Bo mecz niby wyrównany, a różnica była w tym, że strzały Stali były w bramkę i to często przede wszystkim przez dawaną im swobodę przez naszych obrońców, a nasze strzały to chyba po za jednym Konczkowskiego były takie, że nawet przypadkowo ta piłka nie miała szans wpaść do bramki, kto nie strzelał to po kilka metrów nad/obok, a kilka tych strzałów było.
Bramka do szatni Kozaka to odmieniła, natomiast nie jest tak, że my w drugiej połowie jakoś prezentowaliśmy się dużo lepiej. Może z czasem jak Stal się otwarła grało nam się po prostu łatwiej, jak 99% drużynom w naszym kraju, które mogą grać bardziej z kontry niż prowadzić grę.
Często się tak pisze, ale wynik 3-0 na pewno nie pokazuje jak ta gra wyglądała.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#81 Post autor: gerhat » 28 kwie 2025, o 07:26

Jak na sparing to frekwencja 10 tys jest bardzo dobra. Nadal mamy potencjał.
Prawdopodobnie ostatnim sezonem w którym na 4-5 kolejek nie graliśmy o awans albo broniliśmy się przed spadkiem, tudzież byliśmy na granicy grupy mistrzowskiej i spadkowej to sezon 2010/2011 czyli jakieś 14 lat temu mieliśmy sytuację że w tej fazie rozgrywek graliśmy o nic. Wówczas zajęliśmy 12 miejsce z przewagą 10 pkt nad spadkowiczami i olaliśmy 4 ostatnie mecze.
Od tego czasu wychowało się co najmniej jedno pokolenie piłkarzy i kibiców.

marek79
Kontakt:

#82 Post autor: marek79 » 28 kwie 2025, o 08:28

west72 pisze:
27 kwie 2025, o 23:53

Ale kiedy chcesz sprawdzić tych młodszych. Właśnie teraz gramy o nic i teraz można sprawdzać i ogrywać naszą młodzież ktora ma ważne kontrakty. Po jakiego ch.. stawiać w meczach na wypalonych dziadków. Oni już niczego w piłce nożnej nie osiągną, mogą iść pokopac do Mikołowa z Ecikiem. Jeśli podpisujemy zawodowe kontrakty z naszymi wychowankami to teraz jest czas aby ich sprawdzić. Co za różnica czy wygramy czy przejebiemy kolejny mecz. Ten sezon juz w du***, więc czas na testy i ogrywanie mlodych. I tak musimy grać Adkonisem do końca wiec nie bójmy się sprawdzić na jego tle naszych wychowanków. Dobrze, że już przynajmniej Amice nie ogrywamy Barańskiiego.
Czy teraz jest czas na ogrywanie młodych? Może tak może nie. Trybuny są wkurwione od początku meczu. Wystawiasz 3-4 młodych i tracimy bramkę w pierwszych 10 minutach. To co usłyszą młodzi? Oczywiście Chorzów grać ..... oraz że mają wszyscy wy***rdalać bo Ruch to my a nie Wy. Jasne jest to wróżenie w tym wypadku ale z dużą dozą prawdopodobieństwa. To jak ten młody się ma ogrywać. Przelkniesz kolejne 5:0 u siebie? Nie i nie będziesz patrzył na skład, że grali młodzi.

tomcop
Kontakt:

#83 Post autor: tomcop » 28 kwie 2025, o 10:32

Trzeba wybrać mniejsze zło, a mniejszym złem jest w naszej sytuacji ogrywanie młodzieżowców (tych najlepszych). Stal wyjściowy skład i 6 ze statusem młodzieżowca. Jak ich nie rozbiorą po sezonie, to następny w ich wykonaniu może być ciekawy. Chyba, że jeszcze ktoś liczy na cud ????????????????????

19gorek20
Kontakt:

#84 Post autor: 19gorek20 » 28 kwie 2025, o 10:43

Których młodzieżowców ? Tych co nie potrafią awansować i zdominować okręgówki ? Piłkarza trzeba wprowadzać stopniowo po kilkanaście minut a nie wrzucać 5 do składu i liczyć na cud

OLSZA
Kontakt:

#85 Post autor: OLSZA » 28 kwie 2025, o 10:47

Sektor 33 na krzesełku została szara kamizelka dziecięca ktoś coś?
My musimy zapewnić przetrwanie naszym ludziom i przyszłość dla naszych białych dzieci!

Harpo
Kontakt:

#86 Post autor: Harpo » 28 kwie 2025, o 11:30

Mavo1920 pisze:
27 kwie 2025, o 19:46
Nie potrafie zrozumieć, takiemu Kozakowi odskakuje piłka, nie potrafi jej do porządku przyjąć aby nie skakała jak kauczuk mu pod nogami, a potem ładuje gol stadiony świata z wolnego...
A ile on takich bramkę "załadował"? Po iluś tam próbach i Tobie by się udało.
Cufal i dobrze, że do szatni, bo przerwie zaczęła by się nerwówka. Dokładność podań, ilość strat oraz sposób przyjęcia (Ventura ZA KAŻDYM raze, metr od siebie) woła o pomstę do niebios.
Zresztą, co mnie to obchodzi już. Oglądam mecze jednym okiem i wypatruję jakieś młodzieżowca do ogarnięcia na następny sezon, ale niestety nie ma kogo.
Ktoś wspomniał, że ostatnia taka martwa końcówka, że nie gramy o nic była 14 lat temu. 14. Wymowna liczba. Zostanie z nami jeszcze prze następne długie lata.

@chropaczow @jadajada: 100% racji :padam:
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

Mavo1920
Kontakt:

#87 Post autor: Mavo1920 » 29 kwie 2025, o 17:41

marek79 pisze:
27 kwie 2025, o 21:17
Mavo1920 pisze:

Dziś widzieliśmy, ile jest wart "supertalent" Adkonis, synki co mają po 16-17 lat z Rzeszowa nie wyglądały w tym środku pola gorzej od niego. Tragiczny jest ten synek, niech sobie Fosa na przyszłość odpuści takich bezjajecznych juniorów, w tej lidze nie ma miejsca na takie eksperymenty. Albo dajesz jakość, albo wypad. Szczególnie wypożyczony bez opcji wykupu.
Czytałeś co napisałeś? Sam sobie przeczysz. Chwalisz młodych z Stali i jebiesz Adkonisa pisząc że jest tragiczny. Ci z Rzeszowa nie wyglądali gorzej :) czyli byli tak samo tragiczni? No i Adkonis wiela wg Ciebie ma lat?

Ten Grabowski czy Gerbowski niedawno skończył 16 lat, ledwo co łapie pierwsze minuty w seniorach. Przy Adkonisie to faktycznie totalny junior. Legijny "as" ma dużo większe doświadczenie i niby uchodzi za topowy talent w swoim roczniku :wstyd: tu jest różnica.

Harpo
Kontakt:

#88 Post autor: Harpo » 30 kwie 2025, o 00:19

Oglądnąłem z ciekawości kulisy...fajne.
Cieszynki jak za dawnych lat, wygrana i od razu skandowanie nazwiska trenera, widać że poszedł przekaz z góry. Przedłużmy więc amatorowi kontrakt o 3 lata :cwaniak:
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

Awatar użytkownika
kibol-siem-ce
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#89 Post autor: kibol-siem-ce » 30 kwie 2025, o 01:47

Harpo pisze:
30 kwie 2025, o 00:19
Oglądnąłem z ciekawości kulisy...fajne.
Cieszynki jak za dawnych lat, wygrana i od razu skandowanie nazwiska trenera, widać że poszedł przekaz z góry. Przedłużmy więc amatorowi kontrakt o 3 lata :cwaniak:
Ochłoń troche, na Kotwicy również spiewali nazwisko trenera.
SIEMIANOWICE NAJLEPSI RUCHU KIBICE

Awatar użytkownika
west72
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#90 Post autor: west72 » 30 kwie 2025, o 09:24

Mavo1920 pisze:
29 kwie 2025, o 17:41
marek79 pisze:
27 kwie 2025, o 21:17
Mavo1920 pisze:

Dziś widzieliśmy, ile jest wart "supertalent" Adkonis, synki co mają po 16-17 lat z Rzeszowa nie wyglądały w tym środku pola gorzej od niego. Tragiczny jest ten synek, niech sobie Fosa na przyszłość odpuści takich bezjajecznych juniorów, w tej lidze nie ma miejsca na takie eksperymenty. Albo dajesz jakość, albo wypad. Szczególnie wypożyczony bez opcji wykupu.
Czytałeś co napisałeś? Sam sobie przeczysz. Chwalisz młodych z Stali i jebiesz Adkonisa pisząc że jest tragiczny. Ci z Rzeszowa nie wyglądali gorzej :) czyli byli tak samo tragiczni? No i Adkonis wiela wg Ciebie ma lat?

Ten Grabowski czy Gerbowski niedawno skończył 16 lat, ledwo co łapie pierwsze minuty w seniorach. Przy Adkonisie to faktycznie totalny junior. Legijny "as" ma dużo większe doświadczenie i niby uchodzi za topowy talent w swoim roczniku :wstyd: tu jest różnica.
Wtrącee swoje trzy grosze.
Akurat w meczu ze Stalą zwróciłem trochę uwagi na Adkonisa bo u przeciwka też grało kilku mlokosow. I odziwo wcale nie wygladał źle. Chlopak ma dobrą technikę urzytkową, szybko podejmuje decyzje, ma niezły strzał. A już w porównaniu z Venturą to wogóle wszystko na plus. Sam kilkukrotnie tu na forum nie pisałam dobrze o nim mając przed oczami to jak wyglądał Bibi jesienią. Ale powiem szczerze że nie przez Adkonisa zaliczyliśmy taki zjazd, chłopak trafił do nas z marszu i w chujowym okresie całej drużyny. Skoro ma ważny długi kontrakt w cweLce to napewno ma potencjał.. Mamy aktualnie w drużynie kilka dużo słabszych zawodników i to z nimi trzeba się rozstać.

ODPOWIEDZ